NB II: Bozsik József után Bozsik Péter is Nyíregyházán kapott munkát

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.04. 16:46
A labdarúgó NB II-re készülő Nyíregyháza Spartacus bejelentette, hogy a volt szövetségi kapitány Bozsik Péter lett a klub szakmai igazgatója.

A Szpari tájékoztatása szerint az 56 éves Bozsik Péter – akinek fia, József a Nyíregyháza NB II-es csapatának vezetőedzője – szakmai igazgatóként csatlakozik a klubhoz. Feladatai közé tartozik többek között, hogy folyamatosan kapcsolatban kell lennie az akadémiával, a klubvezetéssel, valamint az önkormányzattal, a szövetséggel, továbbá képviseli a klubot rendezvényeken, médiaeseményeken – az utánpótlás és a felnőttcsapat kapcsán.

Bozsik Péter edzőként NB I-es bajnoki címet nyert a Zalaegerszegi TE-vel, 2006-ban pedig a magyar válogatottat irányította. Bozsik – aki televíziós szakkommentátorként is ismerős lehet – a Komárom vezetőedzőjeként az előző szezonban visszajuttatta az együttest az NB III-ba. A komáromiak jelezték, Bozsik Péter nem távozik a harmadosztályba feljutó együttestől.

A másodosztályú klubnál a szakmai munkáért továbbra is Bozsik József felel, az ő feladata a keret összeállítása, felkészítése és a mérkőzéseken a gárda irányítása.

„A Nyíregyháza komoly tradíciókkal büszkélkedhet, jólesett a megkeresése. Örömmel vállaltam a munkát, bízom abban, hogy tudok segíteni az akadémia és a klub közös működésében, és a jövő felépítésében” – idézi a Nyíregyháza honlapja Bozsik Pétert.

Mint ismert, a Szpari akadémiája Bozsik Józsefnek, az Aranycsapat legendás tagjának (egyben Bozsik Péter édesapjának) nevét viseli.




Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik