Idei harmadik hazai bajnokiját is döntetlennel zárta a Budafok (Fotó: Földi Imre)
 
LABDARÚGÓ NB II

6. FORDULÓ

BUDAFOKI MTE–SZENTLŐRINC 1–1 (1–1)
Promontor utca, 450 néző. Vezette: Katona Balázs (Csatári Tibor, Kulman Tamás)
BUDAFOK: Gundel-Takács – Csonka A., Romics, Jagodics M., Kalmár O. (Soltész, 65.) – Adorján, Németh M. (Sós, 87.), Nándori (Horváth O., 65.) – Györgyi (Tischler, a szünetben), Szűcs Zs. (Varga D., a szünetben), Takács R. Vezetőedző: Mátyus János
SZENTLŐRINC: Bese B. – Tamás L. (Mervó, a szünetben), Németh E., Nagy Zs., Keresztes – Vidnyánszky M. (Csilus, 63.), Csörgő R. (Bányai, 70.), Kiss-Szemán (Lénárt, a szünetben), Rétyi (Filipovics, 63.) – Daróczi, Erdélyi. Vezetőedző: Jeremiás Gergő
Gólszerző: Takács R. (28.), ill. Csörgő R. (45+1.)
MESTERMÉRLEG
Mátyus János: – Nehéz helyzetben voltunk, mert néhány órával a kezdés előtt betegség miatt több játékos szerepeltetéséről le kellett mondanom. A csapat azonban mindent megtett a győzelemért. Van mit javítani, és biztos, hogy jobbak leszünk.
Jeremiás Gergő: – A Budafok jobban kezdte a találkozót, uralta az első félidőt. Bár a másodikban feljavultunk, ennyi kevés volt a győzelem megszerzéséhez. Alacsony színvonalú mérkőzés volt, idegenben nem rossz az egy pont.

ÖSSZEFOGLALÓ

Edzőváltás után fogadta a Szentlőrincet a sereghajtó Budafok, amelynek kispadján Mátyus János váltotta a hétfőn menesztett Csizmadia Csabát. A fővárosi piros-feketék idénybeli első győzelmükre készültek, míg a vendégek dorogi vereségük és a Békéscsaba elleni döntetlen után szereztek volna ismét három pontot.

Lendületesebben kezdett a házigazda, a kritikus első negyedórában saját térfelére szorult a Szentlőrinc, de hiába a budafoki fölény, a mezőnyben sok volt a hiba, így nagyobb helyzet sem alakult ki. Különösen a bal szélen volt aktív Mátyus János együttese, Takács Ronalddal láthatóan nem tudtak mit kezdeni a vendégek, a támadó pedig második nagy helyzetét gólra váltotta: félmagas, jól helyezett lövéssel szerzett vezetést a Budafoknak (1–0). Negyedóra még hátravolt az első félidőből, de hiába került mezőnyfölénybe a Szentlőrinc, a hazaiak állták a sarat. Egészen a ráadásig, Daróczi Zoltán szabadrúgása után ugyanis nem tudtak felszabadítani a védők, a szemfüles Csörgő Raul pedig közelről egyenlített (1–1).

A második játékrészben már mindkét csapat kevesebb kockázatot vállalt, de egy védelmi hibából így is vezetést szerezhetett volna a Budafok, ha Tischler Patrik közvetlen közelről pontosabban céloz. A kihagyott ziccer ellenére támadásban maradt a házigazda, a cserék jól szálltak be, a széleken többször is sikerült megbontani a szentlőrinci védelmet, ám az utolsó átadásokba rendre hiba csúszott. A túloldalon a csereként beálló Bányai Péter előtt adódott a legnagyobb lehetőség, ám Gundel-Takács Bence jól zárta a szöget, így 1–1-es döntetlennel ért véget a találkozó – Mátyus János döntetlennel mutatkozott be Budafokon.

AZ ÁLLÁS
1. MTK Budapest 6 5 1 24–8 +16   
2. Gyirmót FC Győr 6 4 1 1 12–3 +9  13
3. Kazincbarcika 6 4 2 8–9 –1  12
4. Pécsi MFC 6 3 3 9–6 +3  12
5. ETO FC Győr 6 3 1 2 9–5 +4  10
6. FC Ajka 6 3 1 2 11–8 +3  10
7. Diósgyőri VTK 6 3 3 10–9 +1  9
8. Szeged-Csanád Grosics Akadémia 5 3 2 6–5 +1  9
9. BFC Siófok 5 3 2 5–6 –1  9
10. Soroksár SC 6 2 3 1 10–9 +1  9
11. Békéscsaba 1912 Előre 6 2 2 2 10–8 +2  8
12. Szombathelyi Haladás 6 2 2 2 6–6 0 8
13. Tiszakécske 6 2 1 3 5–8 –3  7
14. FC Csákvár 6 1 4 1 5–5 0 7
15. Szentlőrinc SE 6 1 3 2 9–12 –3  6
16. Nyíregyháza Spartacus 6 1 1 4 5–7 –2  4
17. Kozármisleny 6 1 1 4 6–10 –4  4
18. Dorogi FC 6 1 1 4 5–14 –9  4
19. Mosonmagyaróvár 6 1 5 5–15 –10  3
20. Budafoki MTE 6 3 3 5–12 –7  3

6. FORDULÓ
Augusztus 28.
Budafoki MTE–Szentlőrinc 1–1
Szombathelyi Haladás–Soroksár SC 1–1
Nyíregyháza Spartacus FC–FC Ajka 1–1
Credobus Mosonmagyaróvár–MTK Budapest 0–6
Aqvital FC Csákvár–Pécsi MFC 0–0
ETO FC Győr–Tiszakécskei LC 2–0
Diósgyőri VTK–Kolorcity Kazincbarcika SC 1–0
HR-Rent Kozármisleny–Gyirmót FC Győr 0–1
Békéscsaba 1912 Előre–Dorogi FC 0–0
Augusztus 29.

20.00: BFC Siófok–Szeged-Csanád Grosics Akadémia   

PERCRŐL PERCRE

90+3. perc: Véget ért a mérkőzés, a Budafok hazai pályán 1–1-es döntetlent játszott a Szentlőrinccel. Köszönjük megtisztelő figyelmüket!

Két perc hosszabbítás következik. 

89. perc: Adorján kapáslövése méterekkel elkerülte a kaput.

87. perc: Cserélt a Budafok, Németh Máriót Sós váltotta.

Megjön a budafoki szurkolók hangja, az utolsó rohamokat indítja a sereghajtó idei első győzelméért. 

84. perc: Adorjánnak is felmutatta a játékvezető a sárga lapot. 

82. perc: Varga Donát vette célba a jobb alsót a balösszekötő helyéről, Bese vetődve hárított.

79. perc: Mi maradt ki! Csilus ugratta ki jó ütemben Bányait, aki tíz méterről, laposan középre lőtt, Gundel-Takács résen volt.

74. perc: Mervó rántotta le Jagodicsot, sárga lapért cserébe. 

70. perc: Ez volt az utolsó labdaérintése Csörgőnek, Bányai érkezett a helyére.

69. perc: Csörgő iramodott meg a jobb szélen, de Romics visszaért vele, és szögletre tisztázott. 

65. perc: Budafoki változtatások, Nándori és Kalmár le, Horváth Olivér és Soltész be. 

63. perc: Ismét kettőt cserélt Jeremiás Gergő, Rétyit Filipovics, Vidnyánszkyt Csilus váltotta.

Lendületben a Budafok, de egyelőre állják a sarat a vendégek. 

54. perc: Helyzet volt! Romics indította jó ütemben Takács Ronaldot, aki balról laposan adott középre, a vendégek nem tudtak felszabadítani, de Tischler közeli lövését Bese bravúrral hárította.

48. perc: Lénárt rúgott oda Kalmárnak, villant a mérkőzés első sárga lapja.  

46. perc: Mindkét szakvezető cserélt a szünetben, a hazaiaknál Györgyi és Szűcs helyett Tischler és Varga Donát érkezett, míg a vendégeknél Tamás László és Kiss-Szemán hagyta el a pályát, helyükön Mervó és Lénárt folytatja.

46. perc: Folytatódik a mérkőzés! 

Mindeközben a többi pályán... 

45+2. perc: Véget is ért az első félidő, a szünetben döntetlenre állnak a felek. 

45+1. perc: GÓÓÓL, EGYENLÍT A SZENTLŐRINC! Daróczy szabadrúgása után Csörgő Raul elé pattant a labda, aki három méterről a jobb alsóba gurított. 1–1!

Egy perc a hosszabbítás az első félidő végén. 

Nem tudtak igazán ritmust váltani a vendégek a gól óta, jól védekezik a Budafok. 

36. perc: Az eddigi legnagyobb szentlőrinci lehetőség: Rétyi tekert kapura a tizenhatos vonaláról, nem sokkal tévesztette el a jobb felsőt.

32. perc: Erdélyi beadását Rétyi fejelte a jobb alsó mellé.

A mezőny legjobbja, Takács Ronald szerzett vezetést a hazaiaknak (Fotó: Földi Imre)

28. perc: GÓÓÓL, VEZET A BUDAFOK! Takács Ronaldot nem tudják tartani a vendégek, ezúttal Keresztesről fordult le könnyedén, majd tíz méterről, félmagasan a kapu jobb oldalába bombázott. 1–0!

27. perc: Kalmár indítását Takács Ronald tűzte kapura éles szögből, de Bese leért a hosszú alsóra. 

Lent is maradt a védő, de rövid ápolás után folytathatja a játékot. 

22. perc: Takács Ronald nagyon aktív ma, ezúttal balról cselezte be magát a büntetőterületen belülre, majd a bal felsőt vette célba, de Tamás László ismét hatalmasat mentett fejjel.

20. perc: Daróczi tekert kapura a tizenhatos előteréből, Gundel-Takácsnak ezúttal sem volt nehéz dolga. 

18. perc: Erdélyi nagy bedobását a röviden érkező Tamás László csúsztatta kapura, Gundel-Takács könnyedén védett. 

Rengeteg a hiba mindkét oldalon, így folyamatos játékról egyelőre nem beszélhetünk.

13. perc: A sarokrúgás után Takács Ronald szabadrúgása elhalt a blokkban.

12. perc: Nándori kereste labdával a hosszún érkező Györgyit, de Kiss-Szemán szögletre csúsztatta ki a labdát. 

Lendületesebben kezdett a házigazda, a szentlőrinci térfélen jár a labda.

5. perc: Ismét Tamás László tisztázott, ezúttal csukafejessel, Nándori beadását követően. 

3. perc: Takács Ronald adott balról laposan középre, Tamás László nagyot mentett az ötös sarkánál.

Piros mezben és fekete nadrágban a Budafok, tiszta fehérben a vendégek. Csaknem ötszáz néző a lelátón, ideális futballidőben játszanak a csapatok. 

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, a Szentlőrinc indította útjára a labdát! 

ELŐZMÉNYEK

A két csapat eddig hatszor találkozott egymással, négy alkalommal az NB III-ban, kétszer pedig az NB II-ben. A mérleg nyelve a Budafok felé billen, négy fővárosi és egy szentlőrinci siker mellett egy döntetlen született. A legutóbbi idényben mindkét egymás elleni összecsapást 2–1-re nyerték meg a budafokiak.

„A felkészülésünket megnehezítette, hogy edzőt váltott a Budafok, hiszen így jóval több a kérdőjel, nem lehet tudni, milyen játékot választ majd Mátyus János – mondta a találkozó előtt a Szentlőrinc nyáron kinevezett szakvezetője, Jeremiás Gergő. Épp ezért az elmúlt napokban még inkább a saját játékunkkal foglalkoztunk, remélem, vasárnap látszani is fog az előrelépés, Folyamatban van egy stabil játék kialakítása, arra kell törekednünk, hogy a Budafok ellen a mérkőzés nagy részében mi domináljunk.” 

Öt forduló alatt öt pontot gyűjtött a Szentlőrinc, amely a forduló előtt a tabella 15. helyén állt. Jeremiás Gergő együttese gólgazdag mérkőzéseket játszott eddig az idényben: a Gyirmót otthonában elszenvedett négygólos fiaskót az MTK elleni, hazai 3–3 követte, majd a Szeged felett aratott győzelem, és a dorogi vereség után legutóbb a 94. percben mentett pontot a csapat a Békéscsaba ellen (2–2).

Az elmúlt időszakban volt lehetőségem rengeteg mérkőzést megnézni, láttam a Budafok néhány találkozóját is, és amióta elkezdtünk beszélgetni, felvételről is megnéztem több bajnoki mérkőzését – árulta el lapunknak adott interjújában a Budafok új vezetőedzője, Mátyus János. – Megvan az elképzelésem, nyilván az ember nem tud kibújni a bőréből, önmagamat kell adnom, és remélem, mielőbb lesz eredménye a munkának. A Szentlőrinc ellen nyerni kell, más célunk nem lehet, és ezzel kezdtem az öltözőben is: ez nem egzakt tudomány, erre nincs recept, mégis azonnal meg kell tanulni, hogyan lehet meccset nyerni.

A sereghajtó Budafok két döntetlennel és három vereséggel kezdte az új idényt, a gyenge rajt pedig Csizmadia Csaba vezetőedző állásába került, akit hétfőn menesztett a vezetőség. Utódja, Mátyus János kedden már meg is tartotta első edzését a Promontor utcában, munkáját Felipe Matos segíti a folytatásban. A szakmai stábnak elsősorban a védekezést kell rendbe tennie, a budafokiak az MTK-tól négy, az Ajkától három, míg az újonc Kazincbarcikától két gólt kaptak – mindannyiszor pont nélkül maradtak. Hazai pályán két döntetlennel kezdtek a piros-feketék, a Pécs elleni 2–2-t a Gyirmóttal játszott 0–0 követte.

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Meglátjuk, mire megy a sereghajtó Budafoki MTE új vezetőedzője, Mátyus János bemutatkozó mérkőzésén a két forduló óta nyeretlen Szentlőrinc ellen.