NB II: Az MTK célja az azonnali feljutás – Michael Boris

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.08. 09:03
Michael Boris, az MTK új vezetőedzője a Digi Sport híradójának elárulta, jól ismeri a magyar futballt, ezt kamatoztathatja a másodosztályban. A német szakember kijelentette, hogy a fővárosi alakulat célja nem más, mint a visszajutás.

Nem múltak el nyomtalanul a magyar U19-es és U21-es válogatott korábbi szövetségi edzőjének a Magyarországon eltöltött évei. Michael Boris számára jól jöhet a magyarnyelv-tudás és a játékosismeret, amit mostantól az MTK vezetőedzőjeként kamatoztathat. A német szakember a Digi Sport híradójának elárulta: ezer szót korábban már megtanult magyarul, az edzéseken használni is fogja őket, és a célja, hogy az MTK rögtön visszajusson az NB I-be.

„Amikor itt dolgoztam, egyértelmű volt számomra, hogy minél több magyar futballal kapcsolatos szót megtanuljak, most körülbelül 1000 szót ismerek. Így könnyebb az edzői munka. Ha a pálya szélén állva azt mondom például, hogy második labda, akkor a játékosok pontosan tudni fogják, hogy mit akarok. Mivel Magyarországon élek, tudnom kell a nyelvet, én pedig nem szeretném, ha a nyelvismeret hiánya miatt lennének problémáim” – nyilatkozta Michael Boris a Sport24-nek.

Michael Boris egy tokiói kitérőt követően tért vissza ismét Magyarországra, és a korábbi ittlétéről szép emlékei vannak.

„Az U19-es csapattal sikerült kijutnunk az Európa-bajnokság elitkörébe, az U21-es csapatról pedig most az is eszembe jut, hogy együtt dolgoztam Katona Mátéval, aki itt szerepel az MTK-ban. Örömmel tértem vissza, és annak is örültem, hogy több magyar játékos, például Zsótér Donát, Szoboszlai Dominik vagy éppen Stieber Zoltán is sok sikert kívánt, miután aláírtam az MTK-hoz”

Zakor Sándor tulajdonos a Reggeli Start című műsorban, kedden azt mondta, nagyon bízik a német edzőben.

„Mind Polyák Balázs sportigazgató, mind én sokat beszélgettünk vele akkor, amikor az U21-es válogatottnak volt a vezetője, nagyon sok mérkőzésünkön kinn volt, nézte a játékosokat, és én azt gondolom, ő lehet az a személy hosszú távra, aki az új koncepciónkba bele fog illeni az MTK életében. Nagyon fontos, hogy nekünk vissza kell jutnunk. Veszélyes dolog, ha egy kicsit az ember beragad az NB II-ben. Az is egyértelmű, hogy nehezebb lesz, mint volt két éve” – szögezte le Zakor Sándor.

Az élvonalról így gondolkodik Michael Boris.

„Igen, a cél az azonnali feljutás. De gondolom, a Vasasnak is hasonlóak a tervei, és ott van a Haladás, összességében 5-6 csapat NB I-es álmokkal vág neki a szezonnak. Az MTK is fel szeretne jutni, de nemcsak a tradíciói miatt, hanem mert sok jó és fiatal, NB I-es tapasztalattal is bíró játékosunk van.”

A legtapasztaltabb a 37 éves Torghelle Sándor lehetne, akivel viszont nem hosszabbított az MTK.

„Torghelle Sándor Németországban is játszott, kiváló csatár, de ő már idősebb játékos. A szurkolók számára ő egy bálvány, de változott a filozófia, ez az oka, hogy Sándor már nem tagja a csapatnak.”

Ami biztos, hogy az MTK légiósok nélkül, és több, az NB II-be korábban kölcsönadott játékossal vág majd neki a következő idénynek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik