Játékossors: Halmosi Péter Ausztriába igazolt – hivatalos

H. K.H. K.
Vágólapra másolva!
2020.02.23. 12:42
null
Halmosi Péter Ausztriába igazolt (Fotó: Unger Tamás)
A korábbi magyar válogatott Halmosi Péter az osztrák negyedosztályban szereplő Markt Allhau labdarúgócsapatához szerződött – adta hírül a vaol.hu.

 

A 40 esztendős Halmosi legutóbb a Haladásnál futballozott, ám 2018 novemberében a klub felmentette őt az edzések látogatása alól, s mivel később sem térhetett vissza a gárdához, a szerződése pedig 2019 nyarán lejárt a szombathelyi csapatnál (amit a felek nem hosszabbítottak meg), Halmosi Péter idén januárban bejelentette, hogy befejezi a profi pályafutását.

EGY KARRIER SZÁMAI
3
bajnoki címet nyert
a Debrecennel
17
bajnoki mérkőzésen
szerepelt a Grazer AK-ban
18
meccsen lépett pályára
a Premier League-ben
35
alkalommal volt válogatott
2002 és 2013 között
57
gólt szerzett az NB I-ben
99
élvonalbeli találkozón
erősítette a Lokit
302
első osztályú meccsen
játszott a Haladásban

A 35-szörös magyar válogatott játékos a döntése után a Nemzeti Sportnak adott interjújában hozzátette, hogy amatőr szinten még folytatná, ennek kapcsán Halmosi most elárulta, magyar megyei csapatok, illetve osztrák alakulat is megkereste – a balszélső végül Ausztria, egészen pontosan a negyedosztályban szereplő Markt Allhau mellett döntött, amelyhez 2020 nyaráig kötelezte el magát.

„Miután megjelent az újságokban, hogy abbahagyom a profi focit, rengeteg magyar megyei I-es és osztrák csapat megkeresett – mondta el a vaol.hu-nak Halmosi. – Végül a nyárig az osztrák Landesligában szereplő Markt Allhauhoz írtam alá.”

„Újdonsült csapatom jelenleg a kiesés ellen küzd, de csupán egy pontra van a benn maradó helytől. Egy magyar csapattársam van, de három horvát és egy szlovák futballista is erősíti a csapatot. Heti három edzésre és a meccsekre járok ki. Csapattársaim tudják, ki vagyok, az osztrák újságok is nagy terjedelemben foglalkoztak az átigazolásommal. Fiatal az együttesünk, a gárda nagy része 24-25 éves. Már három edzőmeccset játszottam, voltam védekező középpályás, bal oldali középpályás és szerepeltem az ék mögött is. Habár játékban korábban sokat kihagytam, fizikailag nincs gondom, szeptember végéig edzésben voltam, és szerintem legkésőbb egy hónap múlva minden téren utolérem magam.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik