NB II: barbadosi játékos a másodosztályban? Hamarosan valóság lehet!

Vágólapra másolva!
2021.03.27. 07:21
null
Egyelőre nem a szerződéskötésre pacsiznak Granttel, mivel jelenleg csak próbajátékon szerepel Barcikán (Fotó: barbadosfa.com)
Nem kizárt, hogy a közeljövőben az NB I után a másodosztályban is láthatunk barbadosi futballistát, hiszen a 18 esztendős Abiola Grant próbajátékon szerepel Kazincbarcikán, sőt, a pénteki, DVTK elleni felkészülési mérkőzésen csereként pályára is lépett. A fiatal, U-válogatott barbadosi labdarúgó szerepeltetése egyébként lehetséges lenne az NB II-ben, a borsodi klub egy, mondhatni „szabályt erősítő kivétel” miatt nem esne el a központi bevételektől. Koszta Péter barcikai sportigazgató szerint a játékos a következő időszakban a csapattal edz, de jelenleg még nincs leigazolva.

 

Bár a Barbadosi Labdarúgó-szövetség honlapja már tényként közli, hogy Abiola Grantet leigazolta a Kazincbarcika, a borsodi klub szerint ez egyelőre nincs így, a 18 éves középpályás jelenleg próbajátékon szerepel a borsodiaknál.

Egy meghívásnak tekinthető Abiola Grant kazincbarcikai érkezése részünkről, a következő időszakban megnézzük, hogy mit tud és utána döntünk a leigazolásáról – ecsetelte a Nemzeti Sport Online-nak Koszta Péter, a barcikaiak sportigazgatója. – Mint köztudott, külföldi játékos szerepeltetése esetén a másodosztályban a klubok elesnek a központi bevételektől, azt azonban sokan nem tudják, hogy az MLSZ-szabályozásnak van egy olyan, kivételnek is tekinthető pontja, miszerint egyetlen U20-as korú légiós szerepeltetése megengedett. Ha jól tudom, ilyen státuszban futballozik a másodosztályú Soroksárban is jelenleg Ammar Ramadan. Így adott esetben – ha döntünk a szerződtetéséről – Abiola Grant játszhat az NB II-es Kazincbarcikában, de akár fiókcsapatunkban, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei I. osztályú Bánhorvátiban is. Egyelőre annyi biztos, hogy az előttünk álló hetekben az NB II-es együttessel fog edzeni.”

A barcikaiak újdonsült barbadosi próbajátékosa legutóbb hazájában, az ottani Premier League-ben szereplő Empire Club labdarúgója volt. A világhálón fellelhető adatok legutóbbi tétmérkőzéseit a 2018–2019-es bajnoki évadra datálják, ekkor 16 meccsen négy gólt szerzett.

Grant számára azért nem ismeretlen terep Európa, mert miután 2018-ban az argentin Boca Juniors egyhetes táborában vett részt, 2019-ben kéthetes próbajátékra érkezett a dunaszerdahelyi DAC-nál. Nem kapott szerződést, majd 2020-as európai visszatérése a koronavírus-járvány miatt nem jött össze, azonban idén szeretné megtalálni a számításait kontinensünkön. Grant a barbadosi utánpótlás-válogatottak ranglétráját is végigjárta, szerepelt az U15-ös és az U17-es korosztályos csapatban, jelenleg pedig a 20 éven aluliak nemzeti tizenegyének tagja.

Grant a második barbadosi lehet, aki profi szerződést kap, hiszen honfitársa, Thierry Gale 2020 nyara óta az NB I-es Budapest Honvéd játékosa.

A pénteki, DVTK elleni felkészülési meccsen a Kazincbarcikát egyébként már teljes jogú szakvezetőként irányította Kriston István, aki a megbízott edzői státuszból vezetőedzővé lépett elő.

A csapatot néhány mérkőzésen már ősszel is irányító Kriston István marad az idény végéig a szakmai stáb első embere, munkáját pályaedzőként Dzurják József segíti – mondta az NSO-nak Koszta Péter. – Simon László marad továbbra is a videoelemző, míg Botló Ádám a kapusedző.”

A Kazincbarcika 29 játéknapot követően 30 ponttal a 17. helyen áll az NB II-ben, előnye csak egy pont a 18., már kieső pozícióban lévő Szentlőrinccel szemben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik