A Kaposvár a másik feljutó, a Cegléd és az Óvár az NB III-ban folytatja

Vágólapra másolva!
2019.05.12. 16:49
A másik feljutó és a kieső csapatok kiléte is eldőlt a labdarúgó NB II vasárnapi 37. fordulójában. Az újonc Kaposvár fölényes dorogi győzelmének köszönhetően felkerült az NB I-be, így két szezon alatt két osztályt lép felfelé. Miután a Balmazújváros 2–0-ra nyerni tudott Budafokon, megőrizte második vonalbeli tagságát. Ennek következtében a Vasas ellen hazai pályán 2–1-re alulmaradó Cegléd, valamint a Csákvártól hazai környezetben 2–0-s vereséget szenvedő Mosonmagyaróvár is kiesett az NB III-ba. A játéknap zárásaként a bajnok Zalaegerszeg hátrányból fordítva győzte le a már kieső és biztosan utolsóként záró Monort.
Gólokban gazdag meccsen nyert a bajnok ZTE a sereghajtó Monor ellen (Fotó: Szabó Miklós) – GALÉRIÁNKAT A KÉPRE KATTINTVA TEKINTHETIK MEG!
Gólokban gazdag meccsen nyert a bajnok ZTE a sereghajtó Monor ellen (Fotó: Szabó Miklós) – GALÉRIÁNKAT A KÉPRE KATTINTVA TEKINTHETIK MEG!

 

LABDARÚGÓ NB II
37. FORDULÓ

Tulajdonképpen minden lényegi kérdésre megszületett a válasz a labdarúgó NB II utolsó előtti, 37. fordulójában. Miután a Kaposvár fölényes, 5–2-es diadalt aratott Dorogon, már biztosan a második helyen végez, és csatlakozik a bajnok Zalaegerszeg mellé, vagyis nyártól mindkét gárda az élvonalban folytatja. Waltner Róbert együttese ráadásul azt a bravúrt vitte véghez, hogy másodosztály újoncaként vívta ki a feljutást, és 2014 után szerepelhet újra az NB I-ben.

A somogyi csapat a Dorogon jégesőben, csúszós talajon kezdődő mérkőzésen rögtön az első percben vezetéshez jutott, mégpedig Nagy Richárd tizenegyesével. A félidő közepén Paudits Patrik révén ugyancsak büntetőből egyenlített a hazai gárda, ám mindössze egy percig örülhetett, mert Vachtler Csaba fejesének köszönhetően kisvártatva újra a Rákóczinál volt az előny. Sőt, Nagy Krisztián közeli találatával a szünetben már 3–1-re vezetett a Kaposvár. A térfélcsere után a hazaiaknak Tomás Lénárth fejesével sikerült szépíteniük. Egy gólra feljött tehát a Dorog, ám a vendégek hamar éreztették ellenfelükkel, hogy ezen a májusi vasárnapon csak ők nyerhetnek, s előbb Ádám Martin fejes góljával tovább növelték előnyüket, majd a hosszabbításban az Ádám helyére beálló Rajczi Péter egy kiugratás után belőtte az ötödik kaposvári gólt is, kialakítva az 5–2-es végeredményt.

Az alsóházban a tavaly még NB I-es Balmazújvárost az a veszély fenyegette, hogy a Kaposvárral ellentétes utat jár be, és két idény alatt két osztályt zuhan. A horvát Toni Golem együttese azonban megragadta az utolsó előtti lehetőséget, és 2–0-s győzelmet aratott a bennmaradását már korábban bebiztosító, így tulajdonképpen igazi tét nélkül pályára lépő Budafok otthonában.

Két hazai helyzet után az első félidő közepén a vendégek vették át a kezdeményezést, s előbb az előre húzódó hátvéd, Bora György csavarásával vezetést szereztek, majd szögletet követően Zádori Krisztián csúsztatásával növelték előnyüket. Szünet után a hazaiak próbáltak szépíteni, ám csak kapufáig jutottak, így a Balmazújvárosnak sikerült kiharcolnia a bennmaradást. A mérkőzés krónikájához hozzátartozik, hogy a 90. percben pályára lépett a budafokiak vezetőedzője, Csizmadia Csaba, aki ezzel a meccsel fejezte be játékos-pályafutását.

A Vasas úgy lépett pályára a Cegléd otthonában, hogy már csak hajszálnyi esélye volt arra, hogy két forduló alatt beérje a hat ponttal előtte, feljutó helyen álló Kaposvárt. A Pest megyei együttesnek pedig nyernie kellett volna ahhoz, hogy maradjon esélye a bennmaradásra. Egészen a második játékrész derekáig nem született gól, ekkor Szatmári Lóránd labdaszerzése után, Király Botond átadásából Balajti Ádám talált be. A gólkirályjelöltnek ez már a 32. gólja volt a bajnokságban. A véghajrában Olasz Dénes tizenegyesével egyenlíteni tudott a Cegléd, ám erre rögtön érkezett a válasz, s Birtalan Botond egyéni akcióból elért gólja három pontot jelentett a fővárosiaknak, a Cegléd számára pedig búcsút az NB II-től.

Az utolsó előtti helyen álló Mosonmagyaróvár is győzelmi kényszerben fogadta a Csákvárt, de nem tudott élni a lehetőséggel. A Fejér megyei alakulat a szünet után Kozma Richárd öngóljával jutott előnyhöz, majd nem sokkal a lefújás előtt a csereként beálló Molnár Csaba gólja biztosította be a vendégek sikerét. A vereség az óváriaknak is azt jelentette, mint a ceglédieknek, vagyis hogy a következő idényt egy osztállyal lejjebb kell megkezdeniük.

A játéknap érdekessége volt még, hogy a tíz mérkőzésből heten vendégdiadal született. Többek között a Tiszakécske is nyerni tudott Vácon, ahol Simon Antal kettős minőségben volt jelen, s mindkettőben ünnepelhetett. Egyrészt a Tisza-parti együttes vezetőedzőjeként a győzelmet, másrészt, hogy a váciakkal 25 évvel ezelőtt nyerték meg a csapat egyetlen élvonalbeli bajnoki címét. Ebből az alkalomból a mérkőzés szünetében köszöntötték az akkori sikercsapatot, amelynek oszlopos tagja volt Simon Antal, valamint a Tiszakécske szakmai igazgatója, Nyilas Elek is.

Folytatta jó szereplését a Siófok, Márton Gábor együttese ezúttal a Budaörs ideiglenes otthonában, Tatabányán diadalmaskodott, így az utóbbi öt bajnokijából négyet tudott megnyerni. A gólerős csatárát, Horváth Pétert nélkülöző Balaton-parti gárda már 3-0-ra is vezetett, a Budaörs csak a hosszabbításban szépített.

Hátrányból felállva nyert az ETO a Kazincbarcika ellen, Putnokon. A borsodiak Fótyik Dominik büntetőjével vezettek, ezt még éppen a pihenő előtt Bagi István fejesével egalizálták a győriek. Ezután smét Fótyik lett a főszereplő, mert az 55. percben piros lapot kapott, így a hátra lévő időt emberelőnyben játszotta végig az ETO. A kedvező szituációt ki is használták a kisalföldiek, és az utolsó negyedórában Lovrencsics Balázs, majd Kovác Alan góljával kiharcolták a győzelmet.

Hatmeccses nyeretlenségi széria után szerzett újra három pontot a Gyirmót, amely a tartalékos Békéscsabát verte hazai pályán 3-1-re. A viharsarkiaknál hiányzott a védelemből az előző fordulóban balszerencsés körülmények között súlyos sérülést szenvedett kapus, Ribánszki László, valamint Király Patrik, s több fiatalnak is bizalmat szavazott Boér Gábor vezetőedző. A csabaiak pechjéje a Ribánszkit pótoló Uram János a kiugró Szarka Ákos ellen utolsó emberként elkövetett szabálytalanságért piros lapot kapott. Így az utolsó bő negyedórában, a lila-fehérek harmadik számú hálóőre, Czinanó Antal állt be, aki összehozott egy tizenegyest, ám dicséretére szóljon, hogy kivédte Nagy Patrik büntetőjét.

A presztizst leszámítva sem a bajnok Zalaegerszeg, sem a már kiesett Monor számára nem volt már igazi tétje a forduló záró mérkőzésének. Ennek ellenére egy fordulatos, gólgazdag meccset hoztak össze a csapatok, amely után a 3-2-re nyerő zalaiak átvehették a jól megérdemelt bajnoki aranyérmeket, majd hatalmas ünneplés kezdődött a szurkolók bevonásával. Ide tartozik még, hogy vasárnap adták át ünnepélyesen a ZTE stadionja mögötti területen kialakított új sportcentrumot, valamint leleplezték a klub korábbi edzőjének, Simon Balla Istvánnak az emléktábláját.

Érdemes megemlíteni még, hogy a Soroksár sima négyessel küldte haza a Nyíregyházát, ezzel megszakította a szabolcsiak tíz meccse tartó veretlenségi sorozatát.

ZTE FC–MONOR 3–2 (1–1)
Zalaegerszeg, 2856
néző. Vezette: Berényi Tamás (Máyer Gábor, Legeza László)
ZTE:
Szemerédi – Bolla, Lesjak, Devecseri, Gergényi – Kocsis G., Kiss M. (Vojnovic, 71.) – Barczi, Grumics (Bobál G., 37.), Bedi – Novák Cs. (Farkas B., 70.). Vezetőedző: Dobos Barna
MONOR:
Bozsó – Bori, Fülöp N., Karacs (Sági, 84.), Szerencsi – Lázár Zs. (Ficsor, 78.), Kovács B. (Haragos, 62.) – Palincsár, Hunya, Farkas N. – Tóth B. Vezetőedző: Horváth Dávid
Gólszerző:
Farkas N. (0–1) a 42., Bedi (1–1) a 45., Bobál G. (2–1) az 50., Kocsis G. (3–1) a 63., Hunya (3–2) a 82. percben
MESTERMÉRLEG
Dobos Barna:
– Nagyon örülök, hogy győzelemmel búcsúztunk a közönségünktől, és sikerrel ünnepelhettük a bajnokcsapat köszöntését.
Horváth Dávid:
– Gratulálok a Zalaegerszegnek, megérdemelten lett a legjobb. Vereségünk ellenére jól játszottunk, ha jobb százalékkal használjuk ki lehetőségeinket, ponttal távozhattunk volna.

CEGLÉD–VASAS 1–2 (0–0)
Cegléd
, Zsengellér Gyula Sporttelep, 680 néző. Vezette: Radványi Ádám (Varga Zsolt, Márkus Péter)
CEGLÉD:
Mursits – Kárász, Preklet, Farkas A., Fejes J. – Pallagi (Szilágyi P., 70.), Sigér Á., Varjas Z.– Csirmaz (Lukács R., 88.), Olasz, Földi B. (Rétyi T., 73.). Vezetőedző: Schőn László
VASAS:
Bese B. – Hinora, Szilágyi Z., Tóth B., Lakatos Cs. (Kovács M., 70.) – Szatmári L., Szivacski, Hajdú Á. – Birtalan, Balajti, Király B. (Borbély, 77.). Vezetőedző: Szanyó Károly
Gólszerző:
Balajti (0–1) a 64., Olasz (11-esből, 1–1) a 88., Birtalan (1–2) a 89. percben
MESTERMÉRLEG
Schőn László:
– Köszönöm a csapatnak ezt a hozzáállást. Mindent megtettünk az életben maradásért.
Szanyó Károly:
– Küzdelmes mérkőzésen nyertünk. Egyértelmű célunk a harmadik hely megszerzése.

DOROG–KAPOSVÁR 2–5 (1–3)
Dorog
, Buzánszky Jenő Stadion, 500 néző. Vezette: Kovács J. Zoltán (Bertalan Dávid, Horváth Zoltán)
DOROG:
Vajda G. – Erdélyi, Dlusztus, Nagy Zs., Fodor Á. – Faragó T., Nagyházi (Hegedűs M., 76.), T. Lénárth, Papp M. (Beke, 61.) – Vígh Á. (Barna, 81.), Paudits. Vezetőedző: Fenyvesi László
KAPOSVÁR:
Bonnyai – Vachtler, Ur, Fodor M., Nagy J. – Szakály A., Godzsajev-Telmán (Zsiga, 61.) – Nagy R., Nagy K., Bíró (Tömösvári, 43.) – Ádám M. (Rajczi, 78.). Vezetőedző: Waltner Róbert
Gólszerző:
Nagy R. (11-esből, 0–1) a 2., Paudits (11-esből, 1–1) a 19., Vachtler (1–2) a 21., Nagy K. (1–3) a 40., T. Lénárth (2–3) a 65., Ádám M. (2–4) a 75., Rajczi (2–5) a 91. percben
MESTERMÉRLEG
Fenyvesi László:
– A negyedik gólig nyílt volt az összecsapás, mindent megtettünk a siker érdekében.
Waltner Róbert:
– Nagy volt a tét, ami a játékunkra is hatással volt. Nem mondhatok egy rossz szót sem, öt gólt szereztünk idegenben, nagyon büszke vagyok a játékosokra!

GYIRMÓT–BÉKÉSCSABA 3–1 (2–1)
Győr-Gyirmót, 740
néző. Vezette: Farkas Tibor (Kepe Arnold, Kovács II Gábor)
GYIRMÓT:
Pálfi – Villám, Lipták, Szilvási, Széles – Lázár P., Nagy P. – Herjeczki (Mayer, 90.), Heffler N., Sandal (Présinger, 63.) – Szarka Á. (Horváth R., 79.). Vezetőedző: Hannich Péter
BÉKÉSCSABA:
Uram – Szalai D., Pilán, Szélpál, Zahorán B. (Babinyecz, 55.) – Mezei, Viczián – Máris (Vólent, 55.), Szatmári I., Szinanovics (Czinanó, 75.) – Urbin. Vezetőedző: Boér Gábor
Gólszerző:
Nagy P. (11-esből, 1–0) a 3., Szarka Á. (2–0) a 29., Szatmári I. (2–1) a 33., Heffler N. (3–1) a 75. percben
Kiállítva:
Uram (elütötte a kapura törő Szarkát) a 74. percben
MESTERMÉRLEG
Hannich Péter:
– Nagyobb különbségű győzelmet érdemeltünk volna. Külön öröm egyesületünk számára Pálfi Donát és Mayer Ádám saját nevelésű játékosaink bemutatkozása.
Boér Gábor:
– Nem elég, hogy kivégeztük magunkat, mások is belénk rúgtak egyet. Még ebben az összeállításban is volt esélyünk a döntetlenre, de a kiállítás megpecsételte a sorsunkat.

KAZINCBARCIKAI SC–GYŐRI ETO FC 1–3 (1–1)
Putnok
, Váradi Béla Sportcentrum, 300 néző. Vezette: Dolnego Bálint (Baghy Csaba, Szilágyi Norbert)
KAZINC
BARCIKA: Fila – Virág Á. (Ádám F., a szünetben), Belényesi, Fótyik, Mikló – Krausz, Oltean – Gábor (Tóth L., a szünetben), Kiss B., Szabó L. – Lukács R. (Kanalos, 66.). Vezetőedző: Gálhidi György
ETO:
Gyurákovics – Kovács K., Tar, Vukaszovics, Kalmár – Bagi, Hidi M. (Szánthó, 63.) – Szimcso, Madarász M., Andrics (Múcska, a szünetben) – Lovrencsics B. (Kovác, 80.). Vezetőedző: Herczeg Miklós
Gólszerző:
Fótyik (11-esből, 1–0) a 12., Bagi (1–1) a 46., Lovrencsics B. (1–2) a 76., Kovác (1–3) a 86. percben
Kiállít
va: Fótyik (ellökte a kitörő Lovrencsics Balázst) az 55. percben
MESTERMÉRLEG

Gálhidi György:
– Sajnálom, hogy lelkes szurkolóinknak ezúttal csalódást okoztunk. A kiállítás eldöntötte a három pont sorsát. A folytatásban már megközelíteni sem tudtuk korábbi teljesítményünket, igaz, játékunk ezúttal elmaradt a várakozástól.
Herczeg Miklós:
– Az első pillanattól kezdve uraltuk a mérkőzést, egyértelmű, hogy a jobbik csapat győzött. Nem volt kérdés, hogy melyik alakulat nyer, kis szerencsével gólkülönbséget is javíthattunk volna.

BUDAFOK–BALMAZÚJVÁROS 0–2 (0–2)
Budafok
, Promontor utca, 500 néző. Vezette: Kovács Gergely (Huszár Balázs, Aradi József)
BUDAFOK:
Póser – Horváth Cs. (Margitics, 58.), Vaszicsku, Króner, Kirják – Micsinai, Oláh B. – Filkor (Ihrig-Farkas, a szünetben), Kulcsár K., Vankó (Csizmadia, 90.) – Kovács D. Játékos-edző: Csizmadia Csaba
BALMAZÚJVÁROS:
Verpecz – Kovács N., Kónya M., Bora, Király Á. – Domokos B., Patvaros, Pongrácz – Ternován (Berki, 61.), Zádori, Óvári (Kóródi, 72.; Varga B., 90.). Vezetőedző: Toni Golem
Gólszerző:
Bora (0–1) a 34., Zádori (0–2) a 45. percben
MESTERMÉRLEG
Csizmadia Csaba:
– Erőlködtünk, fásultak voltunk. Két pontrúgás pecsételte meg a sorsunkat.
Toni Golem:
– Megérdemelt győzelmet arattunk. Elégedett vagyok a csapat teljesítményével.

BUDAÖRS–SIÓFOK 1–3 (0–0)
Tatabánya
, Grosics Gyula Stadion, 100 néző. Vezette: Gaál Ákos (Kóbor Péter, Kulman Tamás)
BUDAÖRS:
Demjén – Menyhárt, Kékesi, Tányéros Á., Medgyes S. – Czvitkovics, Sajbán Miklós, Lengyel B. (Csobánki, 73.), Végh G. (Fodor D., 56.) – Csiki (Fejős, 70.), Sajbán Máté. Szakmai igazgató: Bognár György
SIÓFOK:
Molnár P. – Kiss B. (Csibra, a szünetben), Lorentz, Izing, Csilus T.– Réti, Medgyes Z. – György (Magasföldi, 57.), Szakály D., Balogh B. (Török D., 85.) – Zamostny. Vezetőedző: Márton Gábor
Gólszerző:
Zamostny (0–1) a 61., Magasföldi (0–2) a 81., Szakály D. (0–3) a 85., Fodor D. (1–3) a 91. percben
MESTERMÉRLEG
Bognár György:
– Ezt megúsztuk, örülhetünk, hogy csak ennyivel kaptunk ki...
Márton Gábor:
– Remekül futballoztunk, megérdemelt győzelmet arattunk.

CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR–AQUITAL FC CSÁKVÁR 0–2 (0–0)
Mosonmagyaróvár, 200
néző. Vezette: Horváth Tibor (Mohos Milán, dr. Szabó Péter)
MOSONMAGYARÓVÁR:
Somogyi – Kozma, Sziklási, Forgács A., Zsirai – Bakos B.(Nagy I., 56.), Czár (Németh Á., 56.), Szalka (Jelena, 65.) – Kovács Á., Eszlátyi – Szabó V. Vezetőedző: Király József
CSÁKVÁR:
Markek – Deutsch L., Dulló, Baranyai, Gombos (Simon M., 65.) – Papp M., Farkas A. – Szabó M. (Oroszi, 80.), Sándor Gy. (Molnár Cs., 76.), Mészáros D. – Baracskai. Vezetőedző: Szijjártó István
Gólszerző:
Kozma (öngól, 0–1) a 48., Molnár Cs. (0–2) a 89. percben
MESTERMÉRLEG
Király József:
– Ismét magunkat vertük meg. Sajnálom szurkolóinkat a kiesésünk miatt.
Szijjártó István:
– Ránk fért ez a győzelem, becsülettel játszottunk.

SOROKSÁRI FC–NYÍREGYHÁZA 4–0 (2–0)
Haraszti út,
Szamosi Mihály Sporttelep, 400 néző. Vezette: Zierkelbach Péter (Kis Balázs, Kis Zoltán)
SOROKSÁR:
Kovács D. – Molnár R., Dvorschák, Gyömbér, Valencsik – Derekas, Huszák – Orosz M.(Csernik, 76.), Lőrinczy, Kundrák – Erdélyi (Korozmán, 66.). Vezetőedző: Lipcsei Péter
NYÍREGYHÁZA:
Jova – Polényi, Fodor F., Pejovics, Forró (Nagy József, a szünetben) – Gulyás M., Kártik (Kulcsár H., 76.) – Motkó, Rezes, Farkas M. (Ötvös B., 66.) – Hornyák. Vezetőedző: Zoran Szpisljak
Gólszerző:
Erdélyi (1–0) a 14., Erdélyi (2–0) a 17., Gyömbér (3–0) a 70., Korozmán (4–0) a 73. percben
MESTERMÉRLEG
Lipcsei Péter:
– Elégedett vagyok csapatom teljesítményével. Jól játszottunk, és most már biztos, hogy megszereztük a hetedik helyet. Büszke vagyok arra is, hogy megszakítottuk a Nyíregyháza tíz mérkőzés óta tartó veretlenségi sorozatát.
Zoran Szpisljak:
– Ellenfelünk mindent megtett, hogy megnyerje a mérkőzést, és megszerezze a három pontot. Sajnos nálunk több „sztárocska” volt a pályán, mint olyan játékos, aki nyerni akart. Ez a teljesítmény nagyon kevés.

VÁC–TISZAKÉCSKE 0–1 (0–1)
Vác, 350
néző. Vezette: Takács Tamás (Csatári Tibor, Berényi Ákos)
VÁC:
Halasi – Hegedűs Cs., Görgényi, Szabó N., Földi M. – Gyürki (Durso, a szünetben), Tóth G. – Varga Sz. (Murai, 68.), Zsolnai R., Mátyás (Csillag, a szünetben) – Sóron. Vezetőedző: Horváth Károly
TISZAKÉCSKE:
Molnár M. – Oláh M., Kardos, Ludánszki, Sváb – Kocsis G., Tölgyesi – Gréczi G., Kirchner (Károly, 91.), Stoiacovici (Sirokmán, 58.) – Puskás (Polyák, 65.). Vezetőedző: Simon Antal
Gólszerző:
Puskás (0–1) a 14. percben
MESTERMÉRLEG
Horváth Károly:
– Az első félidei gyenge játékunk után hiába játszottunk mezőnyfölényben, ez sajnos még pontot sem ért.
Simon Antal:
– Az NB II egyik legkulturáltabb futballját játszó csapat a Vác. Próbáltuk kihasználni, hogy feltolja a védekezését, sikerült, hiszen ebből szereztük a győztes gólt.

AZ ÁLLÁS
1. ZTE FC 37 24 7 6 72–41 +31 79
2. Kaposvári Rákóczi FC 37 20 11 6 59–40 +19 71
3. Vasas FC 37 18 11 8 73–59 +14 65
4. Gyirmót FC Győr 37 20 4 13 74–49 +25 64
5. Budaörs 37 19 4 14 61–46 +15 61
6. Békéscsaba Előre 37 17 9 11 56–46 +10 60
7. Soroksár SC 37 18 5 14 67–58 +9 59
8. ETO FC Győr 37 16 7 14 58–46 +12 55
9. Nyíregyháza Spartacus FC 37 15 10 12 52–48 +4 55
10. Kazincbarcika 37 15 8 14 56–50 +6 53
11. FC Csákvár 37 12 16 9 57–55 +2 52
12. Vác FC 37 11 13 13 44–47 –3 46
13. BFC Siófok 37 11 11 15 47–53 –6 44
14. Dorogi FC 37 10 12 15 53–58 –5 42
15. Tiszakécske VSE 37 9 15 13 33–51 –18 42
16. Budafoki MTE 37 12 5 20 45–64 –19 41
17. Balmazújváros 37 9 10 18 29–48 –19 37
18. Ceglédi VSE 37 8 8 21 35–66 –31 32
19. Mosonmagyaróvár 37 6 13 18 35–59 –24 31
20. Monor 37 6 9 22 47–69 –22 27

Feljutott a ZTE és a Kaposvár, kiesett a Cegléd, a Mosonmagyaróvár és a Monor.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik