NB II: A fiatal gyerekeket agyonrúgják, terrorizálják – Lipcsei

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2022.10.10. 08:26
Mint arról vasárnap élő tudósításunkban is beszámoltunk, a labdarúgó NB II-ben a listavezető Pécsi MFC hazai pályán 0–1-ről fordított a Soroksár ellen. A vendégektől Lisztes Krisztián, majd Lipcsei Péter vezetőedző is piros lapot kapott Farkas Tibor játékvezetőtől. Lipcsei a lefújás után a PMFC Tv-nek élesen bírálta a játékvezetést.

„Gratulálok a csapatomnak, mert mindent megtett a pályán, hogy pontokkal távozzunk, de volt olyan ember, aki ezt nem engedte. Ezt most már muszáj elmondani, és tökmindegy, hogy el fognak tiltani vagy nem, de azt gondolom, csúnyán belenyúltak a mérkőzésbe. Gratulálok a Pécsnek, hogy ilyen szépen szerepelnek és érjék el a céljukat, de egy ilyen csapatot nem muszáj így segíteni” – fogalmazott Lipcsei Péter a PMFC Tv-nek.

A Soroksár vezetőedzője kifejtette, jól kezdték a meccset, a második félidő elején viszont a PMFC játszott jobban, de úgy hallotta, a pécsiek egyenlítő gólja lesről született, ezt még vissza fogja nézni. Ezután arról beszélt, jobban kellene védeni a pályán a fiatal játékosokat.

„A magyar futballban segíteni kell a fiatal játékosokat, és nem azzal, hogy úgynevezett műesésért második sárga lapot adunk és kiállítjuk – utalt a szakember a 17 éves Lisztes Krisztián kiállítására. – Ez nonszensz, ilyen nincs! Azt mondják, hogy a magyar fiatalokat próbáljuk segíteni, most Lisztes Krisztiánról beszélek, egy 2005-ös születésű, tizenhét éves gyerekről. Mi a célja? Hogy próbáljon futballozni, előrefelé, na de hát, hogy jön egy úriember egy ilyen kiállítással… Én még ilyet nem is láttam. Arra kérem az úriembereket, hogy erre figyeljünk, mert ez már a harmadik-negyedik mérkőzésünk, amikor a fiatalembereket agyonrúgják, terrorizálják, és senki nem segíti őket. Ez nem viszi előre a magyar labdarúgást. Engem el lehet tiltani, el is fognak tiltani és akkor ülök öt meccset vagy hat meccset nem érdekel. Az a lényeg, hogy az én csapatomat próbálom védeni.”

Lipcsei alighanem Korozmán Kevin sérülését kérte számon, akit egy durva belépő után le is kellett cserélni.

LABDARÚGÓ NB II
11. FORDULÓ
PÉCSI MFC–SOROKSÁR SC 2–1 (0–1)–ÖSSZEFOGLALÓ ITT!
Pécs,1200
néző.Vezette:Farkas Tibor (Máyer Gábor, Ország Péter)
PMFC:
Helesfay – Svedjuk, Rácz L., Katona L., Hadaró – Nikitscher (Terbe, 82.),Szeles T. – Kocsis B. (Marques-Airosa, 89.), Kesztyűs, Gera Z. (Kövesdi, 86.) – Tóth-Gábor.Vezetőedző:Weitner Ádám
SOROKSÁR:
Holczer – Ternován, Valencsik, Króner, Csontos (Pintér D., 63.) – Halmai Á. (Köböl, 72.), Haris, Hudák M., Hajdú R. (Korozmán, 72.) – Lisztes K., Lőrinczy (Hegyi, 85.).Vezetőedző:Lipcsei Péter
Gólszerző:
Hudák (0–1) a 20., Tóth-Gábor (1–1) az 53., Tóth-Gábor (11-esből, 2–1) a 71. percben
Kiállítva:
Lisztes (reklamálásért) a 66. percben
MESTERMÉRLEG
Weitner Ádám:
– Jó csapat ellen hátrányban sem ijedtünk meg, és sikerült fordítanunk.
Lipcsei Péter:
– Van, aki nem engedte, hogy győzelemmel távozzunk Pécsről… Csúnyán belenyúltak a mérkőzésbe, és ezt akkor is vállalom, ha több meccsre eltiltanak, mert úgy gondolom, hogy egy fiatal magyart nem a műesésért kiállítva kell „segíteni”. Ráadásul ez már nem az első ilyen mérkőzésünk. Az első félidőben egy kapura lövése volt a Pécsnek, a második játékrész első húsz percében rossz felfogásban futballoztunk.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik