NB II: Dobos távozott az ETO-tól, Klausz az új vezetőedző

F. B.F. B.
Vágólapra másolva!
2021.06.02. 12:20
null
Klausz László lett az ETO FC Győr új vezetőedzője (Fotó: eto.hu)
Dobos Barna távozott az ETO FC Győr NB II-es labdarúgócsapatának kispadjáról, a klub felbontotta a tréner szerződését. Az új vezetőedző Klausz László lett, akivel ma kétéves megállapodást kötött az ETO – számolt be róla a klub honlapja.


Dobos Barna márciusban Csató Sándortól vette át az ETO FC Győr irányítását, és bár a trénerrel hosszabb távra terveztek – akkor 2022. június 30-ig szóló megállapodást kötöttek –, a koncepcióváltás miatt most szerződést bontott vele a klub.

Az új vezetőedző a korábbi 27-szeres válogatott labdarúgó, Klausz László lett, aki 1992 és 1994 között a Rába ETO játékosa volt és 54 mérkőzésen 14 gólig jutott. Edzőként dolgozott már az NB II-ben a Szeged-Csanád GA-nál és Cegléden, míg legutóbb a Budapest Honvéd akadémiáján tevékenykedett.

Nagyon jó érzésekkel érkeztem Győrbe, ugyanis korábban itt futballoztam – kezdte Klausz László, az ETO FC Győr új vezetőedzője. – A második Verebes-korszakban játszottam itt, ekkor még nem gondoltam volna, hogy egyszer edzőként térek vissza. Nagyon közel áll hozzám az a stílus, amit a Mágussal játszottunk, ezt meg is beszéltem Hannich Péter sportigazgatóval. Tény, hogy Verebes József csak egy volt, nem is lesz több, de azokat a játékelemeket, azt a stílust szeretnénk a csapattal játszatni, amit ő alkalmazott. Tíz évet töltöttem külföldön, ami alatt nem azért értem el relatív sikereket, mert annyira jó játékos voltam, hanem a mentalitásomnak köszönhetően sikerült eljutnom odáig. Edzőként is azt vallom, hogy azokat a játékosokat preferálom, akik mentálisan megfelelően állnak hozzá a munkához, a mérkőzésekhez.”

Hannich Péter, az ETO sportigazgatója hozzátette, hogy az elejétől kezdve az vezérli, hogy a csapat a közönséget kiszolgálja, és éppen ezért van szükség a támadófutballra.

Nagyon sok név nem is volt a fejemben Klauszon kívül, hiszen végignézve azokat az edzőket, akik jelenleg dolgoznak, és abban a korszakban itt voltak Győrben, összesen két szakember van. Bízom benne, hogy a csapat olyan játékot mutat a jövőben, ami az ETO nevéhez méltó, s ezáltal remélem, rövid időn belül visszakerül az ETO oda, ahol a helye van, tehát az NB I-be.”

Az előző idényben a 46 ponttal a 12. helyen végző ETO FC Győr június 11-én kezdi meg a felkészülést az NB II következő kiírására.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik