Megyei foci: így került a vattaiakra a bajnokin a kultikus Fradi-mez!

BALÁZS DÁVIDBALÁZS DÁVID
Vágólapra másolva!
2021.11.30. 12:32
A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei másodosztályban szereplő Vatta futballcsapata a Ferencváros 1996-os mezében játszotta le a Bükkábrány elleni, 9–3-ra elveszített bajnoki mérkőzését vasárnap. K. Tóth János, a Vatta FC elnöke megkeresésünkre elárulta, hogyan jutottak a kultikus mezekhez.

A Vattának a Ferencváros régi szerelése nem hozott szerencsét, mivel a csapat hazai pályán 9–3-ra kikapott. K. Tóth János, a Vatta FC elnöke – aki nagy FTC-drukker – elmondta, azért választották rendhagyó módon ezt a mezt a Bükkábrány ellen, mert a másik éppen mosásban volt, és az ellenfél garnitúrájához is kellett igazodniuk.

„A játékosok szerettek ezekben játszani, noha vannak köztük Diósgyőr-szurkolók is” – fogalmazott K. Tóth János, aki a mezeket egy barátjától kapta 1998 tájékán.

A 16 dressz – amelyeket semmi pénzért sem adna el – most is kiváló állapotban van, viszont egy már az évek során eltűnt belőlük. Ez volt az a meztípus, amelyben az 1996–1997-es idényben a Ferencváros az UEFA-kupában 3–2-re legyőzte itthon a Newcastle-t – annyi különbséggel, hogy az angolok ellen kisebb volt a középső reklámfelület, mert a nemzetközi porondon csak kisebbet engedélyeztek.

LEGENDÁS MEZ, LEGENDÁS GYŐZELEM: FTC–NEWCASTLE 3–2

Dohánytermékeket viszont ma már tilos reklámozni, de K. Tóth János frappáns választ adott a problémára.

„Nekünk a Symphoniáról inkább már a zene jut eszünkbe” – jegyezte meg Vatta sportelnöke, akinek egyébként minden reggel a Nemzeti Sport olvasásával indul a napja.

Noha egy megyei másodosztályban szereplő csapatról beszélünk, automata öntözőrendszer locsolja a pályáját, az elnök által egy Ikarusból kiszerelt fejtámlás buszülések vannak a kispadon és 50 férőhelyes a lelátójuk, melynek székeit még a lebontott Puskás Ferenc Stadionból (a régi Népstadionból) hozták el.

A 870 fős falunak idéntől már nincsen saját utánpótlása, míg a felnőttcsapat átlagéletkora a negyvenet is meghaladja. Az együttes jelenleg a 16 csapatos bajnokság 11. helyét foglalja el 15 forduló után a B.A.Z. megyei II. osztály Közép-csoportjában (16 ponttal, 31 szerzett és 64 kapott góllal), célja a bennmaradás.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik