Nyert a Gyirmót, ikszelt a ZTE és a Kaposvár, kikapott az ETO

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.06. 14:22
null
A Balmazújváros és a ZTE csatájában nem született gól (Fotó: Micheller Szilvia)<br />
Nem termett babér a vendégcsapatoknak a labdarúgó NB II 27. fordulójának délutáni mérkőzésein, hiszen mind a négy találkozó hazai diadallal zárult – a Cegléd váci veresége után elköszöntek Nagy Tibor vezetőedzőtől. Az esti programban az éllovas Gyirmót odahaza 1–0-ra legyőzte a Kazincbarcikát, a ZTE nem bírt a Balmazújvárossal. A Kaposvár 0–0-ra végzett a több mint egy órán át emberhátrányban játszó Vasassal, az ETO FC Győr 2–1-re kikapott Budafokon.



A labdarúgó NB II 27. fordulójában egyetlen vendéggyőzelem sem született, hét hazai siker mellett három meccs döntetlennel ért véget – érdekesség, hogy mindhárom remi 0–0 volt.

A listavezető Gyirmót FC Győr újabb nehéz győzelmet aratott. A Kazincbarcika elleni találkozó első félidejének végén született meg a gyirmótiak győztes gólja, egy kapu előtti kavarodás után Szarka Ákos könyörtelenül, ballal bombázott a kapu jobb oldalába. A szünet után a borsodiak többször is veszélyeztették Rusák Edvárd kapuját, de a gyirmóti kapus remek formában védett, sőt, a hosszabbításban is nagyot kellett védenie – pedig ekkor a gyirmótiak Tony Kanalos kiállítása miatt már emberelőnyben játszottak.

Kemény meccset játszott a Balmazújváros a feljutásra aspiráló ZTE-vel, de örülhet, hogy otthon tartott egy pontot. Az első félidőben a hajdúságiak többet veszélyeztettek, elsősorban Óvári Zsolt volt elemében, a szünet után aztán mindkét kapu sokszor forgott veszélyben, de a kapusok a helyükön voltak. A hajrában Bedi Bence megrúgásáért Domokos Bálintot kiállította a játékvezető, így a Balmaz tíz emberrel fejezte be a mérkőzést.

Több mint egy órát emberelőnyben játszhatott a Kaposvár a Vasas ellen, mégsem sikerült nyernie. A meccs 32. percében Bősz Levente a tizenhatoson kívülre kifutva buktatta Beliczky Gergőt, ezért piros lapot kapott, a Murka Benedek helyett a kapuba beállt cserekapus, Bese Balázs pedig a továbbiakban mindent védett, hiába volt sok lehetősége a Rákóczinak. A meccs krónikájához tartozik, hogy az első félidőben Lakatos Csabát és Murka Benedeket is ápolni kellett egy-egy kemény belépő után – a később lecserélt Murka lábát Rajczi Péter találta el kőkeményen.

A Budafok hazai pályán kisebb meglepetésre 2–1-re legyőzte az ETO FC Győrt. Kovács Dávid gyors gólja után kisvártatva Kirják Henrik növelte a budafoki előnyt, aki remek akció végén talált be. A győriek későn ébredtek, a 69. percben Lovrencsics Balázs kotort közelről a kapuba, de újabb gólt már nem tudtak szerezni.

A Nyíregyháza a Vasas elleni, hétvégi súlyos vereség után talpra állt és 2–0-ra legyőzte a Siófokot. A vezetést Sztaroszta Dávid remek csavarásával a második félidőben szerezte meg a Szpari, a ráadásban aztán Rezes László tette biztossá a sikert.

Nem bírt hazai pályán a Békéscsaba a Csákvárral, az alacsony színvonalú mérkőzésen a csákváriak elérték céljukat, a döntetlent. Igaz, a Fejér megyeiek Molnár Csaba kiállítása miatt a mérkőzést tíz emberrel fejezték be.

A délutáni meccseken a közelmúltban edzőváltáson átesett Dorog hazai pályán kiütötte a Magyar Kupában a nyolc közé jutott Budaörsöt, amelynek – úgy látszik – sok a kettős terhelés. Az elmúlt két fordulóban immár Fenyvesi László edző és Balogh Pál szakmai igazgató által irányított vendéglátók háromgólos sikerét Paudits Patrik találatai foglalták keretbe: az első félidőben Mészáros Áron, a másodikban Szedlár Zoltán átadásából helyezett a kapuba. Közben a télen Kozármislenyből igazolt Beke Péter is eredményes volt, így alakult ki a 3–0-ás végeredmény. A Dorog sorrendben második győzelmét aratta, míg a Budaörs sorozatban harmadszor kapott ki, és immár négy forduló óta nyeretlen.

Potyogtak a gólok Soroksáron, ahol a hazaiak négyszer zörgették meg az utolsó előtti Mosonmagyaróvár hálóját. Érdekesség, hogy a fővárosiaknál ketten – Csernik Kornél és Kundrák Norbert – is dupláztak, ráadásul az is közös bennünk, hogy egyaránt a Ferencvárostól érkeztek kölcsönbe. Bár a kisalföldiek 0–1 után még egyenlíteni tudtak, majd 1–3 után is feljöttek egygólos hátrányba, de végül alulmaradtak, és tavaly december 9. óta nem tudtak tétmérkőzést nyerni.

Zsinórban negyedik bajnokiján győzött a Vác, amely ezúttal a legjobb kieső helyen álló Ceglédet verte a téli szünetben a III. ker. TVE-től érkezett Sóron Tibor góljával a Dunakanyarban, ráadásul Horváth Károly együttese Halasi Péter bravúrjainak köszönhetően újabb mérkőzést hozott le úgy, hogy nem zördült meg a hálója. Igaz, a Vác csak a középmezőnyben foglal helyet, a legkevesebb gólt (28) kapta a másodosztály mezőnyében. A mérkőzés kuriózuma az volt, hogy a korábban a Váccal játékosként bajnokságot nyerő, majd tavaly nyárig ott edzősködő Nagy Tibor a Cegléd mestereként tért vissza a Duna-parti városba – ezúttal azonban nem járt sikerrel, sőt a Nemzeti Sport Online értesülése szerint a mérkőzés után az is eldőlt, hogy a továbbiakban már nem ő irányítja a ceglédieket.

Két olyan együttes csapott össze a Tiszakécske–Monor mérkőzésen, amely a fordulót megelőzően legutóbb tavaly novemberben tudott nyerni. A kiegyensúlyozott találkozót az első félidő közepén Puskás Zoltán gólja döntette el a házigazdák javára – bár hozzá kell tenni, hogy a kécskeiek sikeréhez kapusuk, Helesfay Donát hatalmas védéseire és némi szerencsére is szükség volt. A Tisza-parti gárda ezzel véget vetett kilenc fordulón át tartó nyeretlenségi sorozatának, a sereghajtó Monor viszont sorrendben 12. bajnokiján sem tudott győzni, s egyre reménytelenebb a helyzete.

LABDARÚGÓ NB II
27. FORDULÓ


BUDAFOKI MTE–ETO FC GYŐR 2–1 (2–0)
Budapest,
Budafok, Promontor utca, 300 néző. Vezette: Nagy Róbert (Szalai Balázs, Bornemissza Norbert)
BUDAFOK: Kovács Z. – Vég B., Khiesz, Króner, Gohér – Veszelinov, Oláh B. – Kovács D. (Pölöskey, 88.), Kulcsár K. (Vankó, 76.), Kirják (Csiszér, 70.) – Kercsó. Vezetőedző: Csizmadia Csaba
GYŐR: Horváth T. – Vadász, Tar, Vukaszovics, Kovács K. – Vaskeba (Tajthy, a szünetben), Bagi – Andrics, Madarász M. (Szánthó, 61.), Szimcsó – Lovrencsics B. Vezetőedző: Király József
Gólszerző: Kovács D. (1–0) a 9., Kirják (2–0) a 21., Lovrencsics B. (2–1) a 69. percben
MESTERMÉRLEG
Csizmadia Csaba:
– Nem volt kérdés, melyik a jobb csapat ezen a mérkőzésen. Egyre jobban nő az önbizalmunk, s ezúttal is megérdemelten nyertünk.
Király József: – A két korai gól után képtelenek voltunk felpörögni. Tompán futballoztunk, nem volt elegendő a futómennyiségünk, az utolsó húsz percben mutatott játékunk pedig kevés volt az egyenlítéshez.

GYIRMÓT FC GYŐR–KAZINCBARCIKAI SC 1–0 (1–0)
Győr-Gyirmót, 570
néző. Vezette: Bogár Gergő (Király Krisztián, Szabó Péter)
GYIRMÓT: Rusák – Villám, Lipták, Szilvási, Széles (Présinger, 76.) – Nagy P., Krebsz – Herjeczki, Strestík (Kamarás, 63.), Heffler N. (Lázár P., 84.) – Szarka. Vezetőedző: Szepessy László
KAZINCBARCIKA: Fila – Palmes, Heil, Fótyik, Mikló – Belényesi Cs., Tóth L. (Kanalos 1, 61.), Toma (Takács P., 83.), Kiss B., Szabó L. (Ádám F., 85.) – Lukács R. Vezetőedző: Gálhidi György
Gólszerző: Szarka (1–0) a 45. percben
Kiállítva: Kanalos (Szarka lekönyökléséért) a 89. percben
MESTERMÉRLEG
Szepessy László
: – Az eddigiek közül az egyik legmunkásabb mérkőzésünk volt, nagy igénybevételnek voltak kitéve a fiúk. Jól felkészített ellenféllel szemben a vezető gólunk után is nyílt maradt a mérkőzés. Ismét egy bajnoki, ami bizonyította, hogy a siker érdekében meg kell küzdenünk minden méterért és minden pillanatért.
Gálhidi György: – Az éllovas szinte egyetlen helyzetéből győztes gólt szerzett. A második félidőben lefutballoztuk a bajnokesélyest, hatszor álltunk a kapusukkal szemben, de egy helyzetet sem váltottunk gólra.

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI–VASAS 0 –0
Kaposvár, 650
néző. Vezette: Molnár Attila (Kepe Arnold, Horváth Zoltán)
KAPOSVÁR: Slakta – Vachtler, Úr, Szabó A., Fodor M. – Szakály A., Nagy K. (Hadaró, 77.) – Zsiga (Nagy J., 66.), Beliczky, Tömösvári (Csernák, 73.) – Rajczi. Vezetőedző: Waltner Róbert
VASAS: Bősz – Murka (Bese B., 34.), Kelemen D., Tóth B., Lakatos Cs. – Borbély B., Hajdú Á. – Király B. (Szivacski, 66.), Szatmári L., Birtalan B. – Balajti (Bévárdi, 79.). Vezetőedző: Szanyó Károly
Kiállítva: Bősz (gólhelyzetben buktatta Rajczit) a 31. percben
MESTERMÉRLEG
Waltner Róbert
: – Számtalan helyzetet alakítottunk ki, de három méterről sem találtunk a kapuba. Elmarasztalni azonban nem tudom a játékosokat, mert az utolsó percig küzdöttek, hajtottak, csak kellett volna egy kis szerencse a sikerhez.
Szanyó Károly: – Óriásit küzdött a csapatom, emberhátrányban is dolgoztunk ki helyzeteket, a kapufát is eltaláltuk, sőt az utolsó pillanatban eldönthettük volna a mérkőzést. A Kaposvárnak csak egy komoly lehetősége akadt, mert sikerült hatástalanítani az ellenfél támadásait.

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–AQVITAL FC CSÁKVÁR 0–0
Békéscsaba, 485
néző. Vezette: Farkas Tibor (Baghy Csaba, Szvetnyik Bence)
BÉKÉSCSABA: Ribánszki – Szalai D., Dávid, Viczián, Mészáros M. (Zahorán, 81.) – Mezei, Király P., Hursán (Máris, 70.) – Szinanovics, Vólent (Urbin, 61.), Szatmári I. Vezetőedző: Boér Gábor
CSÁKVÁR: Markek – Farkas Á., Csonka, Kiprich D., Baranyai Á. – Mészáros D., Nándori – Molnár Cs., Sejben (Daru, 77.), Deutsch L. – Baracskai (Sándor Gy., 82.). Vezetőedző: Szijjártó István
Kiállítva: Molnár Cs. (a második sárga lap után) a 79.percben
MESTERMÉRLEG
Boér Gábor
: – Az eredménnyel nem vagyok elégedett, mert az első félidőben akadtak helyzeteink, de semmi sem sikerült. A mérkőzésből hiányzott a minőség, viszont örömteli a tizenhat és fél éves Dávid Zoltán teljesítménye.
Szijjártó István: – Sosem vagyok elégedett, mert mindig a győzelemre játszanék, de most figyelembe kell vennem a csapat állapotát. Kontrákra építettünk volna, de ezt csak egyszer sikerült kivitelezni. Foggal-körömmel küzdött a csapat az egy pontért.

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS–BFC SIÓFOK 2–0 (0–0)
Nyíregyháza, 550
néző. Vezette: Lovas László (Medovarszki János, Berényi Ákos)
NYÍREGYHÁZA: Jova – Polényi G., Fodor F., Pejovics, Forró (Rokszin, 83.) – Sztaroszta (Nagy J., 92.), Kártik, Gulyás M., Gyurján B. – Rezes, Hornyák (Kovács N., 77.). Vezetőedző: Zoran Szpisljak
SIÓFOK: Molnár P. – Lorentz, Fehér Zs., Ízing – Gál M. – Medgyes Z., Balogh B. (Kiss B., 74.), Réti P. (György N., 80.), Jánvári – Horváth P., Zamostny (Magasföldi, a szünetben). Vezetőedző: Mihalecz István
Gólszerző: Sztaroszta (1–0) a 60., Rezes (2–0) a 91. percben.
MESTERMÉRLEG
Zoran Szpisljak
: – Nagyon izgalmassá tette a mérkőzést a Siófok, de csapatom nehéz szituációban, a vasárnapi nagy vereség után is megmutatta igazi arcát, karakterét. Egy nullás vezetésünk után felszabadultabban játszottunk, összességében elégedett vagyok a látottakkal.
Mihalecz István: – Ellentétes félidőket játszottunk, az elsőben a hazai csapatnak, szünet után nekünk voltak lehetőségeink. Ilyen a futball, a beadásnak induló labda kiköt a hosszú sarokban. A hazai csapat akaratban, hitben és agresszivitásban picit fölénk nőtt, így nem érdemtelen a győzelme.

BALMAZÚJVÁROS–ZTE FC 0–0
Balmazújváros, 300
néző. Vezette: Szőts Gergely (Szert Balázs, Punyi Gyula)
BALMAZÚJVÁROS: Szécsi G. – Kovács N., Papucsek, Bora, Király Á. – Domokos, Patvaros, Kónya M. (Erdei, 61.) – Kóródi, Berki (Zádori, 73.), Óvári (Ternován, 85.). Vezetőedző: Toni Golem
ZALAEGERSZEG: Zöldesi – Bolla, Lesjak, Devecseri, Bedi – Kocsis G. (Gergényi, 87.), Kiss M. – Gajdos (Hudák M., 76.), Barczi, Farkas II B. (Novák Cs., 59.) – Grumics. Vezetőedző: Dobos Barna
Kiállítva: Domokos (Bedi megrúgásáért) a 82. percben
MESTERMÉRLEG
Toni Golem
: – Nagyon nehéz, kemény mérkőzés volt. Az első tíz percben nem játszottunk jól, utána sikerült felvennünk a ritmust, s értékes ez a döntetlen.
Dobos Barna: – Mind a két csapat nagyon sokat tett azért, hogy ne gól nélküli döntetlen legyen a végeredmény. Kicsit közelebb álltunk a győzelemhez, de nem használtuk ki adódó lehetőségeinket, így mégis csak nulla nulla lett.

DOROGI FC–BUDAÖRSI SC 3–0 (2–0)
Dorog, Buzánszky Jenő Stadion, 500 néző. Vezette: Szilasi Szabolcs (Lémon Oszkár, Mohos Milán)
DOROG: Szentpéteri – Erdélyi B., Dlusztus, Nagy Zs., Papp M. – T. Lénárt, Kitl M. – Faragó (Beke, 39.), Mészáros Á., Szedlár (Sitku, 75.) – Paudits (Hegedűs M., 70.) Szakmai igazgató: Balogh Pál
BUDAÖRS: Demjén – Marques-Airosa, Kékesi, Fényes, Ódé, Medgyes S. (Sajbán Miklós, a szünetben) – Lengyel B., Tóth K., Stieber A. (Csobánki, a szünetben) – Sajbán Máté, Csiki (Deli, 58.) Szakmai igazgató: Bognár György
Gólszerző: Paudits (1–0) a 16., Beke (2–0) a 44., Paudits (3–0) az 55. percben
MESTERMÉRLEG
Balogh Pál: – Taktikailag is felülmúltuk a Budaörsöt. A vasárnapi és szerdai sikerünkben Miskei Attila korábbi edző munkája is tükröződik, miként Fenyvesi László jelenlegi edző is sokat tett azért, hogy a napokban hat pontot szerezzünk.
Bognár György: – A dorogiak ezúttal nagyon jól játszottak, mi pedig, mint az eredményből is látszik, nagyon rosszul.

SOROKSÁR SC–CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR 4–2 (2–1)
Budapest, Soroksár, Szamosi Mihály Sporttelep, 250 néző. Vezette: Kovács Gábor (Garai Péter, Márkus Péter)
SOROKSÁR: Kovács Dániel – Molnár R., Dvorschák, Gyömbér, Valencsik (Gárdos, a szünetben) – Huszák, Csernik – Orosz M. (Derekas, 64.), Lőrincz, Kundrák – Pál A. (Erdélyi L., 76.) Vezetőedző: Lipcsei Péter
MOSONMAGYARÓVÁR: Somogyi – Németh Á., Forgács A., Debreceni, Czár – Kovalovszki (Jelena, 55.) – Winkler A., Kovács Á. (Bakos B., 74.), Nagy I. (Zsirai, 55.), Bartos – Szabó V. Vezetőedző: Tóth András
Gólszerző: Csernik (1–0) a 3., Szabó V. (1–1) a 27., Kundrák (2–1) a 33., Kundrák (3–1) a 48., Kovács Á. (3–2) a 70., Csernik (4–2) a 77. percben
MESTERMÉRLEG
Lipcsei Péter: – Megérdemelten szereztük meg a három pontot, különösen örülök a két fiatal, Csernik Kornél és Kundrák Norbert jó teljesítményének, előbbi játékos második gólját a televízió többször is visszajátszaná, annyira szép volt.
Tóth András: – Az első és a második félidő elején is gyorsan gólt kaptunk, s ez nagyjából el is döntötte a mérkőzést. Van min dolgoznunk.

VÁC FC–CEGLÉDI VSE 1–0 (1–0)
Vác, 250 néző. Vezette: Berényi Tamás (ifj. Varga Gábor, Máyer Gábor).
VÁC: Halasi – Búrány, Szekszárdi, Szabó N., Hegedűs Cs. – Durso (Wieland, a szünetben), Tóth G. – Gyürki (Kákonyi, a szünetben), Zsolnai R., Csillag (Mátyás, 90.) – Sóron. Vezetőedző: Horváth Károly
CEGLÉD: Mursits – Kárász, Preklet, Pallagi, Farkas A. – Sigér Á., Fejes J. (Póti, 62.) – Rétyi T. , Szilágyi P., (Csirmaz, 58.), Földi B. – Oldal (Varjas Z.,, 26.). Vezetőedző: Nagy Tibor
Gólszerző: Sóron (1–0) a 23. percben
MESTERMÉRLEG
Horváth Károly: – Nagyon örülünk, mert sorozatban a negyedik mérkőzésünket is megnyertük. Ma a szívünknek köszönhetjük a győzelmet.
Nagy Tibor: – Hiába játszunk jól, hiába dolgozunk ki helyzeteket és próbálunk mindent megtenni, egyszerűen gólképtelenek vagyunk. A helyzetek alapján ezt a meccset meg kellett volna nyernünk.

TISZAKÉCSKE VSE–BSS MONOR 1–0 (1–0)
Tiszakécske, Városi Sportcentrum, 300 néző. Vezette: Kovács J. Zoltán (Becséri Gergely, Horváth Róbert)
TISZAKÉCSKE: Helesfay– Sirokmán, Horváth A., Csáki, Sváb – Kirchner, Kocsis G., Tölgyesi, Szabó L. (Stoiacovici, 64.) – Puskás Z. (Mihály, 79.), Szabó Dávid (Gréczi G., 64.) Vezetőedző: Szabó István
MONOR: Bozsó – Bori, Fülöp N., Asztalos, Farkas N. – Szabó Dominik (Haragos, 89.), Palincsár, Lázár Zs. (Pintér D., 64.), Hamar, Szuhodovszki (Kovács B., 72.) – Tóth B. Vezetőedző: Horváth Dávid
Gólszerző: Puskás Z. (1–0) a 18. percben
MESTERMÉRLEG
Szabó István: – Teljes szívvel játszottunk, nagyot küzdöttünk, és az első félidőben eldönthettük volna a mérkőzést. A másodikban a Monor volt jobb, ekkor nagyon kellett kapusunk jó teljesítménye.
Horváth Dávid: – Bosszankodhatunk a kimaradt lehetőségeink miatt, mert nem megyünk semmire, hogy a gólon kívül mindenben felülmúltuk ellenfelünket. Sajnálom csapatomat, mert többet érdemelt volna.

AZ ÁLLÁS
1. Gyirmót FC Győr 27 18 2 7 59–30 +29 56
2. ZTE FC 27 16 6 5 53–32 +21 54
3. Kaposvári Rákóczi FC 27 14 10 3 43–30 +13 52
4. Békéscsaba Előre 27 12 8 7 41–31 +10 44
5. Budaörs 27 13 3 11 40–34 +6 42
6. Soroksár SC 27 12 5 10 48–38 +10 41
7. Vasas FC 27 10 10 7 46–44 +2 40
8. ETO FC Győr 27 11 6 10 44–34 +10 39
9. FC Csákvár 27 9 12 6 47–44 +3 39
10. Vác FC 27 9 12 6 31–28 +3 39
11. Kazincbarcika 27 10 7 10 41–36 +5 37
12. Dorogi FC 27 9 8 10 40–39 +1 35
13. Nyíregyháza Spartacus FC 27 9 7 11 40–40 0 34
14. Tiszakécske VSE 27 7 12 8 27–42 –15 33
15. Budafoki MTE 27 9 4 14 33–46 –13 31
16. Balmazújváros 27 7 10 10 22–32 –10 31
17. BFC Siófok 27 6 9 12 24–38 –14 27
18. Ceglédi VSE 27 6 6 15 26–48 –22 24
19. Mosonmagyaróvár 27 4 9 14 26–45 –19 21
20. Monor 27 3 6 18 31–51 –20 15
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik