Fordított és nyert a Szeged a Dorog ellen

MÁDI JÓZSEFMÁDI JÓZSEF
Vágólapra másolva!
2022.02.13. 16:50
null
Dobos Áron (17) 70 percet töltött pályán a győztes szegedi csapatban (Fotó: Karnok Csaba/Délmagyarország)
A labdarúgó NB II 23. fordulójában a Szeged-Csanád GA a Dorogot fogadta. A vendégek már a 8. percben megszerezték a vezetést, de a hazaiak a szünet előtt egyenlítettek, majd a meccs második félidejének felénél a második góljukat is megszerezték, és 2–1-es győzelmet arattak.

 

LABDARÚGÓ NB II
23. FORDULÓ

SZEGED-CSANÁD GA–DOROGI FC 2–1 (1–1)
Szeged, Szent Gellért Fórum, 700 néző. Vezette: Szilágyi Sándor (Máyer Gábor, Kiss Balázs)
SZEGED-CSANÁD GA: Molnár F. – Ódor, Temesvári, Pejovics, Kővári – Simon Á. (Farkas A., 25.), Kovács M. – Dobos Á. (Gréczi, 70.), Horváth K., Gajdos (Kóródi, 70.) – Haruna (Germán, 86.). Vezetőedző: Dragan Vukmir
DOROG: Mursits – Kárász (Nyíri, 73.), Dlusztus A., Izing, Papp M. – Szerencsi (Rácz, 80.), Tóth B. (Lőrincz, 80.), Barna G. (Hajdú R., 62.) – Oldal, Girsik (Vígh, 80.), Szedlár. Vezetőedző: Fenyvesi László
Gólszerző:Horváth K. (32.), Gajdos (69.), ill. Girsik (8.)
MESTERMÉRLEG
Dragan Vukmir:
– Nyolc nap alatt ez volt a harmadik meccsünk, így tompán kezdtünk. Ezt az ellenfél meg is büntette, de türelmesek voltunk, felvettük a ritmust, és a második félidőben talán frissebbek is voltunk. Nagy dolog, hogy fordítottunk a masszív Dorog ellen.
Fenyvesi László: – Szép góllal szereztünk vezetést, amelyre a Szeged hasonlóan széppel válaszolt. Utána volt még egy-két veszélyes lehetőségünk, de a hazai kapus védett. A második játékrészben talán csak egy vagy két hazai helyzet volt, amelyek egyikéből gól született. Az egy pontra rászolgáltunk volna, akartunk, küzdöttünk, de sajnos kikaptunk.

ÖSSZEFOGLALÓ

Hideg zuhanyként hatott a hazai szurkolókra a nyolcadik perc eseménye, amikor Girsik a szegedi 16-os előtt megtolta a labdát, majd ballal úgy lőtt a jobb felsőbe, hogy a labda a lécről a vonal mögé, majd vissza a lécre, utána megint a vonal mögé pattant, 0–1. Válaszként Temesvári érkezett egy szabadrúgás után középen, ám mellé-fölé fejelt a büntetőpontról.

A 32. percben Horváth K. villant: egy bedobás után mellel átvette a labdát, majd jobbra kisodródva erőből kapura lőtt, a labda a lécről pattant a gólvonal mögé, 1–1. A szünet előtt még Girsiknek volt egy lapos lövése, az viszont Molnár-Farkasnak nem okozott gondot.

A Szeged kapusa Molnár nagyot nyújtózott, de nem tudta megakadályozni a dorogiak gólját (Fotó: Karnok Csaba/Délmagyarország)
A Szeged kapusa Molnár nagyot nyújtózott, de nem tudta megakadályozni a dorogiak gólját (Fotó: Karnok Csaba/Délmagyarország)

A szünet után nem sokat kellett várni az első hazai lehetőségre, Gajdos fejesénél védett nagyot Mursits, amikor leért a bal alsóba. A következő kapu előtti veszély a szegedi 16-oson belül alakult ki, amikor szöglet után Dlusztus fejelt fölé 10 méterről. A 64. percben vitatott ítélet után Dragan Vukmir vezetőedző kapott sárgát, majd pirosat a bírótól, nem sokkal később a 69. percben remek támadás, szárnyváltás után Ódor keresztbe fejelt labdáját Gajdos stukkolta a bal alsó sarokba, 2–1. A Szeged a sikerével felugrott a tabella negyedik helyére.

 

PERCRŐL PERCRE

90+3. perc: vége a mérkőzésnek.

90+1. perc: Rácz lőtt a bal felső sarok mellé.

90. perc:3 perc a hosszabbítás.

86. perc: Haruna helyérre Germán jön.

80. perc:Szerencsi helyett Rácz F., Tóth B. helyettLőrincz, Girsik helyett Vígh érkezett.

73. perc:Kárász helyére Nyíri jött.

70. perc:Gajdos helyére Kóródi, Dobos Á. helyére Gréczi érkezett.

69. perc: GÓÓÓÓL! Ódor fejelte középre a labdát, Gajdos pedig 11 méterről csúsztatott a bal alsó sarokba, 2–1.

65. perc: Haruna tekert fölé szabadrúgás után két méterrel.

64. perc: a kispadról Dragan Vukmir edző kapott sárgát, majd pirosat.

64. perc: Dlusztus A. kapott sárgát.

63. perc: Ódor kapott sárgát.

62. perc: Barna G. helyére Hajdú R. érkezett.

57. perc: szöglet után Dlusztus A. fejelt fölé 10 méterről.

47. perc: Gajdos fejesénél Mursits volt résen, bravúrral oldalra tolta a labdát.

46. perc: elkezdődött a második félidő.

45+1. perc: véget ért az első félidő.

45. perc: egy perc a ráadás.

42. perc: Dobos Á. kapott sárgát.

38. perc: Temesvári mellől Girsik lőtt ballal laposan kapura, Molnár-Farkasnak nem okozott gondot balra eldőlni, és felszedni a labdát.

32. perc: GÓÓÓÓL! Horváth K. jobb oldali bedobás után mellel átvette a labdát, majd éles szögből, majdnem a jobb oldali ötös sarkáról erőből a lécre lőtt, a labda onnan pattant a gólvonal mögé, 1–1.

25. perc: Kárász kapott sárgát.

25. perc:Simon Á. megsérült, Farkas Á. érkezett a helyére.

21. perc: Tóth B. kapott sárgát, majd Simon Á. beadását Haruna fejelte fölé.

12. perc: Temesvári fejelt fölé Horváth K. beadása után.

Girsik kétkapufás lövése után Molnár kapus és a gólvonal mögött is lepattant a labda (Fotó: Karnok Csaba / Délmagyarország)
Girsik kétkapufás lövése után Molnár kapus és a gólvonal mögött is lepattant a labda (Fotó: Karnok Csaba / Délmagyarország)

8. perc: GÓÓÓÓL! Girsik ballal a 16-os vonaláról hatalmas gólt lőtt, a labda kétszer pattant a felső lécre, 0–1.

1. perc:két perccel a mai napnyugta előtt elkezdődött a mérkőzés. A vendégek fehérben, a hazaiak a szokásos kék-fekete szerelésben.

Kemény bemelegítést vezényeltek a meccs előtt a szegedieknek (Fotó: Karnok Csaba/Délmagyarország)
Kemény bemelegítést vezényeltek a meccs előtt a szegedieknek (Fotó: Karnok Csaba/Délmagyarország)

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Meglátjuk, mire megy az ötödik pozícióban lévő, tavasszal négy pontot gyűjtő Szeged az idén nyerni még képtelen, ezért a 10. helyre visszacsúszott Dorog ellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik