Excsákvári játékos góljával nyert a Budaörs a Csákvár ellen

GELEI JÓZSEFGELEI JÓZSEF
Vágólapra másolva!
2021.04.28. 17:50
null
Mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek, de csak a budaörsiek éltek a kínálkozó lehetőségekkel (Fotó: Fejér Megyei Hírlap Kricskovics Antal)
A hazai együttes annak tudatában lépett pályára, ha begyűjti a három pontot, tulajdonképpen bebiztosítja következő idénybeli NB II-es tagságát. A jó iramú, kiegyenlített meccsen azonban a Budaörs szerezte meg a vezetést, s ez el is döntötte a találkozó sorsát.

 

LABDARÚGÓ NB II
35. FORDULÓ
AQVITAL FC CSÁKVÁR–BUDAÖRSI SC 0–2 (0–1)
Csákvár,
Tersztyánszky Ödön Sportközpont, zárt kapuk mögött. Vezette: Rúsz Márton (Baghy Csaba, Máyer Gábor)
AQVITAL: Markek – Murka (Sejben, 76.), Albert I., Tányéros (Daru, 57.), Kocsis B. – Mészáros D. (László N., a szünetben), Posztobányi – Ganbayar (Nándori, a szünetben), Madarász, Mim – Baracskai (Vörös, 70.).Vezetőedző: Visinka Ede
BUDAÖRS: Szabó B. – Sajbán M., Fényes, Kékesi, Czár – Zsidai (Horváth E., 63.), Petneházi – Molnár T., Molnár Cs., Halácsi (Halmai Á., a szünetben) – Pethő. Vezetőedző: Márkus Tibor
Gólszerző: Molnár T. (41.), Halmai Á. (84.)
MESTERMÉRLEG
Visinka Ede
: – Nem tudtuk lehozni nullára a meccset, a kapott gól után pedig csak futottunk az eredmény után. Sajnálom játékosaimat, mindent megtettek a pontszerzés érdekében, de sajnos ez a valóság.
Márkus Tibor: – Nem volt egyszerű a hétvégi meccs után ismét pályára lépni, de megoldottuk a feladatot. Előre jól játszottunk, amikor pedig kellett, hátul egységesek, masszívak voltunk, megérdemelten nyertünk.

ÖSSZEFOGLALÓ

A hat egykori csákvárit keretében tudó – öten a kezdőben kaptak helyet – Budaörs ellen próbált meg újabb lépést tenni a bennmaradás felé az Aqvital gárdája. Az első félidő kimondottan jó iramot hozott, húsz percen keresztül felváltva forogtak veszélyben a kapuk. Ezt követően a vendégek átvették az irányítást, és ha Markek Tamásnak nem is kellett izgulnia a hazai kapuban, azért a budaörsi színekért szorítók lehettek nyugodtabbak. A szünet előtt nem sokkal aztán góllá is érett a vendégek fölénye, egy szögletet követően az excsákvári Molnár Tibora kapuba sodortaa labdát, 0–1.

A második felvonásban ment előre, nyomott a hazai gárda, de Mim és Madarász is kihagyta a ziccerét. Ahogy ilyenkor lenni szokott, a hajrában teljesen kitámadó vendéglátót jól kontrázta meg a Budaörs, és Halmai Ádám találatával bebiztosította győzelmét.0–2

 

PERCRŐL PERCRE

Vége a találkozónak, 2–0-ra nyert a vendég Budaörs. Köszönjük megtisztelő figyelmüket!

90. perc: Pethő helyére Gula érkezik.

88. perc: Nándori kapott sárga lapot, miután fellökte Pethőt.

84. perc:Pethő a bal oldalról, az alapvonaltól visszagurított labdájával kihagyhatatlan helyzetbe hozta Halmait, aki egy lépésről az üres kapuba gurított, 0–2.

80. perc: Nándori jobb oldali beadását Daru elől fejelte ki Kékesi az ötösön.

Nyom, nyom a Csákvár, de támadásaiban nincs elég átütőerő.

76. perc: Utolsó hazai csere: Murka helyére egy újabb támadó, Sejben érkezett.

75. perc: Albert István kapott sárga lapot, miután buktatta Pethőt.

70. perc: Vörös Tamás érkezett Baracskai Roland helyére.

 

A csákvári játékosok olykor csak nyomozták a labdát (Fotó: Kricskovics Antal/Fejér Megyei Hírlap)
A csákvári játékosok olykor csak nyomozták a labdát (Fotó: Kricskovics Antal/Fejér Megyei Hírlap)

 

66. perc: Sakk-mattra játszotta a helyzetet a hazai együttes, Mim visszagurítását azonban Madarász óriási helyzetben, 8 méterről kilőtte a stadionból.

63. perc: Cserél a Budaörs, Zsidai helyére Horváth Emil érkezett.

57. perc: Védőt cserél támadóra a Csákvár, Tányéros helyére a házi gólkirály Daru Bence érkezik.

55. perc: Mim sarkalta a labdát Nándori elé, aki a jobb oldali alapvonalról keményen rátűzte, Szabó bravúrral hárított.

51. perc: Nándori mesterien tette a labdát a jobb oldalon száguldó Murka elé, a szélső beadását Mim senkitől sem zavartatva, 8 méterről olyan erőtlenül bólintotta kapura, hogy Szabó Balázs óriási vetődéssel odaért a fejesre.

49. perc: Labdát vesztett a hazai gárda a saját térfele közepén, Petneházi átadása után Zsidai került nagy ziccerbe, de a balösszekötő helyéről, 8 méterről nem találta el a hosszú sarkot.

47. perc: Madarász Márk 20 méteres lövése kerülte el a jobb alsó sarkot.

46. perc: Kettőt cserélt a szünetben Visinka Ede: Ganbayar helyére Nándori, Mészáros helyére László Noel érkezett a folytatásra. A vendégeknél Halácsit Halmai Ádám váltotta.

46. perc: Elkezdődött a második félidő.

45. perc: Hosszabbítás nélkül vége az első félidőnek.

 

Gólöröm, budaörsi módra (Fotó: Kricskovics Antal/Fejér Megyei Hírlap)
Gólöröm, budaörsi módra (Fotó: Kricskovics Antal/Fejér Megyei Hírlap)

 

41. perc:Petneházi jobboldali szögletét Pethő középen megcsúsztatta, Molnár Tibor pedig egy lépésről a kapuba sodorta a labdát, 0–1.

34. perc: Kocsist lökték fel a tizenhatos bal sarkánál. Madarász jobb lábas szabadrúgását Szabó kapus bravúrral ütötte ki a rövid saroknál.

30. perc: Murka jobb oldali beadását Mim a hosszún lefejelte Madarásznak, aki azonnal visszatette a szélső elé a labdát, 10 méteres lövését azonban Szabó Balázs vetődve hárította.

A csákvári kapust, Markek Tamást gyakran bevették a védők  a játékba (Fotó: Fejér Megyei Hírlap Kricskovics Antal)
A csákvári kapust, Markek Tamást gyakran bevették a védők  a játékba (Fotó: Fejér Megyei Hírlap Kricskovics Antal)

 

Nagy iram, kemény ütközések jellemezték az elmúlt perceket, de a kapuk nem forogtak veszélyben.

17. perc: Molnár Tibor jobb oldali beadására Pethő érkezett a rövid saroknál, megelőzte Albertet, de a léc fölé pörgette a labdát.

13. perc: Posztobányi a jobb oldalról remekül tálalt a tizenegyes pontra érkező Madarász elé, akinek lövésébe messziről belevetődött Kékesi. A bal oldali szögletet Albert fejelte kapura, Szabó Balázs nagyot nyújtózkodva szögletre ütötte.

11. perc: Pethő beadását Albert az utolsó pillanatban csúsztatta ki Molnár Csaba elől a kapu torkában. Petneházi szögletét Kékesi fejelte kapura, Markek csak beleütni tudott, de szerencséjére még a gólvonal előtt sikerült megkaparintania.

6. perc: Petneházi jobb oldali szögletét Pethő csúsztatta kapura a rövid saroknál, Markek a léc fölé tenyerelte.

A meccs előtt pontszerzésben reménykedtek a hazaiak (Fotó:Fejér Megyei Hírlap Kricskovics Antal)
A meccs előtt pontszerzésben reménykedtek a hazaiak (Fotó:Fejér Megyei Hírlap Kricskovics Antal)

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, a hazai együttes tiszta fehérben, a vendégek zöld-feketében léptek pályára.

A kiesés elől menekülő, múlt vasárnap a Haladás otthonában diadalmaskodó Aqvital FC ma este az elmúlt hetekben felszálló ágba kerülő Budaörs ellen próbál újabb lépést tenni a bennmaradás felé. Az ellen a Budaörs ellen, melynek keretében hat(!) olyan labdarúgó is található, akik az elmúlt években csákvári színekben szerepeltek az NB II-ben. A kapus Szabó Balázs 2015-ben, Kékesi Alex és Horváth Roland 2017-ben, Fényes Szabolcs és Molnár Tibor 2018-ban,Molnár Csaba 2019-ben távozott a kék-sárgáktól.

Köszöntjük kedves olvasóikat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Meglátjuk, mire megy az előző hazai meccsén a Szentlőrinctől vereséget szenvedett Csákvár a tavasszal visszaesett, ám a legutóbbi két bajnokiját megnyerő Budaörs ellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik