NB II: az ETO jogi lépéseket fontolgat a súlyos sérülés okozója ellen

Vágólapra másolva!
2019.09.26. 08:47
null
Szimcsó Viktor súlyos sérülést szenvedett (Fotó: eto.hu)
Gulyás Máté már nem a Spartacus labdarúgója, míg Zoran Szpisljak csütörtökön a fegyelmi bizottságnál kezdi a napot.

 

A klub belső vizsgálatának eredményeként azonnali hatállyal szerződést bontott Gulyás Mátéval a Nyíregyháza Spartacus. A középpályás egy héttel ezelőtt az ETO FC Győr elleni bajnoki 93. percében brutálisan beletalpalt Szimcsó Viktor térdébe, aminek következtében elszakadt a győri támadó kereszt- és az oldalszalagja, illetve leszakadt a porca. A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága Gulyás Mátét három hónapra eltiltotta a labdarúgástól, míg klubja megszüntette szerződését. A Spartacus vezetősége nem kíván nyilatkozni, annyi tudható, a mérkőzésen korábban szintén kiállított és hárommeccses eltiltással büntetett Purguly Árpád másodedzővel szemben a belső vizsgálat még tart. A vezetőedző Zoran Szpisljak szintén három mérkőzésre szóló büntetésének mérséklése reményében a klub meghallgatást kért a fegyelmi bizottságnál, amelyet csütörtökön 11 órakor tartanak.

Eközben az ETO-nál polgári peres eljárás indítását fontolgatják Gulyás Mátéval szemben.

„Egyelőre jogászokkal megvizsgáljuk az eshetőségeket, de az biztos, Szimcsó Viktor piacképes labdarúgónk, aki most csaknem egy évig nem futballozhat – mondta Soós Imre, az ETO FC Győr ügyvezetője. – A sérülést okozó labdarúgó kárt okozott klubunknak és a huszonegy éves játékosnak egyaránt, ráadásul egyelőre bizonytalan, felépül-e teljesen.”

Szimcsó Viktor bal térdét hétfőn operálták volna, de az ellenfél fémstoplijai mély sebeket ejtettek, amelyek túlságosan közel vannak a műtéti felülethez, ezért az orvosok a beavatkozás elhalasztása mellett döntöttek – vélhetően két héten belül sor kerül az operációra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik