NB II: a Vasasé az NB I egyik legjobb bal oldali védője

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2020.07.09. 18:44
null
Silye Erik a Vasasban folytatja (Fotó: Dömötör Csaba)
A labdarúgó NB II-ben szereplő Vasas hároméves megállapodást kötött Silye Erikkel, aki az élvonalbeli Mezőkövesdnél mutatott produkciója alapján az NB I-ben az elmúlt idény harmadik legjobb bal oldali védője lett a Nemzeti Sport osztályzatai alapján.

A 24 éves Silye Erik Békéscsabán, a Ferencvárosban és Soroksáron is játszott, a Mezőkövesdnél az FTC kölcsönjátékosaként szerepelt. Az NB I-ben eddig 41 mérkőzésen szereplő játékosnak még egy évre szóló szerződése volt a zöld-fehéreknél, de a két klub megállapodott arról, hogy végleg a Vasashoz kerül.

„A bal oldali szélső védő posztján feltétlen erősítésre szorultunk, amit reményeink szerint Silye Erikkel hosszú távon és színvonalasan tudunk megoldani. Silye már jelenleg is az egyik legjobb magyar játékos ezen az »országos hiányposzton«, és fiatal korából adódóan nagy potenciál rejlik benne. Az előttünk álló szezonban segítségünkre lehet a feljutás kiharcolásában, majd a jövőben remélhetőleg az élvonalban is” – mondta Silyéről Nagy Miklós, a Vasas sportigazgatója.

A Vasassal már télen is tárgyaló Silye Eriket az NS rangsorában csak Tamás Krisztián (ZTE) és Stopira (Fehérvár) előzte meg.

„Már a téli átigazolási időszak óta pozitív érzések kavarognak bennem, hiszen ami akkor még sajnos nem sikerült, annak most végre pontot tudtunk tenni a végére. Várom a bajnokság kezdetét és azt is, hogy megismerjem a csapattársaimat, hiszen rendszeresen követtem a klubnál zajló eseményeket. Szurkoltam a Vasasnak, hogy minél jobban szerepeljen a klub, de ami tavasszal nem valósulhatott meg, az az előttünk álló szezonban továbbra is cél: bajnok legyen a Vasas! Az elmúlt fél év során tapasztalt pozitív folyamatok és a vezetőség által felvázolt koncepció volt a döntő szempont számomra, illetve szimpatikus az Angyalföldön látható modern futball is. A Vasas – annak ellenére, hogy jelenleg a másodosztályban szerepel – egy NBI-es színvonalú klub, a csapat pedig bajnokként szeretne visszajutni az élvonalba, aminek szeretnék én is a részese lenni” – idézte a Vasas honlapja Silyét.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A VASASNÁL
Érkezők: Bánfalvi Dániel (Kubala Akadémia), Litauszkj Róbert (Újpest), Kalmár Olivér (ETO FC Győr, kölcsön után végleg), Silye Erik (FTC)
Távozók: Bősz Levente (?), Király Botond (?), Rétyi Róbert (Ajka – kölcsönbe), Torghelle Sándor (?), Tóth László (Kazincbarcika – kölcsönből vissza), Lakatos Csaba (?)

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők:Bogdán Ádám (Hibernian – Skócia, szabadon igazolhatóként), Olekszandr Zubkov (ukrán, Sahtar Doneck – Ukrajna, kölcsön után végleg)
Kölcsönbe érkezők:

Kölcsönből visszatérők: Bőle Lukács (ZTE FC), Silye Erik (Mezőkövesd)
Kiszemeltek: Marjan Sved(ukrán, Celtic – Skócia)
Távozók: Davide Lanzafame (olasz, Bp. Honvéd – kölcsön után végleg), Leandro (brazil-magyar, FTC II), Silye Erik (Vasas)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Gastón Lódico (argentin, Club Atlético Lanús – Argentína)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:Otigba Kenneth (szabadon igazolható),Mikalaj Szihnyevics (fehérorosz)

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A MEZŐKÖVESD ZSÓRYNÁL
Érkezők: Dino Besirovic (bosnyák, Hajduk Split – Horvátország, kölcsön után végleg), Jagodics Márk (Haladás)
Kölcsönbe érkezők:

Kölcsönből visszatérők: Földi Botond
(Dorog, ?), Matija Katanec (horvát, ZTE FC, ?), Novák Csanád (Szolnoki MÁV FC, ?), Tóth Máté (Szeged-Csanád GA, ?), Varjas Zoltán (szlovákiai, FC Komarno – Szlovákia)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Berecz Zsombor (Mol Fehérvár – kölcsön után végleg?)
Távozók: Budu Zivzivadze (grúz, Mol Fehérvár), Oláh Bálint (Budafok – kölcsön után végleg), Sajbán Máté (Paks – kölcsön után végleg), Sajbán Miklós (Budaörs – kölcsön után végleg)
Kölcsönbe távozók:

Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Silye Erik (FTC)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Pekár László (Bp. Honvéd, Újpest, Vasas)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik