Játékossors: itt a vége, Sowunmi befejezi pályafutását

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.08. 07:29
Sowunmi Thomas, a korábbi magyar válogatott labdarúgó 37 évesen befejezi pályafutását. A csatár ebben a szezonban 26 mérkőzésen négy gólt szerzett az NB II-ből kieső Ajkában. A Dunaferr, a Vasas, a Ferencváros és a Siófok korábbi támadója nehéz döntést hozott meg.

– Igaz a hír?
– Bár eddig nem terjesztettem, de valóban befejezem a futballt – mondta a Nemzeti Sportnak Sowunmi Thomas. – Majd belehaltam a döntésbe, de nincs mit tenni. Noha júliusban már harmincnyolc éves leszek, nem a korom miatt hagyom abba, hanem azért, mert csapatom, az FC Ajka kiesett az NB II-ből. Szomorú vagyok, mert nem egy kiesett csapatból terveztem a visszavonulást…– Igaz a hír?
– Bár eddig nem terjesztettem, de valóban befejezem a futballt – mondta a Nemzeti Sportnak Sowunmi Thomas. – Majd belehaltam a döntésbe, de nincs mit tenni. Noha júliusban már harmincnyolc éves leszek, nem a korom miatt hagyom abba, hanem azért, mert csapatom, az FC Ajka kiesett az NB II-ből. Szomorú vagyok, mert nem egy kiesett csapatból terveztem a visszavonulást…

– Olyan csapatokban futballozhatott, mint a Dunaferr, a Vasas vagy a Ferencváros. Melyik korszakára emlékezik a legszívesebben?
– Dunaújvárosban játszottam először – tizenhat évesen – a felnőttek között, a Vasasban lettem NB I-es játékos, a legeredményesebb pedig a Ferencvárossal voltam, a zöld-fehérekkel bajnokságot nyertem. Tizenkét éve voltam a legjobb formában, sajnos egy banális baleset megtörte a karrieremet. Az Üllői úti hátsó füvesen játszott edzőmeccsen nekicsúsztam a korlátot tartó oszlopnak, ami kilenc hónap kihagyást okozott.

SOWUNMI A LÉGIÓSKORSZAKÁRÓL, ARRÓL, MIÉRT A MAGYAR VÁLOGATOTTBAN JÁTSZOTT, VALAMINT A JÖVŐJÉRŐL IS BESZÉL A NEMZETI SPORT SZERDAI SZÁMÁBAN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik