NB II: a korábbi válogatott támadó távozott a Haladástól

F. B.F. B.
Vágólapra másolva!
2021.01.18. 21:59
A labdarúgó NB II-ben szereplő Szombathelyi Haladás közös megegyezéssel szerződést bontott a 32 éves támadóval, Farkas Balázzsal – számolt be róla a klub honlapja.



Farkas Balázst a Haladásban sem kerülték el a sérülések (Fotó: Cseh Gábor/Vas Népe)
Farkas Balázst a Haladásban sem kerülték el a sérülések (Fotó: Cseh Gábor/Vas Népe)


Farkas Balázs szűk egy éve, 2020. február elején igazolt a Haladáshoz. A támadó a koronavírus-járvány miatti csonka tavaszi szezonban egyszer volt kezdő, öt alkalommal pedig csereként szállt be és egy gólt szerzett.

Ám a pályafutása során sok sérüléssel bajlódó, egyébként remek képességű futballistát Szombathelyen sem kerülték el a sérülések, így ősszel csak három bajnokin lépett pályára – egyszer kezdőjátékosként, míg kétszer csereként. A 32 éves labdarúgó Haladás-mezben az első és utolsó meccsét is Szolnokon játszotta.

A több játéklehetőség reményében közös megegyezéssel szerződést bontottunk Farkas Balázzsal – mondta Séllei Árpád, a Haladás ügyvezető igazgatója. – Köszönjük, amit – elsősorban tavasszal – a bennmaradás kiharcolásáért, a Haladásért tett!”

Farkas Balázs korábban szerepelt Nyíregyházán, a Videotonban, Debrecenben, Győrben, Balmazújvárosban, az MTK-ban, a ZTE-ben és Soroksáron is, illetve légióskodott az ukrán Dinamo Kijevben. A magyar válogatottban háromszor lépett pályára, 2006-ban Kanada, míg 2007-ben Lettország és Montenegró ellen.

A Debrecennel és a Győri ETO-val is NB I-es bajnok lett.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A HALADÁSNÁL
Érkezők: Debreceni Zalán (Illés Akadémia – profi szerződést kapott),Dragóner Filip (ZTE), Kállai Kevin (Illés Akadémia – profi szerződést kapott)
Távozók: Farkas Balázs (?), Horváth Olivér (MTK Budapest – kölcsönből vissza), Tóth Barna (Ajka)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik