NB II: Busai Attila a Szparinál folytatja, hárman távoztak

F. B.F. B.
Vágólapra másolva!
2019.09.06. 12:21
null
Busai Attila a Nyíregyházánál folytatja (Fotó: Török Attila, archív)
Több változás történt az átigazolási időszak legvégén a labdarúgó NB II-ben szereplő Nyíregyháza Spartacus keretében: a klub közös megegyezéssel szerződést bontott Polényi Gáborral, Rezes Lászlóval és Farkas Márkkal, de megállapodott Busai Attilával – számolt be róla a klub honlapja.

 

A 28 esztendős Polényi Gábor a 2013–2014-es idényben volt már a Nyíregyháza Spartacus játékosa, majd kitérő után tavaly nyáron tért vissza a szabolcsiakhoz. A védő az előző kiírásban alapember volt, ahogyan most is – ebben az idényben öt bajnokin lépett pályára, mégis közös megegyezéssel szerződést bontott vele a klub.

A második távozó, a 32 éves Rezes László, aki a 2013–2014-es idényben érkezett Nyíregyházára Debrecenből, azóta több mint 120 bajnokin kezdőként lépett pályára a Szpari színeiben. A középpályás a mostani kiírásban négy bajnokin szerepelt, ebből háromszor a kezdőcsapat tagjaként.

Farkas Márk sem Zoran Szpisljak együttesében szerepel a jövőben. A 27 esztendős védő 2015-ben a Haladástól érkezett a Szparihoz, és több mint száz bajnoki, illetve kupameccsen szerepelt a klub színeiben. A most futó őszi szezonban három NB II-es meccsen futballozott.

A szabadon igazolható Busai Attilával viszont szerződést kötött a Nyíregyháza Spartacus. A középpályás az MTK-ban kezdte pályafutását, majd Svájcba igazolt, ahol két évig futballozott. Hazatérve a Ferencváros játékosa lett, aztán 2017-ben Diósgyőrbe szerződött, ahol 33 meccsen lépett pályára. Utolsó bajnoki mérkőzését tavaly augusztusban játszotta, és a DVTK elhagyása óta nem volt csapata.

Busai tagja volt annak az U19-es válogatottnak, amely 2008-ban Eb-bronzérmet szerzett, korábban pedig az U17-es nemzeti csapattal is szerepelt Európa-bajnokságon. A 188 cm magas, 30 éves labdarúgó szerződése az év végéig szól, a Spartacus szigorú, teljesítményhez kapcsolódó feltételeket szabott neki.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A NYÍREGYHÁZA SPARTACUSNÁL
Érkezők: Busai Attila (szabadon igazolhatóként, legutóbb DVTK), Csorvási Tamás (Hajdúböszörmény), Cenaj Drilon (albán, ACS Energeticianul – Románia), Alan Kovác (szlovák, ETO FC Győr), Papp Máté (Csákvár), Svedyuk Alexander (ukrán-magyar, Jászberény), Szekszárdi Tamás (Vác), Szinanovics Szinan (Békéscsaba), Talabér Attila (Szeged-Csanád GA), Tóth Barna (Monor)
Távozók: Bakos Szabolcs (Budaörs), Fadgyas Tamás (Újpest FC), Farkas Márk (?), Forró Gyula (Dorog), Nagy József (Rákosmente KSK), Polényi Gábor (?), Rezes László (?), Rubus Tamás (Kisvárda), Rokszin Ádám (Szolnok)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik