Már várom! – Deák Zsigmond jegyzete

Vágólapra másolva!
2021.05.17. 23:17

Nyilván a kieső triónál (DEAC, Kaposvár, Kazincbarcika) vagy éppen a feljutásról megint lemaradó Vasasnál másképp gondolkodnak róla, de soha rosszabb NB II-es idényt! Már az is jelzésértékű, hogy folyamatosan témát adott a labdarúgó-másodosztály küzdelemsorozata, méghozzá olyat, ami érdekelte olvasóinkat. Amikor tavaly nyáron hosszú szervezés után, vidéki laptársaink és tudósítóink segítségével, erőforrásokat nem kímélve elindítottuk online NB II-es eredménykövetőnket, őszintén szólva nem gondoltuk, hogy így bejön az újítás. Többször előfordult, hogy ez hozta a legnagyobb napi kattintásszámot, nagyságrendekkel nőtt az érdeklődés a korábbiakhoz képest. Ennek oka a patinás csapatok részvétele, hiszen a Debrecen, a Vasas, a Győr, a Haladás, a Nyíregyháza, a Békéscsaba, a Siófok, a Pécs is jelentős szeletet hasított ki a magyar futballmúltból. És ezúttal a nagy egyéniségek, az ismert nevek, a (volt) válogatott spílerek sem hiányoztak: Dzsudzsák, Korhut, Vass Ádám, Lencse, Pátkai, Radó, Feczesin... Harmadrészt a légiósok hiánya lehetővé tette a helyi fiatalok megjelenését, erősítette a szurkolói kötődést, és amikor enyhült a járvány szorítása, mindez a nézőszámokon is tükröződött.

A fő kérdés persze az volt, a jelenben ki tudja leginkább kihasználni a másodosztályú konjunktúrát. Ennek kapcsán lehet vitatkozni, hogy a Loki bajnoki címe és azonnali visszajutása, az angyalföldiek újabb, immár harmadik lemaradása, esetleg a Gyirmót bravúrja nagyobb hírértékű-e, és itt persze számítanak az érzelmek, no meg minden összefügg mindennel. Annál sokkal izgalmasabban mindenesetre nem alakulhatott volna a küzdelem, mint hogy az NB I-be kerülés csak a legutolsó fordulóban dőlt el. A DVSC elérte a célját, pedig megélt hullámvölgyeket és szakmai kockázatot hordozó edzőváltást egyaránt. A jövőt tekintve felvetődik, hogy a tékozló fiúból érett csapatkapitánnyá váló Dzsudzsák Balázs sorsa miként alakul, az első vonalban vele vagy nélküle zakatol-e majd a Loki. Nagyon nem mindegy, a „tömegvonzást” tekintve sem. Valószínűleg a gyirmótiak sem átszállójegyet váltanának az NB I-be, mint négy éve, s Csertői Aurél akármilyen jó csatár volt is hajdanán, a kispadról nem tud gólt lőni.

De mi lesz az NB II-vel? Szerintem részben-egészben marad az érdeklődés, hiszen a Vasas „tartja magát”, az NB I-es kiesők közül a Diósgyőr nagy hagyományú, népszerű klub, „pótolhatja” a Debrecent, s a korábban felsorolt jelentős települések patinás csapatai is itt folytatják. Nem gondoltam volna, de már várom a következő másodosztályú idényt.

A Nemzeti Sport munkatársainak további véleménycikkeit itt olvashatja!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik