Három góllal három pontot gyűjtött be a DVTK a Pécs ellen

BERECZ CSABABERECZ CSABA
Vágólapra másolva!
2021.08.29. 14:50
null
Horváth Zoltán (jobbról) egy góllal és egy gólpasszal vette ki részét a Diósgyőr sikeréből
A labdarúgó NB II 6. fordulójának nyitó mérkőzésén a Diósgyőri VTK 3–0-ra legyőzte a vendég Pécsi MFC-t. Az első félidő közepén Bárdos és Hornyák révén három perc alatt kettőt rámolt be ellenfelének a hazai csapat, majd a második félidőben Horváth Zoltán is betalált, így a DVTK véget vetett hárommeccses nyeretlenségi sorozatának.

 

LABDARÚGÓ NB II
6. FORDULÓ

DIÓSGYŐRI VTK–PÉCSI MFC 3–0 (20)
Diósgyőr,
2483néző. Vezette: Szilágyi Sándor (Becséri Gergely, Aradi József)
DVTK: Póser – Polgár, Szatmári Cs., Szűcs Kornél – Eperjesi (Karan 81.), Zsemlye, Oláh B. (Kocsis D., 87.), Bárdos – Molnár G. (Németh Márió, 63.) – Hornyák (Makrai, 63.), Horváth Z. (Zsolnai, 81.).Vezetőedző: Kondás Elemér
Pécsi MFC: Helesfay – Sági M. (Grabant, a szünetben), Rácz L., Preklet, Katona L. – Króner, Futó (Hursán, 67.) – Kónya D. (Tihanyi, 72.), Kövesdi, Marques-Airosa (Hegedűs M., a szünetben) – Adamcsek (Bíró B., a szünetben). Vezetőedző: Vass László
Gólszerző: Bárdos (26.), Hornyák (28.), Horváth Z. (57.)
MESTERMÉRLEG
Kondás Elemér:
– Nagyon fontos győzelmet arattunk, jó, hogy három gólt szereztünk, sajnálom, hogy többet nem sikerült, pedig voltak lehetőségeink. Jó volt a csapat, jó ritmusban játszottak a fiúk. Persze voltak hibák, amiket ki kell javítani. Jó, hogy jönnek vissza a sérülésből a játékosok, mert így nagyobb a variációs lehetőség. Nagyon örülök annak, hogy három perc alatt két gól szereztünk, és már az első félidőben összejöhetett volna a három. A második játékrész elején az ellenfél nagy erőket mozgósított, de belőttük a harmadikat, és ez eldöntötte a mérkőzést. Utána voltak kontrák, amelyekből nagyobb különbségű győzelmet arathattunk volna. Jó lett volna többel nyerni, hogy javuljon a gólkülönbségünk. Hat meccs után nyolc találatnál járunk, és ha így haladunk, akkor folyamatosan egyre jobb lesz a csapat.
Vass László: – Összefoglalva a mai meccset: mélységesen csalódott vagyok, nem erre számítottunk. Nem az eredmény miatt mondom ezt, a mutatott játékban, a hozzáállásban voltak nagy hiányosságok. Nem jellemző ránk, de ezúttal hitehagyottan, gyáván futballozott a csapat, emiatt is alakult így az eredmény, számunkra kedvezőtlenül.

ÖSSZEFOGLALÓ

Az első félidő első felében méregették egymást a csapatok, a játékrész második fele több, és jobb volt, játékban és helyzetekben egyaránt. A vendégek les címén meg nem adott találata után a DVTK gyors egymásutánban két gólt szerzett. A 26. percben előbb a szélső védekező középpályás, Bárdos talált a kapuba, 13 méterről, aztán a 28. percben Horváth Zoltán beadását Hornyák fejelte a kapuba három méterről. A két találat megnyugtatta a piros-fehéreket, a vendégek viszont képtelenek voltak felpörögni, nem sok mindenre futotta tőlük, az első játékrész harmadik harmadában.

A második játékrészben sem volt képes dominanciára a PMFC, hiába cserélt a szakvezetőjük hármat is a szünetben. A diósgyőriek türelmesen játszottak: ha labdát szereztek, akkor nagy területen futballozhattak, kontrázhattak. És egy ilyen alkalmat ki is használtak az 57. percben: Oláh Bálint remek ziccerpasszát követően Horváth Zoltánnak csak az üres kapuba kellett bombáznia. Ez a találat végleg eltüntette a kérdőjelet annak a mondatnak a végéről, hogy a Pécsnek lehet-e esélye a pontszerzésre. A fekete mezesek tompán, ötlettelenül játszottak, nem boldogultak a diósgyőri védőfallal szemben, helyzeteket is csak ritkán alakítottak ki, és akkor sem túl nagyokat. A DVTK teljesen megérdemelten szerezte meg a három bajnoki pontot.

6. FORDULÓ
Augusztus 29.

DVTK–PMFC 3–0
Soroksár–Nyíregyháza 2–3
Budaörs–Békéscsaba 1–1
Szentlőrinc–III. Kerületi TVE 4–1
Siófok–Budafok 1–1
Vasas–Kecskemét 1–1
Ajka–ETO FC Győr 1–0
Szombathelyi Haladás–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 1–0
Tiszakécske–Dorog 1–2
Október 20.
17.30:
Aqvital FC Csákvár–Szolnok

AZ ÁLLÁS
1. Nyíregyháza Spartacus64215–8+714
2. Dorogi FC6429–8+112
3. Szombathelyi Haladás6336–2+412
4. Kecskeméti TE632114–8+611
5. Szolnoki MÁV FC53210–5+511
6. Vasas FC632111–8+311
7. Diósgyőri VTK63218–5+311
8. ETO FC Győr62319–6+39
9. Budafoki MTE622210–7+38
10. Szeged-Csanád Grosics Akadémia62226–4+28
11. Szentlőrinc SE61510–7+38
12. Pécsi MFC61325–7–26
13. BFC Siófok665–50 6
14. FC Ajka61235–9–45
15. Budaörs61239–14–55
16. FC Csákvár51133–6–34
17. III. Kerületi TVE61144–14–104
18. Békéscsaba 1912 Előre6336–10–43
19. Soroksár SC6338–14–63
20. Tiszakécske6246–12–62

 

92. perc: Vége a mérkőzésnek, a DVTK 3–0-s győzelemmel szerezte meg a három bajnoki pontot. Köszönjük a figyelmet!

90. perc: Két perc hosszabbítás következik.

87. perc: A meccs utolsó cseréje, Oláh B. helyett Kocsis folytatja.

86. perc: Zsolnai futott fel a baloldalon, éles szögből leadott lövése keresztbe elsuhant a kapa előtt.

86. perc: Makrai került helyzetbe, de 15 méterről, fordulásból, a kapust találta el.

85. perc: Hegedűs M. futott be a büntetőterületen belülre, de amikor passzolni akart, egyensúlyát vesztette és a földre huppant.

81. perc: Kettős csere a DVTK-nál, Eperjesi helyett Karan, Horváth Z. helyett Zsolnai a pályán.

81. perc: Hegedűs M. tört be a bal oldalon, a tizenhatoson belülre, de emelésével nem talált társat.

75. perc: Eperjesi kapott sárga lapot, a Preklet elleni szabálytalansága miatt.

75. perc: Kövesdi balról érkező beadását kapcsolta le a hazai védelem.

72. perc: A pécsiek kihasználták utolsó cserelehetőségüket, Kónya helyett Tihanyi jött be.

67. perc: Cserélnek a vendégek, Futó helyett Hursán játszik.

63. perc: Kettős csere a hazaiaknál, Molnár G. helyett Németh M., Hornyák helyett Makrai a pályán.

58. perc: Egy hazai kontra végén Hornyák egyedül mehetett kapura, de nagy helyzetben Helesfayba lőtt.

57. perc:Gól, 3–0, Horváth Zoltán. Egy hazai kontra során Molnár Gábor lőtte előre a labdát, amivel a bal oldalon Oláh Bálint törhetett be a 16-oson belülre, de a kapura lövés helyett inkább jobbra passzolt, az érkező Horváth Z. pedig 10 méterről a kapuba lőtt.

 

Zsemlyét (balra) és Szatmárit itt éppen átjátszotta a pécsi játékos, de a meccsre nem ez volt a jellemző
Zsemlyét (balra) és Szatmárit itt éppen átjátszotta a pécsi játékos, de a meccsre nem ez volt a jellemző

 

55. perc: Kövesdi jobbról érkező beadását, a kaputól 4 méterre Rácz L. fejelte Póserbe.

46. perc: szünetben hármat cserélt a PMFC. Sági helyett Grabant, Adamcsek helyett Bíró, Marques-Airosa helyett Hegedűs M. állt be.

46. perc:Megkezdődött a második félidő.

Az első félidő első felében méregették egymást a csapatok, a játékrész második fele több, és jobb volt, játékban, helyzetekben egyaránt. A vendégek les címén meg nem adott találata után a DVTK gyors egymásutánban két gólt szerzett. A jelentős előnybe került piros-fehérek innentől nyugodtan futballozhattak, a vendégek viszont nem tudták annyira felszívni magukat, hogy közel kerüljenek, ahhoz, hogy nyitottá tegyék a meccset. Erre megmaradt nekik a második félidő.

45. perc: Vége az első félidőnek.

45. perc: Szép hazai támadás végén Hornyák centerezte be balról a labdát Horváth Z.-nek, ám a csatár az ötösön belül a vendégek kapusába lőtt.

40. perc: Króner lőtt a jobb felső sarok fölé.

35. perc:Horváth Z. kapott sárga lapot.

28. perc:Gól, 2–0, Hornyák. A jobb oldalról Molnár Gábor ívelt a hosszúra, Horváth Zoltán, ha kapura ugyan nem is tudta tenni a labdát, de elérte, majd a lábáról a bal kapufa irányába pattant, ahol Hornyák érkezett, és három méterről a hálóba fejelt.

 

Bárdos Bence (balra) és társai ünneplik az első diósgyőri találatot
Bárdos Bence (balra) és társai ünneplik az első diósgyőri találatot

26. perc: Gól, 1–0, Bárdos. Jobb oldali hazai bedobás után a tizenegyespont környékén álló Molnár Gáborhoz került a labda, akiről tovább perdült Bárdos elé, s a szélső védő 13 méterről a kapuba bombázott.

A televíziós visszajátszás nem erősítette meg a játékvezetői team döntését.

22. perc: Kövesdi talált a lapuba, a játékvezetői asszisztens intése alapján lesről.

15. perc: Kónya kapott labdát a hazai térfélén, de elfutása után nem tudta csapattárshoz passzolni a labdát.

Polgár és Marques-Airosa csatája a labdáért
Polgár és Marques-Airosa csatája a labdáért

Tíz perc telt el a meccsből, keresik a fogást egymáson a csapatok.

1. perc: Molnár Gábor jobbról érkező beadásáról maradt le a kapu torkában Hornyák.

1. perc: elkezdődött a mérkőzés.

 

ELŐZMÉNYEK

 

 

A mecseki együttes kezdője két helyen változott, a legutóbbi, az FC Ajka ellen 2–0-ra megnyert csapathoz képest. Geiger sárga lapos eltiltása miatt maradt ki, Hegedűs M. pedig csak kispados lett. Ezekkel összefüggésben Marques-Airosa és Futó pedig az első sípszóra készülődhetett.

A hazai csapat összeállítása három helyen változott a legutóbbi, hétfőn este a Szolnoki MÁV FC ellen 2–0-ra elvesztett kezdőhöz képest, Németh M. és Hegedűs J., a kispadra került, Suljic keretben sem volt, Polgár, Szűcs K. és a felépült Molnár G. viszont bizalmat kapott. Könyves és Szeles játékára sérülések miatt viszont ezúttal sem számíthatott Kondás Elemér.

A pécsiek szakvezetője, Vas László eltiltása az előző fordulóban letelt, és Diósgyőrben újra a kispadon foglalhatott helyet, az egykor, 2017. március 13-a és 2018. április 23-a között a DVTK másodedzőjeként dolgozott szakember, aki a mérkőzés előtti nyilatkozatában ezt az időszakot is szóba hozta: ,,Nagyon jól éreztem magam Miskolcon, szerettem itt dolgozni, ahol szerintem minden feltétel adott, hogy ismét minőségi élvonalbeli labdarúgócsapat legyen. Az élet azóta más útra terelt, így már arra koncentrálok, hogy a nagyon mélyre nyúló hagyományokkal rendelkező csapatok találkozóján sikerre vezessem a PMFC-t. Tudjuk, hogy nem lesz egyszerű, hiszen egy jó erőkből álló, és komoly szurkolótáborral rendelkező csapat vendégeként mérettetjük meg magunkat. Tiszteletben tartva ellenfelünk képességeit, azért dolgozunk, hogy maximálisan felkészülve lépjünk pályára, és megmutassuk, idegenben is győzelmi esélyeink lehetnek.”

A mérkőzés előtt Kondás Elemér, a DVTK vezetőedzője a következőket nyilatkozta az Észak-Magyarország napilapnak: „Tavaly is bizonyította a pécsi csapat, hogy nagyon masszív együttes, a kerete pedig nem nagyon változott azóta, egy-két játékos cserélődött ki, együtt maradt a csapat. Harcos, agresszív játékot játszottak, kellemetlen ellenfél a Pécs, nem hiszem, hogy sokat gyengült az idei évre. Hazai pályán a célunk kizárólag a három pont megszerzése lehet, ez egyértelmű.

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Meglátjuk, mire megy a három forduló óta nyeretlen, és jelenleg csak 9. helyezett Diósgyőri VTK, az első győzelmét a legutóbbi fordulóban megszerző, 11. helyen álló Pécsi MFC ellen.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik