NB II: Budafokon sportigazgató is lesz a volt Fradi-csatár

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.06.29. 07:09
Az NB II-es feljutáshoz 16 góllal hozzájáruló Oláh Lóránt sportigazgató lesz a Budafoki  MTE-nél, de van esély arra, hogy a pályán is lássuk még. 

Javában készül az NB II július 30-i rajtjára a Budafoki MTE, miközben a vezetők azon fáradoznak, hogy a csapat erős játékoskerettel, a lehető legjobb körülmények között futballozhasson az új idényben.

Megújul a játéktér, elkezdődik a másodosztályban kötelező fedett lelátó megépítése, így nem lesz akadálya annak, hogy az együttes saját stadionjában fogadhassa ellenfeleit. Az előző bajnokság remekül sikerült, a Prukner László által irányított BMTE magabiztosan lett bajnok az NB III Középcsoportjában, pedig a forduláskor még hat pont hátrányban volt a Szigetszentmiklóssal szemben. Emellett a Videotont is búcsúztatva az elődöntőig jutott a Magyar Kupában, s csak a későbbi győztes Ferencváros állította meg.

A sikerekben nem kevés része volt Oláh Lórántnak, aki korábban az élvonalban 249 meccsen 89-szer talált be, és a 38. életévében járva is vezéregyénisége volt az együttesnek. A korábban többek között Kaposváron, Debrecenben és a Ferencvárosban is játszó támadó 16 góllal járult a feljutáshoz, ám egyáltalán nem biztos, hogy az új idényben is hétről hétre a pályán látjuk. Legalábbis nem a játéktéren…

„Már az előző idényben is besegítettem a vezetőknek, most abban maradtunk, hogy én leszek a klub sportigazgatója – mondta el Oláh Lóránt. – Ez kihívás a javából, egyelőre tanulom a szakmát, de igyekszem a legjobb tudásom szerint segíteni. Nem szabad elfelejteni, hogy újoncok leszünk az NB II-ben, ez magasabb szint, és a felkerülő csapatnak az első év mindig különösen fontos. Egyébként a többiekkel együtt elkezdtem a felkészülést, a vezetők úgy ítélik meg, az öltözőben és a pályán is szükség van a rutinosabb labdarúgókra, de hogy játszom-e, és ha igen, mennyit, arra az elkövetkező időszak adja meg a választ. Harmincnyolc éves leszek, nem biztos, hogy a futómennyiségemre, a teherbírásomra kell építeni, de abban tudok segíteni, hogy megmaradjon a jó légkör, amely eddig is jellemzett bennünket. Korábban volt olyan elvetemült gondolatom, hogy egyszer talán edző leszek, de úgy gondolom, klubvezetőként inkább tudok segíteni. Megpróbálunk a lehető legjobban felkészülni az NB II-re, és mert erősebbnek érzem a keretünket annál, mint hogy a bennmaradásért harcoljon, abban bízom, az első tíz között végzünk.”

„Oláh Lóránt sportigazgatói kinevezése nem véletlenszerű, hanem másfél éve tartó felkészítés előzte azt meg, hogy most bizalmat szavazunk neki ezen a poszton – mondta megkeresésünkre Jakab János, a Budafoki MTE tiszteletbeli elnöke. – Úgy vélem, ez szinte egyedülálló a magyar futballban, hogy egy klub tudatos »felépít« egy sportigazgatót. Amikor idekerült hozzánk, már akkor megállapodtunk ebben, és abban egyeztünk meg, hogy ha elérjük a célunkat, az NB II-be jutást, akkor ez a pozíció életbe lép a klubnál, hiszen most már szükség van egy főállású emberre, aki ellátja ezt a feladatkört. Lóránt nagyon tehetséges játékos és közben jó eszű ember, több nyelven beszél, van saját cége is. Úgy vélem, nem csalódunk majd benne, kimondottan alkalmasnak érzem a poszt betöltésére, amelynek mindennapi tudnivalóit másfél éve tudatos tanulmányozza."

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A BUDAFOKNÁL
Érkezők
:
Vaszicsku Gergő (Puskás Akadémia, kölcsön után végleg)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek:
Kiszemeltek:
Távozók:
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: –
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk: –

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik