A cserejátékosok döntöttek a ZTE javára

Vágólapra másolva!
2023.02.08. 12:50
A végig mezőnyfölényben játszó Zalaegerszeg jutott be a Magyar Kupa negyeddöntőjébe. Az NB I-es csapaton a csereemberei segítettek Békéscsabán, mindkét találatból oroszlánrészt vállalva.
Mim Gergely és a lila-fehér mezben játszó Kóródi Nándor birkózik a labdáért (Fotó: Bencsik Ádám / Békés Megyei Hírlap)
Mim Gergely és a lila-fehér mezben játszó Kóródi Nándor birkózik a labdáért (Fotó: Bencsik Ádám / Békés Megyei Hírlap)
Mim Gergely és a lila-fehér mezben játszó Kóródi Nándor birkózik a labdáért (Fotó: Bencsik Ádám / Békés Megyei Hírlap)
Mim Gergely és a lila-fehér mezben játszó Kóródi Nándor birkózik a labdáért (Fotó: Bencsik Ádám / Békés Megyei Hírlap)
Mim Gergely és a lila-fehér mezben játszó Kóródi Nándor birkózik a labdáért (Fotó: Bencsik Ádám / Békés Megyei Hírlap)

MOL MAGYAR KUPA
NYOLCADDÖNTŐ

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE (NB II)–ZALAEGERSZEGI TE FC 0–2 (0–0)
Békéscsaba, 380néző. Vezette: Rúsz Márton (Horváth Róbert, Punyi Gyula
BÉKÉSCSABA: Krnács – Bora, Albert I. (Farkas B., 89.), Szabó Cs., Puskás G. – Futó (Ilyés, 85.), Váradi, Hodonicki (Kitl M., a szünetben), Kóródi (Horváth P., a szünetben) – Lukács R. (Zádori, 74.), Hamed. Vezetőedző: Brlázs Gábor
ZALAEGERSZEG: Demjén – Lesjak (Huszti A., 79.), Mocsi, Csóka, Gergényi – Szendrei N., Kovács B. (Ikoba, 61.), Szankovics – Ubochioma (Szalay Sz., 61.), Manzinga, Mim (Németh D., 79.). Vezetőedző: Ricardo Moniz
Gólszerző:
Ikoba (81.), Németh D. (87.)
MESTERMÉRLEG
Brlázs Gábor: – Próbáltunk nagyon fegyelmezetten, zártan védekezni, mert tudtuk, hogy nagyon gyors, fizikálisan is jobb csapat az ellenfél. Az ellentámadásokra sajnos már nem nagyon maradt energiánk, mert felőrölt bennünket a védekezés. Próbáltunk egy-két kontrát vezetni, de nem jutottunk el helyzetig, az ellenfél pedig az egyik lehetőségét gólra váltotta. Ekkor kinyíltunk, amit kihasznált az ellenfél, és megérdemelten jutott tovább. Csalódottak vagyunk.
Ricardo Moniz: – Mentálisan nagyon fontos volt ez a győzelem azok után, hogy Debrecenben a kiállításunk után kikaptunk, és legutóbb a Mezőkövesd ellen csak döntetlent játszottunk. A presszingelős játékunk nem egyéniségekre épül. Tudtuk, hogy nehéz feltörni a csabaiak védőfalát, pár éve a Ferencvárost is kiejtették a kupából. A nyolcvanegyedik percben megtörtük a jeget. Örülök a továbbjutásnak.

ÖSSZEFOGLALÓ

A zalaiak rögtön a 2. percben gólt, gólokat lőhettek volna: kétszer Szendrei Norbert, egy ízben pedig Mocsi is veszélyeztetett, mindannyiszor Krnácsnak kellett védenie. Továbbra is az NB I-es csapat maradt aktívabb, a hazaiak csak ritkán jutottak el a zalaiak tizenhatosáig. Ha az első fél óra végén Manzinga nem kapkodja el a helyzetet, már vezethetett volna a csapata. A szurkolók nem rágták tövig a körmüket az izgalomtól, a csabaiak a védekezéssel voltak elfoglalva, így ritkán jutottak el a vendégek tizenhatosáig, a zalaiak pedig hiába támadtak, a játékrész második felében csak kevés igazi helyzetet dolgoztak ki, azok is kimaradtak.

A szünet után is az élvonalbeli csapat játszott fölényben, de nagyon sokáig még annyi veszélyt sem tudott teremteni a csabai kapu előtt, mint az első félidőben. A lila-fehérek láthatóan a kontrákra rendezkedtek be, de próbálkozásaikat csírájában fojtották el a „katonazöld” mezben pompázó látogatók. A csabaiak tették a dolgukat, igyekeztek minden vendégtámadást semlegesíteni. Ricardo Moniz, a ZTE holland edzője ugyanakkor kezdett türelmetlenné válni, és kétszer is kettőt cserélt. Jó érzékkel, hiszen a hajrában Szalay Szabolcs passza után előbb Ikoba, majd az egész mérkőzésen jól teljesítő Szendrei passza után Németh Dániel volt eredményes, így az NB I-es csapat három friss emberével négy perc alatt eldöntötte a továbbjutás kérdését. A ZTE megérdemelten lehet ott a legjobb nyolc között, hiszen sokkal aktívabb volt az ellenfél kapuja előtt, a Békéscsaba pedig a 90 perc során egyetlen ziccert sem tudott kidolgozni. 0–2

TOVÁBBI MAI EREDMÉNYEK
Monor
(NB III)–Paksi FC 1–5
Iváncsa KSE (NB III)–Budafoki MTE (NB II) 1–2
ESMTK (NB III)–Kisvárda Master Good0–1– hosszabbítás után

 

PERCRŐL PERCRE

90+2. perc: Rúsz Márton hármat fújt a sípjába, véget ért a mérkőzést, a Zalaegerszeg jutott be a legjobb nyolc közé. Köszönjük megtisztelő figyelmüket!

90. perc: Két percet hosszabbít a játékvezető.

89. perc: Újabb hazai csere: Farkas Botond érkezett Albert helyére.

87. perc: GÓÓÓL! Növelte előnyét a ZTE! Szendrei lódult meg a bal oldalon, 12 méterről lőtt, Krnácsról kipattant a labda a feladóhoz, ő Németh elé tálalt, aki 6 méterről jobbal a kapu közepébe lőtt, 0–2.

83. perc: Futót Ilyés Tamás váltotta a hazai oldalon.

81. perc: GÓÓÓL! Vezet a ZTE! Szalay adott be jobbról és a berobbanó Ikoba 5 méterről a bal alsó sarokba fejelt, 0–1.

79. perc: Újabb cserék a Zalaegerszegnél: Lesjak és Mim jött le, Huszti András és Németh Dániel ment fel.

74. perc: Lukácsot Zádori Krisztián váltotta a hazaiaknál.

63. perc: Mocsi beadása után Lesjak fejelt közelről, deKrnács védett.

61. perc: Kettős csere a vendégeknél: Kovács Barnabás helyén Ikoba Eduvie, Ubochioma helyén pedig Szalay Szabolcs a pályán.

58. perc: Ubochioma kapott sárga kártyát, akit a játékvezető korábban a felszerelése hiányossága miatt leküldte a pályáról, de percekig nem állhatott vissza. Reklamált, ezért a sárga.

46. perc: A szünetben két helyen is változtatott Brlázs Gábor, a Békéscsaba vezetőedzője, Kóródit Horváth Péter, Hodonickit Kitl Miklós váltotta.

46. perc: Elkezdődött a második félidő.

45+1. perc: Vége az első félidőnek!

45. perc: Egy percet hosszabbít a játékvezető.

Nem rágták tövig a szurkolók a körmüket. A csabaiak a védekezéssel voltak elfoglalva, így ritkán jutottak el a vendégek tizenhatosáig, a zalaiak pedig hiába támadtak, a játékrész második felében csak kevés komoly helyzetet dolgoztak ki.

34. perc: Szankovics passza után Ubochioma próbálkozott mintegy 30 méterről, de erős lövése nem talált kaput.

27. perc: Demjén hatalmas kirúgása után Manzinga vette le alabdát, becsapta a rátámadó Hodonickit, majd ballal, 10 méterről lőtt kevéssel a bal kapufa mellé.

23. perc: Ubochioma cselezte be magát a tizenhatoson belülre, 6 méterről lőtt, de Krnács védett.

A hivatalos nézőszám: 380.

12. perc: Manzinga esett el a csabai térfélen, akit ápolni kell, de folytathatta a játékot.

5. perc: Mim buktatta Kóródit, amiért sárga lapot kapott.

3. perc: Jobb oldali zalai beadás után Manzinga próbált ollózni, de a labda elkerülte a csabai kaput.

2. perc: Mimet buktatták az alapvonal közelében, Szendrei veszélyes labdáját Krnács kitenyerelte, éppen Mocsi elé, aki fejelt, de Bora mentett. Rögtön ezután Szendrei nagy löketét hárította nagy bravúrral Krnács.

1. perc: Kezdődik a mérkőzés, a zalaiak indítják útjára a labdát.

ELŐZMÉNYEK

Mindkét együttes kezdője alaposan kicserélődött a legutóbbi bajnoki mérkőzéshez képest, a csabai alapcsapatból csupán Bora György, Puskás Gábor, Váradi Ádám és Hamed Yasin maradt meg, a zalaiaknál a kapus Demjén Patrik, valamint Szendrei Norbert, Gergényi Bence, Csóka Dániel, Bojan Szankovics és Meshack Ubochioma kapott helyet.

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Meglátjuk, mire megy az NB II-ben a bennmaradásért küzdő Békéscsaba az élvonal egyik középcsapata, a Zalaegerszegi TE ellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik