Az elnökségi ülésen megvitatták a Soproni Vasutas Futball Kft. működését. A kft. megkezdte annak vizsgálatát, hogy a törvényes lehetőségekkel élve milyen formában tud megfelelni a jövőbeni működésnek.

A klub honlapján megjelent közleményben leszögezik, hogy az egyesület elnöksége kiemelt fontosságúnak tartja az elmaradt fizetések rendezését, ezért a Soproni Vasutas Futball Kft. keresi a lehetőségeket a bérek rendezésére.

Azonban a gazdasági társaság a jelen helyzetben nem tudja kifizetni a játékosok és a szakmai stáb, valamint a klub dolgozóinak járandóságát, ezért végső esetben a Bérgarancia Alap fogja számukra kifizetni a pénzeket.

„Rendkívül sajnálatosnak tartom a jelenlegi helyzetet. Mindent megpróbáltunk annak érdekében, hogy egy tőkeerős szponzor bevonásával biztosítsuk az NB II-es csapatot működtető kft. finanszírozását. Ez egyelőre nem sikerült, ennek ellenére a bérek rendezését elsődlegesnek tekintjük, ezért hoztuk meg a szükséges intézkedéseket. Természetesen az új helyzetben is vizsgáljuk annak lehetőségét, hogy a minőségi labdarúgás megmaradjon Sopronban” – mondta Skála János, az SVSE elnöke.

Mint beszámoltunk róla, a vezetőség többhavi bérrel tartozik a játékosoknak és a szakmai stábnak, emiatt pénteken hatalmas veszekedés volt az öltözőben a labdarúgók és Pöltz Róbert ügyvezető között.