Az MTK a DVSC-t kiejtve jutott a négy közé a Magyar Kupában

BERECZKY ATTILA (összefoglaló), BERECZKY BENCE (percről percre)BERECZKY ATTILA (összefoglaló), BERECZKY BENCE (percről percre)
Vágólapra másolva!
2021.03.10. 17:20
A labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőjének utolsó találkozóján a DVSC és az MTK mérkőzött meg egymással előbbi otthonában. Az eseménytelen első félidő végén Herrera góljával megszerezte a vezetést a vendégegyüttes, a Loki a második játékrészben egalizált, de négy percre rá Varga Roland góljával ismét az MTK került előnybe – amelyet már megőrzött a lefújásig (1–2).
Az MTK jutott be a Magyar Kupa legjobb négy csapata közé (Fotó: Kovács Péter/Hajdú-Bihari Napló) – A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
Az MTK jutott be a Magyar Kupa legjobb négy csapata közé (Fotó: Kovács Péter/Hajdú-Bihari Napló) – A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

 

MOL MAGYAR KUPA
NEGYEDDÖNTŐ

Debreceni VSC (NB II)–MTK Budapest 1–2(0–1)
Debrecen,Nagyerdei Stadion,zárt kapuk mögött.Vezette: Szilasi Szabolcs (Tóth II Vencel, Szert Balázs)
DVSC: Gróf – Kusnyír, Kinyik, Korhut (Szatmári Cs., 80.), Ferenczi J. – Baráth (Bárány, a szünetben), Haris – Pintér Á. (Bódi, 67.), Dzsudzsák, Kalafat (Szécsi M., 34.) – Tischler (Ugrai, a szünetben). Vezetőedző: Toldi Gábor
MTK: Somodi – Ikenne-King, Varju, Nagy Zs., Herrera – Cseke B. (Kanta J., 92.), Dimitrov (Mezei Sz., 79.), Palincsár (Kata, 73.) – Varga R., Bíró B. (Mijovszki, 73.), Prosser (Schön, 92.).Vezetőedző:Michael Boris
Gólszerző: Szécsi M. (46.), ill. Herrera (42.), Varga R. (50.)
MESTERMÉRLEG

Toldi Gábor:
– Fájó a vereség, de egyenrangú partnerei voltunk az MTK-nak, sőt második félidei helyzeteink alapján meg is nyerhettük volna a mérkőzést. Mind hátul, mind elöl magabiztos futballt produkáltunk, ebből erőt kell merítenünk. Erre a produkcióra lehet építeni.
Michael Boris:– Örülök az elődöntőbe jutásnak, a továbblépés volt a célunk, és ezt teljesítettük. Az első félidő jobb volt játékban, szünet után egy szöglet után azonnal gólt szerzett a DVSC, pedig készültünk a veszélyes pontrúgásokra. Egy gyönyörű támadás végén szerzett góllal újra vezetést szereztünk, a folytatásban pedig voltak veszélyes kontráink.

ÖSSZEFOGLALÓ

A két csapat közel két éve, 2019 áprilisában találkozott egymással, szintén a Nagyerdei Stadionban. Akkor a DVSC 3–1-re nyert, a hazaiaknál Ferenczi János duplázott, illetve Bódi Ádám volt eredményes, a vendégeknél Torghelle Sándor talált be. Érdekesség, hogy a 2018–2019-es szezon végén az MTK kiesett a másodosztályba, a Loki pedig a harmadik helyen végzett. Azóta a két csapat „osztályt cserélt", a budapesti együttesnek nem okozott gondot a visszajutás, a DVSC viszont meglepetésre kiesett az NB I-ből.

Az NB II listavezetője számára értékmérőnek számított a fővárosiak vendégjátéka, az élvonalba igyekvő Loki ugyanis a tavaly májusi, Paks elleni bajnoki óta először találkozott tétmérkőzésen élvonalbeli csapattal. A debreceniek megszervezték védekezésüket, magasan letámadták ellenfelüket. A kívülállók számára talán meglepetés volt, hogy a pályafutása jelentős részében balhátvédet játszó Korhut Mihály a védelem tengelyében kapott szerepet, jóllehet a 22-szeres válogatott labdarúgó másfél héttel korábban, a Tiszaújváros elleni NB III-as meccsen ezen a poszton játszott a DVSC második csapatában. Vele stabilnak tűnt a debreceni hátsó alakzat, nem a rutinos játékos tehetett róla, hogy a szünet előtt egy szöglet után Sebastián Herrera távoli lövésével megszerezte a vezetést az MTK (0–1).

Ezt követően kockáztatott a hazai együttes, a már szünet előtt becserélt Szécsi Márk mellé újabb két támadó szellemű játékos, Bárány Donát és a hét elején szerződtetett Ugrai Roland érkezett, jelezvén, nem mondott le a továbbjutásról a másodosztály éllovasa. A bátorság a folytatásban kevesebb mint egy perc alatt kifizetődött, Szécsi Márk egyenlített egy szöglet után.Nem örülhetett sokáig a Loki, hiszen négy percre rá Varga Roland kilőtte a jobb alsó sarkot, ismét előnyben volt tehát az MTK.

A DVSC az elmúlt hetekben beleszaladt néhány váratlan vereségbe a második vonalban, ezúttal azonban bizonyította, okkal pályázik a feljutásra. Gondban volt az NB I-ben a dobogós helyért harcoló MTK, a hazaiak előtt számos lehetőség kínálkozott az egyenlítésre, de a ziccerek kimaradtak, így a vendégek jutottak be a Magyar Kupa elődöntőjébe.1–2

TOVÁBBI MÉRKŐZÉSEK
Szerda
Mol Fehérvár–Budafoki MTE 2–0 (Romic 68. – öngól, Stopira 77.)
Kisvárda–ZTE FC 6–1 (Csirkovics 15., Karabeljov 21., Camaj 54., 74., Viana 58., Kovácsréti 89., ill. Papp L. 78.)
Kedd

Újpest FC–Mezőkövesd Zsóry FC 1–1 (Perosevic 74., ill. Vadnai D. 33.) – 11-esekkel 5–4

A továbbjutás egy mérkőzésen dőlt el.

 

PERCRŐL PERCRE

90+4. perc: Véget ért a mérkőzés, 2–1-re nyert, és 4 közé jutott az MTK. Köszönjük olvasóink megtisztelő figyelmét.

90+3. perc: Szatmári csúsztatása után Bárány törte el a labdát, más kérdés, hogy a hazaiak szerint szabálytalankodtak vele szemben, de a játékvezető nem ítél büntetőt.

90+2. perc: Cseke és Prosser lemegy, Schön és Kanta érkezik a vendégeknél.

A játékvezető 3 percet hosszabbít, ezt többen is nehezményezik a hazaiaknál.

90. perc: Ferenczi középre lőtt labdájára Bárány érkezett, de nem tudott beleérni a labdába, Somodit találta el, akit ápolni kell, de folytatni tudja.

87. perc: Dzsudszák ívelt fel egy szabadrúgást, a labda Kinyik elé került, akinek 14 méteres ballábas lövését Somodi ütötte ki a röviden.

85. perc: Herrera beadása után Mijovszki fejelt, de próbálkozása erőtlen volt, így a labda Gróf ölébe esett.

81. perc: Bárány passzolt Szécsihez, a Loki csatára nagy helyzetben 7 méterről mellé lőtt.

80. perc: Cserél a Loki is, Szatmári váltja Korhutot.

79. perc: Dimitrov helyet Mezei érkezik a vendégeknél.

78. perc: Ikenne-King középre lőtt labdája után Korhut mentett hatalmasat.

74. perc: Bódi jobbról középre lőtt labdája után Bárány lőtte bele hatalmas helyzetben, másfél méterről Somodiba a labdát.

72. perc: Kettőt cserél az MTK, Kata és Mijovszki érkezik Palincsár és Bíró Bence lemegy.

70. perc: Ugrai húzta meg befelé a bal oldalról, de 18 méteres lövése méterekkel a kapu mellé szállt.

69. perc: Ugrai sózott oda Csekének, sárga lap a jutalma.

67. perc: Bódi váltja Pintér Ádámot a hazaiaknál.

65. perc: Dimitrov rúgott oda a félpályánál Dzsudzsáknak, sárga lap.

56. perc: Pintér tört be a tizenhatoson belülre, Bárány elé tálalt, a Loki csatárának 5 méterről leadott lövését blokkolni tudta az egyik vendég védő.

54. perc: Pintér adott be jobb oldalról remekül, de Szécsi 5 méterről fölé fejelt.

50. perc: Ismét vezet az MTK! Varga Rolandkapott remek labdát, a vendégek támadója kicsit kisodródva 10 méterről lőtt, Gróf beleért, de nem tudott védeni, a labda így a jobb alsó sarokban kötött ki.1–2!

46. perc: GÓÓL! Egyenlít a Loki! Dzsudzsák bal oldali szögletére érkezett Szécsi a röviden, a hazaiak csatára 2 méterről a kapu közepébe csúsztatta a labdát. 1–1

46. perc: A szünetben kettőt cserélt a Loki, Ugrai és Bárány a pályán Tischler és Baráth helyett,

46. perc: Elkezdődött a második félidő.

Véget ért az első játékrész 1–0-ra vezetnek a vendégek.

42. perc: GÓÓL! Vezet az MTK! Egy MTK szöglet után maradt a DVSC kapuja előtt a labda, Varju készített le Herrerának, akinek 18 méteres lövése megpattant Baráth Péteren, a labda így védhetetlenül a bal alsó sarokba vágódott.0–1

41. perc: Varga Roland futott el a jobb oldalon, Bíró elé akart centerezni, de Kusnyír hatalmasat mentett az érkező támadó elől.

37. perc: Egy hosszú debreceni labdabirtoklás után Dzsudzsák lőtt 28 méterről, de Somodi könnyedén fogta.

34. perc: Cserél a Loki, Kalafat helyett Szécsi Márk érkezik, a hazaiak fiatal középpályása nem tűnt sérültnek lecserélésekor.

26. perc: Kusnyír lőtt 19 méterről jóval a kapu fölé.

A DVSC új szerzeménye Ugrai Roland a kispadon foglal helyet.

21. perc: Egy hatalmas debreceni védelmi hiba után Herrera lőtt 8 méterről az üres kapura, de Kinyik a gólvonalról menteni tudott.

17. perc: Dzsudzsák kapott sárga lapot a hazaiaknál.

15. perc: Kusnyír remek beadása után Tischlert fejelt 10 méterről, de Somodi védeni tudott.

13. perc: Dzsudzsák bal oldalról ívelt be egy szabadrúgást a kapu elé, de az MTK védői tisztázni tudtak.

A Loki útja a Tiszakécskén, a BVSC-n, a DEAC-on, és a Siófokon át vezetett a negyeddöntőbe, az MTK a 43.sz. Építők SK-t, a Bátaszéket, a Kazincbarcikát, illetve a Tállyát búcsúztatta.

5. perc: Prosser ballábas lövését Gróf ütötte ki a jobb alsóból.

4. perc: Varga Roland beadása után Gróf öklözte vissza a mezőnybe a labdát, de nem tudott utána lőni az MTK.

A két csapat közel két éve, 2019 áprilisában találkozott egymással, szintén a Nagyerdei Stadionban. Akkor a DVSC 3-1-re nyert, a hazaiaknál Ferenczi János duplázott, illetve Bódi Ádám volt eredményes, a vendégeknél Torghelle Sándor talált be. Érdekesség, hogy a 2018-19-es szezon végén az MTK kiesett a másodosztályba, a Loki pedig a harmadik helyen végzett. Sok minden változott azóta...

1. perc: A feketében játszó vendégek kezdik a meccset, a DVSC fehérben játszik.

Köszöntjük kedves olvasóikat, hamarosan kezdődik a mérkőzés!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik