NB II: megműtik Futács Márkót, 4-6 hét múlva térhet vissza

F. B.F. B.
Vágólapra másolva!
2023.01.10. 21:00
null
Futács Márkónak még heteket kell várnia a visszatérésre (Fotó: Árvai Károly)
A labdarúgó NB II-ben szereplő MTK támadója, Futács Márkó az őszi szezon második felében sérülés miatt nem állhatott a szakmai stáb rendelkezésére. Mostanra eldőlt, hogy műteni kell; érintett az orvosi stábbal egyeztetve döntött a műtét mellett – számolt be róla a klub honlapja.

 

Márkó térdében egy ideje meniszkusz ciszta található, a játékos az elmúlt időszakban a konzervatív kezelést preferálta, és úgy tűnt, a tömlő rendszeres leszívása megoldhatja a problémákat – mondta el Futács állapotáról dr. Dreissiger Imre, az MTK csapatorvosa. – Fájdalmak nélkül kezdhette meg a felkészülést, és utazott el az edzőtáborba, azonban a teljes terhelés mellett ismét jelentkeztek a panaszai. Tekintettel arra, hogy ezek nem szűntek meg, az orvosi stábbal egyeztetve úgy döntött, hogy aláveti magát a műtétnek. Márkó ennek érdekében hétfőn el is hagyta az edzőtábort, így már a héten sor kerül a beavatkozásra. Felépülése négy-hat hetet vehet igénybe.”

Az orvos hozzátette, hogy nincs más sérült a keretben, a vasárnapi edzőmeccsen kisebb betegség miatt hiányzó Bognár István is visszatérhet a napi munkába.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik