Bombagólokkal szerezte meg első győzelmét a Siófok

Vörös SándorVörös Sándor
Vágólapra másolva!
2020.08.16. 18:50
A 4. fordulóig kellett arra várni a labdarúgó NB II-ben, hogy a Balaton partján győzelemnek örülhessenek: a tavalyi ötödik BFC Siófok szépségdíjas gólokat szerezve aratott 3–2–es sikert az újonc DEAC felett.
Az első félidőben Balogh Bence Benitó, a másodikban Tömösvári Bálint lőtt óriási gólt a DEAC kapujába (Fotó: Németh András/Somogyi Hírlap)
Az első félidőben Balogh Bence Benitó, a másodikban Tömösvári Bálint lőtt óriási gólt a DEAC kapujába (Fotó: Németh András/Somogyi Hírlap)
Az első félidőben Balogh Bence Benitó, a másodikban Tömösvári Bálint lőtt óriási gólt a DEAC kapujába (Fotó: Németh András/Somogyi Hírlap)
Az első félidőben Balogh Bence Benitó, a másodikban Tömösvári Bálint lőtt óriási gólt a DEAC kapujába (Fotó: Németh András/Somogyi Hírlap)
Az első félidőben Balogh Bence Benitó, a másodikban Tömösvári Bálint lőtt óriási gólt a DEAC kapujába (Fotó: Németh András/Somogyi Hírlap)

LABDARÚGÓ NB II
4. FORDULÓ
BFC Siófok–Debreceni EAC 3–2 (1
–1)
Siófok, Városi Stadion, 900 néző. Vezette: Zierkelbach Péter (Kis Zoltán, Mohos Milán)
SIÓFOK: Hutvágner – Izing (Tömösvári, a szünetben), Jagodics B., Horváth M. – Erdélyi B., Balogh B. (Polényi, 88.), Tajthy T., Medgyesi, Kiss B. – Horváth P. (Hajnal G., 55.), Elek B. Vezetőedző: Gál István
DEAC: Szabados – Sándor T., Nagy Z. (Szabó K., 59.), Belényesi (Damásdi, 69.), Soltész (Urbin, 82.), Balogh K. – Sigér Á., Nagy K., Takács P. – Burai, Székely D.Vezetőedző: Balogh Pál
Gólszerző: Balogh B. (13.), Tömösvári (65.), Jagodics B. (71.), ill. Takács P. (23.), Belényesi (69.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Mikor, ha nem most? Ez a kérdés talán többször elhangzott mindkét csapat öltözőjében. A jogosságához kétség sem férhet, hiszen a 4. fordulóban az egy döntetlent és kettő vereséget számláló, ezáltal az utolsó előtti helyen állomásozó siófoki együttes az eddig mindhárom mérkőzését elveszítő újoncot fogadta.

A házigazdák az első három játéknapon négy lőtt gól mellett kilencet kaptak, utóbbi a fordulót megelőzően a legtöbbnek számított a mezőnyben. Ezzel szemben a hajdúságiak Balogh Krisztián révén csak a Dorogi FC hálóját tudták bevenni, míg Szabados István kapujába hat alkalommal is betaláltak az ellenfelek. Nagy kérdés volt tehát, hogy az eddig legtöbb gólt kapó csapat mire megy az eddig legkevesebbet szerzővel?

Arra már a kezdést megelőzően választ kaptunk, hogy Balogh Pál az előző bajnokikhoz képest nem változtatott, hiszen ezúttal is ötvédős rendszerben küldte pályára csapatát, míg a Gál István által irányított siófokiak az egy héttel korábbi találkozójukhoz hasonlóan a 3–5–2–es szerkezet mellett tették le voksukat. A mindkét együttes számára fontos találkozón sokáig nem történt semmi említésre méltó, majd a 13. percben Balogh Bence Benitó finom mozdulattal, 17 méterről hatalmas gólt lőtt a léc alá (1–0). A házigazdák öröme nem tartott sokáig, hiszen tíz perccel később Takács Péter egy lepattanó labdát lőtt 18 méterről nagy erővel a bal alsó sarokba (1–1).

A folytatásban inkább a küzdelem dominált, majd a szünetben cseréltek a siófokiak, s Tömösvári kapott lehetőséget Izing helyett. E cserével párhuzamosan szerkezetet is váltottak a Balaton-partiak, mint kiderült, ez jól sült el a szempontjukból: a 65. percben éppen Tömösvári Bálint villant meg, s 19 méteres szabadrúgásból kilőtte a bal felső sarkot (2–1).

A fekete mezes vendégek ugyanakkor ismét gyorsan reagáltak, a hatodik szögletüket követően Hutvágnerről kipattant a labda, Belényesi Csaba pedig a kapu közepébe kotorta (2–2). Az addig látottakhoz képest jelentősen megélénkült a mérkőzés, melynek 71. percében Tömösvári adott középre egy szabadrúgást, az érkező Jagodics Bence az ötösön belül a kapu jobb felső sarkába fejelte a labdát (3–2) – ez végül fontos három pontot jelentett a BFC Siófoknak.

Sikerükkel a Balaton-partiak felléptek a tabella 13. helyére, míg az újonc DEAC négy fordulót követően továbbra is pont nélkül sereghajtó.

AZ ÁLLÁS
1. Debreceni VSC4318–1+710
2. Nyíregyháza Spartacus4315–1+410
3. FC Ajka43110–3+79
4. Gyirmót FC Győr4318–4+49
5. Vasas FC4229–4+58
6. Békéscsaba 1912 Előre4226–4+28
7. Szombathelyi Haladás42119–4+57
8. Pécsi MFC42117–4+37
9. Szolnoki MÁV FC42113–4–17
10. Dorogi FC42114–6–27
11. Soroksár SC41122–3–14
12. Szentlőrinc41124–7–34
13. BFC Siófok41127–11–44
14. Budaörs4134–7–33
15. ETO FC Győr4315–6–13
16. Kaposvári Rákóczi FC4314–5–13
17. Szeged-Csanád Grosics Akadémia4223–6–32
17. Kazincbarcika SC4223–6–32
19. FC Csákvár4132–11–91
20. Debreceni EAC443–9–60

4. FORDULÓ
Augusztus 16. (vasárnap)
DVSC–Szolnoki MÁV FC 3–0

Budaörs–Gyirmót FC Győr 1–3
Szentlőrinc–Vasas FC 1–5
BFC Siófok–DEAC 3–2
Szombathelyi Haladás–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 2–0
Aqvital FC Csákvár–FC Ajka 0–5
Békéscsaba 1912 Előre–Kaposvári Rákóczi FC 2–2
Kazincbarcika SC–Pécsi MFC 0–1
ETO FC Győr–Soroksár 1–1
Nyíregyháza Spartacus–Dorogi FC 1–1

PERCRŐL PERCRE

90+3. perc: Véget ért a mérkőzés! Hosszú böjt után, a tavalyi szezont is beleszámítva nyolc nyeretlenül megvívott bajnokit követően gyűjtött ismét három pontot a BFC Siófok. Köszönjük, hogy figyeltek ránk!

Letelt a rendes játékidő, melyet követően három perc a hosszabbítás.

88. perc: Itt az utolsó siófoki változtatás: a remek napot kifogó Balogh Bence Benitó helyett Polényi Gábor a pályán a véghajrában.

84. perc: Lehet, hogy ez volt a meccslabda?! Elek Bence próbálkozását követően Balogh Bence Benitó elé került a labda, aki néhány cselt követően hét méterről lőtt, a léc alá tartó lövését Szabados tolta szögletre.

82. perc: Balogh Pál mindent elkövet a pontszerzés érdekében: Soltész János helyett Urbin Péter a pályán. Védő helyére támadó érkezett.

Soha rosszabb második félidőt! A küzdelmes elsőt közönségszórakoztató második követi, s még tíz perc van hátra a rendes játékidőből.

71. perc: MI VAN ITT! PARÁDÉS MÁSODIK FÉLIDŐ, POTYOGNAK A GÓLOK! Tömösvári adott középre szabadrúgásból, s az érkező Jagodics Bence az ötösön belül a kapu jobb felső sarkába fejelte a labdát. 3–2!

70. perc: Az imént csereként pályára küldött Damásdi Alex kapta a vendégek első sárga lapját, miután letalpalta Tajthy Tamást.

69. perc: A gólszerő Belényesit Damásdi Alex váltotta.

69. perc: ITT A VÁLASZ! NÉGY PERCCEL KÉSŐBB ÚJFENT EGYENLÍTETT A DEAC! A hajdúságiak hatodik szögletét követően Hutvágnerről kipattant a labda, s az érkező Belényesi Csaba a kapu közepébe kotorta. 2–2!

65. perc: GÓL! ISMÉT ÓRIÁSI GÓLLAL SZERZETT VEZETÉST A BFC SIÓFOK! Medgyesit faultolták a debreceni kaputól 19 méterre. A megítélt szabadrúgást úgy tűnt, hogy Balogh Bence Benitó végzi el, jött azonban a trükk, s végül Tömösvári Bálint tűzte kapura jobb lábbal nagy erővel kilőtte a bal felső sarkot. 2–1!

63. perc: Kiss Balázs vezette egészen az alapvonalig a labdát, majd beadására Balogh Bence Benitó érkezett, aki nagy helyzetben eltörte a labdát, így nem alakult ki veszély a fekete mezesek kapuja előtt. A látottak alapján ebben bizony több volt!

59. perc: Nagy Zoltán nem tudja folytatni a játékot, Szabó Kornél érkezett a helyére.

57. perc: 2–4 a szögletek aránya. A házigazdák második sarokrúgását Balogh Bence Benitó laposan adta középre, a vendégek védői magabiztosan tisztáztak, melyet követően Nagy Zoltán szorult ápolásra.

55. perc: Gál István újabb változtatásra szánta el magát: Horváth Péter le – Hajnal Gergely be.

51. perc: A hazaiak vezető gólját szerző Balogh Bence Benitó kapta a találkozó harmadik sárga lapját, miután Nagy Zoltánt buktatta a kezdőkörnél.

48. perc: Sokadik balatoni szabadrúgás után Medgyesi elé került a labda, aki mintegy 18 méterről a jobb alsó sarkot vette célba. Szabados időben eszmélt, s ujjheggyel menteni tudott – tegyük hozzá, hogy a kapufa is kisegítette a vendégek kapusát. Ez bizony nagy lehetőség volt!

46. perc: A szünetben cserélt a BFC Siófok szakmai stábja: Izing Martin helyett Tömösvári Bálint a pályán. E cserével párhuzamosan szerkezetet is váltottak a Balaton-partiak.

46. perc: Elkezdődött a második félidő.

45+1. perc: Véget ért az első félidő.

45+1. perc: Elek Bence buktatta a debreceniek térfélen sárga lapot érően Takács Pétert.

Egyetlen perc hosszabbítás az első félidő végén.

Az első félidő hajrájában kezdeményezőbbek a vendégek, igazán veszélyes lehetőséget azonban nem sikerült kialakítaniuk a fekete mezeseknek.

41. perc: Nagy Krisztián ugratta ki Burait, aki egyedül törhetett kapura – a szituáció szépséghibája, hogy lesről indult.

Tíz perc van hátra az első félidőből, s a vendégek egyenlítő gólja óta nem sok mindenről lehet beszámolni… Inkább küzdelmes, mint közönségszórakoztató a mérkőzés.

Az utóbbi percek ismét csak a szabadrúgásokról szóltak, e mutató tekintetében 8–6–ra vezetnek a siófokiak.

Inkább a küzdelem, mint a közönségszórakoztató játék dominált az első félidőben (Fotó: Németh András/Somogyi Hírlap)
Inkább a küzdelem, mint a közönségszórakoztató játék dominált az első félidőben (Fotó: Németh András/Somogyi Hírlap)

23. perc: GÓL! EGYENLÍTETT A DEAC! Szépen formálódó vendégtámadás végén a siófoki védőkről lepattanó labdát Takács Péter szelídítette meg, s szemben a kapuval, 18 méterről hatalmas gólt lőtt bal alsó sarokba. 1–1!

19. perc:
Egy jobb oldali beadásra érkezett Kiss Balázs, aki védője szorításában 6 méteről fejjel a kapu jobb alsó sarkát vette célba, Szabados azonban remek érzékkel közbeavatkozva a mezőnybe öklözte a labdát.

17. perc: Jagodics Bence buktatta hátulról Burait, kicsivel a hazai tizenhatos előtt, amiért sárga lapos figyelmeztetésben részesült. A megítélt pontrúgást ezúttal is Balogh Krisztián végezte el, s most sem tévedett sokat, de labdája a kapu fölött hagyta el a pályát.

15. perc: Balogh Krisztián végezte el el a vendégek negyedik szabadrúgását a siófoki kaputól mintegy 20 méterre. Lövése nem sokkal ment el a bal felső sarok mellett.

13. perc: GÓL! MEGSZEREZTE A VEZETÉST A BFC SIÓFOK! Az első említésre méltó szituációból gól született: a debreceniek térfelén járatták a házigazdák a labdát, majd Balogh Bence Benitó gondolt egyet, s finom mozdulattal, 17 méterről a léc alá lőtte. 1–0!

A házigazdák az első három fordulóban négy lőtt gól mellett kilencet kaptak, utóbbi a legtöbbnek számít jelenleg a mezőnyben. Ezzel szemben hajdúságiak Balogh Krisztián révén csak a Dorogi FC hálóját tudták bevenni, míg Szabados István kapujába hat alkalommal is betaláltak az ellenfelek. Nagy kérdés tehát, hogy az eddig legtöbb gólt kapó csapat mire megy az eddig legkevesebbet szerzővel?

Eseménymentesen, családias légkörben csordogálnak a percek, leginkább a két tizenhatos között zajlik a játék. Az első hét percben egy debreceni szögleten kívül 3–3 szabálytalanságot jegyezhettünk fel.

A találkozót Zierkelbach Péter vezeti, munkáját Kis Zoltán és Mohos Milán segíti. A 32 esztendős pécsi játékvezető 72. NB II–es mérkőzésén működik közre vezetőbíróként, 2014. szeptember 6–án a ZTE FC – Szeged-Csanád Grosics Akadémia bajnokin debütált a másodosztályban. Eddigi fellépésein 349 sárga lap mellett 22 piros lap a mérlege.

1. perc: Útjára indult a labda, a BFC Siófok játékosai kezdhették a mérkőzést.

Érkeznek a csapatok, a lelátókon nagyjából 7–800 néző foglalta el eddig a helyét. A tópartiak tiszta fehérben szerepelnek a mai napon, míg a hajdúságiak tiszta feketében lépnek pályára. A hazaiak kapusa, Hutvágner Gergely zöld összeállításban áll a gólvonal elé, míg a vendégek részéről Szabados István piros szerelést választott erre az estére.

Nem árulunk el nagy titkokat, ha rögzítjük a tényt, hogy Siófok városa ezen a hétvégén is gyakorlatilag megtelt. Az időjárás viszont ezen a vasárnapon nem fogadta kegyeibe a pihenni vágyókat: másfél órával a kezdősípszót megelőzően erősen felhős égbolt mellett alig 24–25 Celsius-fokot mérhetünk. Labdarúgóidőnek viszont kiváló, mint ahogy a 26 fokos Balaton vize is.

Köszöntjük kedves olvasóinkat a siófoki Városi Stadionból! A Balaton fővárosában tizennégy nap leforgása alatt már a harmadik bajnoki megmérettetésre kerül sor. Augusztus harmadik vasárnapján az egypontos BFC Siófok a még pont nélkül álló DEAC együttesét látja vendégül.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik