MK: a Szerencsejáték Zrt. reagált a Kaposvár-meccsre

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2021.02.11. 12:51
null
A Tállya 5–3-ra győzött a Kaposvár ellen (Fotó: Kozma István/Észak-Magyarország)
Mint ismeretes, a Kaposvári Rákóczi FC a Tállya KSE elleni, 2–0-s vezetésről 5–3-ra elveszített Magyar Kupa-mérkőzés után közleményt adott ki, hogy kezdeményezni fogják a Magyar Labdarúgó-szövetségnél és a Szerencsejáték Zrt.-nél a mérkőzés kivizsgálását. A Szerencsejáték Zrt. írásban reagált az ügyben a Nemzeti Sport Online-nak. 

 

„A Tállya KSE–Kaposvári Rákóczi FC Mol Magyar Kupa labdarúgó-mérkőzést a Szerencsejáték Zrt. minimum hármas kötésben, nyolc különböző típusú fogadási piaccal (pl.: 1X2, Gólszám 2,5, Hendikep 1:0) kínálta, amelyek között nem szerepelt az úgynevezett Félidő/Végeredmény fogadási lehetőség. A mérkőzés az élőben fogadható események közé sem került be. Az összecsapás összesen 95 ezer szelvényen szerepelt, amely megfelel a Magyar Kupa ezen szakaszában beérkező átlagos fogadási számnak. Az előzetes esélyekhez képest a mérkőzés végeredménye meglepetésnek számít, de a szokásostól eltérő, gyanús fogadási mintát nem tapasztaltunk” – fogalmaz a tállyai mérkőzéssel kapcsolatban a Szerencsejáték Zrt tájékoztatása.

„A Szerencsejáték Zrt. fogadási kínálatába bekerülő mérkőzésekkel kapcsolatosan sportfogadási szakembereink folyamatos és alapos monitorozó tevékenységet folytatnak – folytatódik a cég reagálása. – Mind a sportszakmai, mind a fogadásszakmai információk értékelésre kerülnek, ez alól ez a mérkőzés sem volt kivétel. Rendkívüli intézkedés nem történt, a beérkezett fogadások érvényesek voltak, az eredmények megállapítását követően a nyeremények kifizetése rendben megkezdődött.”

A KAPOSVÁR ÜGYVEZETŐJE IS MEGSZÓLALT

„Senkit sem vádolunk – hangsúlyozta megkeresésünkre Baranyi Sándor, a Kaposvári Rákóczi ügyvezetője. – Sőt szeretnénk megvédeni a játékosainkat, éppen ezért fordulunk a szövetség és a Szerencsejáték Zrt. szakembereihez, mondjanak ők véleményt a szerdai mérkőzésről, arról, hogy míg a szünetben kettő nullra vezetett a csapat miként kaphatott tizenkét perc alatt négyet. Természetesen tudomásul vesszük és elfogadjuk a szakvéleményeket, s hisszük, megmarad a sport, a labdarúgás tisztaságába vetett hitünk. A szakmai stábunk keresi a vereség okát.”

A Szerencsejáték Zrt közleményét kiegészítve Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője a Nemzeti Sport Online-nak elmondta: „Az Szrt tájékoztatója, az üggyel kapcsolatban fontos , lényeges információkat tartalmaz.Az MLSZ álláspontja változatlan: minden rendelkezésére álló eszközzel megvédi a sportágat a labdarúgással összeegyeztethetetlen cselekményektől, és a zéró tolerancia elvét alkalmazza a csalókkal szemben. Aki részt vesz mérkőzések eredményének befolyásolásában vagy annak kísérletében, azzal szemben a lehető legszigorúbban lép fel a szövetség.”

Értesüléseink szerint bármilyen vizsgálat akkor indulhat az ügyben, ha megérkezik a Kaposvár erre vonatkozó kérése – a klub várhatóan még ma kezdeményezi a szövetségnél és a Szerencsejáték Zrt.-nél a vizsgálatot.

Úgy tudjuk, külföldről sem érkezett jelzés Magyarországra gyanús fogadásokról a mérkőzéssel kapcsolatban, kérdés, ezek után lesz-e még folytatása az ügynek...

A MECCS VIDEÓJÁT A KÉPRE KATTINTVA TEKINTHETI MEG! (Forrás: M4 Sport)
A MECCS VIDEÓJÁT A KÉPRE KATTINTVA TEKINTHETI MEG! (Forrás: M4 Sport)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik