Nyolcgólos meccsen verte a Soroksár a Vasast, MTK-siker a Budaörs ellen

F. B.F. B.
Vágólapra másolva!
2019.12.15. 12:57
null
A Soroksár öt gólt rámolt be a Vasas kapujába (Fotó: Koncz György)
A labdarúgó NB II 21. fordulójának vasárnapi játéknapján nyolc mérkőzést rendeztek meg. Kora délután a Soroksár nyolcgólos meccsen, 5–3-ra legyőzte a Vasast, a listavezető MTK hátrányból múlta felül a Budaörsöt. A Nyíregyháza a Dorog, a Csákvár a Vác ellen győzött idegenben simán, a Budafok pedig úgy verte meg a Szolnokot, hogy a Tisza-partiak kilenc játékossal fejezték be a találkozót. A Siófok otthon magabiztosan legyőzte a Haladást, a szombathelyiek így kieső helyen telelnek. A késő délutáni bajnokin az Ajka Nagy Krisztián góljával 1–0-ra megverte a Tiszakécskét.

 

A labdarúgó NB II 21., idei utolsó játéknapján öt idegenbeli győzelem született, az MTK, a Nyíregyháza, a Csákvár, a Kazincbarcika és a Budafok is házon kívül tudott nyerni.

A Soroksár gólgazdag meccsen 5–3-ra győzte le a Vasast. Csernik Kornél fejes gólját a szünet előtt Szivacski Donát közeli lövéssel egyenlítette ki, a fordulás után aztán kiszakadt a gólzsák, a soroksáriak nem akármilyen találatokat szereztek! Pászka Loránd 35 méterről bombázott a kapuba, majd Birtalan Botond egyenlítés után Korozmán Kevin ballábas lövése talált utat a rövid sarokba. A 74. percben Csonka András lőtt 16 méterről a léc alá, majd újabb három perc múlva Lőrinczy Attila bombázott 25 méterről védhetetlenül a bal felső sarokba. A hajrában Torghelle Sándor találata csak a szépségtapaszhoz volt elegendő angyalföldi szempontból. A Soroksár legutóbbi öt bajnokijából négyet megnyert, míg a Vasas – hullámzó teljesítménye következtében – a 8. helyen telel, 11 ponttal lemaradva a feljutó pozícióban álló Budafoktól.

Stieber András 20 méteres, remek szabadrúgásgóljával korán vezetést szerzett a Budaörs az MTK ellen, de a listavezető a szünet előtt Lencse László tizenegyesgóljával egyenlített. A fordulás után Stieber újabb gólokat szerezhetett volna, de két lövését is hárította Somodi Bence. A hajrában aztán jött a csereként beálló Kanta József, és pontos lövésével eldöntötte a találkozót. Az MTK így négypontos előnnyel telel az élen, a – hétfői Gyirmót–ETO meccs előtt – harmadik helyezett Csákvárt pedig 12 ponttal előzi meg.

Jó iramú meccsen megérdemelten győzte le a Siófok a Haladást. Jagodics Bence első félidei gólját a szünet után Bencze Zsolt duplázta meg. A Siófok az előkelő ötödik helyen telelhet, a Balaton-partiak hazai pályán egész ősszel veretlenek maradtak. A szombathelyiek azonban nem lehetnek boldogok, hiszen zsinórban ötödször is kikaptak, és szégyenszemre a 18., kieső helyen telelnek – a 17. Szolnoktól hat ponttal lemaradva.

Kisebb meglepetésre a Dzurják József megbízott edző által irányított Kazincbarcika 1–0-ra győzött a jó formában lévő Békéscsaba otthonában. A győztes gól vitákat váltott ki, Lukács Raymond fejese után a csabaiak szerint kapusuk, Uram János még a gólvonal előtt ért bele a labdába, de a játékvezető már a gólvonal mögött látta a labdát, és megadta a találatot.

Fölényes sikert aratott a Nyíregyháza a Dorog vendégeként. A Szpari a szünet után a biztos ítélet-végrehajtónak tekinthető kapus, Jova Levente tizenegyesgóljával szerzett vezetést, majd hiába próbált egyenlíteni a dorogi együttes, a hajrában a szabolcsiak még kétszer betaláltak – előbb Papp Máté lőtt a kapuba, majd egy beadásra Gyurján Bence érkezett remekül, és továbbított a kapuba. A Nyíregyháza egyhuzamban hatodszor nyert, és Lengyel Roland edző kinevezése óta hibátlan!

A második félidő elején nehéz helyzetbe került a Szolnok, hiszen ellenfele, a Budafok Kovács Dávid szabadrúgásgóljával vezetést szerzett, ami előtt Horgosi Donát megkapta második sárgáját, így a pirosat is. Egy perccel az első kiállítás, illetve a budafoki gól után pedig Tamás László is mehetett zuhanyozni, így a Tisza-partiak kilenc játékossal folytatták – de érdekes módon egyre veszélyesebbé váltak, több lehetőségük is volt a gólszerzésre, a budafokiaknak végül a szerencsére is szükségük volt a sikerhez. A XXII. kerületiek újabb győzelmükkel megerősítették második helyüket, így feljutó helyen telelnek.

Gyorsan eldöntötte a Csákvár a sereghajtó Vác elleni mérkőzést, Nándori Botond ugyanis az első félidő derekán négy percen belül kétszer is betalált. A váciak hiába próbáltak szépíteni, ezen a napon semmi sem jött össze nekik, a hajrában pedig az első NB II-es meccsét játszó Bajkán Balázs hibája után újabb gólt kaptak – a kapus egy előrevágott labdára feleslegesen futott ki, a labda átpattant felette, Sajben Viktor lecsapott, és az üres kapuba lőtt.

A késő délutáni bajnokin az Ajka Nagy Krisztián góljával 1–0-ra megverte a Tiszakécskét, ezzel meg is előzte ellenfelét a tabellán. Az ajkai gól után a kécskeiek mindent megtettek az egyenlítés érdekében, a hajrában kétszer eltalálták a kapufát is, egalizálni azonban nem tudtak.

LABDARÚGÓ NB II
21. FORDULÓ

SOROKSÁR SC–VASAS FC 5–3 (1–1)
Haraszti út,
Szamosi Mihály Sporttelep, 700 néző. Vezette: Molnár Attila (Varga II Gábor, Vörös Dániel)
SOROKSÁR: Abu – Molnár R., Takács Zs., Gyömbér, Pászka – Csonka, Huszák (Derekas, 75.) – Lőrinczy (Gárdos, 88.) – Csernik, Korozmán, Szerető (Orosz M., 83.). Vezetőedző: Lipcsei Péter
VASAS: Bősz – Szivacski, Viczián (Szedlár, 57.), Gál M., Tóth B., Lakatos Cs. – Köböl, Kovács M., Hajdú Á. (Hinora, 85.) – Birtalan B., Balajti (Torghelle, 70.). Vezetőedző: Szanyó Károly
Gólszerző: Csernik (1–0) a 31., Szivacski (1–1) a 40., Pászka (2–1) az 52., Birtalan B. (2–2) az 58., Korozmán (3–2) a 60., Csonka (4–2) a 74., Lőrinczy (5–2) a 77., Torghelle (5–3) a 85. percben
MESTERMÉRLEG
Lipcsei Péter
: – A legutóbbi öt mérkőzésen szereztünk tizenhárom pontot, amelyet nagyon meg kell becsülnünk. Játékosaim megértették, hogy a fegyelem és az alázat nagyon fontos az eredményességhez. Kár, hogy vége az őszi szezonnak.
Szanyó Károly: – A sormintát nem sikerült megszüntetnünk, maradt a pepita, győzelem után vereség. Az a csapat, amelyik szeretne feljutni, nem engedheti meg magának, hogy lélektelenül futballozzon.

BUDAÖRSI SC–MTK BUDAPEST 1–2 (1–1)
Tatabánya,
Grosics Gyula Stadion, 300 néző. Vezette: Derdák Marcell (Király Zsolt, Horváth Zoltán)
BUDAÖRS: Szabó Balázs – Menyhárt (Pethő, 69.), Kékesi, Gyurácz, Medgyes Sz. – Stieber A., Fényes – Szabó Bálint, Molnár Cs., Végh G. (Molnár T., a szünetben) – Szabó L. (Horváth E., a szünetben). Szakmai igazgató: Bognár György
MTK: Somodi – Fülöp N., Pintér Á., Varju, Deutsch B. – Cseke, Palincsár (Kanta J., 60.), Mezei (Kata, 86.) – Katona M. (Vass P., 60.), Lencse, Schön. Vezetőedző: Michael Boris
Gólszerző: Stieber A. (1–0) a 24., Lencse (11-esből, 1–1) a 43., Kanta J. (1–2) a 82. percben
MESTERMÉRLEG
Bognár György
: – Az MTK egy játékvezetővel és egy kicsit futballteljesítményben is jobb volt nálunk...
Michael Boris: – A mérkőzés elején sok helyzetet kihagytunk, majd a Budaörs Stieber András gyönyörű szabadrúgásgóljával megszerezte a vezetést. Elsősorban jobb második félidei játékunknak és cseréinknek köszönhetően hátrányból is győzelemmel fejeztük be az őszi szezont.

FC AJKA–TISZAKÉCSKEI LC 1–0 (1–0)
Ajka,
Városi Sportcentrum, 400 néző. Vezette: Barna Gábor (Kiss Balázs, Ország Péter)
AJKA: Horváth D. – Kovács N., Heffler T., Kenderes, Nagy B. – Lengyel B. (Molnár D., 78.) – Nagy I. (Nagy E., 68.), Csizmadia Z., Horváth P., Soltész D. (Oláh L., 82.) – Nagy K. Megbízott edző: Jeney Gyula
TISZAKÉCSKE: Varga Á. – Erdélyi B. (Puskás Z., 82.), Oláh M., Csáki, Ludánszki B. (Kovács D., 71.), Sváb – Szuhodovszki, Horváth A., Tölgyesi, Kirchner – Zádori (Gréczi G., 62.). Megbízott edző: Virágh Ferenc
Gólszerző: Nagy K. (1–0) a 17. percben
MESTERMÉRLEG
Jeney Gyula
: – Stabilan védekeztünk, az ellenfélnél voltak minőségi játékosok, akik eldönthették volna a mérkőzést, többször a kapufát is eltalálták, de végre a szerencse is mellettünk állt.
Virágh Ferenc: – Az Ajka megszerezte a három pontot, mert részünkről ezt a mérkőzést nem lehetett megnyerni.

SZOLNOKI MÁV FC–BUDAFOKI MTE 0–1 (0–0)
Szolnok,
Tiszaligeti Stadion, 600 néző. Vezette: Hanyecz Bence (Csatári Tibor, Belicza Bence Péter)
SZOLNOK: Molnár-Farkas – Horgosi, Tamás L., Szabó R. – Csirmaz, Berdó, Tisza K., Kotula – Tóth B. (Bárdos, 61.) – Rokszin (Vólent, a szünetben), Szabó P. (Annus, 75.). Vezetőedző: Csábi József
BUDAFOK: Póser – Opavszky, Vaszicsku, Khiesz, Kirják – Filkor, Oláh B. – Vankó (Horváth R., 65.), Soltész I. (Micsinai, 82.), Szabó M. (Farkas B., 91.) – Kovács D. Vezetőedző: Csizmadia Csaba
Gólszerző: Kovács D. (0–1) az 51. percben
Kiállítva: Horgosi (a második sárga lap után) az 50., Tamás L. (a második sárga lap után) az 52. percben
MESTERMÉRLEG
Csábi József
: – Nagyon nagy munkát fektettünk a mérkőzésbe, sajnálom, hogy nem lett meg a gyümölcse. Kettős emberhátrányban is sokat tettünk a pontszerzés érdekében, nem is sokon múlott.
Csizmadia Csaba: – A három pont megszerzéséért utaztunk Szolnokra. A két kiállítás után visszavettünk az iramból, illetve megzavart bennünket a Szolnok agresszivitása, ráadásul nem vagyunk még elég jó csapat, hogy hasonló helyzetben megszerezzük a második gólt.

VÁC FC–AQVITAL FC CSÁKVÁR 0–3 (0–2)
Balassagyarmat, 200
néző. Vezette: Farkas Tibor (Kovács II Gábor, Máyer Gábor)
VÁC: Bajkán – Szűcs K., Hajnal, Juhász Gy., Márkus M. – Géringer L. (Magos, 59.) – Katona M., Bartos (Kasza B., 70.), Csongvai, Zámbó – Pölöskei P. (Szenes, a szünetben). Vezetőedző: Bánföldi Zoltán
CSÁKVÁR: Markek – Csató M., Nándori, Tányéros Á., Galambos Á. – Mészáros D., Madarász M. (Farkas A., a szünetben) – Sejben, Kocsis B. – Daru (Kiprich D., 66.), Baracskai (Pratsler, 83.). Vezetőedző: Visinka Ede
Gólszerző: Nándori (0–1) a 16., Nándori (0–2) a 19., Sejben (0–3) a 88. percben
MESTERMÉRLEG
Bánföldi Zoltán
: – Rutintalanságunk következtében három percen belül kétgólos hátrányba kerültünk, ezután hiába tettünk meg mindent a fordításért, semmi sem sikerült.
Visinka Ede: – Örülök, hogy győzelemmel fejeztük be ezt a remeknek mondható őszt. Remélem, a folytatás legalább ennyire jól sikerül majd.

DOROGI FC–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS 0–3 (0–0)
Dorog,
Buzánszky Jenő Stadion, 450 néző. Vezette: Szilágyi Sándor (Tőkés Róbert, Bertalan Dávid)
DOROG: Mursits – Beke P., Berkó, Lencsés (Albert Á., 61.), Forró – Lénárt, Kitl M. (Sitku, 78.) – Barna G., Girsik (Földi B., 70.), Papp M. – Paudits. Vezetőedző: Németh Szabolcs
NYÍREGYHÁZA: Jova – Svedjuk, Fodor F., Talabér, Csilus Á. – Szekszárdi (Papp M., 58.), Végső – Szinanovics (Gyurján B., 79.), Ötvös B. (Kártik, 71.), Kovács N. – Hornyák. Vezetőedző: Lengyel Roland
Gólszerző: Jova (11-esből, 0–1) az 56., Papp M. (0–2) a 86., Gyurján B. (0–3) a 87. percben
Kiállítva: Beke Péter (Hornyák meglökéséért) az 55. percben
MESTERMÉRLEG
Németh Szabolcs
: – Jobban futballoztunk ellenfelünknél, a kiállítás után is megvoltak a lehetőségeink a gólszerzésre. A hajrára elfáradtunk, a Nyíregyháza pedig eredményesen kontrázott. A különbség nem reális.
Lengyel Roland: – A mérkőzés előtt éreztem a játékosokon, hogy bármelyik csapat is állna most velünk szemben, nehéz lenne ellenünk. Nagyon akartuk a győzelmet, és a játékosok mindent kiadtak magukból.

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–KAZINCBARCIKAI SC 0–1 (0–1)
Békéscsaba, 415
néző. Vezette: Berényi Tamás (Bornemissza Norbert, Sinkovicz Dániel)
BÉKÉSCSABA: Uram – Szalai D., Nagy S., Farkas M., Polényi (Burai, 76.) – Kovács Á., Babinyecz, Mészáros M. – Tóth D. (Ilyés, 66.), Gréczi M. (Váradi, 61.), Pantovics. Vezetőedző: Schindler Szabolcs
KAZINCBARCIKA: Horváth L. – Iszák, Heil, Oltean, Farkas A. – Toma, Géringer T. (Virág, 85.), Krausz – Berki (Kercsó, 76.), Lukács R. (Fekete Á., 66.) Oldal. Megbízott edző: Dzurják József
Gólszerző: Lukács R. (0–1) a 29. percben
MESTERMÉRLEG
Schindler Szabolcs
: – Furcsa góllal kaptunk ki, az ellenfél szerint bent volt a labda a kapuban, szerintünk nem. Ezt felvételről meg is nézzük utólag, és elemezzük. A támadójátékunk nem volt elég aktív, nagy helyzetet ki sem tudtunk dolgozni, ennek következménye a vereség.
Dzurják József: – Győzelmünkhöz fontos volt, hogy a megbeszélteket betartották labdarúgóink. Nem hagytuk kibontakozni a Békéscsabát, sok párharcot megnyertünk. Fontos győzelmet arattunk.

BFC SIÓFOK–SZOMBATHELYI HALADÁS 2–0 (1–0)
Siófok, 350
néző. Vezette: Zám Zsolt (Aradi József, Hofbauer Roland)
SIÓFOK: Molnár P. – Kiss B., Lorentz, Jagodics B., Bora (Csibra, 67.) – Réti, Horváth A. – Tajthy (Zamostny, 83.), Szakály D., Bencze – Magasföldi (Balogh B., 77.). Vezetőedző: Gál István
HALADÁS: Gyurján M. – Jagodics M., Holdampf , Jancsó – Tóth D., Medgyes Z., Nyári (Tóth-Gábor, 61.), Szekér, Németh Milán – Gaál B. (Tóth M., 82.), Szalay (Doktorics, 77.). Vezetőedző: Desits Szilárd
Gólszerző: Jagodics B. (1–0) a 26., Bencze (2–0) a 66. percben
MESTERMÉRLEG
Gál István:
– Egy fiatalokkal felálló, nagy értékeket hordozó Haladás ellen nyertünk megérdemelten. Megfelelő volt számunkra ez a fél év.
Desits Szilárd: – Hat hete dolgozom a csapattal, s az ez idő alatt lejátszott kilenc mérkőzésen ez tükrözte hűen az elmúlt időszakot. Mezőnyben és helyzetek számában felülmúltuk az ellenfelet, de a gólokat a Siófok szerezte.

HÉTFŐ
19.00:
Gyirmót FC Győr–ETO FC Győr (Tv: M4 Sport)

Szabadnapos: Szeged-Csanád GA

AZ ÁLLÁS
1. MTK Budapest 20 14 4 2 47–21 +26
46
2. Budafoki MTE 20 13 3 4 35–17 +18 42
3. FC Csákvár 20 11 1 8 31–34 –3 34
4. Gyirmót FC Győr 19 10 4 5 26–15 +11 34
5. BFC Siófok 19 9 6 4 31–20 +11 33
6. ETO FC Győr 19 9 6 4 27–20 +7 33
7. Nyíregyháza Spartacus FC 20 10 1 9 35–29 +6 31
8. Vasas FC 20 9 4 7 39–31 +8 31
9. Békéscsaba Előre 20 8 4 8 24–26 –2 28
10. Soroksár SC 20 8 4 8 26–31 –5 28
11. Dorogi FC 20 8 3 9 25–25 0 27
12. Budaörs 20 7 3 10 28–32 –4 24
13. Szeged-Csanád Grosics 19 6 6 7 24–24 0 24
14. Kazincbarcika 20 6 6 8 23–27 –4 24
15. FC Ajka 20 6 4 10 31–36 –5 22
16. Tiszakécske VSE 20 6 3 11 18–35 –17 21
17. Szolnoki MÁV FC 20 5 6 9 17–24 –7 21
18. Szombathelyi Haladás 20 3 6 11 20–31 –11 15
19. Vác FC 20 1 4 15 12–41 –29 7

20. Balmazújváros*

0


0–0
00
*A Balmazújvárost kizárták.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik