A bajnokaspiráns Vasas sem tudta legyőzni a döntetlen-specialista Siófokot

Vörös SándorVörös Sándor
Vágólapra másolva!
2021.08.22. 18:50
A Vasas sem tudta elvenni a Siófok veretlenségét: a labdarúgó NB II 5. fordulójában az angyalföldiek ugyan kétszer is vezetést szereztek, de a házigazdák mind a kétszer egyenlítettek, így ötödik mérkőzésükön is egy pontot szereztek.
A siófokiak öröme érthető, az élvonalba igyekvő Vasas ellen is pontot szereztek (Fotó: Németh András)
A siófokiak öröme érthető, az élvonalba igyekvő Vasas ellen is pontot szereztek (Fotó: Németh András)
A siófokiak öröme érthető, az élvonalba igyekvő Vasas ellen is pontot szereztek (Fotó: Németh András)
A siófokiak öröme érthető, az élvonalba igyekvő Vasas ellen is pontot szereztek (Fotó: Németh András)
A siófokiak öröme érthető, az élvonalba igyekvő Vasas ellen is pontot szereztek (Fotó: Németh András)

LABDARÚGÓ NB II
5. FORDULÓ

BFC SIÓFOK–VASAS 2
–2 (1–1)
Siófok, Városi Stadion, 1300 néző. Vezette: Derdák Marcell (Huszár Balázs, Bertalan Dávid)
SIÓFOK:
Szmola – Polényi (Kiss B., a szünetben), Jagodics B., Horváth M., Varga B. – Varjas Z., Medgyesi (Szakály A., a szünetben) – Tóth Z. (Eördögh, 63.), Nikházi (Szakály D., 63.), Cipf (Elek B., 80.) – Horváth P. Vezetőedző: Domján Attila
VASAS:
Jova – Szivacski, Viczián, Otigba, Silye – Márkvárt (Rétyi, 60.), Berecz, Szilágyi Sz. (Sztojka, 60.), Pátkai (Hidi M., a szünetben) – Radó (Pekár, 80.), Bobál G. (Birtalan, 60.). Vezetőedző: Kuttor Attila
Gólszerző: Cipf (45.), Varjas Z. (89.), ill. Radó (28.), Pekár (83.)
MESTERMÉRLEG
Domján Attila:
– Az összes döntetlenünk közül számunkra a mostaninak van a legnagyobb értéke, ennek ellenére egy kis hiányérzet mégiscsak maradt bennünk.
Kuttor Attila: – A játék képe alapján igazságos döntetlen született, még akkor is, ha kétszer is kezünkben volt a vezetés lehetősége.

ÖSSZEFOGLALÓ

Az ünnepi hosszú hétvége záró napján remek programnak ígérkezett a listavezető vendégszereplése az egyik „remikirály” otthonában – szerencsére sokan gondolták így, ennek tükrében szép számú közönség gyűlt össze a siófoki Városi Stadionban. A felújítás előtt álló létesítménybe szervezetten érkezett az angyalföldiek tábora, amely arra készült, hogy kiszurkolja a feljutási terveket szövögető fővárosiak idei első idegenbeli győzelmét.

A balatoniak maroknyi tábora is hasonlóra készült, még akkor is, ha az előzetes erőviszonyok a vendégek mellett szóltak. Ennek megfelelően az első félidőben a piros-kékek domináltak, mezőnyfölényben, jobban futballoztak, s a 28. percben egy villámgyors kontra végén Radó András góljával megérdemelten szereztek vezetést (0–1). A siófokiak ezzel szemben nem sok veszélyt jelentettek Jova kapujára, a játékrész hajrájában Cipf Dominik fejes góljának köszönhetően tulajdonképpen a semmiből egyenlítettek (1–1).

Cipf Dominik a Diósgyőri VTK után a Vasas kapuját is bevette (Fotó: Németh András)
Cipf Dominik a Diósgyőri VTK után a Vasas kapuját is bevette (Fotó: Németh András)

A szünetben mindkét szakmai stáb több cserét is végrehajtott, majd a térfélcserét követően nem a szép megoldások domináltak, ezt hűen tükrözi a tizenkét perc alatt kiosztott három sárga lap. Az idő előrehaladtával a házigazdák fokozatosan feljavultak, így egy kimondottan jó színvonalú mérkőzés kerekedett a nyáresti bajnokiból. Ahogy az angyalföldiek, úgy a balatoniak is betalálhattak volna, de erre a hajráig várnunk kellett, amikor hat perc alatt Pekár László és Varjas Zoltán révén újabb gólváltásnak lehettünk szemtanúi (2–2).

A BFC Siófok ötödik bajnokiján ötödik döntetlenjét játszotta, melyek közül kétségkívül ez számít a legértékesebbnek. Ezzel szemben a Vasas FC először remizett a szezonban, melynek köszönhetően visszacsúszott a tabella harmadik helyére.

PERCRŐL PERCRE

90+3. perc: 2–2-es döntetlennel véget ért a mérkőzés. Köszönjük megtisztelő figyelmüket!

Letelt a rendes játékidő, melyet követően Derdák Marcell három percet hosszabbít.

89. perc: GÓL! ÚJFENT EGYENLÍTETT A BFC SIÓFOK! A vendégek térfelének közepén Berecz Zsombor faultolta Horváth Pétert. A megítélt szabadrúgást Szakály Dénes végezte el, miközben Varjas Zoltán megelőzte védőit, s 6 méterről a kifutó Jova mellett a kapu közepébe fejelte a labdát. 2–2!

83. perc: GÓL! ISMÉT MEGSZEREZTE A VEZETÉST A VASAS! Egy, a félpályánál elvégzett bedobást követően Berecz Zsombor iramodott meg, majd a Jagodics lábáról lepattanó labdával Pekár László lépett ki. A vendégek három perccel korábban becserélt játékosa 11 méterről, óriási erővel a kapu közepébe lőtte a labdát. 1–2!

80. perc: Kuttor Attila is kihasználta utolsó cserelehetőségét, melynek során Pekár László váltotta Radó Andrást.

78. perc: Az utolsó siófoki csere: Cipf Dominik le – Elek Bence be.

73. perc: Silye – Radó volt a labda útja, utóbbi remekül készítette le lövésre Sztojkának. A vendégek frissen beállt játékosa 18 méterről, középről kapura is lőtte, Szmola óriási bravúrt bemutatva, a levegőben úszva tolta a labdát a kapu fölé!

Derdák Marcell a második félidőben is huszonöt perc játékot követően rendelt el ivószünetet.

A második félidőben jó színvonalú mérkőzés kerekedett a nyáresti bajnokiból (Fotó: Németh András)
A második félidőben jó színvonalú mérkőzés kerekedett a nyáresti bajnokiból (Fotó: Németh András)

65. perc: Kiss Balázs jobb oldali beadása után Cipf elé pattant a labda, majd 7 méterről bal külsővel a jobb kapufa mellé lőtt.

63. perc: Dupla cserével reagáltak a házigazdák: Szakály Dénes Nikházi Márkot, Eördögh András Tóth Zoltánt váltotta.

61. perc: Otigba Kenneth vágta fel sárga lapot érően Horváth Pétert.

60. perc: Tripla csere az angyalföldiek oldalán: a Szilágyi Szabolcs, Bobály Gergely, Márkvárt Dávid trió jött le, helyettük a Sztojka Dominik, Birtalan Botond, Rétyi Róbert hármas kap lehetőséget.

57. perc: Alig telt el tizenkét perc a második félidőből, de Derdák játékvezető már harmadjára mutatta fel a sárga lapot: ezúttal Bobál Gergely kapta Nikházi letalpalásáért.

56. perc: Egy keresztlabdát követően Kiss Balázs lőtt a jobb összekötő helyéről, a kapu hosszú oldalára érkező kísérletét Jova a mezőnybe ütötte.

52. perc: Ismét előkerült a sárga kártya, ezúttal Cipf Dominik kapta, miután hátulról buktatta Márkvártot.

46. perc: Varjas Zoltán rántotta le Berecz Zsombort – Derdák játékvezető másodszor is elővette a sárga lapot.

46. perc: A szünetben mindkét oldalon cseréltek a szakvezetők: a hazaiaknál Medgyesi Márk és Polényi Gábor nem jött ki a folytatásra, helyettük Szakály Attila és Kiss Balázs kap lehetőséget. Az angyalföldieknél Pátkai Mátét Hidi M. Sándor váltotta.

46. perc: Elkezdődött a második félidő.

45+1. perc: A jelzett hosszabbítást követően véget ért az első félidő. A Vasas FC Radó András révén a 28. percben megszerezte a vezetést, de a házigazdák Cipf Dominik góljával közvetlenül a szünet előtt egyenlítettek. Hamarosan jövünk a második játékrésszel!

Egy perc hosszabbítás az első félidő végén.

45. perc: GÓL! EGYENLÍTETT A BFC SIÓFOK! Pátkai fejelt ki egy siófoki beadást, a labda azonban Polényi elé pattant, aki egy igazítást követően újfent középre centerezett. A remekül érkező beadása után Cipf Dominik Szivacski mellett a kapu jobb oldalába fejelte a labdát. 1–1!

34. perc: Egy hosszan előrevágott labdával ismét Radó ugrott ki, majd Jagodics szorításában 5 méterről lőtt Szmola leért a rövid sarokra és védeni tudta a próbálkozást.

Varga Bence (sárgában) két angyalföldi játékos gyűrűjében is megtartotta a labdát (Fotó: Németh András)
Varga Bence (sárgában) két angyalföldi játékos gyűrűjében is megtartotta a labdát (Fotó: Németh András)

A két klub egymással szemben ezen a délutánon 44. alkalommal szállt harcba a győzelemért, közös történelmük 1985 óta íródik. A felek korábban 34 bajnokit vívtak az élvonalban, míg a másodosztályban ez a tizedik találkozó. Az NB II-ben három siófoki győzelem és egy döntetlen mellett öt fővárosi siker született, s a gólkülönbség is a piros-kékeknek kedvez (11–15). A Balaton fővárosában ez az ötödik találkozó: egy hazai győzelem és három vendégsiker teszi teljessé a mutatót, 5–12-es gólkülönbséggel.

28. perc: GÓL! MEGSZEREZTE A VEZETÉST A VASAS! Tóth Zoltán egészen az alapvonalig cselezte magát, majd Berecz Zsombor elcsente tőle a labdát. A villámgyors kontra során Márkvártot indította, aki mintaszerűen ugratta ki Radó Andrást. A vendégek támadója egy visszacsellel becsapta Horváth Milánt, majd 6 méterről a bal alsó sarokba lőtte a labdát. 0–1!

Huszonöt perc játékot követően Derdák Marcell ivószünetet rendelt el.

23. perc: Villant a találkozó első sárga lapja, miután Polényi Gábor buktatta a mellette meglépni igyekvő Radó Andrást. A házigazdák védője szezonbeli ötödik mérkőzésén a harmadik sárga lapját kapta.

14. perc: A mérkőzés első szögletét Silye Erik adta be a bal oldalról, Horváth Péter magabiztosan a mezőnybe fejelte a labdát. Közel az első negyedórához elmondható, hogy egy hazai lövési kísérleten kívül az említett angyalföldi szögletet, s nyolc szabálytalanságot (5–3) jegyezhettünk fel.

A tabella alapján a két együttes öt pontnyi távolságra van egymástól: a somogyiak négy döntetlennel állomásoznak a 14. helyen, míg a nagyobb terveket szövögető fővárosiak három győzelemmel és egy vereséggel az első pozíciót foglalják el.

Horváth Péter (sárgában) nevéhez fűződött a mérkőzés első lövése (Fotó: Németh András)
Horváth Péter (sárgában) nevéhez fűződött a mérkőzés első lövése (Fotó: Németh András)

3. perc: Jagodics hozta játékba Nikházit, aki Horváth Péterhez játszott: a siófokiak támadója a labda átvételét követően 19 méterről lőtt, Jova hárította a kapu bal oldalára tartó kísérletet.

A találkozót Derdák Marcell vezeti, munkáját Huszár Balázs és Bertalan Dávid segíti. A 29 esztendős, szombathelyi játékvezető pályafutása 20. másodosztályú bajnokiján működik közre vezetőbíróként, 82 sárga mellett 5 piros lap a mérlege. Derdák a Siófoknak eddig háromszor vezetett mérkőzést, mely fellépéseken a tópartiak négy pontot szereztek. A másodosztályú pontvadászatban a 2019/2020-as szezonban debütáló játékvezető az angyalföldieknek egy mérkőzést vezetett, melyet tavaly decemberben megnyertek (1–2) a Kolorcity Kazincbarcika SC vendégeként.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, a BFC Siófok indította útjára a labdát!

A kezdőrúgást a siófokiak masszőre, Borza Attila végezte el, aki ezen a napon ünnepli 51. születésnapját.

Érkeznek a csapatok! A házigazdák ezen a napon sárga mezben, kék nadrágban és sárga sportszárban szerepelnek, Szmola Bálint pedig fekete dresszében véd. Kuttor Attila tanítványai hagyományos piros–kék szerelésükben játsszák le az előttünk álló kilencven percet, Jova Levente talpig kék szerelésben áll a gólvonal elé.

Szezonbeli ötödik mérkőzésükön is pontot szereznének a siófokiak (Fotó: Németh András)
Szezonbeli ötödik mérkőzésükön is pontot szereznének a siófokiak (Fotó: Németh András)

Mintegy 35–40 perccel a kezdősípszó előtt megkezdődött a bemelegítés. Lassan, de biztosan gyülekeznek a szurkolók a lelátókon, a remek labdarúgóidő mellett minden bizonnyal a hangulatra sem lesz majd panasz!

A nyár sugarai a hosszú hétvégén sem okoztak csalódást, Siófokon a nap folyamán 28–30°C körüli hőmérséklet volt jellemző. Az angyalföldiek szurkolótábora fürdőzésre csábította az angyalföldi szimpatizánsokat, akiket a Balaton 23 Celsius fokos vize várt. A vendégek szurkolói egyébként 17:30-kor a Siófoki Víztoronynál gyülekeztek, majd 18:00 órakor közösen indultak a Városi Stadionba.

A tabella 14. helyén álló BFC Siófok a listavezető Vasast látja vendégül (Fotó: Szabó Miklós – archív)
A tabella 14. helyén álló BFC Siófok a listavezető Vasast látja vendégül (Fotó: Szabó Miklós – archív)

Köszöntjük kedves olvasóinkat a siófoki Városi Stadionból, ahol egy hét után ismét bajnoki mérkőzést rendeznek. Augusztus utolsó előtti vasárnap estéjén a tabella 14. helyén álló BFC Siófok a listavezető Vasas FC-t látja vendégül. Hamarosan meglátjuk, mire megy az eddig csak döntetleneket játszó balatoni együttes az angyalföldiekkel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik