NB II: 12 év után hazatért U-válogatott középpályásunk

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2021.08.25. 18:39
null
Adorján Krisztián az NB II-ben próbálja újra felépíteni magát (Fotó: budafokimte.hu)
Tizenkét év után hazatért Adorján Krisztián, aki az NB II-ben szereplő Budafok labdarúgócsapatában folytatja a pályafutását – számolt be róla a fővárosi klub a hivatalos honlapján.

A 28 esztendős támadó középpályás szabadon igazolható játékosként érkezett a Budafokhoz, miután csaknem egy évig nem volt csapata.

„Krisztián szerződtetése ismét egy ránk jellemző, úgymond budafoki sztori – idézi a budapesti klub hivatalos honlapja Oláh Lóránt sportigazgatót. – Az elmúlt időszakban több olyan játékos is csatlakozott hozzánk, aki újoncként kapott bizonyítási lehetőséget vagy szüksége volt egy új esélyre. Ő az utóbbi kategóriába tartozik. Bár az elmúlt egy évben nem volt csapata, van benne tűz és motiváció, a cél pedig az, hogy »visszaadjuk« őt a magyar labdarúgásnak.”

Adorján 2009-ben a Sándor Károly Akadémiáról a Liverpoolhoz került, az angol sztárklubnál profi szerződést is kötöttek vele, de a felnőttcsapatban tétmérkőzésen nem mutatkozhatott be. 2013-ban egy évre kölcsönadták a holland Groningennek, majd a következő nyáron végleg távozott a Pooltól. Játszott Olaszországban (Novara), Albániában (Partizani Tirana) és Írországban (Dundalk) is, eddig utolsó klubjánál, az akkor még másodosztályú olasz Virtus Entellánál tavaly augusztusban járt le a szerződése. Azóta nem volt csapata, de az elmúlt hetekben már a Budafoknál edzett.

A fővárosi együttes öt forduló után hét ponttal a 10. helyen áll az NB II tabelláján.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A BUDAFOKNÁL
Érkezők:
Adorján Krisztián
(szabadon igazolhatóként, legutóbb Virtus Entella – Olaszország), Bese Balázs (MTK – kölcsön után ismét kölcsönbe), Farkas Bálint (Érd – kölcsönből vissza), Fótyik Dominik (szlovák-magyar, KBSC), Horváth András (Bp. Honvéd), László Dávid (Bp. Honvéd – kölcsönbe), Horgosi Donát (Szolnok), Jagodics Márk (Mezőkövesd – kölcsön után végleg), Kotula Máté (Mezőkövesd – kölcsönbe, kölcsönbe legutóbb Szolnok kölcsönben), Mervó Bence (Szentlőrinc – kölcsönből vissza), Nándori Botond (PAFC – legutóbb Csákvár kölcsönben), Oroszi István (FTC II – legutóbb Soroksár, kölcsönben), Papp Marcell (Mol Vidi II), Szalai Dániel (ZTE), Zuigeber Ákos (MTK – kölcsönbe)
Távozók: Csonka András (FTC – kölcsönből vissza), Iharos Marko (horvát, Slavia Sofia – Bulgária), Huszti András, Skribek Alen (mindkettő PAFC – kölcsönből vissza, onnan ZTE kölcsönbe), Kovács Zoltán (Ipszonasz FC, Ciprus), Kulcsár Kornél (ETO FC Győr), Lőrinczy Attila (Soroksár), Nikolics Marko (szerb-magyar, DVSC), Oláh Bálint, Póser Dániel (mindkettő DVTK), Romic Danijel (horvát-magyar, Haladás), Zeke Márió, Zsóri Dániel (mindkettő Mol Vidi – kölcsönből vissza)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik