Hajrágólokkal nyert Dorogon, továbbra is veretlen a Békéscsaba

Vágólapra másolva!
2020.08.30. 17:20
null
A Dorog sem jelentett akadályt, megőrizte veretlenségét a Békéscsaba (Fotó: Meder István)
A labdarúgó NB II 7. fordulójában a mezőny egyetlen veretlen csapata, a Békéscsaba Dorogon vendégszerepelt. Schindler Szabolcs tanítványai Lukács Raymond és Horváth Péter kései találatával kétgólos győzelmet arattak a bányászvárosban.

 

LABDARÚGÓ NB II
7. FORDULÓ

DOROGI FC–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 0–2 (0–0)
Dorog, Buzánszky Jenő Stadion, 600 néző. Vezette: Szigetvári Márk (Bertalan Dávid, Kovács Gábor)
DOROG: Mursits – Nyíri, Berkó, Rjasko, Zabari – Beliczky (Vígh Á., 81.), Lénárth (Kovács M., 81.) – Tóth B., Mészáros Á., Papp M. – Girsik (Zuigéber, 72.). Vezetőedző: Németh Szabolcs
BÉKÉSCSABA: Czinanó – Farkas M., Nagy S., Bora, Babinyecz (Szabó P., 33.) – Pantovics, Hursán, Hodoniczki, Kitl – Paudits (Máris, 75.), Lukács R. (Horváth P., 84.). Vezetőedző: Schindler Szabolcs
Gólszerző: Lukács R. (79.), Horváth P. (93.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Jó formában lévő csapatok találkoztak vasárnap este a Buzánszky Jenő Stadionban, a Dorog öt, a Békéscsaba hat veretlenül megvívott mérkőzéssel a háta mögött várta az NB II 7. fordulóját. A bányászvárosiak repülőrajtot vettek, három perc leforgása alatt kétszer is könnyedén megszerezhették volna a vezetést, ám Girsik lövését az utolsó pillanatban blokkolták, míg Mészáros fejesét Czinanó tornázta ki a léc alól. Negyedóra elteltével aztán megérkeztek a mérkőzésbe a csabaiak is, akik Hursán és Lukács bólintásánál jártak a legközelebb a gólhoz, először Mursits hárított, a második kísérlet pedig centikkel a jobb kapufa mellett zúgott el. Az ivószünetet követően a vendégek birtokolták többet a labdát, s a szünet előtt helyzet is adódott előttük, de Pantovics lövése Nyíri fejéről szögletre vágódott, így gól nélküli döntetlennél vonulhattak pihenőre a csapatok.

A fordulás után egyre nagyobb erőket mozgósított a gólszerzés érdekében a Békéscsaba, a hazaiaknak kevés energiájuk maradt a támadásépítésre, lehetőség azonban így is adódott előttük, Papp Máté lövése Bora térdében akadt el. A hajrában is a viharsarkiak tettek többet a győzelemért, s ennek meg is lett az eredménye, tíz perccel a vége előtt a Kitl beadására szemfülesen érkező Lukács Raymond vezetést szerzett (0–1). A hajrában becsülettel küzdöttek, hajtottak a dorogi legények, újabb gólt azonban gyors ellentámadás végén ismét a Békéscsaba szerzett, a csereként beálló Horváth Péter találata végleg lezárta a nyitott kérdéseket – győzelmével továbbra is a mezőnyben egyedüli csapatként veretlen Schindler Szabolcs együttese (0–2).

AZ ÁLLÁS
1. Debreceni VSC742112–3+914
2. Szolnoki MÁV FC74218–6+214
3. Gyirmót FC Győr741211–7+413
4. Nyíregyháza Spartacus74126–3+313
5. Békéscsaba 1912 Előre7349–5+413
6. FC Ajka74315–9+612
7. Budaörs74314–9+512
8. Szombathelyi Haladás733112–6+612
9. Pécsi MFC73319–4+512
10. Dorogi FC73227–9–211
11. Vasas FC724113–10+310
12. Soroksár SC72237–9–28
13. BFC Siófok721411–17–67
14. Szentlőrinc72147–14–77
15. Debreceni EAC7257–12–56
16. Kazincbarcika SC71336–8–26
17. ETO FC Győr71338–11–36
18. Szeged-Csanád Grosics Akadémia71245–12–75
19. Kaposvári Rákóczi FC7527–10–35
20. FC Csákvár7347–17–103


7. FORDULÓ
Augusztus 30. (vasárnap)

Soroksár–Aqvital FC Csákvár 4–3
Dorogi FC–Békéscsaba 1912 Előre 0–2
DEAC–ETO FC Győr 3–2
Gyirmót FC Győr–Szolnoki MÁV FC 1–1
PMFC–Szentlőrinc 2–0
Kaposvári Rákóczi FC–Szombathelyi Haladás 0–0
Szeged-Csanád GA–BFC Siófok 2–1
Nyíregyháza Spartacus–Kazincbarcika SC 1–0
FC Ajka–Budaörs 1–5

PERCRŐL PERCRE

94. perc: Vége a mérkőzésnek, két kései találattal győzött Dorogon, és megőrizte veretlenségét a Békéscsaba. Köszönjük megtisztelő figyelmüket!

93. perc: GÓL, MEGDUPLÁZZÁK ELŐNYÜKET A VENDÉGEK! A dorogiak szabálytalanságot reklamáltak, miközben a csabaiak gyors kontrát vezettek, Máris cselezett ki három hazai védőt, majd a csereként beállt Horváth Péter lőtt közelről az üres kapuba. 0–2!

Három percet hosszabbít a játékvezető, ennyi ideje maradt a házigazdának az egyenlítésre.

85. perc: Nyírinek mutatta fel a sárga lapot a játékvezető egy kemény belépőt követően.

84. perc: Kihasználta utolsó cserelehetőségét a Békéscsaba is, a gólszerző Lukács helyén Horváth Péter folytatja.

81. perc: Kettős csere a Dorognál: Beliczky helyett Vígh Ádám, Lénárth helyett Kovács Máté a pályán a folytatásban.

79. perc: GÓL, VEZET A BÉKÉSCSABA! Kitl beadásárára Lukács Raymond érkezett jó ütemben, s két lépésről a jobb alsóba gurított. 0–1!

75. perc: Változtatott a Békéscsaba is, Paudits helyére Máris érkezett.

74. perc: Kitl szabálytalankodott sárga lapot érően.

73. perc: MEGÚSZTA A DOROG! Hursán lapos lövését pont középre paskolta ki Mursits, s három csabai támadó is érkezett, ám egyikük sem fért a labda közelébe, a dorogi védők felszabadítottak.

72. perc: Először cserélt a Dorog, Girsiknek nem ment ma, a fiatal Zuigéber érkezett a helyére.

Frissítenek a játékosok, a hosszabbítással együtt huszonöt perc van hátra a mérkőzésből. Ha így marad, a Békécsaba sorozatban negyedszer játszik döntetlent a bajnokságban.

64. perc: ZICCER! Újabb üzemzavar a dorogi védelemben, egy rövid felszabadításra Kitl csapott le, a középpályás félmagas lövését bravúrral hárította Mursits.

61. perc: Paudits lépett ki a leshatárról, majd laposan keresztbe lőtte a labdát, ám a hosszú oldalon nem érkezett csabai támadó.

57. perc: DOROGI HELYZET! Papp Máté vitte el Farkas Márk mellett a labdát a bal oldalon, majd éles szögből kapura lőtt, a labda a gólvonalon álló Bora térdéről pattant az alapvonalon túlra.

Nagy erőkkel támadnak a vendégek, érik a békéscsabai gól.

51. perc: Kitl kapott jó labdát a középen, kapásból lőtt is, ám hét méterről nem talált kaput.

49. perc: Ismét a zsebéhez nyúlt Szigetvári játékvezető, a Mészárost elkaszáló Bora kapott sárga lapot.

46. perc: Folytatódik a találkozó, egyik szakvezető sem változtatott a szünetben.

Nyílt sisakos küzdelmet hozott az első félidő, mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, egy árnyalatnyival a vendégek álltak közelebb a gólszerzéshez.

Ilyet is ritkán hallani futballberkekben: a szünetben sirató nóta csendült fel a stadionban.

45. perc: Véget ért az első játékrész, gól nélküli döntetlennél vonulnak pihenőre a felek.

Kettő perc a hosszabbítás.

44. perc: Hursán állította meg Tóth Barnabást a felezővonalnál, jogosan villant a sárga lap.

41. perc: LEHETŐSÉG! Paudits cselezte be magát a tizenhatoson belülre, majd középre gurított, az érkező Pantovics lövése Nyíri fejéről vágódott szögletre.

39. perc: Pantovics kapott jó labdát a jobbon, majd éles szögből a kapu fölé bombázott.

36. perc: Papp Máté kapott sárga lapot lerántásért.

35. perc: Mészáros szögletét követően Berkó fejese szállt méterekkel fölé.

33. perc: Cserélt a Békéscsaba, Babinyecz helyén Szabó Péter folytatja. A jelek szerint nem kényszerűségből változtatott Schindler Szabolcs.

32. perc: Beliczky lőtt kapura tizennyolc méterről, félfordulatból, Czinanó szögletre tolta a bal alsó sarokba tartó kísérletet.

28. perc: Dorogi flipperezés végén Mészáros lőtt kapura, Czinanó könnyedén fogta a próbálkozást.

Harmincegy Celsius-fokot mutatnak a dorogi hőmérők, ivószünetet rendelt el a játékvezető. Közel hatszáz szurkoló váltott jegyet a mai összecsapásra, a Viharsarokból is szép számmal érkeztek drukkerek.

23. perc: Pantovics szabadrúgását Bora fejelte kapura, a labda egy védő mellkasáról vágódott vissza a mezőnybe.

18. perc: Hodoniczki tanári beadását követően Lukács csúsztatott az öt és feles sarkánál, a labda a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret.

Jó iramban zajlik az összecsapás, a dorogiak kezdtek jobban, de az elmúlt percekben a vendégek előtt adódtak nagyobb lehetőségek.

13. perc:BRAVÚR! Egy baloldali szögletet követően Hursán bólintott, de Mursits kitornázta a labdát a bal alsó elől.

11. perc: Az ex-dorogi Paudits használta ki kis híján a dorogi védők bizonytalanságát, ám közeli lövését szögletre tolta Mursits.

4. perc:HELYZET! Mészáros két védő szorításában fejelte le a földre a labdát, ami így lett igazán veszélyes, de Czinanó látványos vetődéssel hárítani tudott.

2. perc: Dorogi lehetőséggel indult a mérkőzés, Girsik fordult kapura a tizenhatos előterében, de Farkas Márk belelépett a lövésébe.

A házigazda dorogiak piros mezben és fekete nadrágban, a csabaiak fehér szerelésben futballoznak.

1. perc: Útjára indult a labda a Buzánszky Jenő Stadionban.

Tizenkettedik alkalommal találkoznak a felek NB II-es bajnoki mérkőzésen, korábban hat viharsarki győzelem mellett háromszor örülhettek a dorogiak, s két alkalommal született döntetlen. Legutóbb tavaly novemberben mérték össze erejüket a csapatok, az a találkozó a bányászvárosiak 4–1-es sikerével zárult.

A nyáron számos fiatallal erősítő Dorog egyelőre a várakozásokon felül teljesít a másodosztályban, Németh Szabolcs tanítványai hazai környezetben veretlenek, s idegenben is mindössze az első fordulóban, Pécsett maradtak alul. Szerdán Kazincbarcikán játszottak döntetlent a piros-feketék, akik a hatodik helyéről várják a Békéscsaba elleni találkozót. A szakmai stáb ezúttal sérülés miatt nem számíthat Délczeg Gergely, Barna Gergő, valamint Dlusztus András játékára, ellenben helyet kapott a kezdőcsapatban a csapat házi gólkirálya, a hat mérkőzésen három találatot jegyző Girsik Áron.

A Békéscsaba a mezőnyben egyedüliként hat fordulót követően veretlen, azonban csupán a kilencedik helyet foglalja el a táblázaton, mert két győzelem mellett négy alkalommal is döntetlent játszott. Schindler Szabolcs együttese legutóbb a Soroksárral osztozott meg a pontokon, a hétközi mérkőzésen Nikola Pantovics góljára Lovrencsics Balázs válaszolt. A csabaiak kezdőjében ezúttal két korábbi dorogi közönségkedvenc, Kitl Miklós és Paudits Patrik is helyet kapott. A bányászvárosi túrát megelőzően mindketten elmondták, különös érzés lesz számukra a mai találkozó, s nehéz, küzdelmes mérkőzésre van kilátás a Buzánszky Jenő Stadionban.

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Lássuk, meg tudja-e őrizni veretlenségét a Békéscsaba az otthon még százszázalékos Dorog ellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik