NB II: Csíkszeredáról érkezett belső védő az ETO-hoz

F. B.F. B.
Vágólapra másolva!
2021.06.14. 11:36
Fadgyas Tamás és Kulcsár Kornél után Csonka Bonifácot is átigazolta a labdarúgó NB II-ben szereplő ETO FC Győr – számolt be róla a klub honlapja.



Csonka Bonifác a győrieknél bizonyíthat (Fotó: eto.hu)
Csonka Bonifác a győrieknél bizonyíthat (Fotó: eto.hu)


Csonka Bonifác személyében belső védő az ETO FC Győr NB II-es labdarúgócsapatának legújabb igazolása. A 24 esztendős, 192 cm magas játékos a román másodosztályban szereplő FK Csíkszereda együttesétől érkezett.

A belső védő a Puskás Akadémián nevelkedett, majd Csákvárra került, ahol két idényben is alapembernek számított. Legutóbb a román másodosztályban szereplő FK Csíkszereda gárdájában játszott. A 24 éves játékos kettő plusz egy évre szerződött az ETO-hoz.

A Puskás Akadémián nevelkedtem, ahol tizenöt évet töltöttem – mondta a klubhonlapon Csonka Bonifác. – Innen kerültem kölcsönbe Csákvárra, majd legutóbb Erdélyben játszottam, a Csíkszereda csapatában. A román bajnokságban az erő dominál, ami véleményem szerint egy belső védő számára tökéletes fejlődési lehetőség. A pályafutásom elejétől kezdve úgy gondolom, hogy tudatosan építkeztem, mindig megvolt a következő szint. Nagyon szerettem volna már hazatérni, ezért örültem a győri lehetőségnek. Az ETO-nál adottak a feltételek a jó szerepléshez, hatalmas álmom, hogy az első osztályban szerepelhessek. Folyamatos játéklehetőséget akarok kiharcolni magamnak, ami csak jó játékkal sikerülhet.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik