NB II: a Győr válogatott balhátvédet szerződtetett

R. B.R. B.
Vágólapra másolva!
2020.07.23. 17:19
null
Forró Gyula (jobbra) a Győrben folytatja pályafutását (Fotó: Veszprém Megyei Napló/Balogh Ákos)
A labdarúgó NB II-re készülő ETO FC Győr egy évre szóló megállapodást kötött Forró Gyulával, aki az előző idényben a szintén másodosztályú Dorogi FC-ben szerepelt, valamint kölcsönvette Gundel-Takács Bencét a Mol Fehérvár FC-től.

A 32 éves Forró Gyula 2011-ben, a Kecskeméti TE színeiben mutatkozott be a magyar első osztályban, összesen 103 NB I-es mérkőzésen játszott. Forró a 2014–2015-ös évadban háromszor pályára lépett a magyar válogatottban.

A balhátvéd megfordult az MTK-ban, az Újpestben, a Puskás Akadémiában és Nyíregyházán is, majd 2019 nyarán Dorogra szerződött. A legutóbbi idényben 21 NB II-es és három Magyar Kupa-találkozón kapott lehetőséget.

„Nagyon különlegesen alakult a bajnokság befejezése, Dorogon úgy döntöttek, hogy a kialakult helyzet miatt anyagilag nem tudnak tovább finanszírozni, ezért szabadon igazolhatóvá váltam a nyáron – mondta az eto.hu-nak Forró Gyula. – Ez idő alatt egyedül edzettem otthon és egy hosszabb szünetet követően jött a győri lehetőség, hogy megnéznék, milyen állapotban vagyok fizikailag, mert a képességeimmel tisztában vannak. A Soroksár elleni edzőmeccsen sikerült meggyőznöm a szakmai stábot, hogy fizikálisan segítségére tudok lenni a csapatnak. Természetesen van lemaradásom, de igyekszem behozni, és a jövő hét vasárnapi bajnoki nyitányra már szeretnék olyan állapotba kerülni, hogy százszázalékosan számíthasson rám a stáb.”

A 22 éves Gundel-Takács Bence – aki az Újpest FC játékosaként négy NB I-es meccsen szerepelt – kölcsönbe érkezett az élvonalban ezüstérmes Fehérvártól. A Vidi tavaly nyáron átigazolta Gundel-Takácsot a fővárosi lila-fehérektől, ám a kapus tétmérkőzésen még nem mutatkozott be a székesfehérváriak felnőttcsapatában.

„Fontos szempont volt, hogy stabilan játéklehetőséghez tudjak jutni, hiszen ez a Vidiben még nem egyszerű, mert Kovácsik Ádám válogatott kapus állt előttem, ezért a fejlődés érdekében úgy döntöttem, egy szintet vissza kell lépnem ahhoz, hogy a gyakorlatban pedig egy szintet előre léphessek, mert Fehérváron csak az NB III-as csapatban tudtam szerepelni – így Gundel-Takács Bence. Az elmúlt három hétben nem voltak közös edzések, mert az NB I később fejeződött be, de amíg nem tudták, hogy ki jön helyettem, addig nem akartak elengedni, így rövid idő áll a rendelkezésemre, hogy százszázalékos állapotba kerüljek. Azonban profi labdarúgók vagyunk, ezért úgy gondolom, hogy ezt meg kell oldani, és azon leszek, hogy ezt meg is oldjam!”

A Győr augusztus 2-án 19 órakor az Ajka vendégeként kezdi meg az NB II 2020–2021-es kiírását.

További hír a Győrrel kapcsolatban, hogy a klub ETO Akadémia néven tartalékcsapatot indít a Győr-Moson-Sopron megyei első osztályban. Az együttes vezetőedzője Király József lesz.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ ETO FC GYŐRNÉL
Érkezők: Kerkez Milos, Ruisz Barnabás, Szabados Attila, Szabó Tamás, Sipőcz Bence (mindannyian Fehér Miklós Akadémia), Király Botond (Vasas), Lipták Zoltán (Gyirmót FC Győr), Szuhodovszki Soma (MTK), Vankó Imre (Szeged), Májer Milán (Budapest Honvéd), Forró Gyula (Dorog – szabadon igazolhatóként), Gundel-Takács Bence (Fehérvár – kölcsönbe)
Távozók:
Nemanja Andrics (szerb-magyar, ?), Marius Charizopulos (szlovák-magyar, ?), Dobos Áron (Fortuna Sittard – Hollandia, kölcsönből vissza), Gengeliczki Gergő (Soroksár), Horváth Zoltán (Kisvárda), Horváth Tamás (?), Kun Bertalan (?), Lovrencsics Balázs (Soroksár), Simon András (Haladás), Tömösvári Bálint (Bp. Honvéd – kölcsönből vissza, onnan BFC Siófok, kölcsönbe)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik