Sokba került a kimaradt tizenegyes a Vasasnak Budafokon

GELEI JÓZSEFGELEI JÓZSEF
Vágólapra másolva!
2022.02.13. 16:50
null
Berecz Zsombor nem tudta győzelemre vezetni a Vasast Budafokon (Fotó: Dömötör Csaba)
A labdarúgó NB II 23. fordulójában Feczesin Róbert még tizenegyesből sem tudott a kapuba találni Budafokon, így hiába játszott nagy fölényben az angyalföldi gárda, csak egy pontot visz haza (0–0). A sereghajtó pozícióba süllyedő budafokiak ugyanakkor talán elkezdhetnek reménykedni, előbb-utóbb csak megszakad a hosszú ideje tartó rossz sorozatuk.

 

LABDARÚGÓ NB II
23. FORDULÓ

BUDAFOKI MTE–VASAS SC 0–0
BMTE Sporttelep, 700
néző. Vezette: Takács Tamás (Tőkés Róbert, Szilágyi Norbert)
BUDAFOK: Oroszi – Margitics, Horgosi, Vaszicsku, Fótyik, Kotula – Beke (Kovács D., 77.), Filkor, Nándori (Soltész, 61.), Farkas B. (László D., 68.) – Szabó L. Vezetőedző: Csizmadia Csaba
VASAS:
Jova – Szivacski, Litauszki (Szilágyi Z., a szünetben), Iyinbor, Silye – Berecz, Hidi M. (Márkvárt, 72.), Pátkai (Sztojka, a szünetben) – Hinora (Radó, 66.), Feczesin, Ihirig-Farkas (Cipf, 72.). Vezetőedző: Kuttor Attila
MESTERMÉRLEG
Csizmadia Csaba:
– A futballfilozófiámmal ellentétes, védekező taktikával léptünk pályára, de szereztünk egy nagyon fontos pontot.
Kuttor Attila: – Egy agyonnyert meccset adtunk döntetlenre. Ennyi helyzettel több mérkőzést is meg lehetne nyerni. Óriási csalódás, hogy nem tudtuk begyűjteni a három pontot.

ÖSSZEFOGLALÓ

A bemelegítés során változtatni kényszerült Csizmadia Csaba: a megsérülő Greksa Bence helyett Horgosi Donátot tette a kezdőbe. Öt védővel állt fel a Budafok, előttük pedig négy középpályás próbálta meg feltartóztatni az angyalföldi támadásokat.

Az első negyedóra egyértelmű vendégfölényt hozott, ám miután Feczesin Róbert a kapu fölé lőtte a jogosan megítélt tizenegyest, kijött a szorításból a házigazda. Helyzetig ugyan nem jutott, de a mezőnyben kiegyenlített lett a játék. Bár a piros-kékek szorgosan lövöldözték a szélekről középre a labdát, a hazaiak belső hármasa stabilan állt a lábán.

A szünetben kettőt is cserélt Kuttor Attila, jelezve, hogy elégedetlen a látottakkal. A második félidőben is uralta a játékot a Vasas, de rendkívül lassan, körülményesen tette ezt, így a nagyon szervezetten védekező hazai gárda biztosan verte vissza a támadásokat. Kuttor Attila mindent megpróbált, de cseréi sem tudtak olyan pluszt hozzátenni a játékhoz, mely gólokban is megmutatkozott volna. Feczesin meccs elején kihagyott tizenegyese így sokba került a Vasasnak. Ezzel a döntetlennel ugyan nem szakadt meg a budafokiak nyeretlenségi szériája, de a mutatott játékuk mindenképpen biztató lehet a jövőre nézve. Az pedig, hogy Csizmadia Csabával vagy nélküle, napokon belül kiderül(het). 0–0

 

PERCRŐL PERCRE

90+3. perc: vége a mérkőzésnek, nem született gól. Köszönjük megtisztelő figyelmüket!

90+1. perc: Kotula kapott sárga lapot, miután felrúgta Cipfet.

90. perc: Három perc lesz a hosszabbítás.

77. perc: Hazai csere: Beke le, Kovács Dávid be.

72. perc: Utolsó vendégcserék: Ihrig-Farkast Cipf, Hidit Márkvárt váltotta a hajrára.

72. perc: Filkor kapott sárga lapot reklamálásért.

71. perc:Hidi M. kapott sárga lapot, miután odataposott Lászlónak.

68. perc: Hazai változtatás: Farkas helyén László folytatja a játékot.

66. perc: Vasas-csere: Hinora helyére Radó érkezett.

64. perc: Ihrig-Farkas cselezte be magát a jobb oldalról az ötös sarkáig, éles szögből leadott lövése Fótyikról vágódott az oldalhálóba.

61. perc: hazai csere: Nándori helyére Soltész érkezik.

Hinora számtalan labdát lőtt középre, ám a hazai védők nagyon stabilan álltak a lábukon
Hinora számtalan labdát lőtt középre, ám a hazai védők nagyon stabilan álltak a lábukon


58. perc: Hinora teljesen tisztára játszotta magát a tizenegyes ponton, de lövését Oroszi bravúrral szögletre tornázta.

56. perc: Egy jobb oldalról felívelt szabadrúgás kicsúszott Jova Levente kezéből, de Szabó Levente annyira meglepődött a lehetőségen, hogy bedobásra rúgta a labdát.

52. perc: Jobb oldali Vasas szöglet után ugyan Feczesin a hálóba fejelt, de az asszisztens már hamarabb jelezte, hogy a labda az alapvonalon túlról kanyarodott vissza..

50. perc: Berecz varázsolta Ihrig-Farkas mellére a labdát az ötösön, ám az ex-budafoki támadóról a bal kapufa mellé pattant a játékszer.

46. perc: A szünetben cserélt a Vasas, Iyinbor helyére Szilágyi Zoltán érkezett, Pátkai Mátét Sztojka Dominik váltotta.

46. perc: Folytatódik a mérkőzés.

Takács Tamás játékvezető hosszabbítás nélkül lefújta az első félidőt.

41. perc: Ihrig-Farkas lecsúszott jobb oldali beadását Oroszinak a léc alól kellett szögletre tenyerelni.

40. perc: Berecz 18 méterről, középről, félfordulatból a jobb alsó sarok mellé lőtt.

31. perc: Mi maradt ki ... Szivacski remekül lőtte középre a labdát a jobb oldali szögletzászlótól, Pátkai középről, 8 méterről, ajtó-ablak helyzetben rosszul találta el, így az elakadt Horgosiban.

25. perc: Ihrig-Farkas kanyarított a kapu elé jobbról, Horgosi a rövid saroknál fejelte ki labdát Feczesin elől.

23. perc: Ihrig-Farkas bolondította meg egykori csapattársát, Kotulát a jobb oldali alapvonalnál, majd éles szögből megcélozta a rövid alsót, de Oroszi szögletre hárított.

Ihrig-Farkas Sebestyént nem kímélték  volt csapattársai a meccs során
Ihrig-Farkas Sebestyént nem kímélték volt csapattársai a meccs során

 

A kihagyott tizenegyes után kijött a szorításból a Budafok, de a kapuk továbbra sem forognak veszélyben.

15. perc: Tizenegyes! Egy mélységi indítással Hinora iramodott meg a jobbösszekötő helyén, Fótyik csak fellökni tudta a tizenhatoson belül. A tizenegyest Feczesin a léc fölé bombázta.

Az első tíz perc egyértelmű angyalföldi fölényben telt, de azon túl, hogy sorozatban rúgták a szögleteket a vendégek, különösebb izgulni valójuk nem volt a hazaiaknak.

1. perc:Elkezdődött a mérkőzés. A hazaiak piros-fekete mezben, fehér nadrágban, a vendégek fehér mezben és piros nadrágban léptek pályára.

A kezdés előtt csere történt a hazai kezdőben, a megsérült Greksa helyett Horgosi lép pályára.

Információink szerint ez a találkozó Csizmadia Csaba utolsó mérkőzése a budafoki kispadon, a Boér Gábort októberben a kispadon váltó szakvezető helyére Mátyus János érkezik.

Ha csak ideiglenes jelleggel is, de ma este a Vasas akár átveheti a vezetést a táblázaton, mivel a Diósgyőr csak holnap este lép pályára. Ehhez nem kell mást tennie, mint legyőzni a 2021. október eleje óta nyeretlen Budafokot.

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Meglátjuk, mire megy a Csizmadia Csaba visszatérése óta még mindig nyeretlen, a legutóbbi négy bajnokiját elveszítő Budafoki MTE a feljutó helyen álló, tavasszal négy pontot gyűjtő Vasas ellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik