Négyet vágott a Gyirmót és a Csaba, a ZTE meccse félbeszakadt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.02.03. 13:48
null
Az ETO-tól érkező Magasföldi József szerezte meg a vezetést a Siófoknak (Fotó: Tumbász Hédi)
A 3. tavaszi, sorrendben 22. fordulóval folytatódott a labdarúgó NB II küzdelemsorozata. A játéknap rangadóján a Zalaegerszeg az ETO-t látta vendégül, de a mérkőzés az 51. percben az időjárás és a pálya alkalmatlansága miatt félbeszakadt. Az éllovas Gyirmót hazai pályán könnyedén verte meg a kieső helyen álló Balmazújvárost. Az ősszel nagyot hajrázó Vasas meglepetésre kétgólos vereséget szenvedett a Siófoktól a Szusza Ferenc Stadionban. A Kazincbarcika Putnokon ötöst rúgott a Tiszakécskének, a Békéscsaba pedig négyet idegenben a Ceglédnek.

 

Az első 2019-es fordulóban megszakadt a Vasas négyes győzelmi sorozata Szanyó Károllyal. A piros-kékek ideiglenes otthonukban, a Szusza Ferenc Stadionban szenvedtek vereséget a tabella alsó harmadában helyet foglaló Siófoktól. Az esőben kezdődő mérkőzés első félidejének hajrájában a Balaton-parti együttes a télen az ETO-tól szabadon igazolhatóként szerződtetett Magasföldi József szabadrúgásgóljával szerzett vezetést. A teljességhez hozzátartozik, hogy a Vasas szempontjából kicsit peches volt a találat, mert a labda megpattant a sorfalon, úgy hullott a hálóba. Hiába támadott ezután sokat a fővárosi csapat, vagy a lövések voltak pontatlanok, vagy Molnár Péter hárított több ízben. Sőt, a második játékrész közepén Réti Patrik lövésével növelte előnyét a Siófok. A Vasasnak a hátralévő időben már csak egy kapufára futotta Rétyi Róbert révén, így Mihalecz István együttese rendkívül értékes három ponttal tér haza Újpestről.

Az éllovas Gyirmót a kieső helyen álló Balmazújvárost látta vendégül, amelyet a téli edzőváltás után tétmérkőzésen első ízben irányított a horvát Toni Golem. Az első félidőt még sikerült 0–0-ra lehozniuk a vendégeknek, a pihenő után azonban beindult a gyirmóti henger. Elsőként a Diósgyőrből érkező, volt válogatott Lipták Zoltán 20 méteres bombája talált utat a vendégek hálójába. A mérkőzés legjobbja Nagy Patrik volt, aki mind a négy gólban szerepet vállalt: kettőt ő maga lőtt – az egyiket büntetőből, a másikat szabadrúgásból –, a másik kettő előtt pedig ő ívelte be a szögletet.

Nem sikerült Zoran Szpisljak bemutatkozása a Nyíregyháza kispadján. Bár csapata Kártik Bálint góljával – ez volt a bajnokság első idei találata – már az első percben előnyhöz jutott a Budaörs ellen, Bognár György gárdája Stieber András duplájával már a szünet előtt fordítani tudott. A második félidőben ugyan tíz emberrel is egyenlített a Szpari, de a Budaörsben még volt erő az újításhoz, így 3–2-re a pályaválasztóként szereplő Pest megyei csapat nyert, és megerősítette helyét az élmezőnyben.

Ugyancsak eredménytelen volt Horváth Károly vezetőedző visszatérése a Váchoz. A Duna-parti együttes sima 3–0-s vereségbe szaladt bele Soroksáron. A szakadó esőben induló találkozón Huszák Tamás már az első negyedóra végén vezetéshez juttatta Lipcsei Péter csapatát, de a gólszerző nem sokáig maradt a pályán, mert sérülés miatt már az első félidő közepén le kellett cserélni. A második játékrészben Orosz Márk duplájával alakult ki a végeredmény. Említésre méltó még, hogy a két találat között a váci Gyürki Gergely két sárga lapot is begyűjtött, így a vendégcsapat tíz emberrel játszotta végig az utolsó 12 percet.

A forduló leggólképesebb csapata ezúttal a Kazincbarcika volt, amely sima ötöst rúgott Putnokon az újonc létére a középmezőnyben helyet foglaló Tiszakécskének, ráadásul úgy, hogy a a borsodiaktól Tony-Markos Kanalos még egy büntetőt is elhibázott. Ezzel véget ért Gálhidi György együttesének ötfordulós nyeretlenségi sorozata, a vendégek viszont immár hat forduló óta képtelenek győzni.

Vesztett állásból fordította meg hazai meccsét a Dorog a kieséstől jobban fenyegetett Budafok ellen. Az első félidő közepén szép akcióból Kovács Dávid góljával kerültek előnybe a fővárosiak, ám a házigazdáknak három perc is elegendő volt az egyenlítéshez, majd a második félidőben a Váctól szerződtetett Dlusztus András fejes góljával a győzelmet is kiharcolták a Komárom-Esztergom megyeiek, akiknek mindkét találatukat szöglet után érték el.

Negatív szempontból marad emlékezetes a Cegléd hazatérése. Nagy Tibor alakulata két és fél éves szünet után játszhatott a saját stadionjában, ám simán, 4–0-ra kikapott a Békéscsabától. A szél által támogatott vendégcsapat már a szünetig háromgólos előnyhöz jutott úgy, hogy az első két gólját két percen belül szerezte. Innen már nem volt visszaút a Cegléd számára, amely ráadásul a második játékrész közepén Nagy Tamás két sárga lapos kiállítása miatt tíz játékossal fejezte be a mérkőzést.

Vereséggel kezdte az évet az utolsó előtti helyen tanyázó Mosonmagyaróvár, amelyet hazai pályán az újonc létére dobogós Kaposvár győzött le, mégpedig a téli szünetben a Vasastól érkező Ádám Martin góljával. Mivel a forduló előtt még második Zalaegerszeg ETO elleni hazai mérkőzése a rossz időjárás és a pálya játékra való alkalmatlansága miatt félbeszakadt, a somogyi együttes előreugrott a második helyre.

Hétfői frissítés: a Nemzeti Sport információi szerint a találkozót szerda este fél hattól, az 51. perctől, 1–1-es állásról folytatják.

A sereghajtó Monornak kétszer is sikerült egyenlítenie ideiglenes otthonában, Óbudán a Csákvár ellen, így hat, sorozatban elszenvedett mérkőzése után tudott újra pontot szerezni. Az NB III-ból felkerült gárda hátránya azonban még így is hat pont az előtte álló Mosonmagyaróvárral szemben.

LABDARÚGÓ NB II
22. FORDULÓ

ZTE FCETO GYŐR 1–1 (1–1) – az 51. percben félbeszakadt
Zalaegerszeg, 1574
néző. Vezette: Pillók Ádám (Mohos Milán, Kiss Balázs)
ZTE:
Zöldesi – Bolla, Lesjak, Devecseri, Bedi – Kocsis G., Kiss M. – Babati (Madarász, a szünetben), Grumics, Barczi – Bobál G. Vezetőedző: Dobos Barna
GYŐR:
Horváth T. – Kovács K., Tar, Vukaszovics, Völgyi – Vaskeba, Bagi – Szimcsó, Petró (Tajti, a szünetben), Andrics – Lovrencsics B. Vezetőedző: Király József
Gólszerző:
Bobál G. (1–0) a 27., Vukaszovics (1–1) a 31. percben

A találkozó az 51. percben félbeszakadt, a nagy hóesés miatt ugyanis a játéktér alkalmatlanná vált a játék folytatására. Az MLSZ versenybizottsága dönt majd arról, hogy a meccset egy későbbi időpontban az 51. perctől folytatják a csapatok, vagy 1–1 lesz a végeredmény.

GYIRMÓT FC GYŐR–BALMAZÚJVÁROS 4–0 (0–0)
Győr-Gyirmót, 375
néző. Vezette: Gaál Ákos (Király Zsolt, Kulman Tamás)
GYIRMÓT:
Rusák – Varga P., Lipták, Szilvási, Széles I. – Nagy P., Kontár – Herjeczki, Strestík (Lázár P., 72.), Heffler N. (Présinger, 85.) – Szarka (Horváth R., 81.). Vezetőedző: Szepessy László
BALMAZÚJVÁROS:
Szécsi – Kovács N., Jagodics B., Bora, Király Á. – Domokos, Pongrácz – Ternován, Erdei (Berki, 11.), Óvári (Kóródi, 61.) – Zádori (Fekete Á., 66.). Vezetőedző: Toni Golem
Gólszerző: Lipták (1–0) az 50., Nagy P. (11-esből, 2–0) az 59., Szilvási (3–0) a 81., Nagy P. (4–0) a 87. percben
MESTERMÉRLEG
Szepessy László:
– Nehezen indult a mérkőzés, de a szünet után felőröltük az ellenfelet. Az összjátékban akadtak pontatlanságok, amin javítanunk kell.
Toni Golem:
– A négygólos vereség után nehéz bármit mondanom. Elemeztük a listavezetőt, tudtuk, hogy hosszú indításokkal próbálkozik, de a második félidőben nem találtuk a futballja ellenszerét. Nem sikerültek a letámadásaink, sok labdát elveszítettünk, és pontrúgások után kaptuk a gólokat, pedig ezekre a szituációkra készültünk.

VASAS FC–BFC SIÓFOK 0–2 (0–1)
Szusza Ferenc Stadion
, 700 néző. Vezette: Nagy Norbert (Kepe Arnold, Aradi József)
VASAS:
Bese B.– Szivacski, Tóth B., Talabér, Hajdú Á. – Kovács M., Borbély (Rétyi, 53.) – Murka (Bévárdi, 53.), Szatmári L., Birtalan (Hrepka, 74.) – Balajti. Vezetőedző: Szanyó Károly
SIÓFOK:
Molnár P. – Kiss B., Lorentz, Gál M., Fehér Zs., Balogh. B (Réti, a szünetben) – Magasföldi J. (Csilus T., 75.), Horváth A., Medgyes – Elek B., Zamostny (Horváth P., 56.). Vezetőedző: Mihalecz István
Gólszerző: Magasföldi (01) a 32., Réti (02) a 60. percben
MESTERMÉRLEG
Szanyó Károly:
Nagyon pontatlanul játszottunk, nem találtuk a Siófok futballjának ellenszerét. Remélem, a vereség kijózanító pofonként hat a csapatra.
Mihalecz István:
Lényegesen jobban játszottunk, mint ősszel. Győzelmünk fő oka, hogy a csapat morális tartása és a játékosok egymáshoz fűződő viszonya télen száznyolcvan fokos fordulatot vett.

BUDAÖRSI SC–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS 3–2 (2–1)
Tatabánya,
Grosics Gyula Stadion, 50 néző. Vezette: Zierkelbach Péter (Legeza László, Baghy Csaba)
BUDAÖRS:
Demjén – Menyhárt, Kékesi, Tányéros Á., Vincze Á. (Fodor D., 60.) – Fényes, Stieber A., Sajbán Miklós, Medgyes S. – Sajbán Máté (Deli, 89.), Fejős (Czvitkovics, 67.). Szakmai igazgató: Bognár György
NYÍREGYHÁZA:
Jova – Nagy J., Fodor F., Rubus, Farkas M. – Gulyás, Ötvös, Starosta (Kovács N., 58.; Hornyák, 74.) – Kártik (Végső, a szünetben), Rezes, Gyurján. Vezetőedző: Zoran Szpisljak
Gólszerző:
Kártik (0–1) az 1., Stieber A. (1–1) a 35., Stieber A. (11-esből, 2–1) a 44., Ötvös (2–2) az 51., Sajbán Miklós (3–2) a 79. percben
Kiállítva:
Rubus (visszahúzta a gólhelyzetben kilépő Sajbán Mátét) a 43. percben
MESTERMÉRLEG
Bognár György:
– Az első félidőben nagyon jól játszottunk, a második már nyögvenyelősebb volt. Győztünk, pedig az elmúlt ötvenhárom napban csak huszonhatot edzettünk.
Zoran Szpisljak:
– Sok energiát fektettünk ebbe a mérkőzésbe, a játékosaim teljesítményével és a mutatott játékkal egyaránt elégedett vagyok. Közel álltunk a pontszerzéshez.

CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR–KAPOSVÁRI RÁKÓCZI 0–1 (0–0)
Mosonmagyaróvár, 400
néző. Vezette: Oláh Gábor (Szalai Balázs, Szalai Dániel)
MOSONMAGYARÓVÁR:
Somogyi – Kovalovszki (Szalka, a szünetben), Vágó, Forgács A., Németh Á. – Maly (Szabó V., 52.), Gálfi – Nagy I. (Zsirai, 74.) – Kozma R., Jelena, Eszlátyi. Vezetőedző: Tóth András
KAPOSVÁR:
Slakta – Vachtler, Úr, Szabó A., Hadaró – Szakály, Hegedűs D. – Zsiga (Nagy R., 45.), Beliczky (Nagy K., 77.), Tömösvári (Borbély Á., 90.) – Ádám. Vezetőedző: Waltner Róbert
Gólszerző:
Ádám (0–1) az 50. percben
MESTERMÉRLEG
Tóth András:
– Az eredmény miatt csalódott vagyok, ajándékoztunk egy gólt az ellenfélnek. A mezőnyben méltó ellenfelei voltunk a Kaposvárnak, a döntetlen igazságosabb lett volna.
Waltner Róbert:
– Ilyen meccsre számítottam, fegyelmezett ellenféllel találtuk szembe magunkat. Kézben tartottuk a meccset, és igazi csapatként küzdöttünk.

DOROGI FC–BUDAFOKI MTE 2–1 (1–1)
Dorog,
Buzánszky Jenő Stadion, 400 néző. Vezette: Lovas László (Becséri Gergely, Kormányos II Gábor)
DOROG:
Horváth G.– Erdélyi B., Dlusztus, Lénárth T., Papp M. – Kitl M., Mészáros Á. – Faragó (Városi, 72.), Hegedűs M. (Nagy Zs., a szünetben), Szedlár – Vígh Á. (Paudits, 58.). Vezetőedző: Miskei Attila
BUDAFOK:
Balogh P. – Margitics, Vaszicsku, Króner M., Góhér – Micsinai, Oláh B. – Vankó (Pölöskey P., 68.), Kulcsár K., Filkor (Kercsó, 75.) – Kovács D. Vezetőedző: Csizmadia Csaba
Gólszerző:
Kovács D. (0–1) a 23., Lénárth (1–1) a 26., Dlusztus (2–1) a 72. percben
MESTERMÉRLEG
Miskei Attila:
– Küzdelmes mérkőzést játszottunk, és erős ellenfelet győztünk le. A szívünknek és az akaratunknak köszönhetően nyertük meg a mérkőzést. A győzelmet a nemrég elhunyt Kiss Laci bácsi emlékének ajánljuk.
Csizmadia Csaba:
– Sajnálom a csapatomat, mert az első félidőben gyönyörű támadás után találtunk a hálóba. Ugyanakkor kritikusnak kell lennünk, mert a két szögletből kapott góllal saját magunkat vertük meg.

SOROKSÁR SC–VÁC FC 3–0 (1–0)
Haraszti út,
Szamosi Mihály Sporttelep, 300 néző. Vezette: Csonka Bence (Bornemissza Norbert, Garai Péter)
SOROKSÁR:
Kovács Dániel – Molnár R., Dvorschák, Szpirulisz, Valencsik – Huszák (Derekas, 21.), Gyömbér – Kovács Dávid (Lakatos I., 66.), Tamási Zs. (Lőrinczy, 73.), Kundrák – Orosz. Vezetőedző: Lipcsei Péter
VÁC:
Halasi – Hegedűs Cs., Görgényi, Szabó N., Földi M. – Durso (Pintér B., 85.), Gyürki – Kákonyi (Sóron, 58.), Zsolnai, Varga Sz. – Murai (Csillag, 59.). Vezetőedző: Horváth Károly
Gólszerző:
Huszák (1–0) a 15., Orosz (2–0) a 75., Orosz (3–0) a 79. percben
Kiállítva:
Gyürki (második sárga lap után) a 78. percben
MESTERMÉRLEG
Lipcsei Péter:
– A felkészülési időszakban sokáig akadozott a játék, de a Dunaszerdahely és a Mezőkövesd elleni edzőmérkőzéseken már láttam biztató jeleket, amelyekre a Vác ellen építhettünk. Megérdemelten nyertünk, és örülök, hogy kapott gól nélkül hoztuk le a találkozót.
Horváth Károly:
– Úgy tűnt, mintha felkészülési meccsre érkeztünk volna. A Soroksár sokkal dinamikusabban és gólveszélyesebben futballozott.

CEGLÉDI VSE–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE SE 0–4 (0–3)
Cegléd
, Zsengellér Gyula Sporttelep, 500 néző. Vezette: Nazsa Tamás (Berényi Ákos, Márkus Péter)
CEGLÉD:
Mursits – Rétyi T. (Fejes, a szünetben), Preklet, Farkas A., Wild – Sigér Á. (Földi B., a szünetben), Ágoston D. – Csirmaz, Nagy T. , Oldal (Lukács R., 80.) – Szilágyi P. Vezetőedző: Nagy Tibor
BÉKÉSCSABA:
Ribánszki – Pilán, Viczián, Szélpál N., Mészáros M. – Mezei (Lustyik, 67.), Nagy S., Király P. (Mácsai, 79.), Szatmári I. – Urbin, Vólent (Szinanovics, 67.). Vezetőedző: Boér Gábor
Gólszerző:
Viczián (0–1) a 16., Szatmári I. (11-esből, 0–2) a 18., Vólent (0–3) a 41., Mészáros M. (0–4) az 56. percben
Kiállítva:
Nagy T. (megrúgta Szélpál Norbertet) a 67. percben
MESTERMÉRLEG

Nagy Tibor:
– Rémálom volt az első félidő. Egy-két játékos azt hitte, futás és akarat nélkül is lehet futballozni. Tanultunk az esetből és a vereségből.
Boér Gábor:
– A játék minden elemében felülmúltuk ellenfelünket. Már az első félidőben eldöntöttük a mérkőzést, magabiztosan és nagy kedvvel futballoztunk, és később sem dőltünk hátra. Akadtak hibáink, de azon leszünk, hogy ezeket kijavítsuk.

BSS MONOR–AQVITAL FC CSÁKVÁR 2–2 (1–2)
Óbuda,
Hévízi út, 400 néző. Vezette: Nagy Róbert (Punyi Gyula, Horváth Zoltán)
MONOR:
Bozsó – Sági, Fülöp N., Tóth F., Farkas N. – Lázár Zs., Asztalos – Bori, Palincsár, Szuhodovszky – Tóth B. (Hamar Á., 86.). Vezetőedző: Horváth Dávid
CSÁKVÁR:
Tóth B. – Falusy, Csonka, Kiprich D., Baranyai Á. – Mészáros D., Sándor Gy. – Skribek (Nándori, 71.), Molnár Cs. (Galambos, 84.), Deutsch L. (Simon M., 63.) – Sejben V. Vezetőedző: Szijjártó István
Gólszerző:
Skribek (0–1) a 18., Palincsár (1–1) a 30., Skribek (1–2) a 36., Szuhodovszky (2–2) az 59. percben
MESTERMÉRLEG
Horváth Dávid:
– Jól játszottunk, a csapat erejét mutatja, hogy kétszer egyenlítettünk. Ezután megnyerhettük volna a meccset, de sajnos kihagytuk a helyzeteinket, így meg kellett elégednünk a döntetlennel.
Szijjártó István:
– Ezen a talajon nem lehetett futballozni, ahhoz túl finomak vagyunk, hogy ilyen pályán jól játszhassunk. A küzdelem jellemezte mindkét csapatot, szép gólokat szereztünk, de le a kalappal a Monor harcossága és küzdeni tudása előtt.

KAZINCBARCIKAI SC–TISZAKÉCSKE VSE 5–0 (3–0)
Putnok, 150
néző. Vezette: Ducsai József (Kovács II Gábor, Máyer Gábor
KAZINCBARCIKA: Somodi – Palmes, Fótyik, Belényesi Cs., Mikló – Oltean, Kiss B., Toma (Krausz, 64.) – Gábor (Lukács R., 64.), Szabó L., Kanalos (Tóth L., 73.). Vezetőedző: Gálhidi György
TISZAKÉCSKE:
Molnár M. – Oláh, Kardos N., Csáki, Sváb – Tölgyesi, Horváth A. (Huszti A., a szünetben), Puskás, Nyilas (Kirchner, 65.) – Stoiacovici (Szabó L., a szünetben), Batizi-Pócsi. Vezetőedző: Szabó István
Gólszerző:
Fótyik (1–0) a 22., Kanalos (2–0) a 31., Oltean (3–0) a 44., Palmes (4–0) a 72., Lukács (5–0) a 88. percben
MESTERMÉRLEG
Gálhidi György:
– Éreztük, hogy nagyon jól sikerült a felkészülésünk, de azt álmunkban sem gondoltuk, hogy a kifejezetten jó erőkből álló Tiszakécskét ötgólos különbséggel legyőzzük. A játékosaim kivétel nélkül remekül teljesítettek.
Szabó István:
– Egy ilyen mérkőzés után túl sok okos dolgot nem nagyon lehet mondani. Elismerés illeti a Kazincbarcikát, minden tekintetben jobb volt, a játék valamennyi elemében fölénk nőtt.

AZ ÁLLÁS
1. Gyirmót FC Győr 22 15 1 6 50–23 +27 46
2. Kaposvári Rákóczi FC 22 12 8 2 38–25 +13 44
3. ZTE FC 21 12 5 4 42–26 +16 41
4. Békéscsaba Előre 22 11 6 5 36–25 +11 39
5. Budaörs 22 12 2 8 35–26 +9 38
6. FC Csákvár 22 8 10 4 40–34 +6 34
7. Vasas FC 22 8 9 5 37–35 +2 33
8. Soroksár SC 22 9 5 8 37–31 +6 32
9. Kazincbarcika 22 8 7 7 37–27 +10 31
10. Dorogi FC 22 7 8 7 32–31 +1 29
11. ETO FC Győr 21 7 6 8 30–27 +3 27
12. Tiszakécske VSE 22 6 9 7 23–36 –13 27
13. Vác FC 22 5 11 6 19–24 –5 26
14. Nyíregyháza Spartacus FC 22 6 7 9 30–31 –1 25
15. BFC Siófok 22 5 9 8 21–31 –10 24
16. Ceglédi VSE 22 6 5 11 23–39 –16 23
17. Budafoki MTE 22 6 3 13 25–40 –15 21
18. Balmazújváros 22 4 8 10 17–30 –13 20
19. Mosonmagyaróvár 22 4 7 11 20–34 –14 19
20. Monor 22 3 4 15 25–42 –17 13

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik