NB II: az MTK-tól igazolt balhátvédet a Nyíregyháza

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.01.04. 07:50
null
Nagy Barnabás Nyíregyházán folytatja a pályafutását (Fotó: nyiregyhazaspartacus.hu)
Újabb játékost igazolt a Nyíregyháza Spartacus NB II-es labdarúgócsapata, ugyanis az MTK-tól érkezett a 22 éves bal oldali védő, Nagy Barnabás – írja a klub honlapja.

A 185 cm magas Nagy Barnabás a fővárosi kék-fehéreknél az élvonalban is bemutatkozhatott, de futballozott Ajkán és Szentlőrincen is. Utóbbi egyesületnél volt közös időszaka Fekete Tivadarral, a Spartacus jelenlegi sportigazgatójával is.

„Dolgoztam már együtt Fekete Tivadarral, tisztában vagyok a futballról alkotott filozófiájával, így bár volt megkeresésem más klubtól is, egy percig sem gondolkodtam, hogy a Nyíregyházát válasszam. A Spartacus nagy múlttal rendelkező klub, szeretném segíteni a csapatot a céljai elérésében. A keretből sok játékost ismerek, így a beilleszkedéssel nem lesz gond”
– mondta Nagy Barnabás a nyiregyhazaspartacus.hu-nak.

Ma megkezdi a felkészülést a Nyíregyháza Spartacus. Egy új játékos is a kerettel dolgozik, de nem kell bemutatni a Szpari szurkolóknak. Hrabina Alex ugyanis a klubnál nevelkedett, és a 27 éves kapus most visszatér nevelőegyesületéhez.

További hír a Spartacusnál, hogy visszatért a csapathoz a DVSC-től távozó kapus, Hrabina Alex, aki már Nyíregyházán kezdte el a felkészülést.

„Régóta ismerjük egymást Fekete Tivadarral, aki amikor megkeresett, örömmel mondtam igent. Sok szép emlék köt Nyíregyházához, itt mutatkoztam be az NB-II-ben, innen lettem korosztályos válogatott, itt nevelkedtem, végig jártam az utánpótlás csapatokat. Azóta rutinosabb lettem, remek képzést kaptam, és az élvonalban is védhettem. Bízom abban, hogy sok szép sikert érünk el a Szparival. Hazatértem" – mondta Hrabina Alex.

A 190 cm magas korábbi korosztályos válogatott hálóőr legutóbb Debrecenben védett, előtte volt a Szolnok, a Békéscsaba, a Cigánd, a Gyirmót és a Budaörs kapusa is. A kapus volt próbajátékon több külföldi csapatnál, így a Norwich, a Stoke City és a Fulham is tesztelte.

Változott a csapat szakmai stábja is, Burányi Tamás személyében új pályaedző segíti Visinka Ede munkáját. Ő korábban Csákváron volt már pályaedző, és a Puskás Akadémiánál dolgoztak együtt. Az is eldőlt, hogy távozik Kovács Ádám, a támadó Sényőn folytatja pályafutását, Márkus Attila Mezőkövesden futballozik, és Artner Dávid sem a Szparival kezdte a felkészülést.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik