NB II: sikerével feljutó helyen a Balmaz, közel az élvonalhoz a Puskás AFC

Vágólapra másolva!
2017.05.07. 16:29
A labdarúgó NB II 34. fordulójában a Puskás Akadémia Dorogon 1–0-ra győzött, így egyre közelebb van a feljutáshoz, míg a Balmazújváros 3–1-re megverte otthon a Budaörsöt és feljutó helyre lépett előre. A Soroksár a Cegléd vendégeként, Albertirsán nyert, míg a Békéscsaba nem bírt a Mosonmagyaróvárral. A szabolcsi rangadón a Nyíregyháza felülmúlta a Kisvárdát, a ZTE 1–0-ra győzte le a sereghajtó SZEOL-t, míg a Kozármisleny a közvetlen rivális Csákvár otthonában nyert.
Nagy az öröm, Takács Tamás megszerezte a Szpari második gólját a Kisvárda ellen (Fotó: nyiregyhazaspartacus.hu)
Nagy az öröm, Takács Tamás megszerezte a Szpari második gólját a Kisvárda ellen (Fotó: nyiregyhazaspartacus.hu)
Nagy az öröm, Takács Tamás megszerezte a Szpari második gólját a Kisvárda ellen (Fotó: nyiregyhazaspartacus.hu)
Nagy az öröm, Takács Tamás megszerezte a Szpari második gólját a Kisvárda ellen (Fotó: nyiregyhazaspartacus.hu)
Nagy az öröm, Takács Tamás megszerezte a Szpari második gólját a Kisvárda ellen (Fotó: nyiregyhazaspartacus.hu)

A labdarúgó NB II 34. fordulójában a Puskás Akadémia 1–0-ra győzött a Dorog otthonában és nagyon közel került a feljutáshoz. A felcsútiak győztes gólját a saját nevelésű, 18 esztendős középhátvéd, Tóth Bence szerezte a 48. percben. A végig egyenrangú partnerként futballozó dorogiak a hajrában egyenlíthettek volna, de Berkó Ádám fejese a kapufán csattant.

A Balmazújváros simán, 3–1-re legyőzte a Budaörsöt és – a Kisvárda vereségének köszönhetően – feljutó helyre lépett előre a tabellán. Feczkó Tamás csapata a lehető legjobbkor szerezte a gólokat, ezekkel megtörte az ellenfelet, a budaörsiek erejéből a hosszabbításban már csak a szépítésre futotta.

A szabolcsi rangadón az új edzővel, Dajka Lászlóval megtáltosodó Nyíregyháza 2–0-ra legyőzte a Kisvárdát. Az első félidő nagy taktikai csatája után a Szpari Kónya Márk kapáslövésével szerzett vezetést, amelyet Takács Tamás duplázott meg, a várdaiak erejéből Vári Barnabás révén csak kapufára futotta. A Nyíregyháza így megszakította a Kisvárda 11 meccses veretlenségi sorozatát.

Fontos meccset nyert meg a Soroksár a kiesés ellen küzdő Cegléd vendégeként, Albertirsán. Lucsánszky Tamás együttese 13 perc alatt kétgólos előnyre tett szert – a góllövőlistát vezető Lovrencsics Balázs is betalált –, a folytatásban pedig a ceglédiek hiába zárkóztak fel kétszer is egy gólra, egyenlíteni már nem tudtak. Érdekesség, hogy a soroksáriaknál pályára lépett az a Csilus Tamás és az a Gengeliczki Gergő is, akikről a mérkőzés előtt nem lehetett tudni, hogy korábbi eltiltásuk erre a meccsre érvényes-e, vagy nem.

Kiesési helyosztót nyert meg a Kozármisleny, Szanyó Károly csapata a tavasszal nagyon gyengén szereplő Csákvár otthonában győzött úgy, hogy már a 17. percben hátrányba került. A baranyaiak még a szünet előtt Varga Márkó és Kemény Tamás góljaival fordítottak és győztek, így már nem állnak kieső helyen.

Magabiztosan győzte le a Vác a Cigándot, a váciak így már négy meccs óta nem kaptak gólt, a borsodiak pedig szépen lassan készülhetnek a harmadosztályra. A csereként beállt Bedi Bence találatával a ZTE nagy nehezen legyűrte a már kiesett SZEOL-t, míg a Sopron egy öngóllal tudott pontot menteni a Siófok vendégeként.

Ellentétes félidők után igazságosnak mondható döntetlen született a Mosonmagyaróvár és a Békéscsaba összecsapásán, a forduló másik gól nélküli döntetlenje pedig a kevés gólhelyzetet hozó Szeged 2011–Szolnok összecsapáson született meg.

 

LABDARÚGÓ NB II
34. FORDULÓ


DOROGI FC–PUSKÁS AKADÉMIA 0–1 (0–0)
Dorog, Buzánszky Jenő Stadion, 700
néző. Vezette: Pintér Csaba (Kulman Tamás, Bertalan Dávid)
DOROG: Demjén – Berkó, Csató, Bora – Kővári (Sitku, 74.), Mészáros Á. (Szedlár, 65.), Lénárt, Bor – Medgyes, Simon A. (Vígh Á., 84.), Tóth M. Vezetőedző: Németh Szabolcs
PUSKÁS AKADÉMIA: Hegedüs L. – Heffler T., Vanczák, Tóth B., Spandler (Csilus Á., 54.) – Gyömbér – Prosser (Márkvárt, 59.), Sándor Gy., Zsidai, Szakály P. – Lencse (Tischler P., 72.). Vezetőedző: Pintér Attila
Gólszerző: Tóth B. (0–1) a 48. percben
MESTERMÉRLEG
Németh Szabolcs
: – Büszkék lehetünk a teljesítményünkre, a vereség ellenére is. Játékosaim fantasztikusan küzdöttek, eltüntették a két csapat közötti különbséget. Az utolsó tíz percben fölényben játszottunk, a kapufát is eltaláltuk, de nem sikerült egyenlítenünk.
Pintér Attila: – Számítottam a nagy küzdelemre, a hazai csapat rendkívül szervezetten futballozott, nehéz mérkőzésen vagyunk túl.

BALMAZÚJVÁROS–BUDAÖRSI SC 3–1 (1–0)
Balmazújváros, 1000
néző. Vezette: Németh Ádám (Berényi Ákos, Punyi Gyula)
BALMAZÚJVÁROS: Szécsi G. – Bokros, Rus, Tamás L., Virág – Vajda S., Sigér, Bódis, Farkas II B. (Belényesi, 77.), Heffler N. – Fekete Á. (Kamarás, 71.). Vezetőedző: Feczkó Tamás
BUDAÖRS: Vajda D. – Menyhárt, Tányéros Á., Gyurácz, Lajer – Bata, Csillag D. (Stieber A., 62.), Csobánki (Sajbán Miklós, 74), Marques-Airosa (Sajbán Máté, 62.), Deli – Horváth R. Szakmai igazgató:
Bognár György
Gólszerző: Sigér (1–0) a 23., Bokros (2–0) az 56., Vajda S. (3–0) a 64., Belényesi (öngól, 3–1) a 90. percben
MESTERMÉRLEG
Feczkó Tamás:
– Jó csapat ellen játszottunk, minden futballistámmal elégedett lehetek. Sok helyzetet alakítottunk ki, jó időben sikerült a góljainkat szerezni.
Bognár György: – Jobb csapattól nem szégyen kikapni, a hazaiak mezőnyfölényben futballoztak. Kevés gólszerzési lehetőségünk adódott, megérdemelt a Balmazújváros győzelme.

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS–KISVÁRDA MASTER GOOD 2–0 (0–0)
Nyíregyháza, 2300
néző. Vezette: Zierkelbach Péter (Pápai Zoltán, Márkus Péter)
NYÍREGYHÁZA: Megyeri G. – Szokol, Máté P., Rubus, Farkas M. – Kónya, Kártik (Szinanovics, 78.) – Tisza T. (Szécsi M., 83.), Holdampf, Rudolf G.– Takács T. (Tamási Zs., 90.). Vezetőedző: Dajka László
KISVÁRDA: Ivancsics A.– Talabér, Papucsek, Vermes (Délczeg, 65.), Vári – Lucas, Horváth A. – Fodor F. – Gosztonyi, Bacsa (Rajczi, 65.), Cseri. Szakmai igazgató: Révész Attila
Gólszerző: Kónya (1–0) az 57., Takács T. (2–0) a 71. percben
MESTERMÉRLEG
Dajka László:
– A sorozatmérkőzések miatt tompábban futballoztunk, nem uraltuk a középpályát, ezért az első félidőben nem jelentettünk veszélyt a kapura. Döntő volt, melyik csapat szerzi az első gólt, s a második félidőben nyújtott teljesítményünk alapján megérdemelten nyertünk.
Révész Attila: – Egyik csapat sem akart futballozni, amely a tét számlájára írható. Magas hőfokú mérkőzést játszottunk, s kiderült, kik azok, akikre hasonló rangadókon nem számíthatunk. Öten-hatan is a tudásuk negyven százalékát nyújtották, ez nem fér bele!

CEGLÉDI VSE–SOROKSÁR SC 2–3 (1–3)
Albertirsa, 500
néző. Vezette: Csonka Bence (Mayer Gábor, Csatári Tibor)
CEGLÉD:
Mursits – Albert I., Szalkai (Lengyel B., 26.), Nagy S., Farkas A. – Takács P. – Peres, Fröhlich, Albert Á. (Szabó V., 66.), Tihanyi (Kovács B., 77.) – Asztalos. Vezetőedző: Miskei Attila
SOROKSÁR: Jova – Valencsik, Silye, Lorentz, Gyepes – Fülöp N., Peszmeg (Papp M., 72.), Sándor I. (Szilágyi P., 79.), Csilus T. – Huszák (Gengeliczki, 90.), Lovrencsics B. Vezetőedző: Lucsánszky Tamás
Gólszerző: Gyepes (11-esből, 0–1) a 4., Lovrencsics B. (0–2) a 13., Asztalos (1–2) a 27., Csilus T. (1–3) a 45., Asztalos (2–3) a 75. percben
MESTERMÉRLEG
Miskei Attila
: – Rosszul kezdtünk, de már az első félidőben esélyünk volt, hogy egyenlítsünk, vagy akár a magunk javára fordítsuk a találkozót. A második játékrészben mindent egy lapra feltéve támadtunk, de nem jött össze a pontszerzés.
Lucsánszky Tamás: – A tétnek megfelelő színvonalú mérkőzést játszottunk, mindkét csapatnak rendkívül fontos volt a győzelem. A helyzetek alapján megérdemelten nyertünk, miközben lehetőségeket ajándékoztunk az ellenfélnek.

CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE SE 0–0
Mosonmagyaróvár, 500
néző. Vezette: Radványi Ádám (Kóbor Péter, Szalai Dániel)
MOSONMAGYARÓVÁR: Boros – Bohner (Czár, 69.), Deák, Koszó, Galambos – Lázár P., Bartos, Schmatovich, Mundi (Jasarevic, 74.), Darázs (Fekete T., 76.), Laki B. Vezetőedző: Király József
BÉKÉSCSABA: Ribánszki – Bényei, Fehér Zs., Babinyecz, Fabio – Bagi, Nagy I., Pilán, Szalai D. (Juhász Gy., 67.) – Tóth D. (Birtalan B., 61.), Gránicz (Urbin, 79.) Vezetőedző: Boér Gábor
MESTERMÉRLEG
Király József
: – Az első félidőben szezonbeli legjobb teljesítményünket nyújtottuk, s a helyzetek alapján közelebb álltunk a győzelemhez. A csapat mindent megtett, s remélhetőleg a hátralévő mérkőzéseken több pontot is szerzünk.
Boér Gábor
: – Nehezen lendültünk játékba, de a második félidőben jól futballoztunk, csak éppen a helyzeteket nem használtuk ki. A párharcokból nem jöttünk ki sikeresen, remélem, a bajnokság hajrájára javul a játékunk.

ZTE FC–SZEOL SC 1–0
(1–0)
Zalaegerszeg, ZTE Aréna
, 611 néző. Vezette: Kovács Gergely (Takács Gábor, Szécsényi István)
ZALAEGERSZEG: Szappanos – Króner, Kovács G. (Angyal Zs., 67.), Forgács, Polényi, Deutsch – Nagy T. (Oláh B., 64.) – Szatmári I., Kretz (Bedi, 10.), Babati – Bobál G. Vezetőedző: Csató Sándor
SZEGED: Prokop – Ikonomu, Vágó, Gál Sz. – Mendebaba (Puskás Cs., 67.), Búrány (Rácz L., 70.) Harsányi (Beretka, 61.) – Nagy R., Mihály D., Lévai – Kéri. Vezetőedző: Zoran Kuntics
Gólszerző
: Bedi (1–0) a 30. percben
MESTERMÉRLEG
Csató Sándor
: – A szerdai forduló után fáradtnak tűnt a csapat. Ennek ellenére sok helyzetet alakítottunk ki, de csak egyet váltottunk gólra. Nem játszottunk jól, de nyertünk, és ennek örülünk.
Zoran Kuntics: – Amit elterveztünk, annak körülbelül a hetven százalékát megvalósítottuk. Sajnos a gólokkal hadilábon állunk. Helyzetek adódtak előttünk, de a ziccerek kimaradtak, a ZTE egyet kihasznált, és ezzel meg is nyerte a mérkőzést.

AQVITAL FC CSÁKVÁR–KOZÁRMISLENY 1–2 (1–2)
Csákvár, 300 néző. Vezette: Oláh Gábor (Mohos Milán, Hofbauer Roland)
CSÁKVÁR
: Kovács D. – Pintér B., Szalai T., Dulló, Baranyai Á. – Bakos Sz. (Kékesi, 75.), Kiprich D. – Molnár T., Mészáros D., Oldal (Hodgyai, 51.) – Molnár Cs. (Sejben, 59.). Vezetőedző: Toldi Gábor
KOZÁRMISLENY: Helesfay – Milutinovics, Causic, Racskó, Kocsis A. – Kirchner (Tóth M., 82.), Nagy E. – Pajor, Grumics, Varga M. – Kemény (Gubacsi, 89.). Vezetőedző: Szanyó Károly
Gólszerző: Molnár Cs. (1–0) a 17., Varga M. (1–1) a 28., Kemény (1–2) a 35. percben
Kiállítva: Pajor (második sárga lap után) a 85. percben
MESTERMÉRLEG
Toldi Gábor
: – Rendkívül mély talajú pályán játszottunk, vezetésünk birtokában túlzottan megnyugodtunk, ráadásul a vendég csapat gyorsan fordított. A hajrában aztán kihagytuk a kihagyhatatlant is…
Szanyó Károly: – Küzdelmes mérkőzésen, irreális körülmények között, megérdemelten nyertünk.

VÁC FC–CIGÁND SE 2–0 (1–0)
Dunaújváros, 100 néző. V: Takács János (Iványi István, Kis Zoltán)
VÁC: Szentpéteri – Hegedűs Cs., Dlusztus, Görgényi, Gulyás M. – Tóth G., Zsolnai R. – Niedermüller, Nagy R. (Tóth B., 55.), Major M. (Földi M., 78.) – Balajti (Kákonyi, 69.) Vezetőedző: Nagy Tibor
CIGÁND: Sánta T. – Molnár R., Raducu, Oltean, Kasza (Kuti, 62.) – Balogh A. (Csicsvári, 38.), Sándor T., Baksa (Barcsay, a szünetben), Angyal N. – Nicorec, Katona Gy. Szakmai igazgató: Szénay Péter
Gólszerző: Balajti (11-esből, 1–0) a 29., Zsolnai R. (2–0) a 92. percben
MESTERMÉRLEG
Nagy Tibor: – Egy-két játékosomnak meg kell értenie, hogy a fiatalszabály betartása érdekében sokszor jól futballozó csapattársat kell lecserélnem.
Szénay Péter: – Ha bátrabban játszunk és támadunk, pontot is szerezhettünk volna. Megbeszéltük, mire kell vigyáznunk az ellenfél támadásainál, erre összehoztunk egy tizenegyest. Szünet után kapura lövésig, de veszélyes helyzetig sem jutottunk.

SZEGED 2011-GA–SZOLNOKI MÁV 0–0
Gyula, Grosics Akadémia Sporttelep, 250
néző. Vezette: Farkas Tibor (Kovács II Gábor, Vígh-Tarsonyi Gergő)
SZEGED: Szántai – Achim Á., Jagodics B., Farkas M., Mészáros M. – Horváth A., Germán, Király P. (Pászka, 80.), Zabari – Balogh G. (Povázsai, a szünetben), Zádori. Vezetőedző: Klausz László
SZOLNOK: Molnár F. T. – Csirmaz, Balogh M., Papp Sz., Magyar – Rokszin, Dedics (Földi M., a szünetben), Tóth B., Kenderes – Olasz D. (Pantovics, 80.), Tóth L. (Pintér N., 72.). Vezetőedző: Balogh Pál
MESTERMÉRLEG
Klausz László
: – Csapatom védekezése most is jó volt, de a támadások akadoztak. Mindannak ellenére, hogy a Szolnok védelme eddig viszonylag sok gólt kapott, gólhelyzeteket nem teremtettünk. A végén adódott egy lehetőségünk, de kimaradt.
Balogh Pál: – Mindkét csapat jól felkészült a másikból, nagyon jól lezárták a területeket, így kevés lehetőség adódott a kapuk előtt. Számunkra a megszerzett egy pont is nagyon fontos volt.

SIÓFOK–SOPRONI VSE 1–1 (1–0)
Siófok, 100
néző. Vezette: Kovács J. Zoltán (Kepe Arnold, Aradi József)
SIÓFOK: Tajti – Tamaskó, Szilágyi Z., Gál M. (Mogyorósi, 86.), Czingráber – Berde, Lázár Zs. – Nagy D., Petneházi, Gréczi (Czvitkovics, 79.) – Elek B. (Nagy R., 80.). Vezetőedző: Disztl László
SOPRON: Heinrich – Fazakas, Sifter, Fehér Z., Tóth D. – Nagy P., Kapacina V. – Eszlátyi, Soós (Gyürki –, 62.), Batizi-Pócsi (Garda, a szünetben) – Erdélyi. Vezetőedző: Supka Attila
Gólszerző: Gál M. (1–0) a 40., Szilágyi Z. (öngól, 1–1) a 76. percben
MESTERMÉRLEG
Disztl László
: – A mérkőzés elején pontatlanul játszottunk, de a játékrész második felében feljavultunk, sok támadást vezettünk. A második félidőben az öngóllal felhoztuk az ellenfelet, s hiába próbáltuk megszerezni a győzelmet.
Supka Attila: – Az első félidőben sokat birtokoltuk a labdát, jól is játszottunk, de megint gólt kaptunk. Összesen három kétes szituációt kell megnéznem videón, ugyanis három tizenegyesgyanús helyzetünk volt, amit másként ítélt meg a bíró.

AZ ÁLLÁS
1. Puskás Akadémia FC34219463–35+2872
2. Balmazújváros34196944–32+1263
3. Kisvárda34188849–27+2262
4. Soroksár SC33179755–31+2460
5. Békéscsaba Előre341761146–31+1557
6. Vác FC341510941–33+855
7. Szeged 2011331213836–19+1749
8. Dorogi FC341381337–33+447
9. Szolnoki MÁV FC341381345–46–147
10. ZTE FC3412111149–45+447
11. Mosonmagyaróvári TE3412101242–36+646
12. Nyíregyháza Spartacus FC341361540–43–345
13. BFC Siófok341271537–43–643
14. Soproni VSE34916932–34–243
15. Budaörs341171635–50–1540
16. Kozármisleny FC341061830–50–2036
17. FC Csákvár347141337–50–1335
18. Ceglédi VSE34971840–51–1134
19. Cigánd SE347101722–54–3228
20. SZEOL SC34452516–53–3717
Cigánd SE: 3 pont levonva

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik