Haladás: Látjuk, hogy van jövőképe a klubnak – maradt a licenc

H. K.H. K.
Vágólapra másolva!
2019.07.30. 10:15
A labdarúgó NB II-ben szereplő Vác FC, valamint a Haladás is a hivatalos honlapján tudatta az MLSZ döntését, mely szerint a szövetség nem vonta vissza a két klub licencét, így elindulhatnak a másodosztályban a 2019–2020-as idényben. 

Mint ismert, a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) licencadó bizottsága hétfőn ülésezett arról, hogy a Vác FC, a Szombathelyi Haladás és a Balmazújváros indulhat-e az NB II-es bajnokság következő kiírásában. Az MLSZ este közleményt adott ki, melyben az állt, megvonja a Balmazújvárostól a licencet. megvonja a Balmazújvárostól a licencet.

Este a Vác FC is közleményt adott ki, melyben arról számolt be, hogy megtarthatta a licencet, illetve a szombathelyiek hivatalos honlapja is tudatta, hogy a Haladás licence megmaradt. Németh Márió, a zöld-fehérek támadója a témában elmondta, látják, hogy van jövőképe a klubnak.

„Az elmúlt hetekben mindenki úgymond saját magának is edzett, tehát úgy voltunk vele, ha megszűnik a klub és el kell mennünk, legyünk jó állapotban. Szóval rendesen beleálltunk a munkába, azt akartuk, hogy egy jó közösség alakuljon ki, és mivel legtöbbünk szívügye a Haladás, vártunk. Bíztunk benne, hogy megoldódnak az anyagi gondok és rendben lesz a licencünk. Szerencsére Tóth Miklós ügyvezető igazgató az utóbbi hetekben többször is bejött az öltözőbe és tájékozatott bennünk, hogy állnak a dolgok. Örülünk, hogy Supka Attila személyében hosszú távra érkezett edző a csapathoz– így látjuk, hogy van jövőképe a klubnak.”

A haladasfc.nyugat.hu viszont a balmazi licenc visszavonásának ügyében rámutat, hogy ha az MLSZ nem indít el másik csapatot a gárda helyett, s a 2019–2020-as idény 19 együttessel zajlik le, az a szombathelyieknek „szívás”.

Mint olvasható, a sorsolás logikája alapján a kizárt Balmazújváros „adja, adta volna az ellenfeleket” a Haladásnak, ami azt jelenti, hogy a 19 csapatos kiírásban a Hali mindig olyan alakulattal találkozna, amely az azt megelőző héten pihenhetett, ellenfél híján ugyanis kapott egy plusz szabad hétvégét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik