Négyet vágott a Gyirmót a Vasasnak, a Szpari nem bírt otthon a Tiszakécskével

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.10.28. 13:20
null
Jogos a gyirmóti játékosok öröme: az éllovas kiütötte a tavaly még NB I-es Vasast (Fotó: Török Attila)
Mindhárom dobogós csapat győzni tudott a labdarúgó NB II 14. fordulójában, így az élen nem történt változás. A listavezető Gyirmót kiütéses győzelmet aratott Újpesten a Vasas felett, amely több mint egy félidőt emberhátrányban játszott. A második ZTE szombati diadala után a harmadik Békéscsaba is begyűjtötte a három pontot. A Kaposvár 0–1-ről fordított a Budafok ellen, és megerősítette negyedik helyét. Az eddig mindössze kilenc gólt szerző Tiszakécske hármat rúgott idegenben a Nyíregyházának, ez döntetlenhez volt elegendő a számára. A Vác a 90. percben szerzett góllal kerülte el a vereséget az ETO otthonában.

 

A 14. forduló rangadóján a tabellát vezető Gyirmót jókora csapást mért a Vasasra a Szusza Ferenc Stadionban. A találkozó fordulópontja az volt, amikor a 45. percben a piros-kékek egykori válogatott védőjét, Vaskó Tamást második sárga lappal kiállították egy 16-oson belüli szabálytalanságért. A Szarka Ákos buktatásáért megítélt büntetőt Nagy Patrik váltotta gólra, szünet után pedig már csak egy csapat volt a pályán. Alighogy elkezdődött a második játékrész, Herjeczki Kristóf növelte a Gyirmót előnyét, miután egyedül vezethette a labdát Bese Balázs kapujára. Heffler Norbert a kapusról kipattanó labdát küldte a hálóba, majd a 4–0-s végeredményt Szarka állította be.

Az elmúlt öt bajnokijából négyet megnyerő Gyirmót így megtartotta egypontos előnyét a ZTE-vel szemben, s nagy különbségű győzelmének köszönhetően kimagaslóan a legtöbb gólt (34) szerezte a másodosztályban. Csak összehasonlításként: a második legeredményesebb együttes, a Soroksár 26 találatnál jár. A veretlenségét az elmúlt fordulóban, Soroksáron elvesztő Vasas az újabb kudarccal visszaesett a 10. helyre, a hátránya immár 10 pont a listavezetővel szemben.

Háromfordulós nyeretlenségi szériája után tudott újra győzni a Békéscsaba, amely hazai pályán a Balmazújvárost verte meg. A 14. pozícióra visszacsúszó vendégek így már öt forduló óta képtelenek győzni.

A Soroksár ellen otthon újabb gól nélküli döntetlenjét játszó Siófok a még utolsó bennmaradást jelentő pozíciót birtokolja, de támadójátékáról mindent elmond, hogy 14 forduló alatt mindössze nyolc gólt ért el, ami negatív rekord az NB II-ben.

Az újonc létére nagyszerűen szereplő Kaposvár odahaza az első negyedóra végén hátrányba került a Budafokkal szemben, ám sikerült fordítania, sőt, győzelmével négypontosra növelte előnyét az ötödik Soroksárral szemben. A Budafok zsinórban harmadik vereségét szenvedte el, és immár kieső helyen áll.

Két középcsapat találkozóján a Csákvár Simon Márk révén rögtön a meccs elején betalált a Dorog ellen, majd pár perccel a lefújás előtt Kiprich Dávid tizenegyese tette teljessé a hazai diadalt. A Pest megyei együttes egymás utáni ötödik mérkőzésén volt képtelen nyerni, miközben csupán három pontot gyűjtött be.

Változatos mérkőzést hozott az ETO–Vác összecsapás. Először meglepetésre a vendégek jutottak vezetéshez, a győriek innen fordítottak, s már győztesnek látszottak, amikor a 90. percben jött Murai Sándor, és fejesével döntetlenre mentette a találkozót a váciaknak.

A forduló vasárnap kora délutáni programjában a Nyíregyháza hazai pályán fordulatos mérkőzésen 3–3-ra végzett az újonc Tiszakécskével szemben. Félórányi játék után Pekár László közeli góljával a szabolcsiak jutottak vezetéshez, ám a kécskeieknek mindössze két percre volt szükségük az egyenlítéshez, sőt, újabb öt perc elteltével már ők vezettek. Ezzel azonban még nem volt vége az eleső félidőbeli gólok sorának, hiszen Rezes László fejesével egyenlített a Nyíregyháza, így 2–2-vel vonultak öltözőbe a felek.

A második játékrész ismét kécskei góllal kezdődött: egy lepattanót Mihály Dávid értékesített. Szűk 20 perccel a vége előtt Pekár László büntetőből alakította ki a 3–3-as végeredményt. A döntetlennek köszönhetően a Tiszakécske immár hat forduló óta nem talált legyőzőre (3 győzelem, 3 iksz).

Sorozatban harmadik idegenbeli győzelmét érte el Soroksáron a Kazincbarcika, amely a Monor vendége volt. A sereghajtó újonc Tóth Barna büntetőjével jutott előnyhöz az első félidő közepén, ezt szűk negyedóra elteltével Sergiu Oltean fejesével egalizálták a vendégek, majd a fordulást követően Lukács Raymond is beköszönt, így a Barcika látogatóként összességében már a negyedik diadalát aratta ebben a bajnokságban. A már a második ideiglenes otthonában játszó Monor továbbra is utolsó, ráadásul az egyetlen csapat a mezőnyben, amelynek egy számjegyű pontjai vannak.

Először fordult elő ezen az őszön, hogy egy héten belül kétszer tudott nyerni a Cegléd, amely, akárcsak egy hete Mosonmagyaróváron, most pályaválasztóként Tiszakécskén is 2–0-ra győzött a Budaörs ellen. Nagy Tibor együttese ezzel a sikerrel elkerült a kieső pozícióból.

LABDARÚGÓ NB II
14. FORDULÓ

VASAS–GYIRMÓT FC GYŐR 0–4 (0–1)
Budapest, Szusza Ferenc Stadion, 600 néző. Vezette: Takács János (Medovarszki János, Csatári Tibor)
VASAS:
Bese B. – Hinora, Vaskó, Kelemen D., Szilágyi Z. – Szivacski, Hajdú Á., Szatmári L. (Murka, 27.), Birtalan B. (Talabér, 65.) – Bévárdi, Balajti (Ádám, a szünetben). Vezetőedző: Kis Károly
GYIRMÓT:
Rusák – Varga P., Szilvási, Lázár P., Széles – Herjeczki, Strestík (Villám, 88.), Kontár (Krebsz, 83.), Nagy P., Heffler N. – Szarka. Vezetőedző: Szepessy László
Gólszerző:
Nagy P. (11-esből, 0–1) a 45., Herjeczki (0–2) az 50., Heffler N. (0–3) a 66., Szarka (0–4) a 71. percben
Kiállítva: Vaskó (a második sárga lap után) a 45. percben
MESTERMÉRLEG

Kis Károly:
– Amíg egyenlő létszámban voltunk, az esélyek is egyenlőek voltak. Többnyire kontrákkal próbáltunk gólt szerezni, a befejezések azonban nem sikerültek. Emberhátrányban már nem tudtunk veszélyeztetni.
Szepessy László:
– A bajnokságban elfoglalt helyünket szerettük volna megtartani. Ismertük a Vasas játékát, felkészültünk. Helyzetek mindkét kapu előtt adódtak, de a kiállítás eldöntötte a mérkőzést.

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI–BUDAFOKI MTE 2–1 (1–1)
Kaposvár, 750
néző. Vezette: Böcskei Balázs (Kis Zoltán, Legeza László)
KAPOSVÁR:
Pogacsics – Vachtler, Ur, Lakatos G. (Fodor M., a szünetben), Hadaró – Szakály A., Nagy J. – Nagy R. (Zsiga, 66.), Beliczky, Bíró D. (Horváth F., 84.) – Tömösvári. Vezetőedző: Waltner Róbert
BUDAFOK: Szabó B. – Margitics, Króner, Gohér, Kirják – Vass M., Oláh B. (Vankó, 79.) – Kovács D. (Boros, 61.), Filkor, Kercsó – Pölöskey. Vezetőedző: Vitelki Zoltán
Gólszerző: Kercsó (0–1) a 14., Beliczky (1–1) a 35., Vachtler (2–1) a 47. percben
Kiállítva:
Zsiga (Vankó meglökéséért) a 95. percben
MESTERMÉRLEG

Waltner Róbert:
– Az idényben ez volt a legrosszabb mérkőzésünk. Mezőnyben jobban futballozott a Budafok, de nagy helyzeteket nem alakított ki. Az első félidei mentalitás nem tetszett, de ebben az osztályban bármelyik csapat ellen nehéz fordítani, nekünk mégis sikerült. Csapatként küzdöttünk, hogy megtartsuk előnyünket, mert védekezésre kényszerültünk.
Vitelki Zoltán: – Sokkal jobban játszottunk, az ellenfél nem nagyon alakított ki helyzetet a kapunk előtt. A második félidő még egyértelműbb volt, de a futball nem igazságos játék. Legközelebb talán azt kérem a játékosaimtól, hogy rúgják tarkón magukat, csak nyerjünk.

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE SE–BALMAZÚJVÁROS 2–1 (1–1)
Békéscsaba, 620
néző. Vezette: Ducsai József (Varga Gábor, Bornemissza Norbert)
BÉKÉSCSABA:
Ribánszki – Nagy S. (Szalai D., a szünetben), Viczián, Szélpál, Zahorán – Király P. – Mezei (Lustyik, 59.), Hursán, Szatmári I. – Urbin, Gránicz (Mészáros M., 84.). Vezetőedző: Boér Gábor
BALMAZÚJVÁROS:
Szécsi G. – Szalai A. (Kamarás, 60.), Papucsek, Jagodics B., Farkas N. (Bora, 67.) – Patvaros – Domokos, Pongrácz, Kórodi, Óvári (Szabó B., 60.) – Berki I. Vezetőedző: Bekő Balázs
Gólszerző:
Hursán (1–0) a 26., Berki I. (1–1) a 37., Szatmári I. (2–1) az 57. percben
MESTERMÉRLEG
Boér Gábor:
– A győzelem ellenére nem vagyok elégedett, mert ellenfelünknek alig volt helyzete, mégis egyenlített. Hétköznap nagyon motivált a csapat, de a mérkőzéseken rendre begörcsölnek a játékosok. Jobb esetben hamarabb lezárhattuk volna a mérkőzést.
Bekő Balázs:
– A taktikai fegyelem döntött, ebben azonban alulmaradtunk, a Békéscsaba pedig fegyelmezetten játszott. A kapott gólok serdülőszinten sem megengedettek, a csapat butaságok sorát követte el, így pedig nem is érdemeltünk volna győzelmet.

ETO FC GYŐR–VÁC FC 2–2 (1–1)
Győr,
ETO-park, 850 néző. Vezette: Barna Gábor (Kiss Balázs, Kulman Tamás)
ETO:
Horváth T. – Tóth D., Tar, Debreceni, Völgyi – Bagi (Koltai, 61.), Tajthy – Szimcsó (Kovács K., 89.), Jakab D., Andrics – Mervó (Magasföldi, 90.). Vezetőedző: Király József
VÁC:
Halasi – Hegedűs Cs., Dlusztus, Szabó N., Földi – Kákonyi (Mátyás, 82.), Tóth G., Görgényi (Murai, 78.), Varga Sz. (Borvető, 87.) – Zsolnai R., Csillag. Vezetőedző: Zoran Szpisljak
Gólszerző:
Tóth G. (0–1) a 32., Mervó (1–1) a 42., Szimcsó (2–1) a 70., Murai (2–2) a 90. percben
MESTERMÉRLEG
Király József:
– Megnyert mérkőzést engedtünk ki a kezünkből, mert az elején és a végén is elkerülhető gólt kaptunk. Sok helyzetet dolgoztunk ki, de sokat ki is hagytunk, így törvényszerű volt, hogy a futball megbüntet minket.
Zoran Szpisljak:
– Izgalmas mérkőzés volt, mivel az első játékrészben mi voltunk fölényben, szünet után viszont az ETO. Igazságos az eredmény.

BFC SIÓFOK–SOROKSÁR SC 0–0
Siófok, 150
néző. Vezette: Kovács Gergely (Huszár Balázs, Bertalan Dávid)
SIÓFOK:
Molnár P. – Gál M., Fehér Zs., Lorentz, Csibra (Nemes, 65.) – Horváth A. (Tóth M., 59.), Réti – Bolla, Elek B., Medgyes Z. – Zamostny. Vezetőedző: Mihalecz István
SOROKSÁR:
Kovács Dániel – Gárdos, Dvorschák, Valencsik, Bor – Derekas, Tamási Zs. – Albert Á., Lőrinczy (Molnár R., 76.), Kundrák (Kovács Dávid, 75.) – Pál A. (Orosz, 81.). Vezetőedző: Lipcsei Péter
MESTERMÉRLEG

Mihalecz István:
– Örülnék, ha lenne végre egy gólszerző játékosunk, sőt, most már azzal is megelégednék, ha legalább egy gólt találó lenne.
Lipcsei Péter:
– Igazságos döntetlen született, számunkra pozitívum, hogy nem kaptunk gólt. Ezen a mérkőzésben részünkről csak ennyi volt.

AQVITAL FC CSÁKVÁR–DOROGI FC 2–0 (1–0)
Csákvár,
Tersztyánszky Ödön Sportközpont, 300 néző. Vezette: Szilasi Szabolcs (Mohos Milán, Aradi József)
CSÁKVÁR:
Tóth B. – Csilus Á., Csonka, Kiprich D., Baranyai Á. – Farkas A., Sándor Gy. (Nagy Zsolt, 62.) – Tamás N., Daróczi (Nándori, 29.), Simon M. – Bobál G. (Sejben, 79.). Vezetőedző: Szijjártó István
DOROG:
Horváth G. – Erdélyi, Lénárt, Nagy Zsombor, Papp M. – Kitl M. (Paudits, 69.), Mészáros Á. – Faragó, Városi (Nagyházi, a szünetben), Szedlár – Hegedűs M. (Sitku, 58.). Vezetőedző: Miskei Attila
Gólszerző:
Simon M. (1–0) a 2., Kiprich D. (11-esből, 2–0) a 85. percben
MESTERMÉRLEG
Szijjártó István:
– Jól játszottunk, mert játékosaim igyekeztek mindent megvalósítani abból, amit az edzéseken gyakoroltunk, illetve megbeszéltünk. Azért a helyzetkihasználásunkon még javítanunk kellene.
Miskei Attila:
– Számomra érthetetlen és értékelhetetlen volt a mérkőzés, gratulálok a Csákvár győzelméhez.

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS–TISZAKÉCSKE VSE 3–3 (2–2)
Nyíregyháza, 960 néző. Vezette: Csonka Bence (Punyi Gyula, Márkus Péter)
NYÍREGYHÁZA:
Fadgyas – Nagy J., Fodor F., Pejovics, Forró (Daru, 83.) – Bakos Sz. – Pekár, Ötvös B. (Dragóner, 56.), Kártik (Polényi G., 66.), Rezes – Hornyák. Vezetőedző: Lengyel Roland
TISZAKÉCSKE:
Molnár M. – Huszti A., Kardos N., Ludánszki B., Sváb – Köböl (Szabó L., 62.), Tölgyesi (Oláh M., 75.), Kocsis G., Mihály D. (Kirchner, 67.), Károly B. – Batizi-Pócsi. Vezetőedző: Szabó István
Gólszerző:
Pekár (1–0) a 30., Huszti A. (1–1) a 32., Tölgyesi (1–2) a 37., Rezes (2–2) a 39., Mihály D. (2–3) a 49., Pekár (11-esből, 3–3) a 73. percben
MESTERMÉRLEG
Lengyel Roland: – Az első félidőben a középpályán kevés párharcot nyertünk, ellenfelünk pedig ezt kihasználva helyzeteket alakított ki. Fordulás után hátrányba kerültünk, s bár sikerült egyenlítenünk, hazai környezetben számunkra csak a győzelem elfogadható. Három szerzett góllal meg kell nyerni egy mérkőzést.
Szabó István:
– Mivel kétszer is vezettünk, csalódott vagyok, de összességében igazságos a döntetlen. Több nagy lehetőségünk is volt, három gólt is szereztünk idegenben, de csak egy pontot ért.

BSS MONOR–KAZINCBARCIKAI SC 1–2 (1–1)
Budapest,
Haraszti út, Szamosi Mihály Sporttelep, 300 néző. Vezette: Veizer Roland (Kormányos II Gábor, Szvetnyik Bence)
MONOR: Bozsó – Karacs (Tóth Á., 72.), Fülöp N., Tóth F. – Barthel, Ficsor (Haragos, 88.), Palincsár, Balanescu – Szabó D. (Hunya, 76.), Tóth B., Szerencsi. Vezetőedző: Horváth Dávid
KAZINCBARCIKA:
Somodi – Palmes, Belényesi Cs., Fótyik, Mikló – Oltean – Tóth L., Toma, Takács P. (Lukács R., a szünetben), Kanalos (Gábor, 67.) – Olasz D. (Kovács O., 63.). Vezetőedző: Gálhidi György
Gólszerző: Tóth B. (11-esből, 1–0) a 18., Oltean (1–1) a 32., Lukács R. (1–2) az 50. percben
MESTERMÉRLEG
Horváth Dávid:
– Ismét egy fájó vereség, pedig a játékosok mindent elkövettek, hogy pontokat szerezzünk. A második kazincbarcikai gól után több helyzetünk is volt az egyenlítésért, mivel azonban nem éltünk a lehetőségekkel, a tisztes vereség jutott nekünk.
Gálhidi György:
– Sajnos nem minden játékosom érezte át a mérkőzés fontosságát. Néhányan fegyelmezetlenül, szétszórtan játszottak, így magunknak tettük nehézzé a bajnokit, de végül csak kicsikartuk a győzelmet.

CEGLÉDI VSE–BUDAÖRSI SC 2–0 (1–0)
Tiszakécske,
Városi Sportcentrum, 150 néző. Vezette: Lovas László (Horváth Zoltán, Hofbauer Roland)
CEGLÉD:
Mursits – Kárász, Albert I., Preklet, Farkas A. – Sigér Á., Nyilas (G. Bíró, 77.), Oldal, Nagy T. (Csirmaz, 88.), Rétyi (Ágoston D., a szünetben) – Tímári. Vezetőedző: Nagy Tibor
BUDAÖRS:
Demjén – Menyhárt, Tányéros Á., Fényes, Medgyes – Kesztyűs, Végh G. (Fodor D., 66.), Csobánki (Lengyel B., a szünetben) – Fejős, Csiki (Sajbán Máté, a szünetben), Czvitkovics. Vezetőedző: Bognár György
Gólszerző:
Tímári (1–0) a 25., Nyilas (2–0) a 72. percben
MESTERMÉRLEG
Nagy Tibor:
– Minden fordulóban az életünkért játszunk, hogy elkerüljünk a kieső helyről. Játékosaim hetek óta magas szinten teljesítenek, de azért van hova fejlődnünk. A szívük és koncentráltságuk ellenben nagyon profi.
Bognár György:
– Megérdemelten nyert a Cegléd, mert az egész mérkőzésen jobban játszott, játékosai mind a tizenegy poszton jobb teljesítményt nyújtottak.

SZOMBATON
Zalaegerszegi TE FC–Mosonmagyaróvári TE 2–1

AZ ÁLLÁS
1. Gyirmót FC Győr 14 10 4 34–13 +21 30
2. ZTE FC 14 8 5 1 25–15 +10 29
3. Békéscsaba Előre 14 8 3 3 25–17 +8 27
4. Kaposvári Rákóczi FC 14 7 6 1 27–21 +6 27
5. Soroksár SC 14 7 2 5 26–20 +6 23
6. FC Csákvár 14 5 7 2 25–20 +5 22
7. Budaörs 14 6 2 6 21–19 +2 20
8. ETO FC Győr 14 5 5 4 22–16 +6 20
9. Kazincbarcika 14 5 5 4 22–18 +4 20
10. Vasas FC 14 4 8 2 21–23 –2 20
11. Tiszakécske VSE 14 3 8 3 12–18 –6 17
12. Dorogi FC 14 4 4 6 17–21 –4 16
13. Vác FC 14 3 7 4 12–16 –4 16
14. Balmazújváros 14 3 6 5 13–16 –3 15
15. Nyíregyháza Spartacus FC 14 3 5 6 19–21 –2 14
16. Ceglédi VSE 14 3 4 7 14–23 –9 13
17. BFC Siófok 14 2 7 5 8–13 –5 13
18. Budafoki MTE 14 3 3 8 12–22 –10 12
19. Mosonmagyaróvár 14 2 4 8 10–24 –14 10
20. Monor 14 2 3 9 18–27 –9 9

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik