A Budaörs idegenben ütötte ki a Gyirmótot, nagyot fordított a Vasas

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.17. 14:56
null
Megbotlott a Békéscsaba a kiesés ellen küzdő Budafok otthonában (Fotó: Koncz György)
A 29. fordulót rendezték meg vasárnap a labdarúgó NB II-ben. Az éllovas ZTE hátrányból tudott nyerni Dorogon, a második Gyirmót hazai pályán 5–1-re kikapott a Budaörstől, a harmadik Kaposvár pedig otthon csak döntetlenre volt képes a Csákvár ellen. A hazaiak nyerték meg a két korábbi élvonalbeli gárda, a Nyíregyháza és az ETO szabolcsi összecsapását, a Budafok pedig meglepetésre otthon legyűrte a Békéscsabát. A Vasas korán kétgólos hátrányba került a Balmazújváros ellen, de így is fordítani tudott.

 

A listavezető Zalaegerszeg lett a labdarúgó NB II 29. fordulójának nagy nyertese. Dobos Barna együttese ugyanis hátrányból felállva tudott győzni Dorogon, míg első számú üldözője, a Gyirmót hazai pályán hatalmas verésbe szaladt bele a Budaörs ellen, a harmadik Kaposvár pedig odahaza csak ikszelt a Csákvárral. A somogyi együttes így is beérte pontszámban a Gyirmótot, a két gárda között a több győzelem dönti el a sorrendet a kisalföldiek javára. A Zete előnye ugyanakkor mindkét csapattal szemben négy pontra nőtt.

A ZTE rögtön a meccs elején hátrányba került Dorogon Paudits Patrik szép egyéni megmozdulásából elért gólja következtében, de a zalaiaknak mindössze három percre volt szükségük ahhoz, hogy Babati Benjámin révén egyenlítsenek. Sőt, a félidő közepén már a listavezetőnél volt az előny, miután egy kipattanó labdát a csupán három perce beálló Farkas II Balázs a tartalékos dorogiak kapujába továbbított. Érdekesség, hogy Farkas éppen az első gólt szerző Babati helyére állt be, aki sérülés miatt volt kénytelen elhagyni a pályát. A szerencse ezúttal nem volt a zalaiakkal, hiszen még csak 32 perce tartott a mérkőzés, amikor Bolla Bendegúz is megsérült, és ő sem tudta folytatni a játékot. A történtek ellenére a Zalaegerszeg meg tudta tartani előnyét, és megerősítette éllovas pozícióját.

Egymás után a második vereségét szenvedte el a Gyirmót, amelyet hazai pályán 5–1-re ütött ki a hét közben még Magyar Kupa-negyeddöntőt játszó Budaörs. Szepessy László együttese először kapott öt gólt ebben a bajnokságban, és a Pest megyei gárda sem ért el még ennyit a 2018–2019-es évadban. A mérkőzés kulcsszereplője Sajbán Máté volt, aki háromszor talált be Rusák Edvárd hálójába, sőt, további gólszerzési lehetőségei is voltak. A gyirmótiak számára intő jel lehet, hogy alig három hete négy gólt szedtek be a Soroksártól.

A bronzérmes pozícióban tanyázó Kaposvár hazai pályán 0–1-ról mentett pontot az abszolút középcsapatnak számító Csákvárral szemben, bár ezt némileg magyarázza, hogy a somogyiaknak sérülés miatt több játékosukat is nélkülözniük kellett. Sándor György tizenegyesével vezettek a Fejér megyeiek, ezt követően beleerősített a Rákóczi. Markek Tamás, a csákváriak kapusa kétszer is nagyot védett, néhány másodperccel a szünet előtt azonban Tömösvári Bálint lövésével szemben már tehetetlen volt. A második félidőben hiába szegezte kapujához a Kaposvár a Csákvárt, nem sikerült begyötörnie a győztes gólt.

Fennállása 108. születésnapját ünnepelte vasárnap a Vasas, a Balmazújváros elleni mérkőzés elején mégis úgy nézett ki, hogy nem lesz oka az örömködésre. Alig telt el ugyanis bő tíz perc, és Domokos Bálint lövésével, majd Erdei Carlo büntetőjével máris két góllal vezettek az előző idényben még szintén NB I-es vendégek a piros-kékek ideiglenes otthonában, a Szusza Ferenc Stadionban. A szünetben Szanyó Károly vezetőedző alapos fejmosást tartott az öltözőben, aminek meglett az eredménye. Tizenegy perc leforgása alatt kétszer is betaláltak az angyalföldiek, majd Hajdú Ádám második góljával fordítaniuk is sikerült, így méltó eredménnyel zárták a születésnapi találkozót. A Vasas a legutóbbi négy fordulóban 10 pontot gyűjtött be a lehetséges 12-ből, és felkúszott a hatodik helyre.

Két jelentős élvonalbeli múlttal büszkélkedő csapat találkozott egymással a Nyíregyháza–ETO mérkőzésen, amelyet Hornyák Marcell fejesével a szabolcsiak nyertek meg. A két gárda ellentétes utat tett meg az elmúlt hetekben: a Szpari egymás után harmadszor nyert, az ETO sorozatban ugyanennyiszer veszített. Ennek következtében a nyírségi együttes megelőzte a tabellán győri ellenfelét, amely a 11. helyre csúszott vissza.

Nagyon bekezdett a Siófok Tiszakécskén, fél óra elteltével már 2–0-re vezetett Horváth Péter, majd Balogh Bence góljával. Ám jött Kirchner Krisztián, aki öt perc alatt kétszer is betalált: előbb 18 méterről lőtt gyönyörű gólt, majd szabadrúgásból volt eredményes. A Balaton-partiaknak jól jött az egy pont, mert így három pontra növelték előnyüket a legjobb kieső helyen álló Cegléddel szemben, amely egygólos vereséggel távozott Soroksárról.

A kiesés ellen küzdő csapatok közül ezúttal csak a Budafoknak és a Monornak sikerült győznie. Előbbi hazai pályán verte meg a Békéscsabát, utóbbi pedig Vácon szerzett három pontot. A továbbra is sereghajtó Monorral először fordult elő ebben a bajnokságban, hogy két meccset tudott egymás után megnyerni, a Duna-parti gárda ellen viszont mind a hat pontot bekasszírozta. Második házon kívüli sikerét érte el, korábban csak Mosonmagyaróváron tudott nyerni.

A Budafok a hajrában harcolta ki a győzelmet a Csabával szemben: Vaszicsku Gergő hatalmas partdobása után Pölöskey Péter közelről továbbította a labdát a hálóba.

A forduló egyetlen gól nélkül végződő találkozóját Putnokon játszották, ahol a Kazincbarcika vendége a Mosonmagyaróvár volt. A kisalföldiek a Gyirmót legyőzése után egymás után második meccsüket úszták meg vereségük nélkül, s bár továbbra is utolsó előttiek, pontszámban beérték a Ceglédet, amely több győzelmének köszönheti előkelőbb pozícióját.

LABDARÚGÓ NB II
29. FORDULÓ

NYÍREGYHÁZA SPARTACUSETO FC GYŐR 1–0 (0–0)
Nyíregyháza, 1500
néző. Vezette: Berényi Tamás (Punyi Gyula, Márkus Péter)
NYÍREGYHÁZA: Jova – Polényi G., Fodor F., Pejovics, Forró – Sztaroszta (Kovács N., a szünetben; Ötvös Sz., 92.), Kártik, Gulyás M., Rokszin (Nagy J., 84.) – Hornyák, Gyurján B. Vezetőedző: Zoran Szpisljak
GYŐR: Horváth T. – Tóth D., Tar, Vukaszovics, Völgyi D. (Kalmár O., 62.) – Vaskeba, Bagi I. – Andrics, Madarász M., Szimcso (Petró, 68.) – Lovrencsics B. Vezetőedző: Király József
Gólszerző: Hornyák (1–0) az 51. percben
MESTERMÉRLEG
Zoran Szpisljak: – Számítottunk rá, hogy nem lesz sok helyzet és látványos játék, mert szervezetten csapatok találkoztak. Jó meccset játszottunk a Győrrel, a kiegyenlített csatát azzal nyertük meg, hogy kevés lehetőségünkből egyet gólra váltottunk.
Király József: – Küzdelmes mérkőzésen a második félidő alapján minimum egy pontra rászolgáltunk volna. Ártalmatlannak tűnő szituációból kaptuk a gólt, amely után nagy erőket mozgósítottunk az egyenlítésért, de a szerencse nem állt mellénk.

VASASBALMAZÚJVÁROS 3–2 (0–2)
Szusza Ferenc Stadion, 780
néző. Vezette: Lovas László (Bornemissza Norbert, Garai P.)
VASAS: Bese – Szivacski, Kelemen D., Tóth B., Hajdú Á. – Borbély B. (Eichenvalder, a szünetben), Kovács M. – Birtalan B., Szatmári L. (Bévárdi, 69.), Király B. (Rétyi R., 88.) – Balajti. Vezetőedző: Szanyó Károly
BALMAZÚJVÁROS: Szécsi – Kovács N., Papucsek, Bora, Kóródi – Domokos B. (Kónya, 62.), Erdei C., Patvaros – Király Ákos, Berki (Bíró Á., 40.), Óvári (Fekete Á., 82.). Vezetőedző: Toni Golem
Gólszerző: Domonkos B. (0–1) az 5., Erdei C. (11-esből, 0–2) a 11., Balajti (1–2) az 55., Hajdú Á. (2–2) a 64., Hajdú Á. (3–2) a 79. percben
MESTERMÉRLEG
Szanyó Károly: – Szégyelltem volna magam, ha a klub száznyolcadik születésnapján vereséget szenvedünk. A szünetben nem éppen irodalmi hangnemben beszéltem játékosaimmal, de úgy tűnik, sikeres volt, amit mondtam, mert a második félidőben megfordítottuk a vesztésre álló találkozót, és, ha nehezen is, megnyertük a mérkőzést.
Toni Golem: – Úgy tűnik, félünk megnyerni egy mérkőzést, a héten már másodszor vezettünk, és a Monor, illetve a Vasas ellen is veszítettünk. A második játékrészben elfelejtettünk futballozni, és vereség lett a vége.

DOROGI FCZALAEGERSZEGI TE 1–2 (1–2)
Dorog
, Buzánszky Jenő Stadion, 700 néző. Vezette: Takács János (Bertalan Dávid, Horváth Zoltán)
DOROG: Szentpéteri – Erdélyi B., Dlusztus, Csató (Fodor Á., 63.), Nagy Zs., Papp M. (Sitku, 83.) – Lénárth, Nagyházi – Beke (Vígh, 72.), Paudits, Szedlár. Szakmai igazgató: Balogh Pál
ZALAEGERSZEG: Zöldesi – Bolla (Gergényi, 32.), Lesjak, Devecseri, Bedi – Kocsis G., Kiss M. – Babati (Farkas II B., 22.), Grumics, Barczi (Hudák, 87.) – Bobál G. Vezetőedző: Dobos Barna
Gólszerző: Paudits (1–0) a 2., Babati (1–1) az 5., Farkas II B. (1–2) a 24. percben
MESTERMÉRLEG
Balogh Pál: – Sajnos nem tudtuk kihasználni a gyors gólunk okozta lélektani előnyt, a ZTE hibáinkat kihasználva gyorsan megfordította az eredményt. A szünet után bátrabban futballoztunk, nem is volt helyzete a vendégeknek, de egyenlítenünk nem sikerült.
Dobos Barna: – Örülök, hogy a kapott gól után azonnal javítani tudtuk a hibánkat, és magabiztos játékkal nyertünk. Azt viszont sajnálom, hogy a harmadik gólt nem tudtuk megszerezni, mellyel végleg lezárhattuk volna a meccset.

GYIRMÓT FC GYŐRBUDAÖRS 1–5 (1–2)
Győr-Gyirmót, 570 néző. Vezette: Pillók Ádám (Szabó Péter, Mohos Milán)
GYIRMÓT: Rusák – Krebsz, Lipták, Szilvási, Széles – Kontár (Villám, 62.), Nagy P. – Herjeczki (Kamarás, 56.), Strestík (Présinger, 56.), Heffler N. – Szarka Á. Vezetőedző: Szepessy László
BUDAÖRS: Demjén – Menyhárt, Gyurácz, Tányéros, Fényes (Lengyel B., 66.) – Czvitkovics, Tóth K. (Végh G., 82.), Stieber A., Medgyes – Csiki (Sajbán Miklós, 71.), Sajbán Máté. Szakmai igazgató: Bognár György
Gólszerző: Sajbán Máté (0–1) a 28., Sajbán Máté (0–2) a 35., Nagy P. (1–2) a 38., Csiki (1–3) a 47., Sajbán Máté (1–4) az 53., Gyurácz (1–5) a 86. percben
MESTERMÉRLEG
Szepessy László: – A tét béklyója alatt játszik a csapat, amit nehezen tud feldolgozni. Jön egy kis pihenő, ez alatt újra kell terveznünk a GPS-ünket. Az első percekben már gólokkal vezethettünk volna, utána viszont görcsösen futballoztunk, de a helyzetek alapján döntetlen közeli eredmény is születhetett volna. Egy kis nyugalom és békesség kell, és vissza fogjuk szerezni az önbizalmunkat, majd ismét oda fog kerülni a csapat, ahova illik.
Márkus Tibor (Bognár György szakmai igazgató eltiltás miatt nem nyilatkozhatott): – Az eredmény kissé túlzó, ezt elismerem, de a győzelmünk mindenképpen megérdemelt. Most rázódtunk bele a szerda-vasárnap ritmusba.

BUDAFOKI MTEBÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE SE 2–1 (1–0)
Promontor u., 500
néző. Vezette: Zierkelbach Péter (Bede Tamás, Kis Zoltán)
BUDAFOK: Kovács Z. – Végh B., Vaszicsku, Króner M., Kirják – Veszelinov, Vass M. (Farkas B., 80.) – Margitics (Pölöskey P., 61.), Kercsó, Vankó (Khiesz, 88.) – Kulcsár K. Vezetőedző: Csizmadia Csaba
BÉKÉSCSABA: Ribánszki – Nagy S. (Szalai D., a szünetben), Szélpál, Mészáros M. (Hursán, a szünetben) – Szinanovics (Máris D., 79.), Viczián, Király P., Zahorán – Mezei, Urbin, Szatmári I. Vezetőedző: Boér Gábor
Gólszerző: Kulcsár K. (1–0) a 27., Hursán (1–1) az 53., Pölöskey P. (2–1) a 87. percben
MESTERMÉRLEG
Csizmadia Csaba: – Megérdemelte a csapat a győzelmet, bár a második félidő végén kicsit elfáradtunk. Újra nagybetűs csapatként vizsgáztunk, bizonyították a fiúk, hogy mindenkire lehet számítani.
Boér Gábor: – Saját magunkat vertük meg. Egyszerűen bosszant, hogy hétről hétre hullámzik a teljesítményünk, és a futball olyan szegmensével kell foglalkozni, mintha egy utánpótláscsapat edzője lennék.

KAPOSVÁRI RÁKÓCZIAQVITAL FC CSÁKVÁR 1–1 (1–1)
Kaposvár, 1150 néző. Vezette: Németh Ádám (Kepe Arnold, Aradi József)
KAPOSVÁR: Slakta – Vachtler, Ur, Szabó A., Hadaró – Nagy J. (Csernák, 55.), Szakály A. – Tömösvári (Rajczi, 78.), Beliczky, Bíró D. (Nagy R., a szünetben) – Ádám M. Vezetőedző: Waltner Róbert
CSÁKVÁR: Markek – Csilus Á., Kiprich D., Baranyai Á., Deutsch L. – Mészáros D., Farkas A. – Skribek (Szabó M., 74.), Sándor Gy., Galambos (Simon M., 72.) – Baracskai (Daru, 92.). Vezetőedző: Szijjártó István
Gólszerző: Sándor Gy. (11-esből, 0–1) a 40., Tömösvári (1–1) a 45. percben
MESTERMÉRLEG
Waltner Róbert: – Elégedetlen vagyok, mert ha többet szeretnénk elérni, nem engedhetünk meg magunknak ilyen első harmincöt percet. A gól után elkezdtünk nyomni, a szünetben elmondtam, hogy mit várok el, s a második félidőre óriásit változott a játékosok mentalitása. Lehet, hogy azért nem volt szerencsénk a végén, mert az elején nem tettünk meg mindent a sikerért.
Szijjártó István: – Az előzmények tudatában jó eredmény a döntetlen. Mindkét csapatnak megvoltak a lehetőségei. Az, hogy nem rúgtunk még egy gólt, az összeszokatlanságból adódik, hiszen télen lefejezték a csatársorunkat. Jó iramú mérkőzés volt, végig nyílt játékkal mindkét csapat győzni akart.

SOROKSÁR SCCEGLÉDI VSE 2–1 (0–0)
Szamosi Mihály Sporttelep, 350
néző. Vezette: Kovács J. Zoltán (Kiss Balázs, Berényi Ákos)
SOROKSÁR: Kovács Dániel – Molnár R., Dvorschák, Valencsik, Bor – Gyömbér, Huszák – Csernik (Kovács Dávid, 71.), Tamási Zs. (Lőrinczy, a szünetben), Kundrák – Erdélyi (Pál A., 76.). Vezetőedző: Lipcsei Péter
CEGLÉD: Mursits – Kárász, Preklet, Farkas A., Fejes J. – Pallagi (Csirmaz, 73.) – Földi (Rétyi T., 64.), Varjas, Sigér Á., Oldal – Olasz. Vezetőedző: Schőn László
Gólszerző: Lőrinczy (1–0) az 54., Huszák (2–0) a 70., Oldal (2–1) a 75. percben
MESTERMÉRLEG
Lipcsei Péter: – Az első félidőben nem játszottunk jól, nehéz volt ellenfelünk védelmét feltörni. A folytatásban kiizzadtuk a győzelmet, a pihenés szempontjából jókor jön a válogatott szünet.
Schőn László: – A mi helyzetünkben sokkal bátrabban kellene játszanunk. Ha többet kezdeményeznénk, akkor ilyen mérkőzéseken a döntetlent is kiharcolhatnánk.

VÁC FCBSS MONOR 1–2 (1–0)
Vác, 300
néző. Vezette: Gaál Ákos (Kulman Tamás, Máyer Gábor)
VÁC: Abu – Búrány, Durso, Szabó N. (Földi M., 32.), Hegedűs Cs. – Kákonyi (Mátyás Zs., 64.), Tóth G., Pintér B., Csillag (Murai, 71.) – Sóron, Zsolnai R. Vezetőedző: Horváth Károly
MONOR: Bozsó – Bori, Fülöp N., Karacs , Farkas N. – Szabó D., Lázár Zs., Szuhodovszki (Haragos, a szünetben), Pintér D. (Hunya, 63.) – Asztalos D. (Hamar Á., 70.) – Tóth B. Vezetőedző: Horváth Dávid
Gólszerző: Farkas N. (1–0) a 45., Zsolnai R. (1–1) a 62., Tóth B. (1–2) a 79. percben
MESTERMÉRLEG
Horváth Károly: – Minden hiányzó játékosunk sérülés miatt maradt ki, ezért teljesen szokatlan felállásban kellett kezdenünk, és ennek is lett következménye a mai eredmény.
Horváth Dávid: – Végre sikerült két mérkőzést is nyernünk egymás után. Ezt küzdőszellemünknek és agresszív játékunknak köszönhetjük, és ez reményt ad a most következő három egymás utáni hazai mérkőzésünk előtt.

TISZAKÉCSKE VSEBFC SIÓFOK 2–2 (2–2)
Tiszakécske, 600
néző. Vezette: Nazsa Tamás (Varga Zsolt, Márkus Tamás)
TISZAKÉCSKE: Molnár M. – Sirokmán, Kardos N., Ludánszki, Sváb – Gréczi, Kocsis G., Horváth Adrián. – (Szabó L., 10.), Kirchner – Károly (Tölgyesi, 73.), Csáki (Batizi-Pócsi, 53.). Vezetőedző: Szabó István
SIÓFOK: Molnár P. – Kiss B., Izing, Lorentz (Gál M., a szünetben), Jánvári – Horváth Attila (Réti, 60.), Szakály (Zamostny, 82.), Medgyes, Magasföldi – Horváth P., Balogh B. Vezetőedző: ifj. Mihalecz István
Gólszerző: Horváth P. (0–1) a 12., Balogh B. (0–2) a 29., Kirchner (1–2) a 35., Kirchner (2–2) a 40. percben
MESTERMÉRLEG
Szabó István: – A Siófok okosabban futballozott, mint mi, de nemcsak szépítettünk, ki is egyenlítettünk, és meg is fordíthattuk volna a mérkőzést, mert két kapufát is lőttünk. Összességében igazságos a döntetlen.
Ifj. Mihalecz István: – A mérkőzés kilencven percéből hetvenet mi uraltuk a játékot. Teljesen megérdemelt volt a vezetésünk. Sokat léptünk előre a mai mérkőzésen. A legnagyobb problémánk továbbra is az, hogy a semmiből hozunk össze egy döntetlent.

KAZINCBARCIKA–CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR 0–0
Putnok
, Várady Béla Sportcentrum, 250 néző. Vezette: Takács Tamás (Csatári Tibor, Tőkés Róbert)
KAZINCBARCIKA: Fila – Palmes, Heil, Fótyik, Mikló – Tóth L. (Ádám F., 73.), Takács P. (Szabó L., a szünetben), Oltean, Toma – Lukács R., Gábor L. (Kiss B., a szünetben). Vezetőedző: Gálhidi György
MOSONMAGYARÓVÁR: Somogyi – Kozma R., Sziklási, Forgács A., Németh Á. – Nagy I. (Darázs, 75.), Zsirai, Kovács Á. (Vágó, 86.), Winkler A. (Jelena, a szünetben) – Eszlátyi, Bartos. Vezetőedző: Tóth András
MESTERMÉRLEG
Gálhidi György:
– Rendkívül gyenge első félidőt produkáltunk, a másodikban felvettük a ritmust, és többet birtokoltuk a labdát. Eljutottunk a helyzetek kidolgozásáig, de a befejezések egyáltalán nem sikerültek. Nagyon kevés volt a jó egyéni teljesítmény, ezért maradt el a győzelem.
Tóth András: – Két ellentétes félidőt láthattunk, a találkozó elején voltak lehetőségeink, a szünet után a hazaiak kicsivel talán jobbak voltak. Ennek ellenére az utolsó percekben volt két hatalmas ziccerünk, amelyekkel eldönthettük volna a találkozó sorsát. Nem lehetek elégedetlen az egy ponttal sem, mert erős csapat otthonában szereztük meg.

AZ ÁLLÁS
1. ZTE FC 29 18 6 5 56–33 +23 60
2. Gyirmót FC Győr 29 18 2 9 61–37 +24 56
3. Kaposvári Rákóczi FC 29 15 11 3 46–31 +15 56
4. Soroksár SC 29 14 5 10 51–39 +12 47
5. Békéscsaba Előre 29 13 8 8 44–34 +10 47
6. Vasas FC 29 12 10 7 50–46 +4 46
7. Budaörs 29 14 3 12 45–36 +9 45
8. Kazincbarcika 29 11 8 10 43–37 +6 41
9. Nyíregyháza Spartacus FC 29 11 7 11 44–40 +4 40
10. FC Csákvár 29 9 13 7 48–48 0 40
11. ETO FC Győr 29 11 6 12 45–37 +8 39
12. Vác FC 29 9 12 8 32–31 +1 39
13. Dorogi FC 29 9 9 11 43–43 0 36
14. Budafoki MTE 29 10 4 15 36–49 –13 34
15. Tiszakécske VSE 29 7 13 9 29–45 –16 34
16. Balmazújváros 29 7 10 12 25–37 –12 31
17. BFC Siófok 29 6 10 13 26–42 –16 28
18. Ceglédi VSE 29 6 7 16 29–52 –23 25
19. Mosonmagyaróvár 29 5 10 14 28–46 –18 25
20. Monor 29 5 6 18 35–53 –18 21

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik