Gyirmóton is nyerni tudott a Vasas, a ZTE csak ikszelt Óváron

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.04.21. 16:50
null
A Soroksár után a Gyirmótot is legyőzte a Vasas (Fotó: Dömötör Csaba, archív)
A Vasas diadalát hozta a labdarúgó NB II vasárnapi, 33. fordulójának gyirmóti rangadója, így a piros-kékek két pontra megközelítették a kisalföldi gárdát. A listavezető Zalaegerszeg csak döntetlenre volt képes a kiesőjelölt Mosonmagyaróvár otthonában, a Kaposvár viszont mind a három pontot hazavitte Budafokról. Több alsóházi együttes is feltámadt: a Siófok 6–2-re elgázolta idegenben a Magyar Kupában elődöntős Soroksárt, a sereghajtó Monor sima hármast rúgott Putnokon a Kazincbarcikának, és a Dorog is nyerni tudott otthon a Csákvár ellen. A Budaörstől elszenvedett vereségével a Cegléd az utolsó helyre csúszott vissza.

A labdarúgó NB II 33. fordulójának legfontosabb történése, hogy gyirmóti győzelmével a Vasas számára is elérhető közelségbe került a feljutás. Szanyó Károly együttesének Balajti Ádám tizenegyesgóljával sikerült megnyernie a játéknap rangadóját. A büntetőt egy Birtalan–Balajti összjáték előzte meg, amely után a góllövőlistát immár 27 találattal vezető csatárt Présinger Ádám buktatta, aki ezért a megmozdulásért megkapta a második sárgáját, így a pirosat is. Az eltiltás miatt Lipták Zoltánt és Lázár Patrikot, valamint a sérült Krebsz Mátét és Szarka Ákost nélkülöző Gyirmótnak így emberhátrányban kellett volna pontot mentenie – ami nem sikerült. A teljesség miatt hozzá kell tenni, hogy a hazaiak nemcsak a Vasas büntetőjének jogosságát vitatták, hanem a másik oldalon két elmarad tizenegyest is reklamáltak. Az egyiknél a visszajátszásból kiderült, hogy valóban Murka Benedek kezéhez ért a labda.

Az előző három fordulóban mindössze egy pontot begyűjtött Gyirmót sorozatban második hazai pályán megvívott rangadóját veszítette el, s már csak két ponttal előzi meg a legutóbbi nyolc bajnokijából hetet megnyerő Vasast, és csak eggyel a Budafokon Rajczi Péter góljával győztes Kaposvárt.

A forduló legváratlanabb eredménye az volt, hogy a Siófok idegenben 6–2-re lelépte a Soroksárt. Lipcsei Péter együttesének még a Magyar Kupa elődöntőjében is helyt kell állnia, így a vereség annyira azért nem volt meglepő, ám annak különbsége mindenképp. A fővárosi gárda számára úgy tűnik, a bajnokság már nem olyan fontos, hiszen a múlt héten is négygólos különbséggel maradt alul: akkor a Vasas verte meg 4–0-ra, közben pedig az élvonalbeli Bp. Honvédtól mindössze 2–1-re kapott ki. A Siófoknál egyébként Horváth Péter vitte a prímet, aki egymaga három gólt szerzett.

A másik nagy gólkülönbségű házon kívüli diadalt a Monor aratta, amelynek vendéglátója, a Kazincbarcika szintén több játékosát, Palmest, Miklót, Somodit és Tóth Lászlót is kénytelen volt nélkülözni. A Putnokon rendezett összecsapás kimenetele az első félidő közepén szinte egy perc alatt eldőlt: előbb Bori Gábor értékesítette a Palincsár Martin által kiharcolt tizenegyest, majd a középkezdést követően gyors kontrából Farkas Norbert talált be Gálhidi György csapatának kapujába.

FARKAS GÓLJA

A szünet után nem sokkal Hunya Krisztián egy szabadrúgást értékesített, így a Monor a pontok és a győzelmek számában beérte a Ceglédet, mi több, jobb gólkülönbségével meg is előzte. A Pest megyei csapat kissé pechesen, a hajrában kapott góllal alulmaradt Tatabányán, a Budaörs hosszabb ideje ideiglenes otthonában. A kudarc következében a Cegléd visszaesett az utolsó helyre – ilyen rosszul legutóbb az október 7-i, 12. forduló után állt.

Bár matematikailag még nem biztos, azért már borítékolható a tabellát 10 pont előnnyel vezető Zalaegerszeg feljutása, egyben bajnoki címe. Dobos Barna együttese így azt is megengedhette magának, hogy csak egy ponttal térjen haza a még mindig kieső helyet elfoglaló Mosonmagyaróvár stadionjából. Eszlátyi István szép egyéni megmozdulásból juttatta előnyhöz az Óvárt, ezt egy 16-oson kívüli lövéssel Bobál Gergely egyenlítette ki.

A Tiszakécskénél a héten Simon Antalt nevezték ki vezetőedzőnek, ám a Nyíregyháza elleni hazai találkozón még nem a Vác egykori labdarúgója irányította az újonc együttest. Továbbra is a Szabó István menesztése után ideiglenesen megbízott Virágh Ferenc, valamint Nagy Zsolt kapusedző ült a kispadon, s az előbbi nyilatkozott a mérkőzés után. A váltás mindenesetre jót tett a Kécskének, mert a múlt heti, békéscsabai meglepetésdiadal után a Szparival szemben otthon elért gól nélküli döntetlen sem rossz eredmény – főleg, hogy Kocsis Gábor kiállítása miatt az utolsó perceket emberhátrányban kellett lehoznia.

Sorozatban három győztes bajnoki után Vácott megtört az ETO jó szériája. A Duna-parti gárda nagyon bekezdett: még tíz perc sem telt el, máris két góllal vezetett Horváth Károly csapata. Bár a fordulás után nem sokkal Lovrencsics Balázs találatával a győriek visszakapaszkodtak egygólos hátrányba, mivel a váciak kapusa, Halasi Péter nagyon jó napot fogott ki, elmaradt az egyenlítés, sőt, a hajrában a duplázó Sóron Tibor újabb gólja biztossá tette a hazaiak sikerét.

Két középcsapat találkozott egymással a Dorog–Csákvár mérkőzésen, amelyet Városi Viktor korai góljával a hazaiak nyertek meg. A középpályás a Kitl Miklós szabadrúgása után a kapufáról kipattanó labdát vágta a hálóba. Ezzel véget vetett a Dorog ötmeccses nyeretlenségi sorozatának.

Egymás után a hatodik bajnokiját bukta el a tavaly még élvonalbeli Balmazújváros, amely hazai pályán a Békéscsabától kapott ki a hajrában esett találattal. Szinte végig a vendéglátók kapusának, az NB I-et is megjáró Verpecz Istvánnak akadt több dolga, de a találkozót végül Papucsek Barna öngólja döntötte el. A hátvéd a csabaiak egyik kedvenc fegyvere, egy nagy bedobás után fejelte a labdát a saját kapujába. A továbbra is az utolsó, még bennmaradást jelentő helyen tanyázó Balmazújvárosnak így már csak négy pont az előnye a mögötte álló Mosonmagyaróvárral szemben.

LABDARÚGÓ NB II
33. FORDULÓ

GYIRMÓT–VASAS 0–1 (0–0)
Győr-Gyirmót, 1370 néző. Vezette: Oláh Gábor (Huszár Balázs, Aradi József)
GYIRMÓT: Rusák – Varga P. (Kamarás, 79.), Szilvási, Széles, Présinger – Villám, Nagy P. – Herjeczki, Koltai (Sandal, 58.), Heffler N. – Horváth R. Vezetőedző: Hannich Péter
VASAS: Bese B. – Murka, Kelemen D., Tóth B., Lakatos Cs. – Szivacski (Hinora, 81.), Borbély B. (Kovács M., 61.) – Birtalan, Szatmári L., Király B. – Balajti. Vezetőedző: Szanyó Károly
Kiállítva: Présinger Á. a 66. percben
Gólszerző: Balajti (11-esből, 0–1) a 66. percben
MESTERMÉRLEG
Hannich Péter: – Ki-ki meccset játszottunk, amelyen sajnos megint alulmaradtunk. A fél csapatunk eltiltás és sérülés miatt hiányzott, ezért szinte új csapattal kellett kifutnunk a rangadóra. A gól után tizenkilencre lapot kellett húznunk, hogy legalább döntetlenre visszahozzuk a meccset. Tíz emberrel sem adtuk fel a támadások lehetőségét, ez azonban nem vezetett eredményre. Szeretnénk előnyünket megtartani, és valóra váltani a kitűzött célokat.
Szanyó Károly: – Sajnos belementünk egy adok-kapok játékba, ami nem igazán ízlik nekünk. Örülök azonban, hogy a kombinatívabb játékunknak köszönhetően végül győztesként hagyhattuk el a pályát.

CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR–ZALAEGERSZEGI TE 1–1 (0–0)
Mosonmagyaróvár, 500 néző. Vezette: Kovács J. Zoltán (Kovács II Gábor, Mohos Milán)
MOSONMAGYARÓVÁR: Somogyi – Kozma, Sziklási, Forgács, Németh Á. (Darázs, a szünetben) – Vágó, Bakos B. – Winkler A. (Jelena, 73.), Nagy I. (Gálfi, 69.), Eszlátyi – Szabó V. Vezetőedző: Király József
ZALAEGERSZEG: Zöldesi – Bolla, Lesjak, Szépe, Bedi – Kocsis G., Kiss M.– Farkas II B. (Devecseri, 83.), Hudák (Bobál G., 57.), Barczi – Novák Cs. (Gajdos, 68.). Vezetőedző: Dobos Barna
Gólszerző: Eszlátyi (1–0) az 57., Bobál G. (1–1) a 68. percben
MESTERMÉRLEG
Király József: – Sajnálom a játékosaimat, mert a nagyon jó ZTE ellen győzelemre álltunk, és egy figyelmetlenség után kicsúszott kezünkből a győzelem.
Dobos Barna: – Közel álltunk a győzelemhez, de ma csak egy pontra futotta az erőnkből.

BUDAFOKI MTE–KAPOSVÁRI RÁKÓCZI 0–1 (0–1)
Budapest, Promontor utca, 500 néző. Vezette: Nagy Norbert (Szilágyi Norbert, Kulman Tamás)
BUDAFOK: Kovács Z. – Margitics, Vaszicsku (Khiesz, 21.), Króner M., Kirják – Veszelinov (Kercsó, 63.), Oláh B. – Kovács D., Micsinai (Pölöskey P., 81.), Vankó – Kulcsár K. Vezetőedző: Csizmadia Csaba
KAPOSVÁR: Bonnyay – Vachtler, Úr, Fodor M., Hadaró – Szakály A. (Godzsajev-Telmán, 79.), Nagy K. – Nagy R. (Nagy J., 76.), Beliczky, Bíró D. (Borbély Á., 37.) – Rajczi. Vezetőedző: Waltner Róbert
Gólszerző: Rajczi (0–1) a 34. percben
MESTERMÉRLEG
Csizmadia Csaba: – Ajándékoztunk egy félidőt a Kaposvárnak. Az első félidőben gyengén játszottunk, sem futómennyiségben, sem a párharcokban nem nyújtottunk jó teljesítményt. A második félidőben szabályos gólt szereztünk, mégis kikaptunk.
Waltner Róbert: – Izgalmas mérkőzés volt. Az első félidőben öt helyzetünk volt, amelyből sikerült egy gólt elérnünk. A második félidőben mentalitásunknak és a szívünknek köszönhetjük a győzelmünket. Sok sikert kívánok Csizmadia Csaba barátomnak!

BALMAZÚJVÁROS–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE SE 0–1 (0–0)
Balmazújváros, 500 néző. Vezette: Böcskei Balázs (Varga Zsolt, Márkus Péter)
BALMAZÚJVÁROS: Verpecz – Kovács N., Papucsek, Bora, Király Á. – Domokos (Kónya, 64.), Patvaros, Pongrácz, (Zádori, 85.) – Ternován, Berki (Fekete Á., 40.), Óvári. Vezetőedző: Toni Golem
BÉKÉSCSABA: Ribánszki – Pilán, Szélpál, Babinyecz, Zahorán (Szinanovics, 59.) – Király P., Viczián – Szalai D., Mezei, Szatmári I., (Nagy S., 86.) – Urbin (Vólent, 74.). Pályaedző: Makra Zsolt
Gólszerző: Papucsek (öngól, 0–1) a 84. percben
MESTERMÉRLEG
Toni Golem: – Sok lehetőségünk volt a gólszerzésre, de nem éltünk egyikkel sem. Kell egy olyan csatár, aki berúg legalább egy helyzetet. Készültünk a Békéscsaba nagy bedobásaira, mégis épp egy ilyen szituációból kaptunk gólt.
Makra Zsolt: – Nehéz mérkőzés volt ez így a vezetőedző nélkül, de dicséret illeti a csapatot, hogy mindenki átérezte a helyzetet. Nagyon értékes győzelmet arattunk. A játékunk hagyott kívánni valót maga után, éppen ezért is volt nagy fegyvertény a három pont begyűjtése. Szeretnénk minél előrébb végezni a tabellán, ehhez ez a győzelem nagyon kellett.

TISZAKÉCSKE VSE–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS 0–0
Tiszakécske, 750 néző. Vezette: Ducsai József (Berényi Ákos, Tőkés Róbert)
TISZAKÉCSKE: Helesfay – Huszti (Sirokmán, 60.), Csáki, Kardos, Sváb – Oláh M., Tölgyesi (Szabó L., 90.), Ludánszki, Kocsis G. – Kirchner (Károly B., 72.), Szabó D. Edző: Virágh Ferenc
NYÍREGYHÁZA: Jova – Polényi, Fodor, Forró – (Bakos Sz., 29.), Pejovic – Ötvös (Motkó, 63.; Végső, 91.), Rokszin, Rezes, Gulyás M. – Kártik, Hornyák. Vezetőedző: Zoran Szpisljak
Kiállítva: Kocsis G. (második sárga lap után) a 83. percben
MESTERMÉRLEG
Virágh Ferenc: – Igazi férfimunka volt ez a találkozó. Fontos volt, hogy ne veszítsük el, hogy önbizalmat adjon a következő mérkőzésekre, tudjunk még pontokat szerezni, és méltó helyen fejezzük be a bajnokságot.
Zoran Szpisljak: – Sajnos könnyen eladtuk a labdákat, ebben a mérkőzésben nem volt benne a három pont. Bátrabban kellett volna játszanunk a tiszakécskei kapu közelében. Most ennyi volt bennünk, mert nem hoztuk azt, amit tudunk játszani.

DOROGI FC–AQVITAL FC CSÁKVÁR 1–0 (1–0)
Dorog, Buzánszky Jenő Stadion, 600 néző. Vezette: Barna Gábor (Kepe Arnold, Kiss Balázs)
DOROG: Szentpéteri – Erdélyi, Dlusztus, Csató, Papp M. – Hegedűs M. (Nagy Zs., 85.), Lénárth – Faragó (Beke, 59.), Kitl M., Városi – Paudits (Fodor Á., 78.). Szakmai igazgató: Balogh Pál
CSÁKVÁR: Markek – Csilus Á. (Simon M., 72.), Dulló, Baranyai, Deutsch L. – Farkas A., Mészáros D. – Skribek (Szabó M., 46.), Sándor Gy., Galambos (Daru, 58.) – Baracskai. Vezetőedző: Szijjártó István
Gólszerző: Városi (1–0) a 4. percben
MESTERMÉRLEG
Balogh Pál: – Nagyon fontos három pontot szereztünk, nemcsak szurkolóink, a játékosaink is átérezték a meccs fontosságát. A második félidőben célfutballt játszottunk, így sikerült itthon tartanunk a három pontot.
Szijjártó István: – A lelkes futball nyert a kényelmessel szemben. Szünet után hiába játszottunk mi, és szorítottuk kapuja elé a hazaiakat, végül az antifoci diadalmaskodott.

SOROKSÁR SC–BFC SIÓFOK 2–6 (0–3)
Budapest, Szamosi Mihály Sporttelep, 400 néző. Vezette: Csonka Bence (Bornemissza Norbert, Csatári Tibor)
SOROKSÁR: Kovács Dániel – Gárdos, Gyömbér, Valencsik, Bor – Derekas (Erdélyi, a szünetben), Huszák – Csernik, Tamási Zs. (Lőrinczy, a szünetben), Kundrák – Orosz M. (Korozmán, 72.). Vezetőedző: Lipcsei Péter
SIÓFOK: Molnár P. – Kiss B., Lorentz, Izing, Jánvári – Medgyes Z. (Csilus T., 81.), Gál M., Horváth A., Balogh B. (Réti, a 68.) – Szakály D., Horváth P. (György, 86.). Vezetőedző: Márton Gábor
Gólszerző: Horváth P. (0–1) a 14., Jánvári (0–2) a 33., Horváth P. (0–3) a 39., Erdélyi (1–3) az 58., Szakály D. (11-esből, 1–4) a 63., Medgyes Z. (1–5) a 78., Horváth P. (1–6) a 83., Lőrinczy (2–6) a 84. percben
MESTERMÉRLEG
Lipcsei Péter: – Ellenfelünk nagyon szervezetten játszott, mi pedig óriási egyéni hibákat követtünk el. Szégyellem magam a csapat nevében.
Márton Gábor: – Minőségi futballt mutattunk be, bravúrgyőzelmet arattunk. Négy hete vagyok a csapatnál, mostanra kezdik megérteni a játékosaim, mit szeretnék látni tőlük a pályán.

VÁC FC–WKW ETO FC GYŐR 3–1 (2–0)
Vác, 300 néző. Vezette: Pillók Ádám (Medovarszki János, Garai Péter)
VÁC: Halasi – Búrány, Görgényi, Szabó N., Hegedűs Cs. – Pintér B., D'urso – Varga Sz. (Gyürki, 72.), Zsolnai R., Mátyás Zs. (Kákonyi, 61.) – Sóron (Szekszárdi, 87.). Vezetőedző: Horváth Károly
GYŐR: Horváth T. – Tóth D., Koszó, Vukaszovics, Kovács K. – Vaskeba (Múcska, 75.), Bagi – Szimcso (Petró, a szünetben), Madarász M., Andrics (Szalánszki, 81.) – Lovrencsics B. Vezetőedző: Herczeg Miklós
Gólszerző: Sóron (1–0) az 5., Zsolnai R. (11-esből, 2–0) a 9., Lovrencsics B. (2–1) a 49., Sóron (3–1) a 76. percben
Kiállítva: Görgényi (a második sárga lap után) a 86. percben
MESTERMÉRLEG
Horváth Károly: – Megérdemelt győzelmet arattunk, amelyhez kellett két extra teljesítmény, Halasi Péteré és Sóron Tiboré, de az egész csapat jó szellemben küzdött.
Herczeg Miklós: – Tompán kezdtünk, gyorsan kétgólos hátrányba kerültünk. Ezután magunkra találtunk, jól játszva helyzeteket alakítottunk ki, de a Vác a szünet után egyszer átjött a térfelünkre, és megbüntetett minket. Ellenfelünk kapusának nagyszerű teljesítmény akadályozott meg minket a pontszerzésben.

KAZINCBARCIKAI SC–BSS MONOR 0–3 (0–2)
Putnok, Váradi Béla Sportközpont, 350 néző. Vezette: Horváth Tibor (Aghy Csaba, Máyer Gábor)
KAZINCBARCIKA: Fila – Virág Á. (Jurj, a szünetben), Heil, Fótyik, Belényesi – Krausz, Takács P. (Gábor, 66.), Toma – Szabó L. (Oltean, a szünetben), Kanalos, Lukács R. Vezetőedző: Gálhidi György
MONOR: Bozsó – Bori, Fülöp N., Karacs, Szerencsi – Peszmeg (Tóth F., 88.), Szuhodovszki (Ficsor, 89.) – Palincsár, Hunya, Farkas N. (Szabó D., 83.) – Tóth B. Vezetőedző: Horváth Dávid
Gólszerző: Bori (11-esből, 0–1) a 19., Farkas N. (0–2) a 20., Hunya (0–3) az 51. percben
MESTERMÉRLEG
Gálhidi György: – Szégyellem magam a játékosok helyett is, elsősorban azért, mert a vendégek sokkal jobban akartak nyerni. Nem mentség, hogy négy kezdőjátékosunkat nélkülöztük, és az erélytelen játékvezetés sem adhat felmentést a számunkra.
Horváth Dávid: – Csapatom a szükséges és megfelelő hőfokon kezdett, úgy, ahogyan egy olyan csapatnak kell, amely az életéért küzd. Fontos gólokat szereztünk, és megnyugtató számomra, hogy ilyen teljesítménnyel voltunk képesek kirukkolni.

BUDAÖRS–CEGLÉDI VSE 1–0 (0–0)
Tatabánya, Grosics Gyula Stadion, 200 néző. Vezette: Takács Tamás (Szabó Péter, Bede Tamás)
BUDAÖRS: Borsos – Marques-Airosa, Fényes, Tányéros Á., Medgyes S. – Czvitkovics, Lengyel B. (Sajbán Miklós, 70.), Stieber A., Csiki – Végh G. (Pethő, 57.), Sajbán Máté (Fejős, 85.). Szakmai igazgató: Bognár György
CEGLÉD: Mursits – Fejes J., Preklet, Farkas A., Wild – Kárász (Csirmaz, 81.), Sigér Á., Oldal, Ágoston (Varjas, 65.), Rétyi R. – Olasz. Vezetőedző: Schőn László
Gólszerző: Pethő (1–0) a 89. percben
MESTERMÉRLEG
Bognár György: – Nem játszottunk elég gördülékenyen, de a győzelmünk véleményem szerint megérdemelt. Vannak ilyen mérkőzések, de az eredménnyel elégedettek vagyunk.
Schőn László: – Nem érdemeltünk vereséget. A második félidőben annyi ziccert hagytunk ki, amellyel három meccset is meg lehetne nyerni. Amíg ezen nem változtatunk, ne számítsunk más eredményre.

AZ ÁLLÁS
1. ZTE FC 33 21 7 5 63–35 +28 70
2. Gyirmót FC Győr 33 19 3 11 69–43 +26 60
3. Kaposvári Rákóczi FC 33 16 11 6 49–37 +12 59
4. Vasas FC 33 16 10 7 64–51 +13 58
5. Budaörs 33 17 3 13 52–40 +12 54
6. Békéscsaba Előre 33 15 9 9 48–36 +12 54
7. Soroksár SC 33 15 5 13 55–52 +3 50
8. ETO FC Győr 33 14 6 13 52–42 +10 48
9. Kazincbarcika 33 13 8 12 48–42 +6 47
10. Nyíregyháza Spartacus FC 33 12 10 11 47–42 +5 46
11. Vác FC 33 11 13 9 42–41 +1 46
12. FC Csákvár 33 10 15 8 52–51 +1 45
13. Dorogi FC 33 10 11 12 48–48 0 41
14. Tiszakécske VSE 33 8 15 10 31–47 –16 39
15. Budafoki MTE 33 11 5 17 42–56 –14 38
16. BFC Siófok 33 8 11 14 36–47 –11 35
17. Balmazújváros 33 7 10 16 26–45 –19 31
18. Mosonmagyaróvár 33 5 12 16 30–51 –21 27
19. Monor 33 6 8 19 43–60 –17 26
20. Ceglédi VSE 33 6 8 19 30–61 –31 26
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik