Szarka Ákosra (balra) egyelőre nem számíthatnak a kaposváriak (Fotó: Lang Róbert/Somogyi Hírlap)Az NB II 27. fordulójában, a Kaposvári Rákóczi–Budaörs mérkőzés 41. percében tizenegyesből gólt szerzett Szarka Ákos, majd a 85. percben kiállították, mivel Oláh Gábor játékvezető szerint egy párharc során szándékosan rálépett a budaörsi Kékesi Alexander lábára. A kaposváriaknak a hárommeccses eltiltást tartalmazó MLSZ-határozat mellett még nagyobb gondot jelentett, hogy Szarka Ákos bokája a kiállítást okozó ütközés során súlyosan megsérült.

Akkor Várhidi Péter vezetőedző azt jövendölte, hogy minimum hathetes kihagyás vár a támadóra, mostanra azonban kiderült, hogy ez több lesz, mivel bokasérülése továbbra sem jött helyre. Szarka Ákos óvatosan már elkezdte az edzéseket, azonban várhatóan csak április végén, május elején, tehát az utolsó három vagy négy bajnokin lesz újra bevethető.

A 30 esztendős csatár – aki itthon szerepelt a DVTK-ban, Gyirmóton, illetve legutóbb a dél-koreai Szuvon FC-ben – tavaly nyáron igazolt a Rákóczihoz, 17 NB II-es bajnokin hétszer talált a kapuba, míg három Magyar Kupa-meccsen kétszer volt eredményes.

A somogyiakkal kapcsolatos hír még, hogy a szintén régóta sérüléssel bajlódó Erdei Carlo ebben az idényben szinte biztosan nem léphet már pályára.