NB II: A Békéscsaba nem azt hozta, amit vártam - Pásztor

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.05. 10:34
Az NB II keleti tabellájának harmadik helyén, az élvonalba feljutó Mezőkövesd és az ezüstérmes Vasas mögött végző Békéscsaba 1912 Előre SE áprilisban kinevezett vezetőedzője, Pásztor József felemásan értékelte játékosai tavaszi teljesítményét.

Az együttes irányítását Dajka Lászlótól átvevő Pásztor szerint a Mezőkövesd a szerencsének és ajándékba kapott pontoknak köszönheti a bajnoki címet, de az is döntőnek bizonyult, hogy a Békéscsaba a bajnok és a Vasas elleni négy találkozón mindössze egyetlen pontot tudott szerezni.

„A szezon közepén két hét alatt négy mérkőzést játszottunk (Nyíregyháza, Újpest B, Mezőkövesd, Vasas), amelyeken csak egy pontot szereztünk, és itt elbuktuk a bajnokságot. Fizikailag nem volt olyan topformában a csapat, hogy a szerda-szombat ritmust csúcsformában teljesítse" – idézi a beol.hu Pásztor Józsefet.

A szakvezető és társedzője, Komjáti András kilenc mérkőzésen irányították a csapatot, de bevallásuk szerint a Honvéd II elleni találkozón kívül – amelyen öt gólt szerzett az Előre SE – hullámzó volt a bronzérmes csapat játéka. „Őszintén el kell mondanom, az együttes nem azt hozta, amit vártam" – értékelt kritikusan a viharsarki gárda vezetőedzője.

A Békéscsaba együttese a tervek szerint július 1-jén kezdi meg a felkészülést a következő szezonra. Hat labdarúgó lejáró szerződését még nem hosszabbították meg, három-négy békéscsabai játékos hazahozatalát és egy stabil, huszonkét fős keret kialakítását tűzték ki célul a klubnál.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik