NB II: kitart-e a PMFC lendülete, vagy a DVTK és az MTK érvényesíti a papírformát?

Vágólapra másolva!
2023.01.28. 11:46
null
Egyelőre Könyves Norberték hátát nézi a mezőny – a DVTK az első helyről kezdheti meg a tavaszi szezont (Fotó: facebook.com/DVTK1910)
Január 29-én, vasárnap folytatódnak az NB II küzdelmei, elkezdődik a tavaszi szezon. A 2023–2024-es idénytől kezdődően húszról tizennyolc csapatosra szűkül a mezőny, ezért a versenykiírás értelmében az idény végén az első két helyezett feljut az élvonalba – ez nem változott –, viszont nem az utolsó három, csak az utolsó két helyezett esik ki az NB III-ba. Osztályozót is rendeznek majd idén júniusban, a 16–18. helyezettek az NB III három csoportjának első helyezettjei ellen lépnek pályára oda-visszavágós párharcban. A Nemzeti Sport Online szokás szerint számba vette a télen történteket – a nyári alapkérdés nem változott: lesz-e újabb szenzációt okozó együttes (az előző hat idényből ötben borult a papírforma), tehát befut-e feljutó helyen a PMFC, netán a Szeged, esetleg a Gyirmót FC Győr? A kiesés elleni küzdelemben viszont nem kevesebb mint kilenc csapat lehet érintett.



NÉGYEN KÜZDHETNEK REÁLIS ESÉLLYEL A FELJUTÁSÉRT

Bár a tabellát négypontos előnnyel vezeti a Diósgyőri VTK – és öttel előzi meg a harmadik MTK-t –, mivel tavaly egy kicsit rosszabb pozícióból sem sikerült kiharcolnia az NB I-be jutást, a borsodi klubnál idén semmit nem bíznak a véletlenre. A vezetőség minden feltételt igyekszik megteremteni a magas szintű szakmai munkához, így a csapat remek körülmények között másfél hetet edzőtáborozhatott Dél-Spanyolországban, ahol három góllal megverte a német élvonalbeli Bochumot, döntetlent ért el a dán másodosztályú Aarhus ellen, viszont egy góllal kikapott a cseh élvonalbeli Jablonectől és a spanyol negyedik ligás Vélez CF-től. Betegsége miatt a korábbi NB I-es gólkirály Eppel Márton csak később utazott ki az edzőtáborba, de hogy azóta sikerült formába lendülnie, azt jól jelzi, hogy a hazatérés után ő fejelte a piros-fehérek egyik gólját a szlovák másodosztályú FC Kosice ellen, a szerdán 2–0-s győzelemmel véget érő főpróbán. A gólpasszt pedig a korábbi utánpótlás-válogatott támadó középpályás, Lőrinczy Attila adta neki, akit a téli szünetben éppen attól a Soroksártól szerződtetett a DVTK, amely ellen vasárnap megkezdi a tavaszi szereplést. Rajta kívül még az MTK-tól Bognár György kedvenc szárnyvédőjét, Medgyes Sinant, valamint az eddig a Juventus utánpótlás-együttesében védő 20 esztendős Senkó Zsombort igazolták le a miskolciak, illetve legutoljára érkezett a gaboni Jérémie Obounet. Az éllovastól csupa olyan játékos távozott, akivel nem számolt Kuznyecov Szergej vezetőedző, a legismertebb név közülük a középhátvéd Hegedűs János.

A Pécsi MFC vezetőedzője, Weitner Ádám is választ kaphat tavasszal a csapatával kapcsolatos kérdésekre (Fotó: Koncz Márton)
A Pécsi MFC vezetőedzője, Weitner Ádám is választ kaphat tavasszal a csapatával kapcsolatos kérdésekre (Fotó: Koncz Márton)

 

Rengeteg kérdőjel övezi idén a Pécsi MFC-t. Vajon mennyivel múlta felül önmagát az ősszel? Tud-e hasonló teljesítményt nyújtani a tavasszal? Ez mire lenne elég? Mennyire befolyásolja két fontos játékosa, Hadaró Valentin és Nikitscher Tamás távozása a csapatot? Az érkezők pótolhatják-e őket? Talán valahol Weitner Ádám is még ezekre a kérdésekre keresi a választ, de az egészen biztos, hogy már az első tavaszi fordulókban körvonalazódnak majd a válaszok. A pécsi együttes kiváló szereplése eddig is meglepetés volt, de jelenleg harcban áll a feljutásért, amiért egészen biztosan foggal-körömmel küzdeni fog, s éppen tavaly mutatta meg a Kecskemét, hogy sötét lóként is be lehet érni a célba a megfelelő pozícióban. Ehhez pedig, úgy tűnik, meg is vannak a megfelelő elemek a gárdában, hiszen a nagyon stabil védelem mellé a tavaszra a támadószekció mélységét is növelték. A Tóth-Gábor, Harsányi István, Szabó Máté hármasnál nem sok veszélyesebb trió van az osztályban.

Az MTK Budapest a harmadik helyről fordul rá a tavaszra, hátránya mindössze egy pont a feljutásra álló Pécsi MFC-vel szemben. Ősszel már másodszor vette át az első csapat irányítását Horváth Dávid, akivel még mindig veretlenek a kék-fehérek. Az MTK ősszel a sereghajtó Doroggal holtversenyben a második legtöbb gólt – 35-öt – kapta az NB II-ben, ennek fényében nem volt váratlan, hogy kapusposzton változás történt: a klub kölcsönbe megszerezte a Paks második számú kapusát, a 63 NB I-es meccsen szerepelt Rácz Gergőt, cserébe a fiatal Balázs Józsefet elengedte a tolnaiakhoz. A védelembe érkezett Bobál Dávid kölcsönbe a Mezőkövesdtől, de kölcsönbe távozott Tiszakécskére a középpályás Biben Barnabás. A még Bognár György kérésére leigazolt Medgyes Sinan a DVTK-hoz, az utánpótlás-válogatott Kovácsréti Márk pedig a Nyíregyházához szerződött. Ami a támadókat illeti, a klub szerződést hosszabbított Stieber Zoltánnal, a térdproblémákkal küzdő Futács Márkót pedig január közepén megműtötték és csak február végén térhet vissza a pályára. A kék-fehérek Törökországban edzőtáboroztak, ahol egy sima hatost kaptak a Borussia Dortmund U23-as együttesétől, majd a Bundesliga 2-es Magdeburggal, valamint az azeri élvonalbeli Kapazzal szemben is alulmaradtak. A papírforma továbbra is a kék-fehérek feljutását ígéri – nagy blama lenne, ha nem sikerülne kiharcolni az osztályváltást.

Ahogy az elmúlt években megszokottá vált, ezúttal is tíznapos törökországi edzőtáborral színesítette a téli felkészülését a Szeged-Csanád GA. Belekben két felkészülési mérkőzést játszott Alekszandar Sztevanovics csapata: a szerb 1. osztályban 15. helyezett újvidéki Mladoszt GAT ellen 2–0-ra, az azeri első osztály negyedik helyezettje, az FK Zira ellen 3–1-re nyert. A keret összetétele a támadószekcióban változott, hiszen innen távozott Daru Bence (új csapata: Kozármisleny), Kóródi Nándor (Békéscsaba) és Pintér Ádám (Szentlőrinc), de ide érkezett a fiatal Rácz Balázs (a Debreceni VSC NB III-as együttesétől) és a legnagyobb név, a 28 éves, korábbi U-válogatott, magyar bajnok Prosser Dániel, aki Dániából tért haza. A tavaszi szezon egyik nagy kérdése, hogy a szegediek képesek lesznek-e meglepetést szerezni, vagyis befutni az első két hely valamelyikére, vagy most sem jön össze, a nagy álom, a feljutás.

SZOMBATHELYEN AZ ÁLLANDÓSÁGBAN HISZNEK, NAGY MENETELÉSBEN BÍZNAK GYIRMÓTON

Az 5. helyen álló Szombathelyi Haladás remekül, három győzelemmel zárta az őszi idényt, idegenben megverte az éllovas Diósgyőrt is. Kérdés, a téli szünetben mennyire tört meg a csapat lendülete? Mindenesetre a szlovák tréner, Michal Hipp – ha munkáról van szó – nem ismer kegyelmet, így minden bizonnyal még az őszinél is jobb fizikai állapotban kezdik a tavaszt a vasiak. A Haliból a télen ketten távoztak, Sipos Zoltán Soroksárra igazolt, míg Alban Taipi tavasszal kölcsönben Szentlőrincen futballozik. Új játékost nem igazoltak a zöld-fehérek. A vasiak négy felkészülési mérkőzést vívtak, az NB III-as Nagykanizsát 3–2-re, a Csornát 6–1-re, az osztrák másodosztály listavezetőjét, a St. Pöltent 1–0-ra győzték le, a főpróbán pedig a szlovák első osztály ötödikje, az MFK Ruzomberok ellen Szombathelyen 2–2-re végeztek. A Haladás a 2018–2019-es kiírás végén búcsúzott az első osztálytól és bár múltja, körülményei, szurkolótábora miatt az NB I-ben lenne a helye, ez jelenleg – reálisan nézve – még nem lehet opció, viszont szép pozícióban végezhetnek az idény végén.

Az ősszel idegenben remeklő, ám otthon halványan teljesítő, jelenleg hatodik Gyirmót FC Győrnek nyolcpontos hátrányt kellene ledolgoznia ahhoz, hogy utolérje a feljutó helyen tanyázó Pécsi MFC-t, ami nem könnyű feladat. Csertői Aurél csapatának keretében alig történt változás: Mezőkövesdről a középső középpályás Madarász Márk, a Puskás Akadémiától az ukrán-magyar balszélső, Kicsun Jevhenyij érkezett (utóbbi kölcsönbe). Pozitív hír még, hogy január elején teljesen gyógyultnak nyilvánították a 19 éves Helembai Márkot, akinek négy helyen betört a koponyája, amikor az októberi, Nyíregyháza elleni mérkőzésen összefejelt az egyik ellenfelével. Csak millimétereken múlt, hogy nem történt agyi sérülése és nem kellett megműteni, de így is tíz napot töltött a kórházban, ahol eleinte mesterséges kómában tartották. A védő a tavasz második felében talán már pályára léphet bajnokin is. A gyirmóti alakulat egyébként a téli felkészülés során ikszelt városi riválisával, az ETO-val, majd 4–2-re kikapott a ZTE-től, végül a Vasast fogadta egy 2x60 perces zárt kapus mérkőzésen. Az ott történteket mindkét klub azóta is szigorúan titkos információként kezeli, ám az eredmény az interneten itt megtalálható. A klubnál határozott célként fogalmazták meg a mielőbbi visszakerülést az élvonalba, Tamási Zsolt szakmai igazgató úgy fogalmazott a csütörtöki sajtótájékoztatón, hogy nem változtattak a célon, a két évvel ezelőtti nagy tavaszi menetelés megismétlésétől remélik a feljutást.

Január 3-án kezdte meg a felkészülést az FC Ajka, amely első igazolásait a napokban jelentette be – a tavaszt náluk tölti majd az MTK fiatalja, Gyuris Aurél és a Mezőkövesdről érkező Rabatin Richárd. A távozók között is két névvel találkozhattunk ez idáig, hiszen Kovács Nikolaszt a Paks visszarendelte, míg Szabó Benjámin Marcell a Vasas második csapatához került kölcsönbe. Jeney Gyula együttese mindössze két felkészülési meccsel készült a Mosonmagyaróvár elleni rajtra, mindkettőt sikerrel meg is vívta a Dorog, illetve a Veszprém ellen. A középmezőny elején helyet foglaló Ajka – amennyiben folytatni tudja ősz végi remeklését – minden bizonnyal nyugodt tavasz elé nézhet.

A várakozások felett teljesített ősszel a mezőny egyik legtöbb fiatalt felvonultató gárdája, az Aqvital FC Csákvár. Míg az elmúlt két idényben rendre a kiesés elől menekült a csapat, most nem titkolt célja, hogy stabilizálja helyét a tabella első felében. Az ősszel látott keretben egyetlen változás történt a télen, a Pécshez távozó Kártik Bálint helyére Beliczky Gergő érkezett. Ugyan az eredeti tervek szerint egy külföldi edzőtáborozás is szerepelt a Csákvár januári programjában, végül hazai környezetben végezte el a felkészülést. Kihasználva az elmúlt hetek enyhébb időjárását, amikor csak lehetett, füves játéktéren gyakorolt az együttes, itthon is el tudta végezni a tervezett munkát és három felkészülési meccset játszott.

Középcsapat létére sok gólt – 20 meccsen összesen 31-et – kapott ősszel a Soroksár SC, ezért nem meglepő, hogy szerződtette a korábban a ZTE színeiben már az NB I-ben is bemutatkozó, a legutóbbi fél évet pedig Szentlőrincen töltő középső védőt, Németh Eriket. Rajta kívül az edzőváltás óta a Haladásnál mellőzött középpályás, Sipos Zoltán, a Puskás Akadémiától pedig Szabó Valentin érkezett, miközben két középpályás távozott: Lőrinczy Attila a DVTK-hoz, Haris Attila pedig az élvonalbeli Pakshoz. Lipcsei Péter együttese a felkészülés során többek között 1–1-es döntetlent ért el a szlovák első osztályban második Dunaszerdahely otthonában, legutóbb pedig ugyanilyen eredményt játszott hazai pályán a Békéscsabával. A nyitány nem lesz könnyű a soroksáriaknak, hiszen mindjárt az élen álló Diósgyőrt fogadják, amelyet augusztusban nagy meglepetésre 2–1-re legyőztek idegenben.

Az ETO FC Győr vezetősége jövőre célozná meg az NB I-be jutást (Fotó: Pécskai István)
Az ETO FC Győr vezetősége jövőre célozná meg az NB I-be jutást (Fotó: Pécskai István)

 

Tímár Krisztián vezetőedző mindössze 24 éves átlagéletkorú, élmezőnybe igyekvő ETO-ja hullámzóan teljesített az ősszel: volt, hogy négy forduló alatt 10 pontot gyűjtött, majd két ötös nyeretlenségi sorozat után egy nyíregyházi győzelemmel sikerült lezárnia a szezont. A győri klubtól decemberben elköszönt a volt válogatott Kovács István, majd egy rendhagyó igazolással indult az év: az ETO FC Győr szerződtette a 22 esztendős, közel kétméteres paraguayi Nicolás Morínigót. Bár a magyar gyökerekkel is rendelkező csatár eddig még nem futballozott külföldön, a dél-amerikai országban kupagyőztesnek vallhatja magát, ezért Győrben szép reményeket fűznek a szerepeltetéséhez. Mivel a győri csapat az ősszel hadilábon állt a góllövéssel – 20 meccsen mindössze 22-szer talált be –, kölcsönbe megszerezte Dunaszerdahelyről a Pakson nevelkedett, majd Fehérváron is szerepelt Szendrei Ákost is. A védelembe egyrészt a sereghajtó Dorogban fix kezdőnek számító Keresztes Krisztián érkezett, a Honvédhoz visszarendelt Benczenleitner Barna helyére pedig a hét elején az exferencvárosi, ősszel a Soroksárban futballozó Csontos Dominikot szerződtették balhátvédnek a győriek. Tímár Krisztián együttese a felkészülés során három szlovákiai ellenféllel meccselt – a mérleg egy győzelem, egy döntetlen, egy vereség lett –, a Gyirmóttal pedig 1–1-et játszott. Az NB II-ben csak hétfő este mutatkozik be, akkor tévés mérkőzésen Szegeden lép pályára.

Bízva az állandóságban ezen a télen minimális játékosmozgás volt csak a Tiszakécske LC-nél. A csapattól a hosszabb ideje sérüléssel bajlódó Kalmár Ferenc távozott, illetve fiatal labdarúgók érkeztek kölcsönbe: Biben Barnabás az MTK-tól, Vajda Botond a DVTK-tól, Major Szabolcs pedig Kecskemétről. Emellett új másodedző került a szakmai stábba: Kitl József távozott, így ezt a munkakört a tavaszi szezonban már Dobi Róbert látja el, aki tiszakécskei kötődésű szakember, hiszen a kilencvenes évek közepén az NB II-es Tiszakécskei FC futballistája volt. A csapat a törökországi Side településen edzőtáborozott januárban, ahol délszláv I. osztályú gárdákkal mérkőzött. Klausz László vezetőedző együttese az őszi szezon utolsó bajnokijain biztatóan játszott és célja továbbra is az első tízbe kerülés.

KÍVÁNCSI AZ NB II-ES KLUBOK TÉLI ÁTIGAZOLÁSAIRA?
IDE KATTINTVA MEGTUDHAT MINDEN ÁTIGAZOLÁST!

NAGY LESZ A HARC AZ OSZTÁLYOZÓS ÉS A KIESŐ HELYEK ELKERÜLÉSÉÉRT

Négy felkészülési mérkőzéssel készült a tavaszi rajtra az ősz végére a 12. helyre felkapaszkodó Mosonmagyaróvár. Az újonc a Nagykanizsa mellett három alkalommal is szlovák együttes ellen lépett pályára és egyetlen vereség mellett három győzelmet aratott. Az Óvár keretében csak minimális változások voltak. Elsőként a Honvédtól érkező 18 éves ukrán támadó, Makszim Puhtjejev érkezését jelentették be, majd a Diósgyőrtől érkező Korbély Kristóf megszerzése is biztossá vált. A harmadik erősítés is a támadószekcióba érkezett Artner Dávid személyében, aki Nyíregyházáról tette át székhelyét az ország másik felébe. Amennyiben a Mosonmagyaróvár tudja hozni az őszi edzőváltás követő kiegyensúlyozott formáját a tavasszal is, elérhetővé válhat a bennmaradás kiharcolása.

A 13. helyen álló Kolorcity Kazincbarcika úgy kezdte a felkészülést, ahogy a bajnokságot befejezte, ugyanis első felkészülési mérkőzésén azt a Dorogot verte meg (3–0), amely ellen az utolsó bajnoki fordulóban is győzelmet aratott. A borsodi kék-sárgák összesen öt felkészülési meccset vívtak, két győzelem és két vereség mellett egy alkalommal döntetlent játszottak. A Barcika keretében nem történtek nagy változások, két fiatal érkezett – NB I-es klubtól kölcsönbe – Kovács Bence (Mol Fehérvár) és Szekszárdi Milán (Paks) személyében, míg a kevés játéklehetőséghez jutó Laczkó Milán (Karcag) és Arday Dominik (Putnok) szintén kölcsönbe távozott. Varga Attila együttesére rögtön fontos találkozó vár a nyitányon, hiszen a kieső helyen álló Békéscsaba ellen játssza első mérkőzését.

Az előző kiírásban ötödikként végző BFC Siófok alaposan visszaesett ebben a bajnokságban: a mezőny legfiatalabb keretű csapata úgy zárta tizennegyedikként az őszt, hogy az utolsó négy bajnokiját kivétel nélkül elvesztette, miközben csupán egyetlen gólra volt képes. Ehhez hasonló negatív sorozatot egyetlen másik klub sem produkált ebben az időszakban. A gyenge szereplés után nem volt meglepő, hogy a télen megköszönték Domján Attila vezetőedző munkáját és a helyére a Diósgyőrtől augusztus végén menesztett Dragan Vukmirt nevezték ki. A tavaszi idényre való ráhangolódást idehaza a Bicske, majd a Fehérvár II legyőzésével kezdte a Siófok. Ezt követően a törökországi Larában edzőtáborozott, de a szerb, illetve koszovói ellenfelekkel lejátszott három meccsen már nem jött össze az újabb győzelem. A középpályások közül Krausz Raul-Zoran Pécsre távozott, Nyári Patrik visszatért Paksra, ahonnan a védekező középpályás Volter Patrik érkezett, szintén kölcsönbe. Az idény végéig hasonló kondíciókkal tért vissza Siófokra a középső védő Horváth Milán is. Jelentős javulásra van szükségük a Balaton-partiaknak ahhoz, hogy ne kelljen izgulniuk.

Nyíregyházán nemcsak új stadiont, hanem jövőt is építenek – legalábbis ebben bíznak a Spartacusnál. A gyenge őszi szereplés után személyi változtatásokkal telt a téli munka. Ennek részeként érkezett Fekete Tivadar sportigazgató, a legutóbb Tiszakécskén dolgozó Visinka Ede vezetőedző, valamint négy játékos, akik közül hárman 23 év alattiak, és mindannyiuknak van kisebb-nagyobb élvonalbeli tapasztalata (a legnagyobb név az MTK-tól megvásárolt Kovácsréti Márk). Érdekes kérdés, hogy a vezetőség és a szakmai stáb hogyan tud egyensúlyozni a hosszú távú építkezés és az eredménykényszer között, merthogy a Szparinak győzelmekre van szüksége tavasszal, hogy ne legyen „körömrágós” az idény vége és a kiesésre még csak gondolni se kelljen.

A Szentlőrinc évek óta egyensúlyoz nagyszerűen a határon, s eddig mindig fenn tudott maradni. Most télen ismét elveszítette fontos labdarúgóit, azonban egyelőre úgy tűnik, sikerült őket pótolnia, méghozzá a filozófiájának megfelelően fiatalokkal. Ez viszont nem jelenti azt, hogy ne lenne elég tapasztalat a csapatban ahhoz, hogy megismételje korábbi sikereit, sőt, egy jó sorozattal akár a középmezőnybe is kapaszkodhat már Jeremiás Gergő legénysége.

Az ősszel várakozáson alul teljesítő Budafoki MTE mindössze egyetlen játékost igazolt télen, Bakti Balázs Felcsútról érkezett kölcsönbe. Távozott Danijel Romic, Varga Donát és Szűcs Zsolt is, utóbbi már biztos, hogy Putnokon szerepel majd kölcsönben a tavasszal. A fővárosi gárda jó formát mutatott a felkészülési mérkőzéseken, hiszen négy találkozója egyikén sem szenvedett vereséget. A XXII. kerületiek legyőzték többek között a cseh élvonalbeli Slováckot, a III. Kerületet és a Kaposvárt is, a szerb élvonalban szereplő Javor ellen pedig gól nélküli döntetlent játszottak. Mátyus János nem számít könnyű tavaszra, a rajton pedig rögtön erős ellenfél ellen, a második helyezett Pécs otthonában bizonyíthatnak a piros-feketék – kérdés, hogy mennyiben befolyásolja a csapat tavaszi teljesítményét, hogy egy sajtóhír szerint 2.5 milliárd forintos csalás miatt feljelentették Bélteky Róbertet Ausztráliában; az üzletember magára tulajdonosként hivatkozik, ám sajtóhírek szerint 2019 óta nincs is az ő nevén a dél-budaiakat működtető cég.

Az összeállítást készítette: Füzesi Bálint, Gajdács Pál, Gelei József, Kvanduk Bence, Mádi József, Molnár Krisztián, Pósfai Gyula, Pum András, Róth Zoltán, Sánta László

Rögtön az őszi szezon zárását követően keretátalakításba kezdett a 18. helyen álló újonc Kozármisleny, amely nem tett le a bennmaradásról. A baranyaiak december közepén jelentették be a PSV-ben nevelkedett Kun Bertalan érkezését, és biztossá vált még, hogy Gránicz Patrik és Daru Bence is az újoncnál folytatja pályafutását az év végéig. Az ősszel legtöbb gólt kapó védelem megerősítése is cél volt Kozármislenyben, erre a posztra jött Várkonyi Bence az MTK-tól és Sági Milán Kecskemétről. Az érkezők mellett kilencen távoztak, köztük az NB I-es rutinnal rendelkező Kulcsár Krisztián is. A Misleny három felkészülési mérkőzéssel készült a rajtra, a Soroksár otthonában nyerni tudott, a Szentlőrinc ellen döntetlent ért el, míg a Paks ellen vereséget szenvedett. A nevek alapján úgy látszik, a Baranyai vármegyei gárdánál komolyan gondolják a bennmaradás kiharcolását.

BÉKÉSCSABÁN ÉS DOROGON IS NAGY JAVULÁSRA VAN SZÜKSÉG A CÉLOK ELÉRÉSÉHEZ

Rosszabb helyzetből várja a hétvégi bajnoki folytatást a Békéscsaba 1912 Előre, mint egy éve ilyenkor, akkor 21 ponttal a 13., most 17-tel a 19., kieső pozíciót foglalja el. Tavasszal csak az utolsó fordulóban dőlt el, hogy meghosszabbítja másodosztályú tagságát a lila-fehér mezes gárda, s most is nagy eséllyel végig élet-halál harcot fog vívni az NB II-ért. Az őszi vergődést látva sokak számára egyértelműnek tűnt, hogy alapos megerősítésre szorul a játékoskeret; nos, a fiatal kora (23 éves) ellenére nagy meccsrutinnal rendelkező támadó, Kóródi Nándor, a tapasztalt volt pécsi csapatkapitány, Futó Zsombor, illetve a remek képességű kapus, a Csabára visszatérő Póser Dániel mellett nem érkezett új játékos. A kapusgondokra Póser jó választás lehet, ám nagy kérdés, hogy az ősszel krónikus gólínségben szenvedő (az őszi utolsó három bajnokin egyszer sem betaláló) liláknak mennyire tud segíteni az új igazolás, és hogy megtalálja-e a góllövő cipőjét az előző idényben 22-szer eredményes, de ősszel csak két találatig jutó Lukács Raymond. Békéscsabán a csapat és a vezetőség is bizakodik (a szurkolók talán kevésbé...), hogy a győzelmi kényszer nem rak béklyót a lábakra és a nagy futballhagyományokkal rendelkező Előre nem süllyed vissza a harmadik vonalba.

Az utolsó helyen álló Dorogi FC még decemberben elvesztette a védelem egyik oszlopát, Keresztes Krisztiánt, aki Győrbe igazolt. Ráfért az erősítés Marián Sluka együttesére, azonban nagy mozgolódás nem volt a keretben. Három játékos érkezett, egyikük a rutinos Preklet Csaba, másikuk pedig a Mezőkövesdről kölcsönkapott Kotula Máté, illetve a Gyirmótot elhagyó Király Patrik. A dorogiak négy felkészülési mérkőzést játszottak, ezeken kétszer tudtak nyerni, kétszer vereséget szenvedtek. Nem vár könnyű tavasz a Komárom-Esztergom vármegyei csapatra, mindenképpen bravúr kell a bennmaradásához. Az első két tavaszi bajnoki nem ígérkezik egyszerűnek, hiszen a Gyirmóttal és az MTK-val találkoznak a dorogiak.

A 21. FORDULÓ MŰSORA
Január 29.

13.00: Szombathelyi Haladás–Nyíregyháza Spartacus FC
13.00: BFC Siófok–Aqvital FC Csákvár
13.00: Soroksár SC–Diósgyőri VTK
13.00: Kolorcity Kazincbarcika–Békéscsaba 1912 Előre
13.00: Gyirmót FC Győr–Dorogi FC
15.00: Tiszakécskei LC–HR-Rent Kozármisleny
15.00: FC Ajka–Credobus Mosonmagyaróvár
15.00: Pécsi MFC–Budafoki MTE
15.00: MTK Budapest–Szentlőrinc
Január 30.
19.00: Szeged-Csanád Grosics Akadémia–ETO FC Győr

A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA
1. Diósgyőri VTK 20 14 1 5 40–19 +21 43
2. Pécsi MFC 20 10 9 1 22–13 +9 39
3. MTK Budapest 20 11 5 4 60–35 +25 38
4. Szeged-Csanád Grosics Akadémia 20 10 5 5 25–20 +5 35
5. Szombathelyi Haladás 20 9 5 6 29–26 +3 32
6. Gyirmót FC Győr 20 9 4 7 33–24 +9 31
7. FC Ajka 20 9 4 7 29–26 +3 31
8. FC Csákvár 20 7 7 6 26–23 +3 28
9. Soroksár SC 20 7 7 6 31–31 0 28
10. ETO FC Győr 20 7 6 7 22–19 +3 27
11. Tiszakécske 20 7 5 8 21–25 –4 26
12. Mosonmagyaróvár 20 7 4 9 20–27 –7 25
13. Kazincbarcika 20 6 6 8 25–34 –9 24
14. BFC Siófok 20 6 5 9 20–33 –13 23
15. Nyíregyháza Spartacus 20 6 4 10 26–28 –2 22
16. Szentlőrinc SE 20 5 7 8 26–30 –4 22
17. Budafoki MTE 20 5 7 8 21–30 –9 22
18. Kozármisleny 20 5 4 11 27–38 –11 19
19. Békéscsaba 1912 Előre 20 4 5 11 26–34 –8 17
20. Dorogi FC 20 4 4 12 21–35 –14 16

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik