Kerkez Milos (jobbra) felkeltette a Juventus figyelmét (Fotó: Csapó Balázs/Kisalföld)

 

„Több nagynevű külföldi klub érdeklődését felkeltette Milos játéka, a legutóbbi megkeresés a Juventus részéről érkezett, ahonnan Claudio Chiellini, a Juventus egyik menedzsere – aki egyébként a sokszoros válogatott hátvéd, Giorgio ikertestvére – vette fel velem a kapcsolatot Kerkez Milos ügyében – idézi a kisalfold.hu Soós Imrét. – Szeretnék egy hétre Torinóba vinni a futballistánkat, hogy a kinti körülmények között is feltérképezzék a képességeit. Mivel Kerkez alapember az ETO-ban, most nem tudjuk elengedni. Az olaszok ezért a tavaszi idényben többször is élőben kívánják megtekinteni a játékát. Büszkék vagyunk rá, hogy Bénes László és Kalmár Zsolt után az elmúlt években Onódi Ákos az Aston Villához került, és őt követheti a nemzetközi piacon Kerkez Milos is.”

Kerkez Milos 2003-ban a szerbiai Verbászban született. Az ETO másfél évvel ezelőtt, 2019 júliusában a Hódmezővásárhelyi FC-től igazolta át. A magyar U17-es válogatottban többször pályára lépő bal oldali védő a mostani idényben mutatkozott be a Győr felnőttcsapatában, az NB II-ben 16 találkozón játszott – ebből 15-ször kezdőként.

„A klub részéről tájékoztattak a megkeresésről, nyilván nagyon örültem neki, hiszen nem mindennap érdeklődik valaki után a Juventus, ez nagyon nagy dolog számomra – így Kerkez Milos. – Ettől függetlenül most az ETO játékosa vagyok, és minden erőmmel azon vagyok, hogy minőségi és profi munkát végezzek és minél jobb eredményeket érjünk el a szezonban. Persze senki sem tudhatja, mit hoz a jövő, igazi valóra vált álom lenne egy világszínvonalú klub kötelékéhez tartozni, de most az ETO-s pályafutásomra fókuszálok, és törekszem arra, hogy semmi se vonja el a figyelmemet. Nekem az a dolgom, hogy az aktuális csapatomnál nyújtsam a legjobb formámat.”

Az ETO ifjú tehetsége novemberben tölti be a 18. életévét, 2020-ban ő érdemelte ki a Fehér Miklós-díjat, s a magyar és a szerb mellett angol és német nyelven beszél.

„Szeretnék minél többet játszani az ETO-ban, és olyan játékossá válni, akire felnézhetnek az akadémiára beérkező gyerekek. Célom bekerülni a magyar válogatottba és a későbbiekben szeretnék egy topligás csapatban játszani” – tette hozzá Kerkez Milos.