Labdarúgás: a DVTK nyerte a II. Bánka-Rakaczki emléktornát

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.03.19. 10:55
A DVTK szurkolói csoportjának csapata nyerte a II. Bánka-Rakaczki emléktornát a miskolci Generali Arénában. A viadalon 11 NB I-es klub szurkolói gárdája lépett parkettre kispályás torna keretében (a hiányzó gyirmóti drukkerek helyett a Szolnoki Olaj kosárlabdacsapatának szurkolói ugrottak be tizenkettedikként), illetve a programban megmérkőzött egymással a diósgyőri és az újpesti öregfiúk is.

A „főszámban”, a szurkolói tornán a selejtezők után hármas döntő következett, amelyet a DVTK szurkolói csoportjának együttese nyert meg, megelőzve az UTE Baráti Kört és a Videoton drukkercsapatát.

Rakaczki Tamás a kupával
Rakaczki Tamás a kupával

Az emléktorna betétprogramjaként az Újpest és a DVTK öregfiúkcsapata is megmérkőzött egymással, itt olyan korábbi sztárokat láthattak a nézők, mint Zámbó Sándor, Tóth András, ifj. Fekete László, Csillag Krisztián és Jurácsik Mátyás, a másik oldalon Oláh Ferenc, Szántó Gábor, Szabó László és Szalai István. A találkozót nagy csatában 6–5-re a diósgyőri öregfiúk nyerték meg.

Az egész napos program részeként az Újpest és a Diósgyőr U13-as korosztályú csapatai is megmérkőztek egymással és sor került a Jegesmedve öregfiúk diósgyőri birkózók elleni összecsapására is.

A már második alkalommal megrendezett torna célja az volt, hogy méltóképpen ápolják a DVTK tragikusan fiatalon elhunyt kapusának, Rakaczki Bencének és az Újpest egykori játékosának, Bánka Kristófnak az emlékét, másrészt a torna bevételéből egy olyan alapot hozzanak létre, melyből a hasonlóan nehéz helyzetbe került, betegséggel küzdő és rászoruló sportolókat részesíthetik támogatásban. Emellett fontos cél volt, hogy a tornával erősítsék a szurkolói összefogást és a szurkolói barátságot.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik