Labdarúgás: „Jó generáció ez” – az U20-as vb-bronzérmes véleménye a Gera-csapatról

Vágólapra másolva!
2021.04.03. 11:09
A labdarúgó NB II 30. fordulójának nyitó mérkőzésén a Vasas egy szöglet utáni fejes góllal 1–0-ra nyert a Szeged-Csanád Grosics Akadémia vendégeként. A találkozó után a hazaiak vezetőedzője, Dragan Vukmir, illetve középpályása, Simon Ádám értékelt. Utóbbival arról is beszélgettünk: a 2009-es, U20-as világbajnoki bronzérmes magyar válogatott tagjaként mit szólt az U21-es Európa-bajnokságon mutatott magyar szerepléshez.

A Szeged-Csanád Grosics Akadémia vezetőedzője, Dragan Vukmir a vereség ellenére gratulált csapatának.

„Mindenki küzdött, sokat dolgozott. Nagyon sajnálom őket. Amióta itt vagyok, mindenki nagyon jól dolgozik, ezt a mai meccsen is bizonyították. A Vasas ugyan többet birtokolta a labdát, ám ezt direkt hagytuk. Sajnálom, hogy egy ilyen gólt kaptunk, de a második félidőben voltak helyzeteink, és azért kíváncsi vagyok, az utolsó percben volt-e kezezés.”

Simon Ádám is úgy érezte: minimum az egy pontra rászolgált csapata.

„Szervezettek voltunk, de megint pontrúgásból kaptunk gólt, ami abszolút elkerülhető. Legalább három százszázalékos ziccerünk volt, amelyekből akár gólt is szerezhettünk volna. Nagy fegyvertény lett volna a Vasas ellen pontot szerezni, még talán a győzelem is benne volt.”

Az NSO Tv videójában arról is beszél: ikertestvérével, a hozzá hasonlóan U20-as világbajnoki bronzérmes Andrással együtt nézték az U21-es Európa-bajnokságon a magyar válogatott mérkőzéseit, és elárulja, mit szól a teljesítményükhöz.

Vasas: Otigba szerint ezért szereznek annyi gólt a magyar válogatott védői

LABDARÚGÓ NB II
30. FORDULÓ

SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA–VASAS FC 0–1 (0–0)
Szeged,
Szent Gellért Fórum, zárt kapuk mögött. Vezette:Zierkelbach Péter (Albert István, Aradi József)
SZEGED-CSANÁD GA:Varga B. – Ódor, Szilvási, Pejovic, Mohl – Jovanovic, Simon – Kővári (Gréczi, 77.), Varga Sz. (Kóródi, 77.), Dobos (Gajdos, 68.) – Haruna (Grumic, 68.). Vezetőedző: Dragan Vukmir
VASAS: Jova – Otigba, Tóth B., Viczián, Terbe (Balajti, 79.) – Hidi M., Szatmári (Köböl, 64.), Kovács M. – Pekár (Hinora, 75.), Feczesin, Radó (Vernes, 64.). Vezetőedző: Schindler Szabolcs
Gólszerző: Otigba (71.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik