NB II: „Az új stadionban a Nyíregyházának csak az NB I lehet a célja”

N-P. T.N-P. T.
Vágólapra másolva!
2022.10.18. 17:45
A Nyíregyháza–Vasas Magyar Kupa-mérkőzés szünetében beszélgettünk a Spartacus ügyvezetői igazgatójával, Kósa Árpáddal. A csapat eddigi szezonja mellett téma volt az új stadion építése, hogy addig is miért éppen Sényőn játssza hazai találkozóit a Nyíregyháza, de szóba került a szervezett szurkolói csoportok távolmaradása és a feljutás is az NB I-be.


A Nyíregyháza Spartacus ügyvezető igazgatója, Kósa Árpád először arról beszélt: a klubnak jelen pillanatban mik az előnyei és a hátrányai.

„Minden klubot az erőforrásai határoznak meg. A mi egyik erőforrásunk a nagyon futballszerető nyíregyházi közönség, s van egy kiváló támogatónk és tulajdonosunk Révész Bálint személyében. Emellett vannak gyengeségeink is: nincs most stadionunk, megfelelő edzőpályánk sincs, mert ugyanazon a három pályán gyakorol az utánpótlás és a felnőttegyüttes – ott is van tervben egy fejlesztésünk. Jövőre aktuális a stadionunk, és amikorra készen lesz, minden tekintetben ütőképes csapatot kell építenünk. Idén az első öt hely valamelyikének a megszerzése a célunk.”

Videónkban beszél arról, hogy mennyire elégedett eddig Huszák Géza vezetőedző munkájával; hogy miért éppen Sényőn játsszák a hazai meccseiket; hogy befolyásolja-e a stadionépítést a gazdasági válság; hogy mikor tűzhetik ki konkrét célnak az NB I-be jutást; és hogy az ultrák miért nem járnak jelenleg a „hazai″ meccsekre.

Kondás Elemérrel és Gresó Mátyással pedig a mérkőzés után beszélgettünk

MOL MAGYAR KUPA
4. FORDULÓ (a legjobb 16 közé jutásért)
Nyíregyháza Spartacus FC (NB II)–Vasas FC 1–2
(Gresó 60., ill. Zimonyi 42., Otigba 81.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik