NB II: egy kapus és két védő érkezett a Pécshez, egy hátvéd távozott

F. B.F. B.
Vágólapra másolva!
2023.01.19. 08:35
null
Pejovics Danilo (pmfc.hu)
Három játékos, Varasdi Dániel, Majnovics Martin és Pejovics Danilo a labdarúgó NB II-ben szereplő Pécsi MFC-ben folytatja a pályafutását, míg Marques-Airosa Patrik távozott a baranyaiaktól – számolt be róla a klub honlapja.

A 22 éves kapus, Varasdi Dániel neve ismerősen csenghet a pécsi szurkolók számára, ugyanis a játékos a PMFC-ben nevelkedett 2015-ig, majd az MTK utánpótlásába került. A 2019–2020-as bajnoki kiírásban kölcsönjátékosként bemutatkozott a Budaörs színeiben az NB II-ben, a 2020–2021-es idényben pedig az MTK tartalék kapusaként számítottak rá. Az NB I-ben ugyan nem lépett pályára, de az előző idényben az MTK II színeiben már stabil kezdő volt az NB III Közép-csoportjában. Nyáron a Kozármislenyhez igazolt, ahol ez idáig 8 NB II-es bajnokin játszott.

A 22 esztendős, korábbi utánpótlás-válogatott balhátvéd, Majnovics Martin az osztrák SV Horntól csatlakozott a pécsiekhez. A hátvéd 2014-ben Sopronból igazolt Ausztriába, az SV Mattersburg gárdájához és 2017 májusában bemutatkozott a klub második csapatában, amellyel a 2017–2018-as kiírásban feljutott az osztrák harmadosztályba. Ezt követően 2020. június 23-án debütált a nagymartoni klub osztrák élvonalban szereplő felnőttkeretében egy Altach elleni mérkőzésen, majd 2020 októberében a szintén osztrák első osztályú St. Pöltenhez igazolt. Eközben kulcsjátékosként szerepelt az U17-es, az U19-es és az U21-es válogatottakban, míg 2017-ben tagja volt a korosztályos Európa-bajnokságon 6. helyezett csapatnak is.

2021 júliusában az NB I-ben szereplő ZTE csábította magához, ám a hátvédet zalaegerszegi pályafutásában egy arcsérülés hátráltatta, emiatt viszonylag kevés lehetőséghez jutott a kék-fehérek második számú együttesében. 2022 februárjában kölcsönben folytatta karrierjét az SV Hornnál és egészen mostanáig az osztrák másodosztályú csapatban játszott.

A másik védő, a 24 esztendős, szabadkai születésű, szerb-magyar Pejovics Danilo az NB I-es Kecskeméttől érkezett kölcsönbe a pécsiekhez. A hátvéd 2018 februárjában igazolt Magyarországra, akkor a másodosztályú Nyíregyháza játékosa lett, ahol 2020 nyaráig futballozott, majd két idényen keresztül a Szeged-Csanád Grosics Akadémia színeiben szerepelt a második vonalban. Tavaly nyáron az élvonalba feljutó Kecskeméti TE-hez szerződött, amelynek színeiben bemutatkozott az NB I-ben.

Közös megegyezéssel távozik viszont a PMFC-től Marques-Airosa Patrik. A 27 esztendős védő 2021 nyarán érkezett Budaörsről. Pécsi színekben tizenháromszor kezdőként, tizenhatszor csereként lépett pályára a másodosztályban, emellett háromszor a kupában kapott lehetőséget.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A PÉCSI MFC-NÉL
Érkezők:
Majnovics Martin (SV Horn – Ausztria), Pejovics Danilo (Kecskemét – kölcsönbe), Szabó Máté (Szentlőrinc), Varasdi Dániel (Kozármisleny)
Távozók
: Futó Zsombor
(Békéscsaba), Hadaró Valentin (Kecskemét – kölcsönből vissza), Kovács Péter (?), Marques-Airosa Patrik (?), Nikitscher Tamás (Kecskemét)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik