Busai Attila a Nyíregyházánál folytatja (Fotó: Török Attila, archív)

 

A 28 esztendős Polényi Gábor a 2013–2014-es idényben volt már a Nyíregyháza Spartacus játékosa, majd kitérő után tavaly nyáron tért vissza a szabolcsiakhoz. A védő az előző kiírásban alapember volt, ahogyan most is – ebben az idényben öt bajnokin lépett pályára, mégis közös megegyezéssel szerződést bontott vele a klub.

A második távozó, a 32 éves Rezes László, aki a 2013–2014-es idényben érkezett Nyíregyházára Debrecenből, azóta több mint 120 bajnokin kezdőként lépett pályára a Szpari színeiben. A középpályás a mostani kiírásban négy bajnokin szerepelt, ebből háromszor a kezdőcsapat tagjaként.

Farkas Márk sem Zoran Szpisljak együttesében szerepel a jövőben. A 27 esztendős védő 2015-ben a Haladástól érkezett a Szparihoz, és több mint száz bajnoki, illetve kupameccsen szerepelt a klub színeiben. A most futó őszi szezonban három NB II-es meccsen futballozott.

A szabadon igazolható Busai Attilával viszont szerződést kötött a Nyíregyháza Spartacus. A középpályás az MTK-ban kezdte pályafutását, majd Svájcba igazolt, ahol két évig futballozott. Hazatérve a Ferencváros játékosa lett, aztán 2017-ben Diósgyőrbe szerződött, ahol 33 meccsen lépett pályára. Utolsó bajnoki mérkőzését tavaly augusztusban játszotta, és a DVTK elhagyása óta nem volt csapata.

Busai tagja volt annak az U19-es válogatottnak, amely 2008-ban Eb-bronzérmet szerzett, korábban pedig az U17-es nemzeti csapattal is szerepelt Európa-bajnokságon. A 188 cm magas, 30 éves labdarúgó szerződése az év végéig szól, a Spartacus szigorú, teljesítményhez kapcsolódó feltételeket szabott neki.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A NYÍREGYHÁZA SPARTACUSNÁL
Érkezők: Busai Attila (szabadon igazolhatóként, legutóbb DVTK), Csorvási Tamás (Hajdúböszörmény), Cenaj Drilon (albán, ACS Energeticianul – Románia), Alan Kovác (szlovák, ETO FC Győr), Papp Máté (Csákvár), Svedyuk Alexander (ukrán-magyar, Jászberény), Szekszárdi Tamás (Vác), Szinanovics Szinan (Békéscsaba), Talabér Attila (Szeged-Csanád GA), Tóth Barna (Monor)
Távozók: Bakos Szabolcs (Budaörs), Fadgyas Tamás (Újpest FC), Farkas Márk (?), Forró Gyula (Dorog), Nagy József (Rákosmente KSK), Polényi Gábor (?), Rezes László (?), Rubus Tamás (Kisvárda), Rokszin Ádám (Szolnok)