Négy tizenegyes, négy gól: döntetlent játszott Ajkán a Szeged

HORVÁTH GÁBORHORVÁTH GÁBOR
Vágólapra másolva!
2021.04.07. 17:50
null
Korai volt az öröm: iába vezetett már 2–0-ra az FC Ajka, végül nem tudott nyerni (Fotó: Penovác Károly)
Összesen négy tizenegyest végezhettek el a felek az Ajka és a Szeged-Csanád összecsapásán, amelyen sokáig úgy tűnt, hogy a hazaiak magabiztosan otthont tartják a pontokat. Hiába hibáztak kétszer is a büntetőpontról a vendégek, végül mégis döntetlenre mentették a találkozót.

 

LABDARÚGÓ NB II
31. FORDULÓ

FC AJKASZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA2–2(20)
Ajka, Ajkai Városi Sportcentrum, zárt kapuk mögött. Vezette: Barna Gábor (Kiss Balázs, Kulman Tamás)
FCAJKA: Horváth D. – Kovács N., Heffler T., Tar, Csemer – Soltész (Szűcs K., 66.), Csizmadia, Kenderes (Görgényi, 79.), Rétyi – Zsolnai, Nagy K. (Tóth B., 79.)Vezetőedző: Kis Károly
SZEGED-CSANÁD GA: Takács J. – Ódor, Szilvási, Pejovic, Mohl – Jovanovic (Gréczi, 56.), Simon – Dobos (Oláh, 89.), Varga Sz., Kóródi (Gajdos, 56.) – Haruna (Grumic, 56.). Vezetőedző: Dragan Vukmir
Gólszerző: Csizmadia (26.), Soltész (40. – 11-esből), illetve Gajdos ( 75., 84. – az elsőt 11-esből)

ÖSSZEFOGLALÓ

Sokat kellett várni az első helyzetre, a hazai védők bizonytalankodtak, majd javítottak, így Dobos lövésénél Horváth Dánielnek nem kellett játékba avatkoznia. Az első 25 percben nagyjából ennyi érdekes esemény történt, ezt követően viszont megélénkült a meccs. Előbb Zsolnai talált be majdnem, aztán egy szöglet után az FC Ajka megszerezte a vezetést. Rétyi lövésénél Csizmadia Zoltán volt jókor, jó helyen, ahogyan már nagyon sokszor ebben a szezonban, 1–0.

A Szeged azonnal válaszolhatott volna, majd a házigazda vezetett veszélyes támadásokat. Lendületbe jött az FC Ajka, amely a szünet előtt növelni tudta előnyét, Soltész Dominik értékesítette a Kovács Nikolasz ellen elkövetett szabálytalanságért jogosan megítélt büntetőt, 2–0.

Teljesen jogosan vezetett a házigazda két góllal az első félidőt követően, a vendégek voltaképpen teljesen veszélytelenek voltak a kapura, míg Zsolnai Richárdék bőven okoztak problémát a rivális védelmének.

A második játékrész elején aztán remek lehetőséget kapott a Tisza-parti csapat a szépítésre, ám Jovanovic a büntetőből még a kaput sem találta el...

Dragan Vukmir hármat cserélt, együttese ezután friss támadókkal rohamozott. Meg is volt az eredménye a változtatásnak: amíg az FC Ajka kicsit belealudt a meccsbe, a Szeged egyre nagyobb elánnal akciózott. A 75. percben aztán büntetőből szépítettek a vendégek (2–1).

A 83. percben aztán ismét tizenegyest lőhetett a Tisza-parti alakulat, Gajdos ezúttal hibázott, illetve Horváth nagyot védett, de a kipattanót értékesítették a vendégek (2–2).

A Szeged három büntetőből kettőt elrontott, mégis ponttal távozott a második félidőben gyengélkedő ajkaiak otthonából.

 

PERCRŐL PERCRE

90+2. PERC: VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS. A három büntetőt kapott szegediek kétgólos hátrányból felállva egy pontot hazavittek. Köszönjük megtisztelő figyelmüket!

92. perc: Tóth Barna sárga lapot kapott.

92. perc: Tóth Barna jutott remek lövőlehetőséghez, de nem találta el rendesen a játékszert.

89. perc: Dobost Oláh Gergő váltja.

84. perc: Gajdosbüntetőjét Horváth Dániel kivédte, de a kipattanót a szegedi játékos a hálóba kotorta, 2–2.

83. perc:Még egy 11-es! Megint a vendégeknek. Varga esett el a büntetőterületen belül, Kovácsot látta szabálytalannak a bíró.

82. perc: Horváth Dániel is sárga lapos figyelmeztetést kapott, az ok: időhúzás.

81. perc: Heffler "sárgult be".

79. perc: Nagy K. helyett Tóth Barna érkezik, Kenderest Görgényi Dávid váltja.

75. perc: Gajdos Zsolt a jobb alsó sarokba lőtt a büntetőpontról, szépített a Szeged, 2–1.

74. perc: Újabb 11-es. Tar kezére pattant a labda a 16-oson belül, az ajkai védő sárga lapot kapott.

73. perc: Kavarodás a hazai kapu előtt, Horváth fogta meg a labdát Gajdos fejese után.

72. perc: Csizmadia kapott sárga lapot.

71. perc: Rétyi tekerése ment el a szegedi bal kapufa mellett.

70. perc: Horváth védett vetődve egy vendégfejest követően.

66. perc: Soltészt Szűcs Kristóf váltotta az Ajkánál.

60. perc: Gajdos távoli szabadrúgását Horváth Dániel biztosan fogta.

 

Csizmadia Zoltán (fehérben) szerzett vezetést a hazaiaknak (Fotó: Penovác Károly)
Csizmadia Zoltán (fehérben) szerzett vezetést a hazaiaknak (Fotó: Penovác Károly)

56. perc: Hármas csere a vendégeknél: Jovanovic helyén Gréczi Márton, Kóródi helyén Gajdos Zsolt, Harona helyén pedig Miroslav Grumic a pályán a folytatásban.

50. perc: Büntetőt kap a Szeged is. Méghozzá igen érdekes körülmények között. A játékvezető először szabadrúgást mutatott, majd az asszisztenssel konzultálva 11-est ítélt. Kenderes mellett Ódor esett el a 16-os oldalvonalánál. Jovanovic végezte el a büntetőt és a kapu fölé bombázott.

46. PERC: FOLYTATJUK.

45. PERC: VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ.

40. perc: Büntető és GÓÓL!Kovács Nikolaszt állították meg szabálytalanul a szegediek a 16-oson belül egy szép ajkai támadás végén. A 11-est Soltész Dominik végezte el, és a jobb alsóba lőtt, Takács János rajta volt, de a keze mellett a labda a hálóba jutott, 2–0.

31. perc: Munkában a szegedi védelem, Pejovic tisztázott a gólvonalról. Egyre erőteljesebbek a hazai támadások.

Az első félidőben nagy volt a csata, de a képpel ellentétben nem a Szeged magasodott az Ajka fölé, hanem éppen fordítva (Fotó: Penovác Károly)
Az első félidőben nagy volt a csata, de a képpel ellentétben nem a Szeged magasodott az Ajka fölé, hanem éppen fordítva (Fotó: Penovác Károly)

 

27. perc: Kis híján azonnal válaszolt a Szeged, Heffler blokkolt közvetlenül a hazai kapu előtt.

26. perc: GÓÓL!Vezet az FC Ajka. Baloldali szöglet után a kipattanó labdát Rétyi tűzte kapura, ami pont jó lett Csizmadia Zoltánnak, aki középről, hat méterről a kapuba lőtt, 1–0.

25. perc: Csemer beadása után Zsolnai lőtt, Szilvási nagyot mentett.

20. perc: Dobos keveredett lövőhelyzetbe az ajkai 16-oson belül, de a védők blokkolni tudtak.

Az első 10 percben nem volt helyzet egyik kapu előtt sem, ízlelgetik egymás felállását a felek. A hazaiaknál több támadó felfogású játékos is a kezdőben kapott helyet, a vendégek fegyelmezetten visszazárnak, és igyekeznek gyors kontrákat vezetni.

1. PERC: ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS.

Az FC Ajka egy vasárnapi vereség után fogadta szerdán a szegedieket (Fotó: Penovác Károly)
Az FC Ajka egy vasárnapi vereség után fogadta szerdán a szegedieket (Fotó: Penovác Károly)

 

Köszöntjük kedves olvasóikat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Meglátjuk, mire megy a hatos győzelmi szériája után legutóbb a Gyirmóttal szemben alulmaradó FC Ajka a Szeged-Csanád ellen, amely négymeccses veretlenségét veszítette el az előző körben a Vasas ellen.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik