Játékossors: videoelemző lett a korábbi Haladás-támadó

F. B.F. B.
Vágólapra másolva!
2020.04.21. 22:34
null
Az Illés Akadémián lett videoelemző Oross Márton (Fotó: illesakademia.hu)
A győri születésű támadó, Oross Márton 2008 nyarán Gyirmótról igazolt az NB II-ből frissen feljutó Haladáshoz. Az első évben bronzérmet szerzett a zöld-fehérekkel, nyolc góllal járult hozzá a harmadik helyhez. A második bajnoki idényben hét, a harmadikban öt, a negyedikben két gólt szerzett, négy év alatt 120 tétmeccsen összesen 22 találatot jegyzett a csapatban. A korábbi támadó befejezte pályafutását, de két éve újra Szombathelyen dolgozik, jelenleg az Illés Akadémia vezető videoelemzője – számolt be róla a haladas.hu.

 

Oross Márton játékosként négy évet töltött el Szombathelyen, ezalatt sok emlékezetes pillanatot élt át.

Mivel a szurkolók anno úgy érezték, hogy a nagy kedvenc, Andorka Péter helyére érkeztem, kellett egy kis idő, mire elfogadtak – mondta a Haladás honlapján a 39 éves Oross Márton. – Pedig Kenesei Krisztián játszott középen, én a jobb oldalon, így valójában Kenő volt Andorka utódja, nem én – de a drukkerek egy részét ez nem igazán érdekelte. Viszont mivel rögtön az első évem a jól sikerült, a szurkolók elfogadták, hogy nem az a típusú futballista vagyok, aki öt játékost kicselezve lő gólt, én más stílusú csatár voltam. Óriási munkánk volt a harmadik helyben, rászolgáltunk a történelmi sikerre, majd az Európa-liga meccsek is felejthetetlen élmények voltak. Büszke vagyok arra, hogy 2011-ben a Vasas ellen a mesterhármasommal nyertünk 30-ra – azóta sem sikerült senkinek mesterhármas szereznie a Haliban. Jó emlék az FTC ellen az utolsó percekben aratott 2–1-es győzelmünk, a győztes gól előtt gólpasszt adtam Keneseinek, illetve emlékszem egy hazai meccsre is a Diósgyőr ellen. A 87. percben megszereztem a győztes találatot, kirohantam a szurkolókhoz, felugrottam a kerítésre, aztán valamelyik drukker le akarta húzni a nadrágomat, míg oldalra nézve azt láttam, hogy csapattársam, a brazil Maikel éppen beleiszik egy szurkoló sörébe. Jó volt ilyen tábor előtt, ilyen hangulatban pályára lépni. Az utolsó fél évben aztán kevés lehetőséget kaptam, így 2012 nyarán Gyirmótra igazoltam.”

Oross Márton 2015 nyarán hagyta abba profi pályafutását – amatőrként futballozott még Ausztriában, az UFC Pamhagenben (Pomogy), de aztán edzői karrierbe kezdett. Dolgozott Gyirmóton, Győrben, majd visszatért Szombathelyre, és jelenleg is az Illés Akadémián tevékenykedik.

Gyirmóton három évig edzettem a legkisebbeket, ami nagyon jó tanulópénz volt – folytatta Oross. – Utána Győrött az U12-es, U16-os, U17-es és U19-es csapatnál edzősködtem, majd két évvel ezelőtt az Illés Akadémiára szerződtem. Előbb az U17-es, majd az U19-es együttesnél edzősködtem. Télen strukturális átalakítás történt, vezető videoelemző lettem, emellett az U17-es és U19-es gárda szakmai és szervezési munkáját segítem napi szinten – e két korosztálynál amolyan kapocs vagyok a fiatalok és a felnőtt együttes között. Nem tagadom, hiányzik a pálya, a napi edzések, de még fiatal vagyok, van mit tanulnom. Szeretném megszerezni a pro-licencet, mert később felnőtt csapatnál akarok edzősködni.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik